Web Analytics Made Easy - Statcounter

انقلاب اسلامی ایران انفجار نوری بود که باعث شد عشایر کهگیلویه و بویراحمد طعم آسایش و آرامش را بچشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ایل بانو، انقلاب اسلامی ایران برای استانی محروم کهگیلویه و بویراحمد در حقیقت انفجار نور بود نوری که باعث شد این استان و مردم از محرومیت بیرون بیایند و همچون سایر مردم در رفاه و آسایش زندگی کنند  می توان گفت که درصد بسیار زیادی از مردم این استان عشایر زاده هستند چرا که در گذشته کهگیلویه و بویراحمد تنها در تلخسرو خلاصه می شد و اصلا شهری وجود نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اما با آمدن انقلاب اسلامی ایران کم کم مردم وارد زندگی شدند و طعم آرامش و آسایش را چشیدند خیلی از جمعیت استان عشایر بودند اما برای داشتن آرامش بیشتر کم کم وارد زندگی شهری و شهر نشینی شدند و این باعث شد که جمعیت عشایری استان به یک باره کاهش چشم گیری داشته باشد.

 

هم اکنون بیش از 12 درصد جمعیت این استان عشایر هستند عشایری که همیشه در همه صحنه ها هم گام با ولایت و رهبری بودند و از کشور خود دفاع می کردند و امروز بعد از گذشت چهل سال از آغاز انقلاب اسلامی ایران عشایر نیز طعم داشتن زندگی آرام را چشیدند.

 

 

امام خمینی (ره) فرموردند" عشایر ذخایر انقلاب اسلامی ایران هستند" به همین دلیل از بعد از انقلاب اسلامی ایران توجه ویژه ای به عشایر در کشور شد عشایر این استان نیز همچون کشور پیشرفت هایی داشت.

 

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار صبح زاگرس گفت: جمعیت عشایری استان در چهل سال گذشته کاهش پیدا کرده است اما خدمات بسیار زیادی به این قشر بعد از انقلاب اسلامی تا کنون داده شده است در زمینه زیر ساخت ها، خدمات با قبل از انقلاب به هیچ وجه قابل مقایسه نیست.

 

مجید علیپور عنوان کرد: توسعه، احداث،  زیر سازی و مرمت بیش از 4500 کیلومتر جاده ارتباطی از مهمترین خدمات ارائه شده از بعد از انقلاب اسلامی برای عشایر استان بوده است با توجه به اینکه عشایر مدام در کوچ بودند راه ارتباطی مناسبی نیز نداشتند و احداث این مقدار جاده  نشان داد که تا چه اندازه عشایر برای کشور ارزشمند است.

 

 

وی عنوان کرد: با توجه به اینکه برخی از عشایر استان تصمیم بر ساکن شدن داشتند برای راحتی آنها در  استان اکنون بیش از 13 محل اسکان عشایر در استان راه اندازی شده است که دارای امکانات مختلفی از جمله آب، برق و گاز هستند.

 

علیپور عنوان کرد: احداث و توسعه بیش از 4 هزار هکتار از باغات عشایر از دیگر اقداماتی است که  به واسطه انقلاب اسلامی ایران به عشایر استان تعلق گرفت.

 

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: به دلیل اینکه در چند سال اخیر خیلی از چشمه های موجود در استان دچار خشکسالی شدند  و عشایر استان نیز به آب نیاز داشتند بیش از 25 حلقه چاه عمیق  و آهکی برای عشایر در مناطق مختلف احداث شده است که این قشر دچار بی آبی و خشکسالی نشوند.

 

 

وی افزود: احداث بیش از 200 کیلومتر شبکه انتقال آب از دیگر اقداماتی است که برای عشایر استان انجام شده است چرا که برخی از مناطق عشایری به دلیل نداشتن چشمه و دور بودن از مکان های عمومی به آب نیاز داشتند که با این کار بخش زیادی از مشکلات عشایر استان بر طرف شده است کارخانه خوراک دام و طیور نیز از جمله اقدامتی بود که باعث  شد عشایر استان دچار کمبود علوفه در روزهای بارانی نشوند.

 

علیپور افزود: با توجه به اینکه عشایر استان تولیدات خوبی در بخش های گوشت قرمز، پنیر، کره و دوغ و سایر مواد خوراکی دارند بنابراین به منظور حمایت از این قشر بیش از 180 انبار سوله و فروشگاه عشایری در استان از بعد از انقلاب اسلامی تا کنون در استان راه اندازی شده است که بتوانند به راحتی امرار معاش کنند و تولیدات خود را بدون واسطه به بازار عرضه کنند.

 

 

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد  ادامه داد: احداث بیش از 2500 منبع ذخیره  آب از دیگر اقداماتی است که برای رفاه عشایر استان انجام شده است همچنین بیش از 400 چشمه که در مسیر عبور عشایر و دام آنها قرار داشت بهسازی شده است.

 

وی گفت: توسعه کشت گیاهان دارویی در استان، احداث بیش از 200 دهانه پل بخشی از خدماتی است که از قبل از  انقلاب اسلامی برای عشایر استان انجام شده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۹۵۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سی و پنج سال پیش دچار جادوی تئاتر شدم/شمع شب چراغ روشن شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، شمع شب چراغ نمایش «سلطان عمراً بمیرد» در چهارمین روز اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در جمع پرشور مخاطبان و با حضور شهرام کرمی نویسنده، کارگردان و مدرس دانشگاه روشن شد.

در ابتدای مراسم کبودرآهنگی نویسنده و کارگردان این نمایش ضمن خیر مقدم به تماشاگران و ابراز خوشحالی از اینکه نمایشی از او برای دومین بار در تماشاخانه سنگلج به روی صحنه می‌رود گفت: اول از کارمندان تماشاخانه سنگلج تشکر می‌کنم که برای آماده شدن و به روی صحنه آمدن این نمایش تمام و کمال، کمک حال گروه اجرایی بودند.

بعد از گروه اجرایی نمایش شاماران که از شهرستان آمده‌اند و اجرای خوبی را در تهران روی صحنه برده اند، چون خودم هم شهرستانی هستم و تجربه اجرا در تهران را داشته‌ام و به سختی آن آگاهم.

این هنرمند تئاتر درباره متن نمایش نیز گفت: نمایشنامه «شاه عمراً بمیرد» اثر اوژن یونسکو را با توجه به قابلیت‌های نمایش‌های شادی آور ایرانی و طنزآوری مبارک در تخت حوضی نوشتم و با گروه بازیگران که جمعی از هنرمندان پیشکسوت و تحصیل کرده تئاتر هستند همچون مرشد مهدی چایانی، محمدعادل غلامی و نقال جوان طاهره بهرامی و دیگر دوستان تمرین کردیم و شما امشب به تماشای آن می‌نشینید.

شهرام کرمی؛ مهمان ویژه این مراسم، نیز پیش از افروختن شمع شب چراغ آغاز اجرای نمایش گفت: باید از هر دو گروه نمایشی تماشاخانه سنگلج که از شهر‌های دیگر به تهران آمده اند تشکر کنم. این اتفاق خوبی است و این حرکت در تماشاخانه سنگلج قابل تقدیر است. آن را به به فال نیک می‌گیرم و امیدوارم اجرا‌ها با استقبال خوب تماشاگران روبرو بشود.

وی در ادامه گفت: توجهی که اجرا به فضای اصیل ایرانی داشته و آن را در سالن با سابقه تئاتر ایرانی روی صحنه می‌برد جای تقدیر دارد.

کرمی خودش را مدیون آقای کبودرآهنگی معرفی کرده و افزود: من مدیون ایشان هستم بابت آن که سی و پنج سال پیش، اولین نمایشی که دیدم نمایش «مقصر کیه؟» نوشته صادق عاشورپور به کارگردانی ایشان که دچار جادوی نمایش شدم. میدانم آقای کبودرآهنگی دائم نمایش کار می‌کند و سپاس گذار هستم از ایشان و گروه اجرایی نمایش سلطان عمرا بمیرد.

نمایش سلطان عمرا بمیرد به کارگردانی محمدجواد کبودرآهنگی هر روز غیر از شنبه‌ها ساعت ۲۰ در تماشاخانه سنگلج روی صحنه است و علاقه‌مندان می‌توانند بلیت این نمایش را از طریق سایت گیشه تئاتر تهیه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق پاسخی عبرت آموز به رژیم صهیونیستی بود
  • اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد پیشگام در تکریم معلمان
  • سی و پنج سال پیش دچار جادوی تئاتر شدم/شمع شب چراغ روشن شد
  • انتقاد نماینده ولی فقیه از دخالت نمایندگان مجلس در انتصابات
  • بهسازی ۳۰۰ کیلومتر از راه‌های عشایر استان مرکزی آغاز شد
  • خط کشی ۱۰۰ کیلومتر از جاده‌های ارتباطی مازندران
  • اجرای عملیات احداث وتکمیل کمربندی آران و بیدگل به طول ۴۶ کیلومتر
  • افزایش تعداد جایگاه پمپ بنزین در کهیگلویه و بویراحمد
  • خط کشی یکصد کیلومتر از جاده‌های ارتباطی مازندران
  • گردنه بیژن در کهگیلویه و بویراحمد بازگشایی شد