Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@09:00:32 GMT

اسنک پف کرده بخوریم یا نه؟!

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۰۸۷۲۰

گزارش‌ها از بیماری‌زا بودن یا نبودن استفاده از ذرت دامی در تولید اسنک پف کرده متناقض است و این در حالی است که هنوز اطلاع دقیق و رسمی از نام برندهای متخلف و شرایط راه‌اندازی مجدد واحدهای تولیکننده "اسنک پف کرده حیوانی" در اختیار عموم مردم قرار نگرفته است.

به گزارش ایسنا، اواخر آذر ماه امسال سخنگوی سازمان غذا و دارو از  تخلف دو برند معروف تولیدکننده اسنک پف کرده در استفاده از ذرت دامی در تولید محصولات‌شان خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدتی بعد نیز اعلام کرد که پرونده تخلف این دو برند به دستگاه قضایی ارجاع داده شده و فعالیت دو کارخانه متوقف شده است.

در این میان حرف‌های ضد و نقیضی درباره بیماری‌زا بودن یا نبودن محصولات تولید شده با ذرت دامی مطرح شد چراکه سخنگوی سازمان غذا و دارو پیشتر گفته بود که بسیاری از مواد اولیه جزو مواد اولیه مشترک بین تولیدات خوراکی برای انسان و دام هستند و باید دید ذرتی که این شرکت‌ها استفاده کرده‌اند، در همین دسته است یا در دسته‌ای قرار دارد که به دلیل برخی ویژگی‌ها صرفا برای تهیه خوراک دام از آن استفاده می‌شود.

 از طرف دیگر یک کارشناس صنایع غذایی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه خوراک دام نباید در صنعت غذا استفاده شود، اظهار کرد: آسیب مصرف خوراک دام برای انسان‌ها با توجه به موادی که در آن وجود دارد متفاوت است و بسته به موادی که در خوراک دام استفاده شده در تولید اسنک پف کرده وجود داشته، مصرف آن ممکن است منجر به بیماری‌هایی همچون حصبه، رشد قارچ یا باکتری و سرطان شود.

در این باره  علی شریعتی - عضو اتاق بازرگانی تهران - نیز که علت اصلی استفاده از ذرت دامی در تولید اسنک پف کرده را سیاست‌های ارزی دولت عنوان کرده بود، درباره بیماری‌زایی ذرت دامی به ایسنا گفت: در بحث کلان طبق استاندارد سازمان غذا و دارو تفاوت معناداری بین استاندارد ذرت دامی و حیوانی نیست. اختلاف دارند اما با توجه به اینکه ذرت دامی نیز در نهایت به شیر و گوشت تبدیل می‌شود، آلوده نیست.

وی افزود: مسئله اصلی تراریخته بودن محصول است که طبق قوانین سازمان استاندارد در صورت استفاده از محصولات تراریخته باید روی آن قید شود اما واردات آن به کشور و استفاده از آن در شرایط ذکر شده ممنوعیت ندارد.

به گفته این عضو اتاق بازرگانی در حال حاضر اطلاعات اثبات شده‌ و قطعی درباره آثار محصولات تراریخته وجود ندارد و با وجود اینکه آمریکایی‌ها مدعی سلامت و اروپایی‌ها مدعی سرطان‌زا بودن محصولات تراریخته هستند، هیچ کدام قادر به اثبات صحبت‌های خود نیستند.

حالا براساس جدیدترین اطلاعات در هفته گذشته، بعد از حدود یک ماه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان البرز با توجه به بیکار شدن ۱۲۵۰ کارگر در کارخانه تولیدکننده اسنک پف کرده حیوانی، تصمیم گرفته با نظارت سازمان‌های استاندارد و غذا و دارو و صنعت، معدن و تجارت ضمن راه‌اندازی مجدد بخش تعطیل شده این کارخانه، زمینه اشتغال کارگران بیکار شده را فراهم کند.

این درحالی است که اطلاع‌رسانی درستی از روند رسیدگی به پرونده واحدهای تولیدی متخلف در این پرونده وجود ندارد و این موضوع خود منجر به نگرانی مصرف‌کنندگان شده است و این روند ممکن است باعث لطمه خوردن به کل این صنعت شود. به نظر می‌رسد اگر نام برندهای متخلف و شرایط راه‌اندازی مجدد خط تولید آن‌ها به اطلاع عموم برسد، نگرانی‌ها تا حد زیادی کمتر شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: اسنک تراریخته صنایع غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۰۸۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین شورای عشایری استان سمنان در سال جاری برگزار شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ استاندارسمنان در نخستین جلسه شورای عشایری استان سمنان در سالجاری گفت: ازمحل مالیات برارزش افزوده بیست وپنج میلیاردتومان به عشایر در سال گذشته اختصاص یافته است و تلاش می‌شود امسال نیز خدمات بهتری به عشایراستان ارئه شود.
سیدمحمدرضا هاشمی پایش ممیزی را جهت تعیین تکلیف مراتع میان بند خاطر نشان کرد و گفت: قیمت گذاری برای فاقدان ممیزی نیز با حضورکارشناس انجام‌شود.
استاندار راه اندازی فروشگاه‌های محصولات عشایری را یادآور شد و افزود:با تعیین تکلیف دو واحد جدید تولید کننده نهاده‌های دامی تامین نهاده‌های دامی برای عشایر آسانتر می‌شود.
سیدمحمدرضا هاشمی اطلاع رسانی پیامکی بارندگی‌ها به عشایر را هم از دستگاه‌های مربوط خواستارشد.
با حضور اعضای شورای عشایری استان سمنان نحوه ارائه خدمات درمسیرکوچ و استقرارگاه‌های عشایر بخصوص در موضوعات آبرسانی و نگهداری راه و حمل ونقل ومدیریت کوچ درمناطق میان بندو ییلاق بررسی شد.
در این جلسه نمایندگان عشایر هم در خصوص مشکلات مراتع، تامین نهاده‌ها، نقدینگی، دریافت تسهیلات توضیحاتی مطرح کردند.

دیگر خبرها

  • ۱۸ میلیون راس دام سبک آماده کشتار است
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • دامپزشکان و پیرادامپزشکان سرمایه ارزشمند علمی و اجرایی کشور هستند
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • بادامکی: نباید دقایق 97 و 122 گل بخوریم!
  • نخستین شورای عشایری استان سمنان در سال جاری برگزار شد
  • به مایلی‌کهن زنگ زدم و گفتم بیا با هم فالوده بخوریم ! | میانجیگری میان محمد مایلی کهن و امیر قلعه نویی فایده دارد؟
  • جبران خلاء بهره وری در تغذیه دام با استفاده از خوراک کامل
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم؟