Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-26@13:16:49 GMT

خشونت‌ و صف‌کشی خیابانی غرب علیه مادورو

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۹۸۲۲۸

پس از مجموعه اقدامات تحریک‎‌آمیز واشنگتن عیله کاراکاس، رئیس شورای ملی ونزوئلا خود را رئیس جمهوری موقت نامید و صف‌کشی های خیابانی و خشونت‌آفرینی را در این کشور کلید زد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پس از اینکه «خوان گوایدو» رئیس شورای ملی ونزوئلا و رهبر مخالفان تحت امر آمریکا در این کشور دیروز چهارشنبه خود را رئیس‌جمهوری موقت معرفی و سپس سوگند یاد کرد، «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری و «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در بیانیه هایی مداخله جویانه از این تصمیم استقبال کرده و گوایدو را به عنوان رئیس‌جمهوری موقت ونزوئلا به رسمیت شناختند!

به دنبال مجموعه اقدامات تحریک آمیز واشنگتن، تعدادی از هواداران «خوان گوایدو» در برخی خیابان های کاراکاس پایتخت این کشور به خیابان ها ریخته و پس از سردادن شعارهایی ضد «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری قانونی و منتخب ونزوئلا دست به آشوب و هرج و مرج در خیابان ها و معابر برخی از شهرها زدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیشینه جدیدی از اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا

دوشنبه هفته جاری، گروهبان «آرماندو فیگیرو» (Armando Figueroa) که خود را از اعضای گارد ملی ونزوئلا معرفی کرد، با انتشار ویدئویی خواستار کناره گیری نیکلاس مادورو رئیس جمهوری قانونی این کشور شد! تعدادی از اعضای گارد ملی ونزوئلا نیز علیه مادورو شورش کرده و خواستار کناره گیری وی شده اند؛ اما چند ساعت بعد، تمامی ۴۰ نفر دخیل در این کودتای نافرجام بازداشت شدند.

یک روز بعد، یعنی روز سه شنبه، «مایک پنس» معاون رئیس جمهوری آمریکا در پیامی ویدئویی ضمن دخالت مجدد در امور داخلی ونزوئلا و بدون اشاره به وضع تحریم ها علیه این کشور گفت: به نیابت از ترامپ رئیس جمهوری آمریکا حمایت خود را از مردم ونزوئلا اعلام می کنم!

معاون رئیس جمهوری آمریکا در ادامه بی‌اشاره به فرایند انتخابات ریاست جمهوری در کاراکاس ادعا کرد: «نیکلاس مادرو» رئیس جمهوری ونزوئلا یک دیکتاتور است و قدرت وی مشروعیت ندارد. مجمع ملی ونزوئلا و «خوان گوایدو» (Juan Guaido) رئیس آن تنها نهادی است که از طرق دموکراتیک ایجاد شده و ما نیز از آن حمایت می کنیم.

دیروز چهارشنبه نیز خوان گوایدو رئیس مجمع ملی ونزوئلا خود را به عنوان «رئیس جمهور موقت» این کشور خواند و در جمع حامیان خود سوگند یاد کرد و فوراً از جانب مقامات واشنگتن مورد حمایت قرار گرفت.

سناریوی تکراری کشته‌سازی و گسترش خشونت

به دنبال این مجموعه حوادث، برخی رسانه های خبری اعلام کردند که در ۵ ایالت بزرگ ونزوئلا دستکم ۱۶ نفر جان خود را از دست داده اند و تعدادی نیز بر اثر درگیری های مشکوک در برخی نقاط زخمی شده اند.

در ادامه این حوادث، تعدادی از نیروهای پلیس ونزوئلا در حالی که تلاش می کردند با تسلط بر خشونت ها مانع از گسترش ناآرامی های غربگرایان شدند، توسط آشوبگران مجروح شده اند.

واکنش مادورو و ارتش ونزوئلا به آشوب‌های خیابانی

«نیکلاس مادورو» در سخنرانی در جمع هواداران خود با اعلام قطع روابط دیپلماتیک با آمریکا گفت که به دیپلمات‌های آمریکایی ۷۲ ساعت فرصت داده تا خاک این کشور را تَرک کنند. وی در ادامه تصریح کرد که آمریکا در ونزوئلا کودتا به راه انداخته است.

نیکلاس مادورو در این سخنرانی گفت: هدف آنها این است که از واشنگتن به ونزوئلا حکومت کنند. آیا شما دولتی دست‌نشانده می‌خواهید که از دستورات واشنگتن پیروی کند؟ این یک بی مسئولیتی فاحش از جانب دولت آمریکا و تندروهای قدرت گرفته در آمریکا است که می خواهند ونزوئلا را به سمت جنگ داخلی ببرند.

ارتش ونزوئلا نیز بلافاصله با صدور بیانیه ای اعلام کرد که وحدت خود را با دولت منتخب این کشور حفظ کرده، «خوان گوایدو» رهبر شورشیان این کشور را به عنوان رئیس‌جمهوری موقت به رسمیت نمی شناسد و نیز آماده مقابله با هرگونه تهدید خارجی در این خصوص خواهد بود.

حمایت‌ها از دولت قانونی ونزوئلا

* حمایت ایران از دولت و ملت ونزوئلا؛ «قاسمی» سخنگوی وزارت امور خارجه در بیانیه ای اعلام کرد: ایران در مقابل هر گونه دخالت خارجی در امور داخلی ونزوئلا و یا هر اقدام نامشروع و غیر قانونی همچون تلاش برای کودتا و اقدامات ضد مردمی، از دولت و ملت این کشور حمایت می کند. ما امیدواریم هر گونه اختلاف و مشکل سیاسی در ونزوئلا توسط مردم و دولت این کشور با بکارگیری راهکارهای قانونی و مسالمت آمیز هر چه سریع تر حل و فصل شود.

* رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه شب گذشته در تماسی تلفنی با مادورو حمایت خود از وی را اعلام کرد و گفت: برادرم! محکم بایست، در کنار تو هستیم.

* مکزیک اعلام کرده فعلاً «نیکلاس مادورو» را به عنوان رئیس جمهوری قانونی ونزوئلا به رسمیت می شناسد.

* رئیس‌جمهور بولیوی هم در بیانیه ای از مادورو حمایت و دخالت آمریکا در امور داخلی ونزوئلا را محکوم کرده است. رئیس‌جمهور بولیوی گفت که در این برهه حساس که چنگال های امپریالیسم بار دیگر به دنبال لطمه زدن به دموکراسی است کشور او از مادورو و مردم ونزوئلا حمایت می‌کند.

* برخی منابع در وزارت خارجه اوروگوئه نیز اعلام کردند که این کشور نیز مادورو را به عنوان رئیس‌جمهور قانونی ونزوئلا به رسمیت می‌شناسد.

* وزارت خارجه چین هم امروز پنجشنبه با صدور بیانیه ای ضمن حمایت از دولت «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری قانونی ونزوئلا از دخالت های یک‌جانبه در امور داخلی این کشور توسط برخی کشورهای غربی شدیداً انتقاد کرد.

واکنش‌ها به آشوب‌های خیابانی در ونزوئلا و صف‌کشی مخالفانِ دفاع مشروع در برابر آمریکا

* رئیس‌جمهور آمریکا پس از آغاز درگیری های خیابانی شورشیان در سخنانی اعلام کرد: در حال بررسی هیچ اقدامی علیه ونزوئلا نیستیم، ولی همه گزینه ها روی میز است. در همین حال یک مقام دولت آمریکا بدون اینکه به نام وی اشاره ای شود، گفت در صورتی که مادورو رئیس‌جمهور ونزوئلا به «گوایدو» رهبر مخالفان شورشی این کشور یا اعضای شورای ملی آسیبی برساند، همه گزینه ها علیه ونزوئلا روی میز خواهد بود.

* کشورهای اروپایی پس از اینکه گوایدو خود را به عنوان رئیس جمهوری موقت این کشور خواند، نسبت به تحولات ونزوئلا واکنش نشان دادند.

* آلن دانکن معاون وزیر خارجه انگلیس در امور اروپا و آمریکا در صفحه توییتر خود در رابطه با تحولات ونزوئلا اعلام کرد: بحران سیاسی به اندازه کافی طول کشید. اکنون وقت آن رسیده است تا راه حل مسالمت آمیزی برای همه مردم ونزوئلا پیدا شود.

* هایکو ماس وزیر خارجه آلمان نیز در توییتر نوشت: از تمامی طرف ها می خواهیم که از خشونت اجتناب کنند. پاسخ مشترکی را با شرکای اروپایی مان هماهنگ خواهیم کرد.

* نهاد ریاست جمهوری فرانسه نیز با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که این کشور در رابطه با تحولات ونزوئلا در حال مشورت با کشورهای اروپایی است.

* آندرس ساموئلسن وزیر خارجه دانمارک هم با انتشار پیامی ادعا کرد: دانمارک همیشه از نهادهای دموکراتیک که از طریق انتخابات برگزیده شده اند حمایت می کند. همچون از خوان گوایدو و مجلس ملی ونزوئلا!

* دونالد تاسک رئیس شورای اتحادیه اروپا بدون اشاره به فرایند انتخابات ریاست جمهوری در ونزوئلا که بر اساس آن مادور به عنوان رئیس جمهوری این کشور انتخاب شد، از گوایدو رئیس مجلس ملی ونزوئلا که به دنبال تظاهرات ضد دولتی در کاراکاس پایتخت این کشور خود را رئیس جمهوری موقت این کشور اعلام کرد حمایت کرد!

* رئیس شورای اتحادیه اروپا در پیامی اعلام کرد: امیدوارم که تمام دنیا از نیروهای دموکراتیک ونزوئلا حمایت کنند! برخلاف مادورو، مجلس ملی و خوان گوایدو با حمایت مردم ونزوئلا از قدرت دموکراتیک برخوردار هستند!

* فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اقدامی هماهنگ با متحدان غربی و خود خواستار برگزاری انتخابات «معتبر» و «آزاد» در ونزوئلا شد!

موگرینی با انتشار پیامی درتوئیتر با طرح ادعایی مضحک و ضمن دخالت در امور داخلی کاراکس نوشت: باید فوراً یک روند سیاسی برای برگزاری انتخاباتی آزاد و معتبر بر اساس قانون اساسی ونزوئلا آغاز شود. اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن، آماده ارائه پشتیبانی لازم برای بازسازی دموکراسی و حاکمیت قانون در ونزوئلا طی یک روند صلح آمیز سیاسی و مطابق قانون اساسی هستند.

منبع: مهر

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۹۸۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهور ونزوئلا: آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند

به گزارش صدای ایران از وزارت علوم، نیکلاس مادورو در ملاقات با معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین دبیر مجمع جهانی اهل البیت (ع) که به ونزوئلا سفر کرده اند با ابراز خوشحالی از سفر هیات ایرانی به این کشور، روابط ایران و ونزوئلا را برادرانه، عمیق و قدیمی خواند و تاکید کرد: این رابطه باید در راستای ارزش‌ها و حفظ اصول باشد.

وی با بیان اینکه در جهانی زورگو زیست می‌کنیم، خاطرنشان کرد: هوگو چاوز رئیس جمهور فقید ونزوئلا قرن ۲۱ را قرن ملت‌ها می‌دانست و ما بخشی از قرن ۲۱ هستیم.

رئیس جمهور ونزوئلا ادامه داد: قرن ۲۱ قرن ماست و هیچکس نمی‌تواند حق آزادی و استقلال و زندگی در صلح و حق پیوند معنویت و فرهنگ و دین را از ما بگیرد.

نیکلاس مادورو در ادامه این دیدار که با حضور رئیس کمیسیون ونزوئلایی همکاری با ایران، وزیر حمل و نقل ونزوئلا، وزیر امور خارجه ونزوئلا، معاون رئیس‌جمهوری ونزوئلا در امور فرهنگی و گردشگری و وزیر ارتباطات ونزوئلا همراه بود، ضمن ابراز خوشحالی از سفر دبیر مجمع جهانی اهل البیت (ع) به ونزوئلا، روابط دو کشور را برادرانه، عمیق و قدیمی خواند و افزود: این رابطه باید در راستای ارزش‌ها و اصول باشد.

رئیس جمهور ونزوئلا با اشاره به اهمیت ارتباط میان ملت‌ها با یکدیگر تاکیدکرد: دوستی ما با ایران واقعی و راهبردی است و نه سیاسی و موقت.

وی همچنین با اشاره به ملاقات‌های خود با رهبر معظم انقلاب، ایشان را فردی خردمند و فرزانه دانست و تصریح کرد: آیت الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از جهان و تحولات آن دارند و ما همواره از رهنمود‌های ایشان استفاده می‌کنیم.

مادورو با بیان اینکه جهان وارد تحول جدیدی شده است، گفت: حدود صدسال از نازیسم و فاشیسم می‌گذرد، اما امروز همین جریان نازیستی و فاشیستی در آمریکا و غرب وجود دارد.

وی افزود: همه مشکلات امروز جهان ناشی از همین نگاه فاشیستی و نازیستی است که در همه ارکان آن نفوذ دارد. امروزه صهیونیست‌ها آمریکا را اداره می‌کنند و قدرت نظامی، سیاسی و اقتصادی و حتی کنترل هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در دست آنها است.

نیکلاس مادورو همچنین گفت: صهیونیست‌ها دو قدرت اصلی نظامی و شبکه‌های اجتماعی را کنترل می‌کنندو با قدرت نظامی صلح را به خطر انداخته اند و با قدرت شبکه‌های اجتماعی از جمله فیس بوک و توییتر افکار عمومی را دست کاری می‌کنند.

وی اظهارکرد: البته ما امروز وارد جهان چندقطبی شده ایم که قطب‌های مختلف قدرت مانند چین، روسیه و ایران در آن شکل گرفته اند.

رییس جمهور ونزوئلا با اذعان به اینکه، ایران در حوزه نظامی پیشرفت‌های خوبی داشت است، افزود: ایران در حوزه شبکه‌های اجتماعی نیز باید مقتدرانه وارد شود.

مادورو تصریح کرد: ما نیز گام اول خود را توسعه علم و فناوری قرار داده ایم و تبادلات علمی با ایران را آغاز کرده ایم که امیدواریم گسترش یابد.

اکنون ایران از یک قدرت منطقه‌ای به قدرتی جهانی تبدیل شده است
دبیر مجمع جهانی اهل بیت (ع) نیز در این نشست به تبیین جایگاه ایران در تولید علم جهانی پرداخت و گفت: توانمندی‌های ایران در حوزه‌های مختلف ناشی از رشد و قدرت علمی آن است.

آیت الله رضا رمضانی با بیان اینکه ایران در برخی از حوزه‌های علمی جزء ۱۰ کشور برتر جهان بوده و در رتبه بندی علمی جهانی رتبه ۱۶ را داراست، افزود: ایران آمادگی دارد که تجارب و دستاورد‌های علمی خود را به اشتراک بگذارد.

وی همچنین روابط ایران و ونزوئلا را عمیق و راهبردی دانست و تأکید کرد: بر اساس مبانی دینی ما «ظلم کردن» و «پذیرش ظلم» نکوهش شده است و در مقابل بر کرامت و عدالت تاکید شده است.

دبیر مجمع جهانی اهل بیت (ع) یادآور شد: امام خمینی (ره) درس بزرگی به ملت ایران و ملل جهان داد و این درس این بود که ما می‌توانیم در برابر ظلم بایستیم و در مسیر تمدن سازی قرار گیریم.

وی با بیان اینکه، امام خمینی (ره) به چهار اصل باور و ایمان داشت؛ ایمان به پروردگار، ایمان به هدف، ایمان به مسیر و ایمان به مردم را به عنوان این چهاراصل نام برد و افزود: امام (ره) بر اساس این چهار باور و رکن ایمانی انقلاب کرد و تغییراتی را در ایران و جهان بوجود آورد و معادلات موجود جهانی را برهم زد.

رمضانی با اشاره به ظلم‌هایی که در جهان از طرف برخی از دولت‌ها صورت می‌گیرد، اذعان کرد: شرایطی که اکنون در جهان است؛ به نوعی مفهوم «بردگی مدرن» به خود گرفته و باید بساط آن را برچید. در گذشته یکصد یا هزاران نفر را به بردگی می‌گرفتند، اما امروزه ملت‌ها را به بردگی می‌گیرند از این رو باید به حقوق انسان‌ها به معنای واقعی احترام گذاشت.

وی ادامه داد: در تفکر شیعی عدالت جایگاه محوری دارد که سمبل آن امام علی (ع) است. بطوریکه متفکرانی نظیر جرج جرداق به آن توجه کرده اند.

رمضانی با بیان اینکه عقلانیت، معنویت و عدالت سه ضلع تفکر شیعی بوده که برخاسته از معارف اهل البیت (ع) هستند، گفت: مسیح (ع) نیز برای اقتدار ملت‌ها خواهد آمد. چه آنکه ما شیعیان نیز معتقدیم حضرت مهدی (عج) برای اقتدار ملت‌ها خواهد آمد و حکومت دست صالحان خواهد افتاد و مستضعفان که تحت ستم قرار گرفتند حاکم خواهند شد و ظالم و مستکبر و ستمگر حذف خواهند شد.

دبیرمجمع جهانی اهل بیت (ع) افزود: آماده ایم تا تجاربی که در طول این سالیان در شرایط تحریم بدست آورده ایم در اختیار کشور ونزوئلا قرار دهیم.

رئیس جمهور ونزوئلا نیز از دبیر مجمع جهانی اهل البیت (ع) تقاضا کرد که سلام ویژه وی را به رهبر معظم انقلاب برسانند.

لزوم تعمیق روابط علمی وآکادمیک ایران و ونزوئلا
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در دیدار با معاون علمی رئیس جمهور ونزوئلا بر لزوم تعمیق روابط علمی و آکادمیک ایران و ونزوئلا تاکید کرد.

عبدالحسین کلانتری اظهارکرد: توافقات و تفاهم نامه‌های منعقد شده در حوزه علم و فناوری باید به مرحله عملیاتی برسند تا هر دو کشور از آن بهره‌مند شوند.

وی افزود: تبادلات علمی و آکادمیک موجود، متناسب با عمق روابط راهبردی دو کشور نیست و باید اقدامات ویژه و مهمی در این راستا انجام گیرد.

دیگر خبرها

  • تحریم مشترک سه کشور علیه ایران | از اشخاص تا هواپیما و کشتی!
  • تداوم خشونت پلیس آمریکا با دانشجویان و بازداشت دو استاد دانشگاه  
  • تداوم خشونت پلیس آمریکا با دانشجویان و بازداشت دو استاد  
  • لشگرکشی گارد مسلح به دانشگاه ها؛ اعتراض‌ دانشجویان آمریکایی به جنگ غزه به خشونت کشید | ببینید
  • مادورو: کشورهای ائتلاف بولیواری خواهان جهان چندقطبی هستند
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • رئیس جمهور ونزوئلا: آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • رئیس جمهور ونزوئلا : دوستی ما با ایران واقعی و راهبردی است و نه سیاسی و موقت/ آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • جمهوری‌خواهان اعزام پلیس برای سرکوب دانشجویان را خواستار شدند