Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-04@18:57:53 GMT

مرمت مسجد سپهداری در حوزه علمیه امام خمینی اراک

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۱۴۵۴۹

مرمت مسجد سپهداری در حوزه علمیه امام خمینی اراک

ایزدی از مرمت مسجد سپهداری واقع در حوزه علمیه امام خمینی بازار اراک خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، علیرضا ایزدی، با اشاره به اهمیت حفظ بافت تاریخی و معماری بناهای تاریخی در جمع خبرنگاران گفت: مسجد سپهداری در بازار تاریخی اراک از جمله این بنا ها است که مرمت آن در دستور کار قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی افزود: مسجد ( مدرسه سپهداری) اراک که در بافت تاریخی شهر قرار دارد و حضرت امام خمینی (ره) و بسیاری از علما و بزرگان استان و کشور در آن دروس حوزوی را گذراند.

 

وی با اشاره به اینکه متره و برآورد و نقشه های اجرایی مرمت این مسجد تاریخی تهیه شده است، افزود: طرح در اختیار ستاد بازآفرینی شهری قرار گرفته تا با رایزنی های صورت گرفته مبلغ 2 میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار برای این امر جذب شود.

 

این مقام مسئول ادامه داد: مسجد تاریخی سپهداری که به عنوان حوزه علیمه امام خمینی (ره) شناخته می شود از بناهای تاریخی دوره قاجار است که این مسجد چهار ایوانی با گنبدخانه ای در ضلع جنوبی، اولین مدرسه شهر نیز بوده که در دوره اول شهرسازی در زمان فتحعلی شاه قاجار احداث شده است.

 

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی خاطر نشان کرد: این مسجد- مدرسه به عنوان نگین بازار تاریخی شهر یکی از مراکز مهم و تاثیر گذار در شکل گیری بافت فرهنگی، مذهبی و علمی شهر است.

 

ایزدی ادامه داد: این مسجد هم از لحاظ تارخی و هم از لحاظ حضور و تحصیل بزرگانی هچون امام خمینی (ره)، آقا نورالدین عراقی، آیت‌الله گلپایگانی و آیت الله اراکی در آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

 

وی اضافه کرد: مدرسه سپهداری یکی از مراکز مشروطه خواهی مردم به رهبری آقا نورالدین بوده و در حقیقت بانگ آزادی خواهی مردم از این مسجد تاریخی برخواسته است.

 

ایزدی به همدلی و همکاری سایر نهادها و ارگان ها با این مجموعه به منظور حفظ آثار و بناهای تاریخی تاکید کرد و گفت: امید است با همدلی و همکاری همگانی گام به گام هسته های اصلی را با نگاه کارشناسی و مسوولیت پذیری اجرایی و ساماندهی کنیم.

 

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی  همدلی و همکاری را سبب سرعت هر چه بیشتر در کارها و کیفیت بالاتری در انجام مرمت و بازسازی ها دانست و بیان کرد بازار، ستون فقرات اراک محسوب می شود و هیچ مسوولی نمی تواند نسبت به عامل پایداری شهر بی تفاوت باشد.

پایان پیام/177

منبع: شبستان

کلیدواژه: انقلاب اسلامی کانون های فرهنگی هنری مساجد خبرگزاری شبستان مجلس انقلاب دفاع مقدس اصفهان مراسم ترحیم اردبیل دزفول بازار تاریخی اراک میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری مرمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۱۴۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادواره شهدای طلاب و روحانی زرین دشت برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه جمعه و همزمان با شب شهادت امام صادق (ع)، یادواره شهدای طلبه و روحانی زرین دشت با حضور حجت الاسلام دروند پور امام جمعه شهرستان زرین دشت، مسؤولین، خانواده معظم شهدا و ایثارگران و مردم شهیدپرور زریندشت در مرکز حوزه علمیه این شهرستان برگزار شد.

در این مراسم معنوی امام جمعه زرین دشت در سخنان کوتاهی ضمن تسلیت شهادت امام صادق علیه السلام گفت: هر کسی قدمی برای فرزندان حضرت زهرا بردارد خود بی بی دو عالم اجر او را می‌دهد.

وی با گرامیداشت یاد و نام شهدای طلاب و روحانی شهرستان زرین دشت، ابراز کرد: حوزه علمیه متعلق به تک تک آحاد مردم زرین دشت و درب آن به روی همه گشوده است.

حجت الاسلام دروندپور بر لزوم حفظ و نگهداری حوزه علمیه این شهرستان با جذب نوجوانان مشتاق و مستعد تاکید کرد و بیان داشت: این مدرسه علمیه ظرفیت پذیرش هر چه بیشتر طلاب برای سربازی امام زمان دارد.

دلجویی و تجلیل از خانواده‌های شهدای روحانی با اهدای لوح و همچنین مراسم نوحه خوانی و سینه زنی از دیگر برنامه‌های یادواره شهدای روحانی زرین دشت بود که انجام شد.

در این آئین معنوی حجت الاسلام گودرزی رئیس مرکز حوزه‌های علمیه شهرستان نورآباد نیز به عنوان سخنران این یادواره به روایت خاطراتی از جانفشانی‌های شهدا و صبوری پدران و مادران شهدا سخن گفت و بیان کرد: شهدای روحانی را ترجمان واقعی عمل به‌منویات ولی فقیه بودند.‌


وی با اشاره به کارنامه درخشان شهدای روحانی بیان کرد: این شهدا از بدنه همین مردم بودند که در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل علاوه بر اقدامات رزمی و تبلیغی به تبیین حقانیت دفاع مقدس و بصیرت‌افزایی و شکل دادن معنویت در جبهه می‌پرداختند.

شهرستان زرین دشت در طول جنگ تحمیلی ۶ شهید طلبه و روحانی تقدیم انقلاب کرده است که هر کدام به تنهایی سند افتخار دیار حضرت آیت الله نسابه (ره) هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، شهید ولی ملک حسینی، شهید محمدعلی سیاره، شهید عبدالرحیم نجفی، شهید علی حسین آشیان، شهید رحمت اله فرهمند و شهید احمدرحیمی شهدای روحانی شهرستان زرین دشت هستند که در لبیک به ندای ولی امر مسلمین با حضور در جبهه‌های حق علیه باطل جان خود را در طبق اخلاص گذاشتند و راه سرخ شهادت را ادامه دادند.

کد خبر 6096099

دیگر خبرها

  • شیخ صدوق بیش از هزار سال پرچمدار مکتب امام صادق(ع) و سایر اهل بیت(ع) بوده است
  • عزاداری سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) در حوزه علمیه آخوند همدانی
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • حوزه علمیه مدیون امام جعفر صادق (ع) است
  • یادواره شهدای طلاب و روحانی زرین دشت برگزار شد
  • روضه| آزار و اذیت‌هایی که بر امام صادق(ع) روا داشتند+صوت
  • اردوی یک روزه مدرسه علمیه امام جعفر صادق (ع) قشم به مناسبت روز معلم
  • معرفی برگزیدگان جشنواره رشد در هرمزگان
  • امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه قم رقم زد
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد