Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «رئیس شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر در جدیدترین مصاحبه اش گفته است: «۳۵ تا ۴۰ درصد دانشجویان کشور تجربه مصرف قلیان را دارند و مصرف این ماده دخانی در دختران دانشجو، ۱۰ برابر افزایش یافته است. ۲۰ تا ۲۵ درصد دانش آموزان دبیرستانی در کشور نیز تجربه مصرف قلیان را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

». در این باره چند نکته از منظر روان شناسی وجود دارد که در ادامه خواهید خواند.

تصور رایج، اما اشتباه درباره آرامش بخش بودن قلیان

قلیان یک وسیله برای مصرف تنباکوست که تفاوت‌های خاصی با انواع دیگر مصرف آن مانند سیگار دارد. نیکوتین موجود در تنباکو به مرور زمان خاصیت وابستگی ایجاد می‌کند، اما بر خلاف بسیاری از مواد، میزان وابستگی جسمی آن کم است و بیشتر وابستگی روانی دارد. به ندرت افرادی که به سمت مصرف قلیان می‌روند به خاطر نیکوتین موجود در آن است بلکه این وسیله معمولاً همراه با تشریفات خاصی است که بر جذابیت آن بین افراد می‌افزاید. یکی از این جذابیت‌ها این است که قلیان معمولاً یکی از خدمات برخی کافه‌ها در دورهمی‌های خانوادگی و دوستان است. این موضوع باعث می‌شود که در کنار قلیان، لذت‌های دیگر مثل گفتگو، تماشای فیلم و ... وجود داشته باشد و این همزمانی قلیان با یک عامل لذت بخش یا آرامش بخش می‌تواند باعث تبدیل آن به یک محرک شرطی شود و آن رفتار را تداوم بخشد. در واقع فردی که متاسفانه قلیان می‌کشد، فکر می‌کند خود قلیان کشیدن باعث آرامش یا لذت او می‌شود در حالی که این طور نیست و معمولاً فضای همراه با قلیان است که باعث می‌شود فرد آن رفتار را ادامه دهد.

بیشتر بخوانید: نگرانی سازمان بهداشت جهانی بابت قلیان کشیدن دختران ایرانی

چرا مصرف قلیان در دختر‌ها ۱۰ برابر شده؟!

قبلاً این رفتار در میان دختر‌ها کمتر شایع بود نه به این خاطر که دختر‌ها دوست نداشتند قلیان استفاده کنند بلکه به نظر می‌رسد این روز‌ها دختر‌ها نسبت به گذشته آزادی بیشتری در رفتار‌های خود دارند و احتمالاً محدودیت‌های کمتری را از طرف خانواده، همسالان و حتی جامعه احساس می‌کنند. دلایل مختلف دیگری نیز می‌توان برای آن برشمرد. به عنوان مثال، قبلا این رفتار بیشتر مردانه تلقی می‌شد، ولی الان دیگر چنین دیدگاهی ممکن است وجود نداشته باشد. دلیل دیگر ممکن است این باشد که قلیان یک تفریح ارزان قیمت و در دسترس است و شاید ممنوع نبودن آن در جامعه به گستردگی مصرف آن کمک کرده است. حالا سوال این جاست که قلیان مانند سیگار و حتی بیشتر از آن برای سلامتی مضر است و به هیچ عنوان مورد تایید نیست، اما با این وجود چرا یک فرد سراغ این رفتار می‌رود؟!

والدین نقش‌شان در تربیت فرزند را کم رنگ نبینند

هرچند فرضیات زیادی در این باره وجود دارد، اما شاید پاسخ این سوال در نوعی گم گشتگی هویت نهفته باشد که اغلب جوان‌ها و دختران را درگیر کرده است. این روز‌ها اگر به یک دختر بگویید قلیان برای سلامتی‌ات ضرر دارد، ممکن است در حالی که دود قلیان را به صورت‌تان فوت می‌کند بگوید: «سلامتی به چه درد می‌خورد؟!» و با یک پوزخند شما را متهم به نصیحت کردن بکند. پیشنهاد ما این است که با توجه به اهمیت شکل گیری شخصیت افراد در خانواده، والدین باید نقش پررنگ تری در مدیریت رفتار‌های فرزندان ایفا کنند. همچنین زمینه برای پرداختن دختران به هیجانات خودشان از راه‌های سالم درجامعه فراهم شود و خانواده و جامعه بستر مناسب را برای پرداختن به هدف‌های باارزش‌تر در زندگی از جمله هنر، مهارت‌های فردی، ورزش، مطالعه و ادامه تحصیلات فراهم کنند. مطمئن باشید وقتی یک دختر در زندگی هدف داشته باشد و زمانش را صرف فعالیت‌های سازنده کند، به سلامتی خود بیشتر اهمیت می‌دهد و از سرگرمی‌های زیان آور فاصله خواهد گرفت.

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جوانان اخبار دانشجویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۱۰۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سریال «ماه شرف خانم» در سیمای مرکز کردستان تولید می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، علی مرادی صبح چهارشنبه در جلسه قرارگاه رسانه‌ای استان با موضوع روز دختر اظهار کرد: باتوجه به فرا رسیدن دهه کرامت و میلاد حضرت معصومه (س) با هدف بزرگداشت این دهه و تقویت فرهنگ رضوی و آشنایی جامعه با جایگاه دختران و بانیان ایران اسلامی این جلسه با هدف هم‌افزایی و راهکارهای عملیاتی در محورهای محتوایی و پیشنهاداتی برای تولید محتوا تشکیل شده است.

وی بیان کرد: تبیین جایگاه حضرت معصومه (س) به عنوان الگویی بی‌بدیل در بحث ولایتمداری، کمال، معرفت، علم و عبودیت برای دختران به عنوان مادران آینده پراهمیت است و مهمتر از آن پرداختن به موضوع حجاب و عفاف و الگوسازی دختر مسلمان کرد با توجه به پیشینه قوم کرد یک ضرورت است که باید به آن پرداخته شود.

مدیرکل صدا و سیمای کردستان اذعان کرد: در تحقق تمدن اسلامی با رویکرد امیدآفرینی، بصیرت افزایی، نشاط بخشی، الگوآفرینی و تبیین جایگاه مسلمان کرد در دفاع از عزت ملی و مقاومت هوشمندانه مقابله اغواگری و تبلیغات دشمنان با تاکید بر کرامت دختر ایرانی در سایه حجاب و عفاف باید مورد توجه باشد.

مرادی اذعان کرد: حضور پرنشاط و پرقدرت دختران در فعالیت‌های علمی، سیاسی، ورزشی با رویکرد استانی با تاکید بر هویت ملی می‌تواند در بحث کرامت دختران اثرگذار باشد.

وی با اشاره به اهمیت جایگاه رسانه خاطر نشان کرد: درنظام حکمرانی دنیا تعاریف جدیدی ارائه شده و رسانه‌ها در دنیا بعنوان قدرت چهارم معرفی شده‌اند که در جهت دهی مناسبات سیاسی اجتماعی و فرهنگی اثرگذارند و اهمیت رسانه امروز برکسی پوشیده نیست.

مدیرکل صدا و سیمای کردستان از تعریف ۱۵۰ ساعت برنامه ویژه روز دختر در استان خبر داد و گفت: سیمای مرکز کردستان برای ایجاد نشاط و امید در مردم جامعه، ارتقای حس ارزشمندی، تکریم دختر در خانواده و انعکاس نگرش صمیمت حاکمیت به دختران در برنامه‌های روز دختر برنامه‌ریزی کرده است.

مرادی خواستار جریان سازی رسانه‌ای پربار و قوی در راستای حضور دختران در همایش روز دختر شد و گفت: این مهم به تکریم بیشتر دختران و خانواده‌ها منجر می‌شود.

وی اذعان کرد: جایگاه و نقش دختران فلسطینی و غزه باید در برنامه‌های روز دختر مورد توجه باشد.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز کردستان همچنین از آغاز تولید سریال «ماه شرف خانم» در ۳۰ قسمت ۴۰ دقیقه‌ای خبر داد و گفت: این سریال می‌تواند در بحث خودآگاهی قوم اثرگذار باشد.

مرادی اذعان کرد: سریال یاد شده به معرفی مستوره اردلان می‌پردازد و کار تولید آن را امیدواریم بزودی آغاز کنیم.

کد خبر 6094036

دیگر خبرها

  • برگزاری مراسم روز دختر با حضور دختران دانشجو در حرم بانوی کرامت
  • گردهمایی «دختران دانشجو» در قم برگزار ‌می‌شود
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • سبک زندگی ایرانی اسلامی باید ترویج شود/لزوم معرفی دختران موفق کرد
  • ۲۴ اردیبهشت سنندج میزبان جشن بزرگ «روز دختر» است
  • سریال «ماه شرف خانم» در سیمای مرکز کردستان تولید می‌شود
  • 900 برنامه ویژه برای بزرگداشت دهه کرامت/ جشن روز دختر در هزار شهر کشور
  • گردهمایی بزرگ دختران دانشجو در قم برگزار می شود
  • نگران مصرف قلیان هستیم/ دکه‌های مطبوعاتی مجوز عرضه دخانیات ندارند
  • قلیان اکسیژن چیست و چه خطراتی می‌تواند داشته باشد؟