Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-05@13:45:11 GMT

پنج آمار گازی طی ۴۰ سال7

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۰۲۳۷۳

تعداد مشترکین گاز طبیعی در سال ۱۳۵۷، ۴۶.۵ هزار مشترک بوده که این رقم در پایان مهرماه سال ۱۳۹۷ به ۲۲ میلیون و ۹۰۷ مشترک افزایش یافته است.به گزارش بلاغ،طبق آخرین آمار، ۸۰ درصد جمعیت روستایی و بیش از ۹۸ درصد جمعیت شهری ایران هم اکنون از نعمت گاز طبیعی بهره‌مندند.

به گزارش ایسنا، سیاست انرژی ایران، براساس بهره‌گیری هرچه بیش‌تر از منابع گاز طبیعی و افزایش سهم گاز در سبد مصرفی حامل‌های انرژی از طریق توسعه ظرفیت تولید و توسعه شبکه‌های انتقال و گازرسانی شکل گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های قبل از انقلاب اسلامی، استفاده از گاز طبیعی در بخش خانگی و تجاری و حتی صنایع بسیار محدود بوده و مجموع مشترکین این شرکت‌ها، به ۵۰ هزار مورد نمی‌رسید. مصرف‌کنندگان داخلی گاز طبیعی تا قبل از انقلاب اسلامی، یک واحد پتروشیمی و تعدادی شهر و یک روستا بوده است. بهره‌برداری از پالایشگاه بیدبلند هم در سال ۴۹ با دریافت گاز از واحدهای گاز و گاز مایع حوزه آغاجاری آغاز شد.

احداث پالایشگاه‌های گازی کشور در ۴۰ سال گذشته

اما، مجتمع پالایشی پارس جنوبی از فاز یک تا ۲۱ به فازهای ۱۱ و ۱۴، پالایشگاه فجر جم، پالایشگاه شهید هاشمی‌نژاد، پالایشگاه پارسیان، پالایشگاه بیدبلند، پالایشگاه مسجد سلیمان، پالایشگاه سرخون، پالایشگاه ایلام پالایشگاه‌های گازی هستند که کلنگ احداث آن‌ها بعد از انقلاب اسلامی زده شد و به بهره‌برداری رسیدند. هم‌چنین در حالیکه در سال ۱۳۵۷، مجموع خطوط انتقال گاز طبیعی کشور، معادل ۲۹۰۰ کیلومتر بوده، این رقم در پایان مهرماه سال جاری، به حدود ۳۹ هزار کیلومتر افزایش یافته است.

احداث شبکه گاز شهری و روستایی

هم‌چنین در سال ۱۳۵۷، مجموع شبکه گازرسانی ایران، معادل ۲.۱ هزار کیلومتر بوده که این رقم تا پایان مهرماه سال ۱۳۹۷، به ۳۴۳ هزار کیلومتر افزایش یافته است. در سال ۱۳۵۷ تعداد شهرهای گازرسانی شده ایران، معادل پنج شهر و تعداد روستاهای گازرسانی شده معادل یک روستا بوده که این رقم تا پایان مهرماه سال جاری به ترتیب به ۱۱۳۳ و ۲۷ هزار و هفت روستا افزایش یافته است. در این راستا، دولت دوازدهم تعهد کرده است که روزانه ۱۰ هزار روستا را گازرسانی کند. هم‌چنین تعداد مشترکین گاز طبیعی در سال ۱۳۵۷، ۴۶.۵ هزار مشترک بوده که این رقم در پایان مهرماه سال ۱۳۹۷ به ۲۲ میلیون و ۹۰۷ مشترک افزایش یافته است.

گازرسانی به نیروگاه‌ها

از سوی دیگر، گازرسانی به نیروگاه‌ها در سال‌های اخیر رشد یافته به طوری که با مصرف ۶۷.۶ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در بخش نیروگاهی در سال ۱۳۹۶ سهم سوخت‌ مایع در سبد سوخت مصرفی نیروگاه‌ها در همان سال، به حدود ۱۰ درصد کاهش یافته است.

منبع: ایسنا

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۰۲۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقم عجیب مصرف برق کولر‌ها در دوره گرم سال

مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به مصرف برق ٣٢ هزار مگاواتی سامانه های‌سرمایشی در دوره گرم سال، آن را معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیونی عنوان کرد و گفت: ممنوعیت تبلیغ کولر‌های گازی در مناطق عادی و معتدل طی مذاکره با صداوسیما حاصل شده و ٨٠ درصد مناطق کشور را شامل می‌شود.

به گزارش وزارت نیرو، وی در گردهمایی مدیران دفاتر حقوقی شرکت‌های برق منطقه‌ای و توزیع نیرو به ناترازی صنعت برق در ٣ بخش مالی، سوخت و تولید و مصرف برق اشاره کرد که به طور مستقیم یا غیرمستقیم عملکرد بخش‌های تولید، انتقال و توزیع برق را تحت تاثیر قرار داده است.

وی رشد شتابان مصرف (٥.٧ درصد در سال گذشته) را از دیگر چالش‌های صنعت برق عنوان کرد که با توجه به رشد یک تا ٢ درصدی مصرف در کشور‌های توسعه یافته، نیازمند تدبیر است.

 

به گفته وی، بخشی از رشد مصرف برق نامتعارف است که به پدیده‌های نوظهوری مانند ماینر‌های غیرمجاز یا استفاده از کولر‌های گازی در مناطق عادی اختصاص دارد.

مدیرعامل توانیر در ادامه از کاهش فعالیت تولیدکنندگان مجاز رمز ارز از حدود ٣٥٠ مگاوات به کمتر از ٥٠ مگاوات خبر داد که به دلیل عدم بازدارندگی، راهکار‌های قبلی مربوط به استخراج غیرمجاز است.

وی در همین زمینه گفت: تاکنون ٨٠٠ مگاوات ماینر غیرمجاز کشف شده است.

رجبی مشهدی ٣٢ هزار مگاوات مصرف برق سامانه های‌سرمایشی در کشور را معادل کل مصرف برق کشور مصر با ١٢٠ میلیون نفر جمعیت ذکر کرد که نشان می‌دهد در کشور ما مقررات و مناسبات خوبی برای بهره‌وری انرژی و مهار هدر رفت برق در این حوزه حاکم نیست.

وی با اشاره به ممنوعیت تبلیغ کولر‌های گازی در مناطق عادی و معتدل که طی مذاکره با صداوسیما حاصل شده و٨٠ درصد مناطق کشور را شامل می‌شود، تاکید کرد: توان صنعت برق در این عرصه به ابزار‌های فنی و اجرایی محدود می‌شود و بدون بهره‌گیری از ظرفیت حوزه حقوقی، امکان جلوگیری از مصارف بی‌رویه یا اجرای طرح‌هایی مانند توسعه خطوط برق وجود ندارد، بنابراین درخواست دارم واحد‌های حقوقی صنعت برق وارد میدان شوند و کارشناسان این حوزه در تمامی موضوعات مبتلا به صنعت برق ورود کنند.

دیگر خبرها

  • قبض‌های میلیونی در انتظار این افراد
  • نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی
  • رقم عجیب مصرف برق کولر‌ها در دوره گرم سال
  • هزینه‌کرد ۵.۵ میلیارد یورویی دولت برای بهبود وضع هوا و کاهش فلر
  • مزایا و معایب استفاده از لوله مانیسمان و لوله اسپیرال به عنوان لوله گازی چیست ؟
  • چطور یک کولر گازی مناسب انتخاب کنیم
  • افزایش ۴ میلیارد مترمکعبی تولید گاز پارس جنوبی با کاهش دوره تعمیرات اساسی
  • افزایش ۴ میلیارد مترمکعبی تولید گاز پارس جنوبی با کاهش دوره تعمیرات اساسی 
  • بهره‌مندی ۱۲۳ شهر و ۲۴۶۹ روستای استان فارس از گاز
  • واحد تولید آمونیاک سبز در بندرعباس احداث می‌شود