Web Analytics Made Easy - Statcounter

 رویداد۲۴ امروز آسیب‌های اجتماعی زیادی کشور را تهدید می‌کند که لازم است همه متخصصان امر به دنبال راهکار و چاره این معضلات باشند.

یکی از عمده دلایل بروز بسیاری از آسیب‌های اجتماعی، فقر است. اکنون بحران اقتصادی و معیشتی مردم تبدیل به یک ابرچالش در ایران شده است. اگر امروز اعتیاد، بیکاری، خودکشی، عصبانیت و دیگر تنش‌های اجتماعی در جامعه بیداد می‌کند این اتفاقات معلول برنامه‌ریزی اشتباه دولتمردان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما حدیث معروفی داریم که می‌گوید وقتی فقر از در وارد می‌شود، دین و ایمان از پنجره خارج می‌شوند و دقیقاً این اتفاقات ناخوشایند مصداق همین حدیث است.

برای اینکه معضلات و مشکلات اجتماعی در جامعه به حداقل برسد نیاز است که دولتمردان بستری را فراهم کنند تا امنیت و آرامش به زندگی همگان برگردد. آمار نگران‌کنند‌ه‌ای در کشور وجود دارد که نشان می‌دهد ۱۲ تا ۱۵ میلیون جوان ایرانی از سن ازدواج و اشتغال آن‌ها گذشته است. من این اتفاق را یک بمب ساعتی می‌دانم، زیرا این حجم جوان بیکار و بی‌شغل، زمینه‌ساز بحران‌های زیادی برای کشور است. صاحبان اصلی نظام و انقلاب، مردم هستند و شایسته نیست که پس از گذشت سال‌ها مملکت با چنین بحران‌های اجتماعی روبرو باشد. هرچه این آمار‌های منفی رشد کند، استرس در بین مردم بیشتر و امید به زندگی در آن‌ها کمتر می‌شود. اگر بنا باشد با همین روند موجود پیش برویم تا سال ۱۴۱۰ به یکی از پیرترین کشور‌های دنیا تبدیل خواهیم شد. کشوری که جمعیت آن پیر است یعنی دیگر نمی‌تواند آن‌طور که باید و شاید به سمت تولید برود و مصرف‌گرایی در آن جامعه به بالاترین حد خود می‌رسد.

با عرض تاسف باید گفت که امروز ایران بالاترین مصرف‌کننده مواد مخدر در جهان است. دلیل اصلی این موضوع این است که ایران، مسیر ترانزیت مواد مخدر سنتی از شرق به غرب و مسیر ترانزیت مواد مخدر صنعتی از غرب به شرق است. حال وقتی برای جلوگیری از این ترانزیت غیرقانونی برنامه‌ای وجود نداشته باشد این مواد به جامعه رسوخ پیدا می‌کند و امروز نتایج غم‌انگیز آن در میزان معتادان در جامعه کاملاً نمایان است. حال بی‌مسئولیتی مدیران در این موضوع یک طرف این بحران است و از طرفی، نبود شغل در کشور و بی‌تدبیری مسئولان، این بحران را دوچندان کرده است.

زمانی که دولت بتواند در طول سال، شغل ایجاد کند و افراد راحت بتوانند به چرخ اقتصادی کشور کمک کنند، آمار اعتیاد هم به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند، زیرا یکی از اصلی‌ترین دلایل گرایش به مواد مخدر بیکاری و درگیری‌های ذهنی است.

چند سالی است که امید به زندگی بهتر در جوانان کمرنگ شده و این موضوع در مهاجرت این قشر به دیگر کشور‌ها، مخصوصاً در دو سال اخیر کاملاً مشهود است. ایران یک کشور جوان است و اگر فکری اساسی برای این قشر شود، هم معضلات اجتماعمی کاهش پیدا می‌کند و هم اقتصاد کشور روی به شکوفایی گام برمی‌دارد، زیرا مولدان اصلی یک کشور، جوانان هستند که خوشبختانه از این نظر، ایران در شرایط خوبی قرار دارد اگر مسئولان برنامه‌ای برای استفاده حداکثری از این ظرفیت داشته باشند

توسعه دارای سه ضلع است: ۱- جمعیت. ۲- زیرساخت‌ها. ۳- موضوعات مالی و اعتباری. ایران یک درصد جمعیت دنیا را داراست و از طرفی شش درصد ثروت کل دنیا در کشور ما وجود دارد. حال سوال اینجاست آیا این ثروت درست و عادلانه در بین جمعیت توزیع شده است؟ واضح است که ثروت درست و منطقی در کشور توزیع نشده و آمار‌های نگران‌کننده موجود در کشور گواه این حرف است. متاسفانه مدیریت منابع نادرست و سوءمدیریت در کشور ما عاملی برای هدر رفت منابع و فقر شده است.

در یک کلام باید گفت که نسل جدید، نسلی است که به دنبال ایده‌پردازی و جریان‌سازی است و تا زمانی که مدیران ارشد کشور راه را برای این قشر با پتانسل هموار نکنند باید در آینده منتظر آمار و ارقام‌های نگران‌کننده بیشتری باشیم.

*نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 اقتصادی آسیب های اجتماعی ایران بیکاری بحران اقتصادی جوانان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۹۸۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریف بازدارندگی، سناریوی جدید علیه عملیات وعده صادق/ عبدالحمید می‌خواهد در چارچوب نظام فعالیت کند!

جریان غربگرای داخلی با پیش کشیدن موضوع تامین بازدارندگی با عملیات وعده صادق می‌کوشند تا در وهله اول تاکید کنند باید در این بازدارندگی تردید داشت!

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه های امروز سه شنبه، چهارم اردیبهشت ماه در حالی چاپ و منتشر شد که چشم‌انداز ۱۰میلیارد دلاری رابطه ایران و پاکستان در سفر رئیسی به اسلام آباد، واگذاری سرخابی‌ها پس از دو دهه و حواشی و انتقادهای آزاد شدن خرید جت شخصی، از مواردی است که در صفحات نخست روزنامه های امروز برجسته شده است.

سیاست همسایگی به عنوان یکی از راهبردهای اصلی حوزه سیاست خارجی دولت سیزدهم در دستور کار قرار داده است. ارتقای روابط اقتصادی با ۱۵ کشور همسایه و استفاده از ظرفیت‌های مشترک طرفین برای توسعه متوازن منطقه‌ای در یکی دو سال اخیر مورد توجه مسئولان دولت بوده و بر این اساس اقدامات زیرساختی مهمی نیز در حوزه‌هایی از جمله حمل و نقل و تجارت شکل گرفته است.

سفر رئیس‌جمهور به پاکستان مورد توجه رسانه‌های اصلاح‌طلب قرار گرفته است، روزنامه شرق این سفر را عامل تداوم امنیت در منطقه خوانده و نوشته است:

سال جدید شمسی با سفر ابراهیم رئیسی، به همسایه شرقی کشور، پاکستان، آغاز شد. بامداد دیروز دوشنبه رئیس‌جمهور، تهران را به مقصد اسلام‌آباد ترک کرد. رئیسی پیش از عزیمت به پاکستان توسعه روابط در حوزه‌های مرزی، امنیتی، اقتصادی و تجاری را از اهداف سفر به پاکستان برشمرد. رئیس‌جمهور همچنین اظهار کرد که گفت‌وگوهای دو کشور در حوزه‌های مسائل مرزی، امنیتی، اقتصادی، تجاری و به‌خصوص حوزه انرژی و نفت و گاز خواهد بود. رئیسی در ادامه اضافه کرد که سطح روابط اقتصادی دو کشور به اندازه سطح روابط سیاسی دو کشور نیست و در این سفر برنامه این است که ارتقای تعاملات اقتصادی به سطح ۱۰ میلیارد دلاری را مدنظر قرار دهیم و این هدف حتما قابل دستیابی است. پس از این سخنان، رئیسی عازم پاکستان شد.

روزنامه آرمان ملی اما سفر رئیسی را از زاویه تحکیم سیاست‌های همسایگی مورد ارزیابی قرار داده و می‌نویسد:

رئیسی و دولتمردانش نشان داده‌اند که به این سیاست پایبند هستند و نگاه ویژه‌ای به کشورهای همسایه مخصوصا کشورهایی که ایران مرز مشترک و طولانی با آنها دارند دوخته‌اند. در همین راستا پاکستان یکی از همسایگانی است که ایران همواره نگاه حسن همجواری و همکاری به این کشور داشته است. ایران و پاکستان از زمان استقلال پاکستان تاکنون که بیش از ۷۵ سال از آن می‌گذرد و به رغم وجود هزار کیلومتر مرز مشترک میان دو کشور، هیچگاه مشکل مرزی و ارضی با یکدیگر نداشته‌اند، این در حالی است که بین پاکستان و افغانستان و همچنین بین پاکستان و هند اختلافات مرزی و ارضی وجود دارد. اقتصاد ایران و پاکستان در حوزه تجارت خارجی مکمل یکدیگرند بنابراین پاکستان می‌تواند نقش مهم و اساسی در پیاده‌سازی نقشه ارزی و تجاری کشور داشته باشد.

روزنامه هم‌میهن اما به واسطه این سفر از نقش عبدالحمید امام جمعه مسجد مکی در ایجاد امنیت در منطقه سخن گفته و نوشته است:

امنیت میان ایران و پاکستان است؛ به‌خصوص که اخیراً جیش‌العدل پیوندهایی با داعش هم خورده است. دولت ایران یک اشتباه مهمی را مرتکب می‌شود؛ آنکه نخبگان میهن‌گرای بلوچ و روحانیت میانه‌رو در منطقه را تحت فشار قرار می‌دهد. مولوی عبدالحمید فردی است که می‌خواهد در چارچوب نظام فعالیت کند ما می‌بینیم که برخی می‌گویند باید مسجد مکی بسته شود یا اخیراً یک کارشناس سرشناس به‌تازگی گفته بود که مسجد مکی، مسجد ضرار است. تضعیف نیروهای تحصیل‌کرده میهن‌گرا و روحانیت میانه‌رو در نهایت به نفع گروهک‌ها تمام می‌شود. هنوز این مسئله برای مردم منطقه حل نشده است که چرا عوامل آن جمعه معروف در مهرماه ۱۴۰۱ بازداشت و معرفی نمی‌شوند!

این ادعا درحایل مطرح شده است که پرونده هشت مهر زاهدان به روزهای پایانی خود نزدیک می‌شود. جمهوری اسلامی از قربانیان دلجویی کرده، کشته شده‌ها و زخمی‌ها را شهید و جانباز محسوب کرده، دیه و خسارت خیلی از خانواده‌ها پرداخت شده است، متهمین را به دادگاه کشانده و به زودی نیز احکام عادلانه صادر خواهد شد. مجموع این موضوعات برای گروه‌های تروریستی که به دنبال ادامه سواستفاده از هشت مهر بودند و هستند خبر بدی محسوب می‌شود و بهانه‌های واهی آنها را برای ادامه عملیات‌های تروریستی دچار خلل می‌کند.

از سویی گروهک جیش الظلم در ماه‌های گذشته به بهانه حوادث هشت مهر زاهدان عمدتا به مقرهای نیروهای انتظامی حمله می‌کرد ولی پس از توییت اخیر مولوی عبدالحمید که علاوه بر نیروی انتظامی مطالبه برخورد با نیروهای سپاه را هم کرد و مدعی شد که آنها نیز در حوادث هشت مهر زاهدان نقش دارند؛ شاهد حمله به برخی مقرهای سپاه نیز بودیم، موضوعی که نشان می‌دهد اظهارات و مواضع مولوی عبدالحمید، در انتخاب مقاصد عملیاتی نیروهای تکفیری، به شدت تعیین کننده است!

تحریف بازدارنگی به روایت اصلاح‌طلبان!

روند کنش و عملیات رسانه ای برخی از چهره های رادیکال داخلی نشان می‌دهد که آنان به شیوه های مختلف می‌کوشند تا اقتدار آفریده شده طی عملیات وعده صادق را در حاشیه قرار داده و در بهترین حالت از قِبل آن بتوانند اهداف سیاسی خود را طی یک بازنمایی دنبال کنند.

روزنامه اعتماد در یادداشتی نوشته است:

روز گذشته در مسیر یک بزرگراه تهران، توجهم به بیلبوردهای مربوط به پاسخ ضروری ایران به رژیم اسراییل جلب شد. پرتکرارترین بیلبورد در کنار برخی تبلیغات مثبت، حاوی این متن بود: «فارین افیرز: واقعیت این است که ایران بیش از هر زمان دیگری بر خاورمیانه مسلط‌تر شده است.» قبل از توضیح درباره این عبارت لازم است اشاره کنم منطقه خاورمیانه رئالیستی‌ترین نظم را در جهان دارد. اگرچه از منظر رئالیست‌ها شرط «امنیت» برخورداری از «قدرت» ِ سخت است، اما میان آنها درخصوص «میزان برخورداری» از قدرت اختلاف‌ وجود دارد. «واقع‌گرایان تدافعی» معتقدند کسب قدرت باید تا حد «تامین امنیت» باشد و بعد از آن دیگر ضرورتی ندارد. در مقابل «واقع‌گرایان تهاجمی» تاکید می‌کنند که باید به میزانی قدرت را کسب کرد که به «تسلط» منجر شود!

بررسی‌ها در این زمینه نشان می دهد جریان غربگرای داخلی با پیش کشیدن موضوع تامین بازدارندگی با عملیات وعده صادق می کوشند تا در وهله اول تاکید کنند باید در این بازدارندگی تردید داشت چرا که این مساله موجب حساسیت همسایگان و کشورهای منطقه شده و آنان به سوی افزایش بازدارندگی خود در برابر ایران بروند! غربگرایان داخلی با این ادعاهای مضحک و با چشم بستن به منطق دفاعی ایران مبتنی بر بازدارندگی و نه تهدید ایران به هر نحو ممکن تلاش می کنند نقش دستگاه عملیات روانی رژیم منحوس را داخل ایفاء کنند.

این جریان اما در گام دیگر با تاکید بر اینکه باید بازدارندگی پایدار باشد تصریح می کنند تا زمانی که شرایط اقتصادی و معیشتی مردم تامین نشود بازدارندگی نیز کامل نمی شود، در این میان اما نکته مورد اشاره این غربگرایان این است که تصریح می کنند برای بهتر شدن شرایط اقتصادی نیز باید به سمت تغییر سیاست خارجی به ویژه سیاست های منطقه ای، مذاکره مستقیم با آمریکا و کاهش تنش منطقه ای پیش رفت!.

این تلاش های اما در شرایطی دنبال می شود که این سوال را بیش از پیش ضروری می سازد که هدف غربگرایان داخلی برای تقلیل و تخفیف دادن عملیات وعده صادق چیست؟ این جریان چرا تجربه های گذشته را مدنظر داشته و باور نمی کند که دشمنی امریکا با مذاکره برطرف نمی‌شود. امریکا دنبال منافع خودش در ایران است. از دیگر سو در شرایطی که عملیات وعده صادق علاوه بر نشان دادن قدرت سخت جمهوری اسلامی و اراده ملت ایران و قدرت نرمی را نیز میان جبهه مقاومت و تمامی مخالفان جبهه استکباری خلق کرده سخن گفتن از ترس برخی کشورهای منطقه از ایران امتداد دادن عملیات روانی صهیونیست بوده و تکرار آن شائبه دار می باشد.

از جانب دیگر تکمیل بازدارندگی یک کشور با افزایش قدرت اقتصادی که امر عقلایی می باشد در شرایطی منوط به تغییر سیاست ها و مذاکره با آمریکا می شود که همچنان شاهد عدم توجه به ساخت اقتصاد کشور و تلاش برای بازگشت گفتمان بستن با کدخدا می باشیم که دهه ۹۰ موجب پسرفت را برای اقتصاد ایران رقم زد.

دیگر خبرها

  • آمریکا عامل همه جنگ‌ها در دنیا است
  • پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد
  • آسیب به جوانان و جامعه با ضعف دستگاه‌های فرهنگی
  • مسئله‌گی حجاب؛ از بحران داخلی تا بشارت تمدنی
  • باور‌های اعتقادی مهم‌ترین عامل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است
  • دیپلماسی فعال انرژی بسترساز بهبود شرایط اقتصادی است/ صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشور‌ها اهمیت دارد
  • بروز کمترین آسیب باران در بافت تاریخی یزد با همکاری جامعه محلی
  • تاثیر تحولات جامعه بر میزان توسعه کشور
  • توسعه همکاری با پاکستان از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • تحریف بازدارندگی، سناریوی جدید علیه عملیات وعده صادق/ عبدالحمید می‌خواهد در چارچوب نظام فعالیت کند!