Web Analytics Made Easy - Statcounter

«کوروش احمدی» تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا در تشریح دلایل تصویب لایحه ممنوعیت خروج رئیس جمهوری آمریکا از پیمان ناتو توسط مجلس نمایندگان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: نکته مهم در لایحه مجلس نمایندگان ایالات متحده این است که اکثریت بزرگِ جمهوریخواهان در این موضوع به دموکرات‌ها پیوستند؛ بطوریکه تنها ۲۲ نماینده با لایحه مذکور مخالفت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امر نشان می‌دهد که حمایت از ناتو در کنگره بسیار گسترده و احتمالاً در خارج از پایگاه رای ترامپ (یعنی حدود ۷۰ درصد از رای دهندگان آمریکایی) باشد. این مصوبه مجلس نمایندگان یا مشابه آن باید در سنا نیز تصویب شود. هفته گذشته طرح مشابهی نیز توسط نمایندگان دموکرات و جمهوریخواه در دستور کار سنا قرار داده شده است. شاید یکی از دلایل طرح این موضوع در کنگره آنهم در مقطع کنونی این باشد که نیویورک تایمز هفته گذشته گزارش داده بود که ترامپ طی چند هفته گذشته چند بار بطور خصوصی به مشاورانش گفته بوده که قصد خروج از ناتو را دارد.

وی ادامه داد: باید یادآوری کنم که مجلس نمایندگان خروج دولت از ناتو را ممنوع نکرده بلکه با اکثریت قاطع، مانع استفاده دولت از منابع مالی دولتی برای خروج از ناتو شده است. این امر از این جهت اهمیت دارد که اتخاذ چنین تصمیم‌هایی از اختیارهای رئیس جمهور و قوه مجریه است و کنگره امکان دخالت در تصمیم گیری‌های مرتبط با سیاست خارجی را ندارد. با این حال از آنجا که هرگونه هزینه‌ای توسط دولت باید با مجوز کنگره و بویژه مجلس نمایندگان باشد، معمولاً از این اهرم برای بستن دست روسای جمهور استفاده می‌شود. اینکه چرا مجلس نمایندگان دست به چنین اقدامی زده، باید سابقه موضع را در نگرش بسیار منفی ترامپ طی دو سال گذشته نسبت به بسیاری از پیمانها و نهادهای بین‌المللی که مبنای چند جانبه‌گرایی در روابط بین‌الملل هستند، جست‌ و جو کرد. در مورد پیمان ناتو، علاوه بر موردی که اشاره کردم، باید بدبینی و نوعی کینه او نسبت به دولتهای اروپایی عضو ناتو را هم در نظر گرفت.

این دیپلمات پیشین کشورمان اضافه کرد: بطور کلی طی دو سال گذشته رئیس جمهور کنونی آمریکا، بیشتر نسبت به رهبران به اصطلاح اقتدارگرا علاقه نشان داده تا نسبت به رهبران دموکراسی‌های غربی؛ به صورتی که روابط شخصی ترامپ با رهبرانی چون «آنگلا مرکل» و «ترزا می» و در این اواخر «امانوئل مکرون» بسیار پر تنش بوده است. نکته مهم دیگر در این رابطه، تاکید ترامپ بر صرفه جویی اقتصادی و آنچه که اجتناب از سواری مجانی دادن به دیگر کشورها  است. ترامپ از زمان مبارزات انتخاباتی تاکید داشت که اعضاء ناتو باید بودجه نظامی خود را افزایش دهند و سهم بیشتری در هزینه‌های اداره ناتو عهده‌دار شوند. البته این موضوعی است که مورد تاکید همه روسای جمهور آمریکا طی دهه‌های اخیر بوده و توافق‌هایی در دوره اوباما در این مورد حاصل شد.

احمدی با بیان اینکه عده‌ای ریشه مخالفت ترامپ با ناتو را در اندیشه‌های پایگاه رای وی جست‌وجو می‌کنند،گفت: بسیاری از منتقدان و تحلیلگران، ترامپ را متهم می‌کنند که بحث بودجه ناتو تنها پوشسش موجود برای مخفی کردن اهداف اصلی او به شمار می‌رود. چراکه در سال ۲۰۱۴ اعضای ناتو طی توافقی متعهد شدند که بودجه نظامی خود را به حداقل ۲ درصد تولید ناخالص داخلی خود برسانند. در چنین شرایطی، مخالفان ترامپ از  گرایش‌های ناسیونالیستی و پوپولیستی دست راستی و انزواگرایانه او و خواسته‌های پایگاه اصلی رای خود به عنوان عامل اصلی نظر منفی او نسبت به ناتو نام می‌برند. البته باید در نظر داشت که برخی‌ها حتی ترامپ را متهم می‌کنند که روابط ویژه او با پوتین و روسیه در تمایل او به تضعیف ناتو بی‌تاثیر نیست.

وی افزود: بدون تردید تنش میان دموکرات‌های کنگره و ترامپ بسیار بالا است که بویژه در قضیه تعطیلی بخشی از دولت بیشترین تجلی را یافته است. اما باتوجه به مطالبی که پیش‌تر به آن اشاره کردم این اقدام برای بستن دست ترامپ در ارتباط با خروج احتمالی از ناتو محتمل بود. در ارتباط با این گونه مسائل، واکنشی که می‌توان از ترامپ انتظار داشت برخورد تقابلی با کنگره است. در این مورد احتمالاً ترامپ تلاش خواهد کرد تا نظر منفی خود نسبت به ناتو را بیشتر توضیح دهد و از این نظر ممکن است بر میزان تنش بین او و کشورهای اروپایی افزوده شود. آنچه که مهم است این خواهد بود که اکثریت بسیار نیرومندی که امکان وتوی هر مصوبه‌ای را از ترامپ سلب می‌کنند، در پسِ حمایت از ناتو در کنگره قرار دارند.

این تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی در پایان در پاسخ به اینکه آیا احتمال خروج ترامپ از ناتو وجود دارد یا خیر، تصریح کرد: اجازه بدهید اینجا بر گره خوردن بی‌سابقه سیاست خارجی آمریکا در دوره ترامپ با سیاست داخلی آن تاکید کنم. ترامپ تا حد زیادی در داخل آمریکا منزوی است و پایگاه اصلی رای او محدود به یک اقلیت حدوداً ۳۰ تا ۳۵ درصدی از محافظه کاران بسیار افراطی، از جمله راست‌ گراهای مسیحی یا مسیحیان تبشیری است. این اقلیت قوی، ضد هرگونه جهانی شدن و هرگونه تعهد از جانب دولت آمریکا در قبال برنامه‌ها و اقدام‌های فراملی است. لذا ترامپ اگر نتواند حمایت قوی این اقلیت را حفظ کند نه تنها در انتخابات ۲۰۲۰ شکست خواهد خورد بلکه ممکن است طی دو سال آینده در واشنگتن و در ارتباط با کنگره با مشکلات جدی مواجه شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کنگره آمریکا ناتو مجلس نمایندگان آمریکا دونالد ترامپ پیمان سازمان آتلانتیک شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۰۳۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمیسیون اروپا ممکن است تیک‌تاک را فیلتر کند

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا پیشنهاد کرده است که شبکه اجتماعی تیک تاک به طور کامل در اتحادیه اروپا فیلتر شود.

براساس گزارش آر تی، پولیتیکو نوشت که فون در لاین در پاسخ به سوالی درباره فیلترینگ تیک تاک گفت که بعید نیست این اتفاق بیافتد. او خاطرنشان کرد که کمیسیون اروپا به اولین سازمانی در جهان تبدیل شده است که کارمندان آن از نصب تیک تاک بر روی تلفن‌های کاری خود منع شده اند.

پیش از این جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا لایحه‌ای را امضا کرد که توسط هر دو مجلس این کشور تصویب شد، که بخشی از آن ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی تیک تاک بود.  نمایندگان مجلس آمریکا ادعا می‌کنند این برنامه به دلیل ارتباط بایت دنس با حزب کمونیست چین (CCP) حریم خصوصی آمریکایی‌ها را تهدید می‌کند.

سخنگوی تیک‌تاک در واکنش به تصویب قانون ممنوعیت تیک تاک در بیانیه‌ای اعلام کرد: مایه تاسف است که مجلس نمایندگان آمریکا لایحه‌ای را تصویب می‌کند که حق آزادی بیان ۱۷۰ میلیون آمریکایی را زیر پا گذاشته، ۷ میلیون کسب و کار آمریکایی را تخریب و پلتفرمی که سالانه ۲۴ میلیارد دلار به اقتصاد ایالات متحده کمک می‌کند را از بین می‌برد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • «شویگو» دستور افزایش تولید تسلیحات در روسیه را صادر کرد
  • امیدواریم مجلس یازدهم یکی دو لایحه مهم را قبل از رفتن تصویب کند/ هیچ تنشی میان دولت و مجلس نیست
  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • تصویب ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه در سنای آمریکا
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • کمیسیون اروپا ممکن است تیک‌تاک را فیلتر کند
  • تعیین اعتبارات محرومیت‌زدایی استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا