Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان ها- اعظم محبی: یکی از چالش های آموزش و پرورش گلستان وجود مدارس کانکسی است به طوری که مدیران این حوزه از خیران برای مشارکت در ساخت مدارس و حذف کانکس ها از سیستم آموزشی دعوت کردند؛ مدتی است یکی از فرهنگیان این استان آستین همت را بالا زده تا برای رفع محرومیت دانش آموزان گلستان قدم بردارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دنیایی که هر کس در تلاش است تا بر مشکلات زندگی خود فائق آید، هستند افرادی که در نهایت قناعت همان اندک بضاعتی که دارند را با دیگران قسمت می کنند.

در گوشه و کنار این سرزمین زیبا بسیاری از معلمان هستند که با تمام توان و در نهایت عشق و علاقه وارد کلاس‎های درس می‌شوند و فرزندان این مرز و بوم را مانند فرزندان خودشان دوست دارند و در راه اعتلای این آینده سازان از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنند.

«عبدالکریم میرزاعلی» فرهنگی ساکن شهرستان آق قلا و مدیر مدرسه زینب کبری (س) در روستای «کرد» است که ۲۵ سال سابقه کار دارد.

به دلیل کمبود فضای فیزیکی مدرسه و تحصیل دانش آموزان در کانکس، وی تصمیم گرفته دو کلاس درس برای دانش آموزان آن منطقه بنا کند.

میرزاعلی به همین منظور کمپینی در فضای مجازی ایجاد کرده تا کانکسی که دانش آموزانش در آن تحصیل می کنند را جمع کند.

گفتگوی خبرگزاری مهر با میرزاعلی در ادامه خواهد آمد:

* چه شد که تصمیم به ساخت مدرسه گرفتید؟

تعداد دانش آموزان مدرسه ما زیاد و فضای آموزشی ما محدود است و مجبور هستیم که یک کلاس را در کانکس برگزار کنیم.

مدرسه زینب کبری (س) ۹ کلاس درس دارد ولی ما به ۱۰ کلاس احتیاج داریم و در سال آینده هم یک کلاس کم می آوریم بنابراین تصمیم گرفتیم که دو کلاس بسازیم.

در مجموع ۲۸۰ دانش آموز در مدرسه تحصیل می کنند که ۲۶۰ نفر آن دختر هستند و دیدن این که تعدادی از آن ها در کانکس تحصیل کنند برای من سخت است.

* کمپین مدرسه سازی راه انداختید.

درست است، برای استفاده از ظرفیت خیران در فضای مجازی یک کمپین مدرسه سازی راه انداخته و امیدواریم که این امر محقق شود. البته مهم ترین رویکرد من استفاده از خیران بومی منطقه است.

انتظار دارم که دانش آموزانم بیاموزند که در جامعه زندگی می کنند و باید به یکدیگر کمک کرده و دست هم را بگیرندبه اهالی منطقه که قادر به کمک هستند پیشنهاد داده و آن ها هم قول همکاری دادند و اکنون کارهای مقدماتی آن انجام شده و وسایلی هم تهیه شده است.

زمینه برای شروع کار فراهم است ولی مبلغ ما به اندازه کافی نیست به همین علت تصمیم گرفتم که با ایجاد کمپین در فضای مجازی از ظرفیت خیران استفاده کنم.

تاکنون اهالی بومی این منطقه کمک کردند و می خواستم با راه اندازی این کمپین ببینم آیا فرد دلسوزی پیدا می شود یا خیر؟

* وضعیت کانکس مدرسه شما چگونه است؟

کانکس مدرسه ما مشکلی ندارد و استاندارد است اما منِ مدیر زمانی که می بینم دانش آموزم در کانکس تحصیل می کند هرچند که کانکس استاندارد است اما احساس خجالت می کنم، امیدوارم حداقل در مکانی که زندگی می کنم دانش آموزی در کانکس تحصیل نکند.

اگر من توان مالی بالایی داشتم این کمپین را هم راه اندازی نمی کردم. کانکس وسایل گرمایشی و سرمایشی خوبی دارد اما طبیعتاً اگر کلاس فیزیکی به صورت معمولی باشد زاویه دید آدمی هم فرق می کند. وقتی می شنوید «کانکس است» طبیعتاً یک طرز تفکر منفی در شخص ایجاد می شود و بار روانی دارد وگرنه کانکس مدرسه ما مشکلی ندارد.

امیدواریم در شروع سال تحصیلی پیش رو این دو کلاس ساخته شود و دانش آموزان در یک فضا و شرایط بهتر تحصیل کنند.

* کار ساخت کلاس ها در چه مرحله ای است؟

پی ساختمان کنده شده و آماده بتون ریزی است و میله گرد آن هم آماده شده و باید پیمانکار کار خود را شروع کند.

* توصیه شما به دیگران چیست؟

زاویه دید ما باید نسبت به زندگی تغییر کند. باید بدانیم که به تنهایی نمی توانیم زندگی کنیم و نیازمند کمک و یاری یکدیگر هستیم، امری که همواره آن را به دانش آموزانم گوشزد می کنم.

زندگی را خود ما می سازیم و چه بهتر که این زندگی خوب ساخته شود و برای این کار باید به چیزهای خوب فکر کنیم و به دنبال کارهای خوب باشیم. باید به دنبال انجام کارهایی بود که لذت و شادی درونی در ما ایجاد می کند.

کمک مالی و تهیه لوازم التحریر برای دانش آموزانی که وضعیت مالی خوبی ندارند، باعث ایجاد حس خوب می شود. «کمک کردن» لذت و شادی ای به آدمی می دهد که قابل مقایسه با چیز دیگری نیست.

من دوست دارم تمام آدم ها به چیزهای خوب فکر کنند و تنها به فکر خودشان نباشند، دوست دارم امکانات حداقلی را  که داریم با دیگران قسمت کنیم.

* یک معلم علاوه بر تدریس، زندگی را هم به دانش آموزان می آموزد و شما با این کار خود این درس را به دانش آموزان دادید.

معلمی یک هنر است و یک معلم باید سعه صدر داشته باشد.

من ساکن آق قلا هستم و هر روز صبح که به سمت مدرسه حرکت می کنم با خود می گویم که امروز بهترین روزم را خواهم ساخت و زمانی که می بینم با ۲۸۰ دانش آموزان و خانواده های آن ها و با چندین طرز تفکر مختلف سروکار دارم، بنابراین نتیجه می گیریم که باید سعه صدر داشته و به چیزهای خوب فکر کنم تا گفتار و بیان من هم خوب شود و زمانی که بیان من خوب شد دانش آموزان به سمت من جذب می شوند.

انتظار دارم که دانش آموزانم بیاموزند که در جامعه زندگی می کنند و باید به یکدیگر کمک کرده و دست هم را بگیرند.

من در این کار انتظار هیچ نوع کمکی حتی از خیران ندارم اما می خواهم ببینم که هنوز «خوبی» در جامعه است و البته که وجود دارد، آدم های خوب در جامعه ما زیاد هستند، آدم هایی که می خواهند دست یکدیگر را بگیرند زیاد هستند و من با این حداقل کاری که انجام داده ام به این نتیجه رسیده ام.

اگر هم کمکی از سوی کسی اتفاق نیفتد من به خاطر خودم و شادی و راحتی بچه ها، و قولی که به دانش آموزان و اولیاء آن ها دادم این کار را به سرانجام می رسانم حتی اگر دو سال طول بکشد.

اگر کسی کمکی کند ما خوشحال خواهیم شد، حتماً کمک مالی لازم نیست حتی اگر کسی زبانی کمک کرده و «خسته نباشید» بگوید برای من دلگرم کننده است.

کد خبر 4521177

منبع: مهر

کلیدواژه: آق قلا اداره کل آموزش و پرورش گلستان مدرسه سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۱۰۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمید طریفی حسینی، معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه خانواده‌ها برای ثبت‌نام کلاس اولی‌ها به دو روش الکترونیک و حضوری اقدام کنند، گفت: برای پیش ثبت‌نام الکترونیک باید به والدین باید به سامانه خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به آدرس my.medu.ir یا my.gov.ir مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه در آزمون استخدام آموزگار دوره ابتدایی ۶۳۶ هزار نفر شرکت کردند و ۲۸ هزار نفر پذیرش خواهند شد، افزود: ساز و کار جذب و گزینش در دو سال گذشته تغییر کرده است و امسال معلمانی که رتبه استادی دارند در ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی به ما کمک می‌کنند.

۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: افراد پذیرفته شده در آزمون استخدامی باید دوره آموزشی را در دانشگاه فرهنگیان طی کنند، در ۲ سال گذشته ۲۴۰ هزار ردیف استخدامی به آموزش و پرورش اعطا شد که یک پنجم نیروی انسانی وزارتخانه را شامل می‌شود و این باعث جریان یافتن خون تازه در رگ‌های آموزش و پرورش شد.

طریفی حسینی ادامه داد: برنامه درسی مدارس باید متحول شود و به سمت آموزش مهارت زندگی در دوره ابتدایی برویم که این کار مهر امسال به صورت آزمایشی در پایه اول دبستان و در تعداد محدودی از مدارس انجام خواهد شد.

وی درباره دلایل عملکرد ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین المللی تیمز و پرلز توضیح داد: این آزمون‌ها سطح سواد خواندن، ریاضی و علوم دانش‌آموزان پایه چهارم ابتدایی و هشتم را می‌سنجد و به نوعی آزمون‌های مهارتی هستند، محتوایی که در آزمون‌های تیمز و پرلز سنجش می‌شود، رویکرد متفاوتی با روش‌های مورد استفاده در مدارس ایران دارد.

نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد

به گفته معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، باید توجه داشت که نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد و در المپیاد‌های جهانی بیش از ۲۰ مدال طلا داشتیم.

طریفی حسینی ادامه داد: در ایران تنوع قومیتی، فرهنگی و زبانی داریم و آزمون تیمز و پرلز متناسب با شرایط فرهنگی و جغرافیایی ایران نیست و به دنبال طراحی آزمون بومی هستیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره دلایل نتایج ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در بحث ریاضی و علوم در آزمون‌های بین المللی و اینکه آیا هیچ بخشی نگران این عملکرد ضعیف نشده است؟! گفت: مطالعات بین المللی از جوانب مختلف مورد نقد هستند، چون سوالات متناسب با نظام آموزشی کشور‌ها نیست.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مطالعات بین المللی می‌خواهند تمام نظام‌های آموزشی را مشابه کنند و کشور‌ها باید خود را با شاخص‌های آنها تطبیق دهند؛ هم اکنون کشور‌های مختلف دنیا متقاضی جذب فارغ التحصیلان مدارس ایران برای تحصیل در دانشگاه‌های خود هستند.

وی بیان کرد: روند افت عملکرد دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین‌المللی از گذشته وجود داشته است البته چند برنامه را برای تقویت سواد خواندن دانش‌آموزان اجرا کردیم از جمله طرح خوانا همچنین در مناطق دو زبانه طرح زبان‌آموزی پایه اول دبستان را اجرا کردیم.

طریفی حسینی درباره اینکه اگر بخواهیم سطح سواد دانش‌آموزان امروز را با ۱۰ سال گذشته مقایسه کنیم، آیا سطح سواد افزایش پیدا کرده است، گفت: قطعاً می‌گویم افزایش یافته است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه آیا برای این موضوع ارزیابی و مستنداتی دارید، گفت: هم اکنون نوع سواد متفاوت شده است، در گذشته خواندن و نوشتن مطرح بود البته هم اکنون هم توانایی نوشتن جزئی از سواد است، اما دنیای امروز بر مهارت تأکید دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سنجه‌ای وجود دارد که بتوانیم عملکرد آموزش و پرورش را بسنجیم؟ عنوان کرد: سند تحول بنیادین چشم انداز را روشن کرده است و ایران می‌تواند جزء کشور‌های پیشرو در نظام‌های آموزشی باشد، چون سطح پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی ۹۸ درصد است و در حوزه کیفیت، استاندارد‌های آموزشی مدارس ایران قابل مقایسه با سایر کشور‌ها نیست همچنین تعداد معلمانی که امسال استخدام کردیم به اندازه تمام معلمان کشور‌های اسکاندیناوی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آموزش و پرورش به دنبال اجرایی‌ کردن سند تحول بنیادین از مدرسه است
  • برگزاری رویدادهای مشترک منطقه ۱۰ اصفهان با مدارس حصه
  • آغاز ثبت‌نام الکترونیکی کلاس‌اولی‌ها از امروز | کدام دانش آموزان نمی توانند ثبت نام کنند؟ + ویدئو
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • ثبت نام ۱.۷ میلیون کلاس اولی‌ آغاز شد
  • دیدار با الفبای علم و مهربانی پس از ۲۵ سال
  • آغاز ثبت نام کلاس اولی ها از فردا
  • ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود
  • از تأثیر معلمان بر لوح سفید کودکان نباید غافل شویم