Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، شربت نعناع فلفلی (نعناع فلفلی+ آویشن+ اسطوخودوس+ مرزنجوش+ عسل) حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، فسفر، فیبر، آهن، منیزیم، منگنز، روی زینک، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز، اسیدفولیک، فلاونوئیدها، منتول، تیمول و غیره است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای بررسی خواص شربت نعناع فلفلی و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص شربت نعناع فلفلی

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران،  درباره مهم‌ترین خواص شربت نعناع فلفلی گفت: مهم‌ترین خاصیت این شربت نشاط آور و آرام‌بخش بودن قلب و اعصاب است؛ همچنین مصرف شربت نعناع فلفلی از بروز تنش‌های عصبی جلوگیری می‌کند و باعث رفع استرس، اضطراب و افسردگی می‌شود.

وی افزود: شربت نعناع فلفلی تاثیری چشمگیریدر درمان سردرد‌های میگرنی، درد‌های عضلانی، رفع گرفتگی عضلات و رگ به رگ شدن آن‌ها دارد.

عظمایی بیان کرد: این شربت آنتی بیوتیکی بسیار قوی است که عفونت‌ها و ویروس‌ها را برطرف می‌کند؛ لذا در رفع عفونت‌های ریه، معده، روده، مجاری ادرار، رحم و سینوس‌ها تاثیری چشمگیر دارد.

بیشتر بخوانید: شربتی برای دفع سنگ کلیه/ چگونه درد مفاصل را درمان کنیم؟

این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: شربت نعناع فلفلی نوشیدنی مناسب و عالی برای فصل زمستان است؛ تاثیری فوق العاده‌ در درمان سرماخوردگی، آسم، برونشیت، سرفه، آنفولانزا و تب دارد و موجب افزایش انرژی بدن و سرحال شدن می‌شود.

وی گفت: عملکرد بهتر مغز، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر یکی دیگر از خواص این شربت بی نظیر است.

عظمایی بیان کرد: این شربت همچنین نوشیدنی فوق‌العاده برای درمان سندروم‌هایی از قبیل پای بی قرار، پیش از قاعدگی، روده تحریک پذیر و سندروم ناشی از یائسگی زنان خواهد بود.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: تقویت، طراوت و جوان سازی پوست و مو، پاکسازی دستگاه تنفس و سینوس ها، رفع درد معده، رفع سردی معده، رفع بوی بد دهان و کنترل قند، فشار و چربی خون از دیگر خواص این شربت خوشمزه است.

وی اظهار کرد: مصرف شربت نعناع فلفلی برای زنانی که از سندروم تخمدان پلی کیستیک (تنبلی تخمدان) رنج می‌برند بسیار مفید و اثربخش است.

عظمایی گفت: این شربت به علت داشتن ویتامین‌های A، E، C و فلاونوئید‌ها خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و از آن در برابر انواع بیماری‌ها و سرطان‌ها از جمله سرطان پروستات محافظت می‌کند.

بیشتر بخوانید: کاهش قندخون با شربت «برگ زیتون»/ با مصرف این نوشیدنی تبخال را درمان کنید

این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: شربت نعناع فلفلی نوشیدنی مناسب برای افراد مبتلا به پرخوری عصبی است و به کاهش وزن، لاغری و تناسب اندام منجر می‌شود.

منع مصرف شربت نعناع فلفلی

عظمایی گفت: مصرف شربت نعناع فلفلی برای زنان باردار ممنوع است.

مقدار مصرف شربت نعناع فلفلی

این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: از این شربت می‌توان چهار لیوان در روز و در وعده‌های صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد.

مواد لازم شربت نعناع فلفلی (۲ لیتر)

-عرق آویشن یک لیتر
-عرق اسطوخودوس یک لیتر
-گیاه نعناع فلفلی ۱۰۰ گرک
-گیاه مرزنجوش ۳۰ گرم
-عسل نیم کیلو

طرز تهیه شربت نعناع فلفلی

-برای تهیه این شربت ابتدا عرق آویشن و عرق اسطوخودوس را ترکیب می‌کنیم.
-نعناع فلفلی و مرزنجوش را نیم کوب می‌کنیم و داخل عرقیجات می‌ریزیم.
-اجازه می‌دهیم گیاهان خشک به مدت ۳ تا ۴ ساعت درون عرقیجات بماند.
-سپس در حرارت ملایم به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه می‌جوشانیم.
-هنگامی که حرارت متعادل و در حدود ۵۰ درجه سانتی گراد شد، آن را صاف می‌کنیم.
-در مرحله آخر عسل را اضافه می‌کنیم و شربت را هم می‌زنیم تا قوام بیاید، سپس در ظرف شیشه‌ای می‌ریزیم.

طرز تهیه یک لیوان شربت نعناع فلفلی

-برای تهیه یک لیوان از این شربت ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری از آن را داخل لیوان می‌ریزیم و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه می‌کنیم.
نکته: برای مصرف این شربت در فصل گرم سال، به جای آب جوشیده ولرم از آب خنک استفاده می‌شود.
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت تغذیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۰۲۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید

مسئولان حوزه بهداشت و درمان همیشه درباره مصرف نکردن قارچ‌هایی که در طبیعت روییده هشدار دادند، زیرا تشخیص سمی یا غیرسمی بودن این نوع قارچ‌ها بسیار دشوار است و مصرف آن می‌تواند باعث فوت افراد شود، این درحالی است که اورژانس کشور از رشد سه برابری مسمومیت با قارچ‌های وحشی در طبیعت خبر داده است.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا با شروع فصل بهار و افزایش بارش‌ها در این فصل زمینه رشد قارچ‌های وحشی در طبیعت بیشتر می‌شود و در این فصل شاهد حضور بیشتر افراد در دل طبیعت هستیم، لذا مهم است که افراد از مصرف این قارچ‌ها خودداری کنند و هشدارهای مسئولان ذی‌ربط درباره مسمومیت‌زا بودن این نوع قارچ‌ها را جدی بگیرند.

بابک یکتاپرست، معاون روابط عمومی اورژانس کشور با اشاره به آمار مسمومیت با قارچ وحشی گفت: امسال با توجه به افزایش میزان بارش باران، رویش قارچ در طبیعت افزایش یافته است و از آنجایی که اطلاعات مردم و گردشگران درباره قارچ‌ها کم است؛ ممکن است عده‌ای با مصرف این قارچ‌های وحشی، دچار مسمومیت شوند.

وی با اشاره به آمار مراجعان مسمومیت به اورژانس افزود: از هشتم فروردین تا پنجم اردیبهشت ماه و در واقع طی مدت حدود یک ماه، ۵۳ نفر بر اثر استفاده از قارچ وحشی، مسموم شده‌اند، در حال حاضر ۱۴ نفر از این افراد در بیمارستان‌ها تحت نظر هستند، همچنین ۳۹ نفر درمان شده و ترخیص شده‌اند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: این مسمومیت تاکنون فوتی برجای نگذاشته، اما لازم است که افراد و به خصوص طبیعت‌گردان از مصرف این قارچ‌ها پرهیز کنند، میزان مسمومیت‌ها، نسبت به گذشته سه برابر افزایش یافته است، بنابراین این موضوع باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

به گفته سخنگوی سازمان اورژانس کشور بیشترین میزان مسمومیت‌ها با قارچ در استان‌های فارس، لرستان و کرمانشاه به ترتیب با ۱۶،۱۳ و ۱۰ نفر بوده است.

نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی

حمید قهرمانی، کارشناس معاونت بهداشتی استان گیلان یکی از دلایل مسمومیت افراد، پس از مصرف قارچ‌های سمی را تشخیص غلط آنها دانست و یادآور شد: برخی به‌علت شکل ظاهری قارچ‌های سمی که شبیه به قارچ‌های غیر سمی و خوراکی هستند، دچار اشتباه می‌شوند.

وی با تأکید بر این‌که همه انواع قارچ‌ها، خوراکی نیستند و بعضی سمی و خطرناک هستند، افزود: خوردن چند لقمه از قارچ‌های سمی می‌تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و در مواردی سبب مرگ شود، تنها در آزمایشگاه می‌توان نوع قارچ را شناسایی کرد و از روی ظاهر یا مزه قارچ نمی‌توان سمی یا غیرسمی بودن قارچ را تشخیص داد.

این پزشک با تأکید بر اینکه فرد مسموم باید سریع‌تر به بیمارستان منتقل شود، گفت: تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و عرق کردن گاهی علائم مغزی مانند توهم، خواب‌آلودگی، تشنج و یا بی‌قراری از نشانه‌های زودرس مسموم شدن با قارچ‌های سمی است.

قهرمانی با بیان اینکه از چیدن، خریدن و مصرف قارچ‌های روییده شده در طبیعت، کوه و دشت پرهیز و تنها از قارچ‌های خوراکی تولید شده در کارخانه‌های معتبر استفاده شود، ادامه داد: پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمی‌برد.

وی با اشاره به تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ گفت: تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ خودداری از مصرف قارچ‌های روییده در طبیعت است، سم قارچ پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت و غیر پرورشی دوری کنیم، کودکان یکی از گروه‌های پرخطر و در معرض مسمومیت با قارچ هستند.

کد خبر 748427

دیگر خبرها

  • انواع شربت های میوه ای و غیر میوه ای و فرآورده های یخی خوراکی غیرمجازند
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟
  • امدادرسانی هلال‌احمر به ۱۳ استان در سیل و آب‌گرفتگی
  • شرایط ایران با عملیات «وعده صادق» در جهان تغییر یافت
  • پیرمرد ۸۵ ساله قربانی سرقت‌های سمی شد
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان
  • ۷ نوشیدنی خوشمزه که میل به شکر را در شما به صفر می‌رساند
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی