Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک فعال حوزه عروسک‌های بومی به جزئیات احیای بقچه‌های ایرانی با محوریت عروسک‌های بومی پرداخت و گفت: در این بقچه‌ها چیزهای هیجان انگیزی که همیشه در بقچه‌های مادربزرگ‌ها بوده وجود دارد. ۰۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۸ اجتماعی خانواده و جوانان محیط زیست نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، عروسک‌های بومی یکی از شاخص‌های اصیل و محلی حوزه میراث فرهنگی کشورمان محسوب می‌شود که چند سالی است به همت برخی فعالان این حوزه - عروسک‌های بومی با محوریت خوداشتغالزایی و زنده شدن آداب محلی، قصه‌های بومی و صنایع دستی محلی در حال احیا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عروسک‌هایی که هویت ایران شدند/جزئیات ثبت عروسک‌های بومی در میراث ملی ناملموس + تصاویرپند فرهنگی از عروسک روستای رئیس جمهور تاجیکستاندیزاین پارسی سوغاتی هزار رنگ ایرانی

در این رابطه "نورمحمدی" یکی از دانش آموختگان موسسه آوای طبیعت پایدار درباره برپایی نمایشگاه عروسک‌های بومی با محوریت احیای بقچه ایرانی به تسنیم عنوان می‌کند: ما تجربه چنین نمایشگاهی با محصولات و صنایع دستی سیستان و بلوجستان را در گذشته داشتیم، و در روند پیش رو با تصمیم مدیر خانم احسانی مدیر این موسسه درصدد برامدیم تا با مشارکت فعالین داوطلب به عرضه عروسصک های بومی نیز بپردازیم.

وی ادامه می‌دهد: در این نمایشگاه عروسک‌های بومی خراسان جنوبی، هرمزگان (قشم) اطراف یزد، اطراف قزوین، خوزستان (دزفول) و سیستان و بلوجستان (ایرانشهر) با محوریت احیای بقچه ایرانی عرضه شد.

نورمحمدی در توضیح احیای بقچه ایرانی نیز تشریح می‌کند: طرح بقچه ایرانی از جمله طرح های افسانه احسانی - کارآفرین حوزه گردشگری پایدار و صنایع دستی روستایی و عشایری است که ترکیبی از همه صنایع دستی و هنرهای بومی با محوریت عروسک‌های محلی است، البته در این بقچه‌ها چیزهای هیجان انگیز دیگری که همیشه در بقچه‌های مادربزرگ‌ها بوده وجود دارد.

وی تصریح می‌کند: در برند بقچه‌های ایرانی با محوریت عروسک‌های بومی - ما دست سازهای محلی نظیر گردنبند و گوشواره های بومی نیز داریم که هر کدام از این دست سازها فلسفه خود را دارند مثلاً نوعی گردنبند با گره ای بافته می‌شود که برای شهرستان سرایان در شمال غربی استان خراسان جنوبی است و فلسفه این گره‌ها که این بوده که فلسفه آغاز و انتهای هستی معلوم نیست.

نورمحمدی ادامه می‌دهد: محتوای بقچه‌های ایرانی به فراخور هر استان و حتی روستا تفاوت دارد زیرا عروسک های هر روستا نیز متفاوت است و براساس آداب، فرهنگ اقلیم و جغرافیای آن منطقه فراهم می‌شود.

قایقی برای زنده ماندن خاطرات زندگی در تالاب‌های هامون/ احیای صنایع دستی سیستانی با نی نیزار + تصویراکسیژن جهان در خاک ایران/موزه زنده دنیا با درختان درمانگر و حیوانات منحصربه‌فرد + تصاویر

انتهای پیام/

R1014143/P/S2,18,23,1416/CT1 واژه های کاربردی مرتبط سازمان میراث فرهنگی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۰۵۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی آنلاین شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در شهرستان طبس


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان طبس گفت: امروزه با توجه به ظهور فناوری‌های دیجیتال، بسیاری از کسب وکار‌های کوچک و متوسط و کسب و کار‌های دانش بنیان به ضرورت دیجیتالی سازی کسب و کارشان پی برده اند و در همین راستا برگزاری دوره دیجیتال مارکتینگ از برنامه‌ها و اولیت‌های توسعه پایدار در روستای تاریخی اصفهک بوده است.

عرب افزود: برگزاری دوره‌های دیجیتال مارکتینگ در اصفهک در نهایت منجر به این شد تا تعدادی از جوانان و علاقمندان این روستا با همکاری مرکز رشد و فناوری اقدام به راه اندازی آنلاین شاپ یا فروشگاه مجازی با برند واچی https://vachi.ir/ کنند که با استقبال خوبی نیز مواجه شده است.

وی گفت: فعالیت‌های انجام شده در زمینه گردشگری در روستای اصفهک سازگاری کامل با اهداف و برنامه‌های زیست محیطی دارد و فعالان گردشگری و صنایع دستی و مردم روستا بر این موضوع تاکید دارند و اقامتگاه‌های بوم گردی کاملا در این مسیر قدم بر می‌دارند و تولید زباله کم، بازیافت زباله و استفاده از موادی که تجدیدپذیر هستند و آسیب کمی به محیط زیست می‌زنند از اولویت‌ها و برنامه بوم گردی‌ها در اصفهک است.

 برند واچی نیز محصولاتش را به صورت کاملا سازگار با محیط زیس و با بهره گیری از سنت‌های قدیمی بسته بندی می کند.

دیگر خبرها

  • ضرورت احیای هنر نمدمالی در بام ایران برای تبدیل آن به کالای صادرات محور
  • راه‌‌اندازی آنلاین‌شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در طبس
  • بازسازی روستای دهنو با مصالح بومی و محلی
  • فروشگاه مجازی صنایع دستی و سوغات محلی در طبس راه اندازی شد
  • راه اندازی آنلاین شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در شهرستان طبس
  • افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان
  • اختتامیه مسابقات هفت سنگ بانوان شهرستان بافق