Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر قطعات و سرود‌های خاطره انگیز اوایل پیروزی انقلاب اسلامی را به یاد بیاوریم، محال است سرودِ ماندگار «مرگ بر آمریکا» برای ما مرور نشود. «مرگ بر آمریکا» سرودی با صدای اسفندیار قره‌باغی تولید شد و خاطرات زیادی را برای نسل‌های مختلف انقلاب رقم زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسفندیار قره‌باغی متولد تبریز است. او سال ۴۳ از هنرستان موسیقی فارغ التحصیل شد و در سال ۴۵ استخدام اُپرای تهران شد. رشید وطن دوست دیگر خواننده‌ای بود که اوایل انقلاب، آثاری ماندگار را از خود به یادگار گذاشته است؛ آن زمان عضو اُپرای تهران بود. این دو هنرمند، رفیق ۵۰ ساله هستند.

قره‌باغی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی هم آثار وطنی خوانده بود که نشان از حس وطن دوستی این خواننده داشت. قطعه‌ «ای ایران» از جمله‌ این آثار است. با پیروزی انقلاب اسلامی و از بین رفتن اُپرای تهران، قره‌باغی پا به عرصه‌ سرود گذاشت. آن زمان سرود بیش از هر چیزی شنیده می‌شد و بر دل‌ها می نشست. موسیقی دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، با سرود‌های آن زمان راهی نو را آغاز کرد و اتفاقاتی جدید را در تاریخ هنر اول و موسیقی مقاومت ثبت کرد.

اسفندیار قره‌باغی در خصوص فعالیت هایش در گفتگو با خبرنگار   گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره فعالیت هایش گفت: پیش از انقلاب اسلامی، وزارت فرهنگ، اجازه نمی‌داد، خوانندگان اُپرا در رادیو بخوانند. چند خواننده مانند فریدون فرخی، وقتی در رادیو خواندند، از اُپرای تهران اخراج شدند.

وی گفت:من تنها خواننده‌ای بودم که از وزارت فرهنگ اجازه داشتم تا در رادیو بخوانم. آن زمان فریدون شهبازیان هم در رادیو بود از این رو با او همکاری داشتم.

قره باغی درباره‌ شرایط موسیقی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی بیان کرد: پس از پیروزی انقلاب، سازمان منافقین و برخی گروه‌های ضد انقلاب، ساختمان رادیو را به گلوله بستند و برخی از آرشیو‌ها از بین رفت. به کلی موسیقی در اوایل انقلاب، تحت تاثیر اتفاقات، تنش‌ها و چالش‌های فراوانی بود. بلافاصله پس از آن، دوران دفاع مقدس رقم خورد و ما درگیر جنگ تحمیلی شدیم. من و دوستانم حس کردیم که باید فکری به حال موسیقی کرد چراکه با اتفاقات سیاسی موجود ممکن است، ضربه‌ سنگینی به هنر اول وارد شود. اینگونه بود که موضوع سرود‌های انقلابی و موسیقی مقاومت شکل گرفت.

وی ادامه داد: پس از انقلاب، اُپرای تهران فرو پاشید و تنها کار ممکن برای احیای موسیقی، تلاش برای ساختن سرود بود. در حقیقت سرود و سبکی که در حوزه‌ مقاومت در دهه‌ ۶۰ ایجاد شد، نقطه‌ عطفی در تاریخ موسیقی ایران است. خوانندگان، موزیسین ها، نوازندگان و دیگر اهالی موسیقی همه دور هم جمع شدند و کاری کردند که سرود سازی به عنوان سبک نوینی در موسیقی ایجاد شود. هر هنرمند، به عنوان یک ایرانی با اثری که می‌ساخت، مقابل تهاجم دشمن می‌ایستاد و انصافا هر فرد مانند لشکری قدرتمند برای دفاع از کشور تلاش می‌کرد. به این شکل بود که فضای موسیقی در زمینه سرود هر روز بهتر و حرفه ای‌تر شد.

خواننده‌ قطعه‌ ماندگار «مرگ بر آمریکا» در خصوص چگونگی شکل گیری این اثر اظهار کرد: واقعا تولید قطعه‌ «مرگ بر آمریکا» یک اتفاق عجیب بود. در یک مجلسی مرحوم سید احمد خمینی فرزند امام خمینی (ره) پیشنهاد دادند که با وجود دشمنی‌های آمریکا با ایران، باید اثری با مضامین مقاومت و آمریکا ستیزی تولید شود. شاید کسی باورش نشود، اما ۴۸ ساعت پس از این پیشنهاد، قطعه تولید و از رادیو پخش شد. در آن جلسه مرحوم سبزواری هم حضور داشتند. ایشان شعر «مرگ بر آمریکا» را سرودند، احمد علی راغب آهنگسازی کار را انجام داد و محمد میر زمانی آن را تنظیم کرد.

این خواننده در خصوص انتشار و شنیده شدن، قطعه‌ «مرگ بر آمریکا» تصریح کرد: همان روز که مشغول ضبط این قطعه بودیم، همکارانم به من می‌گفتند که مطمئن هستیم این کار می‌گیرد. آقای راغب گفت اسفندیار تردید ندارم که «مرگ بر آمریکا» مانند قطعه «حیران» ماندگار می‌شود؛ واقعا هم این اتفاق افتاد. پس از پخش قطعه در رادیو و تلویزیون، تمامی گروه‌های سنی از کودک تا میان سال و پیر، همه آن را زمزمه کردند و هنوز هم این قطعه شنیده می‌شود. قطعه‌ «مرگ بر آمریکا» از نظر من جاودانه شد چراکه شعار تمامی ملت بود و مردم آن را از ته دل پذیرفتند.

قره‌باغی در پایان به حواشی این اثر اشاره کرد و گفت: پس از این که «مرگ بر آمریکا» پخش شد، عده‌ای به آن انتقاد کردند و از دست من ناراحت شدند چراکه فکر می‌کردند آمریکا تاج زرینی برای مردم جهان است. و هنوز بعضی‌ها نمی‌دانند که تمامی بدبختی‌های دنیا، به دلیل ظلم‌ها و جنایاتی است که آمریکا انجام می دهد. امام خمینی (ره) به خوبی این موضوع را بیان کردند و انسان‌ها را از سیاست‌های ظالمانه‌ آمریکا آگاه کردند، اما همچنان عده‌ای جاهلانه سیاست های این کشور را قبول دارند.

انتهای پیام/

حواشی عجیب برای تولید قطعه‌ «مرگ بر آمریکا»

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: چهل سالگی انقلاب انقلابی ها موسیقی پاپ خواننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۰۲۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید محمد عبدالنبی موسوی فرد عصر امروز یکشنبه در جلسه شورای اداری خوزستان که در سالن شهید هاشمی استانداری برگزار شد، اظهار کرد: انجام عمل سخت است ولی حفظ و نگهداری آن از انجام عمل سخت‌تر است. در تاریخ نمونه‌ها فراوان است به طور مثال شیطان ۶ هزار سال عبادت کرد اما در یک لحظه آن را بر باد داد.

نماینده ولی فقیه در خوزستان عنوان کرد: روز شهادت شهید مطهری به نام روز معلم نامگذاری شده است زیرا گلوگاه انقلاب اسلامی آموزش و پرورش است و اگر بخواهیم به قله‌های تربیت فرزندان انقلاب راه پیدا کنیم باید معلمی در تراز انقلاب اسلامی که نمونه آن شهید مطهری است، داشته باشیم.

وی افزود: اگر امروز در عرصه معرفتی پیش رفته‌ایم حاصل زحمات حوزه‌های علمیه در سراسر کشور به ویژه قم است که محصول آن امام عظیم‌الشأن، مقام معظم رهبری و پس از آنها علمای بزرگ هستند.

نماینده ولی فقیه در خوزستان اظهار کرد: اگر بخواهیم در انقلاب اسلامی بعد از ۴۵ سال به سمت‌وسویی برویم که نیروهای پا به کار انقلاب را تحویل جامعه بدهیم که یکی از حلقه‌های مفقوده است، باید به آموزش و پرورش توجه ویژه شود.

حجت الاسلام موسوی فرد با بیان اینکه باید در آموزش و پرورش تمام برنامه‌ریزی‌ها انجام شود، تصریح کرد: شخصی که می‌خواهد فرزند ما را تربیت کند باید اول خودش تربیت شده باشد؛ لذا وزیر آموزش و پرورش و مجموعه فعال در این زمینه باید زحمت‌هایی را برای خود متحمل کنند که دستاورد آن را در انقلاب اسلامی ببینیم. در استان خوزستان نیز همین گونه است همه اشخاص باید کمک کنند تا سربازان در تراز انقلاب اسلامی را تحویل جامعه بدهیم.

وی بیان کرد: مجموعه افرادی که در کشور فعالیت می‌کنند، انقلابی هستند به تعبیر حضرت آقا در کل کشور ممکن است در خیلی از مسائل اقتصادی خودشان را نشان ندهند ولیکن من نسبت به عملکرد این دولت خیلی خوشایند هستم.

نماینده ولی فقیه در خوزستان گفت: ۱۰ هزار کارخانه‌های خرد و کلان که در این کشور تعطیل شده بودند به فعالیت برگشتند اما با نقطه مطلوب خیلی فاصله داریم که باید تلاش کنیم در این فرصت باقی مانده بتوانیم برای رسیدن به نقطه مطلوب به کارها شتابی بدهیم. همچنین با توجه به فرمایش آقا که امسال را به نام جهش تولید نامگذاری کرده است اکنون دیگر کارها به تولید بسنده نمی‌شود.

حجت الاسلام موسوی فرد ادامه داد: اگر در این مشارکت تسهیلگری از ناحیه دولتمردان اتفاق بیفتد و مردم را به معنای واقعی سهیم کنیم، امسال می‌توانیم ثمره شعار سال را بچشیم.

وی با بیان اینکه تقریباً ۳۰ شهرستان در خوزستان وجود دارد، اظهار کرد: کارهای خیلی خوبی صورت گرفته اما اگر در هر شهرستان و شهرهای آن در یک تا ۲ نقطه که مورد نظر مردم است، کار محقق شود تا مردم ببیند می‌توانید به عنوان الگو معرفی کنید، لذا شهرداری‌ها و شورای شهر تلاش کنند تا این اتفاق صورت گیرد.

کد خبر 6091536

دیگر خبرها

  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه
  • روایتی از شهادت مرتضی مطهری، معلمی برای انقلاب اسلامی ایران
  • یادمانی برای مرحوم غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • قطعه‌ای مسحور کننده از ویولن‌نوازی استاد نصرالله شیرین آبادی + ویدئو
  • یادمان غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • فعالان سرود بیمه می‌شوند
  • تلاش آمریکا برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران
  • بیمه فعالان سرود پیگیری می‌شود/چند پیشنهاد به موسیقی فارس
  • معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود
  • نماهنگ «نحن المنتقمون» منتشر شد/ یک موسیقی برای نمایش اقتدار