Web Analytics Made Easy - Statcounter


به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و در قالب طرح 40 قلم محمدرضا بایرامی نویسنده معاصر و خوش ذوق کشورمان در زادگاهش اردبیل تجلیل شد.
به گزارش ایسنا، منطقه اردبیل، در این مراسم که در تالار بیضای اردبیل برگزار شد، به منظور پاسداشت خدمات فرهنگی نویسندگان متعهد و انقلابی و در قالب طرح 40 قلم نویسنده مطرح کشورمان که زاده روستای طرلان در دامنه کوه سبلان است با حضور مسئولان استانی و جمعی از نویسندگان مورد تجلیل و تکریم قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این مراسم نویسنده مطرح کشورمان در سخنانی با اشاره به اینکه نهاد کتابخانه‌های عمومی با برنامه‌ریزی دقیق و منسجم فرصت مطالعه و اندیشیدن را برای همه سلایق در تمام گروه‌های سنی فراهم کرده است، اظهار کرد: کتابخانه‌های عمومی در ترویج کتابخوانی و تربیت اهالی فرهنگ در عرصه‌های مختلف نقش موثری دارند و حرکتی که در همین راستا نهاد کتابخانه‌های عمومی آغاز کرده اقدامی شایسته در رونق گرفتن امر کتاب و کتابخوانی است.
وی خاطرنشان کرد: امروز آنچه که در اینجا می‌بینیم کارهایی است که براساس استانداردها تعریف و تبیین شده و با اعضای فعال کتابخانه‌های عمومی مواجه هستیم که از این امکانات و فضای فراهم شده می‌خواهند به بهترین شکل استفاده کنند.
نویسنده برجسته و متعهد کشورمان بیان کرد: آنچه که مطلوب است اینکه طیف مختلفی از نویسندگان با کتاب‌های خود در این مجموعه حضوری پررنگ دارند و نهاد کتابخانه‌های عمومی سعی کرده تا فرصت و زمینه برآورده شدن سلیقه‌های مختلف را در گروه‌های سنی متعدد با تهیه و تامین کتاب‌های ارزشمند فراهم کند.
بایرامی گفت: همین که این کتاب‌ها کودکان و نوجوانان ما را در یک فضای سالم سرگرم کند در حقیقت انجام ماموریتی است که در مراتب بالاتر امیدواریم به یک حرکت آموزشی، پژوهشی و تحول فرهنگی با نگاه آرمان‌خواهانه تبدیل شود.
وی با بیان اینکه نهاد کتابخانه‌های عمومی با این اقدام و فضاسازی‌ها سعی کرده حداقل‌ها را از نسل نوجوان و جوان ما دریغ نکند، افزود: بدون تعصب خاص باید بگویم که ما بهترین نویسندگان را در حوزه کودک و نوجوان داریم به طوری که حتی تعدادی از آنها در سطح جهانی درخشیده‌اند هر چند که شاید فرصت معرفی آنها به شکل مطلوب فراهم نیامده و یا به دلیل محدودیتی که در حوزه ترجمه وجود دارد کتاب‌های آنها به زبان‌های زنده دنیا ترجمه نشده است.
نویسنده کتاب‌های کوه مرا صدا زد و قصه‌های ساوالان افزود: به نسبت پیش از انقلاب که تنها دو س نویسنده داشتیم در حال حاضر نویسندگان متعدد و شاخصی را داریم که سعی می‌کنند از هر فرصتی برای تولید آثار کیفی‌تر استفاده کنند.
بایرامی در مورد مباحث مطرح شده در باب کاهش رغبت و انگیزه مردم در خصوص مطالعه تصریح کرد: باید در این زمینه علت‌های مختلفی را اعم از تعدد رسانه ها، رونق فضای مجازی، کمبود فرصت‌ها، تعدد کلاس‌ها دوره‌های آموزشی برای دانش‌آموزان بیان کرد که به طور طبیعی سبب شده تا خوانش کتاب کمرنگ شود.  
وی اظهار کرد: البته بنده با یک نگاه دیگر به این موضوع می‌نگرم و آن اینکه انبوه تولید کتاب در حوزه‌های مختلف نوع انتخاب را نیز سخت و دشوار کرده در حالی که در یک طبقه‌بندی و فرم‌بندی مشخص می‌توان کتاب‌های مفید را در حوزه‌های مختلف معرفی کرده تا براساس ذائقه مخاطبان زمینه مطالعه بیشتر با انگیزه مضاعف فراهم آید.
این نویسنده اردبیلی در مورد آخرین اثر خود بیان کرد: هر چه سن بالاتر می‌رود کار با ریسک بیشتر و حساسیت فراوان همراه می‌شود و بنده نیز به همین خاطر دست به عصا راه رفته و سعی می‌کنم هر از چند سال یکبار کتابی را نوشته و روانه بازار کنم.
بایرامی ادامه داد: در حال حاضر مشغول نوشتن یک رمان جنگی هستم که به نظر می‌رسد در سال‌های آینده تکمیل شده و برای چاپ آماده شود.  
وی با قدردانی از اقدام خوب نهاد کتابخانه‌های عمومی در اجرای طرح 40 قلم به میمنت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی افزود: امیدواریم این حرکت مفید و شایسته در سال‌های آینده نیز با ابتکارات و خلاقیت‌های بیشتر زمینه معرفی چهره‌های ادبی و عرصه نویسندگی را به ویژه برای نسل جوان و آینده‌ساز ما فراهم کند.
در قالب طرح 40 قلم قرار است به همت اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل از محمدرضا بایرامی نویسنده زبده، متعهد و انقلابی کشورمان در زادگاهش اردبیل تجلیل شود.
بایرامی نویسنده معاصر ایران که با کتاب کوه مرا صدا زد از قصه‌های سبلان توانست جایزه خرس طلایی و کبری سوئیس را کسب کند به طوری که دیگر آثار او رمان لم یزرع، قصه‌های ساوالان و دشت شقایق‌ها ... است که این نویسنده یکبار نیز جایزه سال کتاب جمهوری اسلامی ایران را کسب کرده است.
انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها اسلامی ایران رمان فضای مجازی کتابخانه های عمومی کتابخانه های عمومی استان جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۰۵۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود

لاله جعفری نویسنده حوزه کتاب کودک، درباره وضعیت کتاب کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: خوشبختانه امروز طیف وسیعی از کتاب‌ها در بازار نشر وجود دارد اما در مقابله با تالیف‌های خارجی که مخاطب زیادی دارند نویسندگان ایرانی کار سختی پیش رو دارند چون باید به نحوی بنویسند تا بچه‌ها فقط به دنبال کتاب‌های ترجمه نروند و به دنبال تالیفات داخلی نیز باشند.

وی افزود: همچنین گستردگی سبک‌های ادبی در حوزه کودک زیاد است و تنوع خوبی وجود دارد. ما داستان‌های تخیلی، ترسناک، طنز، علمی و… را داریم و این تنوع باعث می‌شود تا بچه‌ها به طرف کارهای تألیفی جذب شوند. البته که هنوز فاصله بسیاری با آثار خارجی داریم، چرا که گرانی کاغذ و چاپ باعث شده تا ناشران محدودتر کار کنند و این محدودیت‌ها برای نویسندگان نیز به‌وجود می‌آید. امیدوارم این مشکلات حل شوند و آثار تألیفی در کنار ترجمه بچه‌ها را به سمت خود جلب کنند.

نویسنده کتاب «چوم چوم» درباره یافتن ایده برای نگارش و همراهی با کودک امروز گفت: سعی می‌کنم تجربه‌های میدانی زیاد داشته باشم و با بچه‌ها کار کنم. حواس پنجگانه خود را در مواجه با بچه‌ها تقویت کنم. در پارک، خیابان، مترو و هر جایی‌که کودکی می‌بینم شش دانگ حواسم را جمع کنم تا ببینم عکس‌العملش در مقابله با مسائل چگونه است و سعی می‌کنم ایجاد ارتباط کنم و ببینم مدل حرف‌زدن‌شان تا چه اندازه نسبت به بچه‌های دوره خودمان تغییر کرده است. در کنار این مشاهده میدانی سعی می‌کنم کتاب‌های پرفروش دنیا را بخوانم و نکات قابل توجه آن را درک کنم. از سوی دیگر تلاش می‌کنم تا در فیلم‌ها، انیمیشن‌ها یا حتی بازی‌های رایانه‌ای جستجو کنم ببینم آثار پرطرفدار چه نکاتی به همراه دارند که بچه‌ها به سمت آن‌ها جلب می‌شوند.

جعفری به چگونگی ترغیب بچه‌ها برای مطالعه و فرهنگ‌سازی در راستای مطالعه گفت: بازاریابی مهم‌ترین مساله است. تبلیغات اثر بسیار زیادی دارد و فکر می‌کنم رسانه‌ها حرف اول را در این میان می‌زنند. امروز بین دو فیلم برای پخش، رقابت و تبلیغات گسترده‌ای وجود دارد، چه در شبکه‌های داخلی و چه فارسی زبان خارجی؛ در حالی‌که برای کتاب ما هیچ تبلیغی نداریم. فکر می‌کنم سهل‌الوصول‌ترین راه، همین تبلیغ است. هرچند که هزینه‌بر است، اما رسانه‌های داخلی مانند تلویزیون، به نوعی جزو مایملک مردم ایران به شمار می‌آید و باید از آن استفاده شود. ما در طول روز همه نوع تبلیغی در رسانه می‌بینیم، غیر از کتاب.

وی ادامه داد: از سویی فکر نمی‌کنم در مدارس هیچ تمرکزی روی این مسئله وجود داشته باشد. این اتفاق در حالی است که بیشترین زمان را فرزندان ما در مدرسه و در کنار هم می‌گذرانند و می‌توان برای آن‌ها ساعت مطالعه، یا زنگ کتاب تعریف کرد و به هزار نوع، نه به شکل خشک و اجباری بلکه با بازی و سرگرمی تبلیغ کتاب کرد تا فرهنگ مطالعه در میان بچه‌ها ایجاد شود.

این‌نویسنده گفت: ناشران به دنبال کتاب‌هایی همراه با بازی و سرگرمی هستند و وجه بازی برای‌شان غالب است. درست است که بازی نقش مهمی در زندگی کودک دارد، اما ادبیات نیز جایگاه خودش را دارد و باید این جایگاه حفظ شود. ناشران مجبور هستند برای فروش کتاب دست به هر کاری بزنند و کالایی تولید کنند که روی دست‌شان نماند. اما کتاب‌هایی که ادبیات خالص هستند و به جشنواره‌های داخلی و خارجی راه پیدا می‌کنند هر روز کمرنگ و کم‌تعداد شده‌اند و این را من از سفارش‌هایی که به خودم ارائه می‌شود، می‌بینم. ناشر از من می‌خواهد که سری کاری کنم در حالی که باید بذر آگاهی در ذهن کودک کاشته شود و این با یک اثر خوب اتفاق می‌افتد، اما امروز این گونه نیست. وی در پایان گفت: امیدوارم شرایطی فراهم شود تا نویسنده آنچه که دلش می‌خواهد را بنویسد و تنها سفارشی کار نکند.

کد خبر 6090973 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • «حذف و اضافه» رمانی درباره همه آنچه در دانشگاه‌ها می‌گذرد
  • مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید
  • نویسنده اسیر فلسطینی برنده جایزه ادبی بوکر شد
  • افتتاح کتابخانه مرکزی رشت در رشد و بالندگی فرهنگی گیلان موثر است
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • «مگره و مردان محترم» در کتابفروشی‌ها دیده شدند
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • تامین زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی