Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@19:18:19 GMT

دختران شهر، دختران انتظار

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۱۴۹۷۲

دختران شهر، دختران انتظار

تهران- ایرنا- بسیاری از دختران دارای معلولیت، سال هاست که از داشتن زندگی مشترک، قطع امید کرده اند، دلیل آن هم بسیار ساده است، «معلولیت».

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، «پسران حتی با معلولیت های شدید هم می توانند ازدواج کنند اما برای دختران حتی معلولیت های کم هم مانعی برای ازدواج است» این گوشه ای از درددل دخترانی است که چشم انتظارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


البته با توجه به صنعتی شدن جامعه و تغییر سبک زندگی و بالارفتن سن ازدواج شاید عوامل دیگری هم در ازدواج نکردن آنان نقش داشته باشد اما می توان معلولیت را از اصلی ترین دلایل ازدواج نکردن آنان برشمرد.
جای تعجب است که گاهی دختران معلول در موقعیت های ازدواج قرار می گیرند اما خانواده دختر حاضر نیستند دختر معلول خود را شوهر بدهند.
سیما یکی از دختران دارای معلولیت در این باره به خبرنگار ایرنا می گوید: « اغلب خانواده ها مخالف ازدواج دختران معلولشان می شونئ آن هم فقط به خاطر معلولیت شان حتی اگر واقعا ببینند که می توانند کارهای زیادی انجام دهند چون دختران به خاطر شرم و حیایی که دارند نتوانسته اند در مورد ازدواج راحت با والدین خود حرف بزنند و آنها را متقاعد کنند، در این مورد مشکل دارند»
زهره یکی دیگر از دختران دارای معلولیت نیز می گوید: «تو جامعه ای که یک پسر اولین ملاک ازدواجش داشتن یک پدر زن پولدار و دختری بی نقص و زیبا باشد چه انتظاری می شود داشت که یک دختر خانم معلول بتواند ازدواج کند آن هم از نوع ازدواج موفق»
شهین دختر دارای معلولیت دیگری است که به خبرنگار ایرنا می گوید: «کسی به ما اهمیت نمی دهد، کسی ما را انتخاب نمی کند، زنان سالم حتی با مردان دارای معلولیت شدید هم ازدواج می کنند اما هیچ مردی ما دختران معلول را انتخاب نمی کند، حتی مردان معلول هم ترجیح می دهند با دختران معلول ازدواج نکنند. اگر یک دختر معلول با یک پسر معلول ازدواج کند، آن هم مشکلات خاص خود را دارد.»

* دختران معلول از امکان ارتباط عاطفی کمتر برخوردارند
محبوبه نجومیان، فعال حقوق معلولان و نماینده جامعه معلولان در این باره می گوید: متاسفانه معلولیت و محدودیت های جسمی متفاوت به دلایل متعدد از جمله تابو بودن بیماری در فرهنگ ما، نگاه اجتماعی غلط و نبود حمایت دولت ها موجب تبعیض و بی توجهی به نیازهای این قشر از جامعه شده است.
او در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می افزاید: به طور کلی هنوز در اغلب مناطق نگاه فرهنگی و اجتماعی به زن این گونه است که او را موجودی کمتر از یک مرد می دانند و این طور تصور می کنند که زن موجودی است به مراقبت نیاز دارد و همین تنزل مقام زنان و دختران به موجوداتی ضعیف، موجب شده که از نظر قوانین و در عمل و به لحاظ حقوق انسانی گاهی نادیده گرفته شوند.
وی می افزاید: این دیدگاه و نگاه جنسیتی به زن موجب رواج و رونق چندین برابری انواع تبعیض ها و اجحاف و نابرابری های جنسیتی بر زنان و دختران معلول می شود. در حقیقت مجموعه این دو نگاه اجتماعی باعث شده تا به زن به عنوان یک موجود ضعیف نگاه می شود و اگر این موجود معلولیت هم داشته باشد وضع بدتر هم می شود.
وی ادامه می دهد: دختران دارای معلولیت، نسبت به پسران هم رده خود، از امکان و فرصت ازدواج و ارتباط عاطفی کمتری برخوردار هستند. تاسف بیشتر این است که حقوق عاطفی و احساسی آنها در خانواده ها هم نادیده انگاشته می شود و تا جایی که من اطلاع دارم هنوز فعالیت و تلاشی از سمت ارگان های مسئول برای آموزش خانواده ها برای توجه به نیاز عاطفی و روانی این دختران صورت نگرفته است.

* جوانان معلول در فضای مجازی، ظاهر خود را پنهان می کنند
این فعال حقوق معلولان می گوید: تا امروز ندیده ام که راجع به نیازهای عاطفی و زناشویی دختران به عنوان یک انسان و آسیب های احتمالی آن صحبت شود و مورد پژوهش ،مطالعه و بررسی جامعه شناسان و روانشناسان قرار گیرد.
نجومیان می افزاید: دختران جوان در مواجهه با معلولیت با چالش های زیادی از جمله پذیرش شرایط جسمی خود و پذیرش جامعه رو به رو هستند مثل قضاوت جامعه از وضع جسمی و مقایسه اندام خود با آنچه که معیار استاندارد تعریف یک جامعه از اندام زن است.
وی ادامه می دهد: به نظر می رسد صدا و سیما نقش بسیار موثری در این زمینه دارد. وقتی که می بینیم حتی در فیلم ها، سریال ها و آگهی های تبلیغاتی تلویزیونی از افراد و هنرپیشه هایی که دارای جسم سالم و زیبا هستند و به تعبیر رایج، ظاهری ایده آل پسند دارند، به عنوان بازیگر استفاده می شود تعجبی ندارد که بیشتر افراد نوجوان و جوان، معلولیت خود را پنهان می کنند و نگران تفاوت های جسمی خود و مقایسه ظاهر خود با دیگران باشند حتی گاهی برخی از این جوانان در فضای مجازی تصویر و ظاهر متفاوت خود را پنهان می کنند.

* سرکوب دختران معلول را سرخورده می کند
این نماینده جامعه معلولان می گوید: از چالش های دیگری که موجب شده دختران دارای معلولیت نیازهای غریزی خود را سرکوب کنند، اظهار نگرانی از قضاوت های جامعه و شرم و خجالت از بیان احساسات خود است. متاسفانه نا امیدی مطلق و عدم خودباوری از عوامل دیگر سرکوب غرایز است.
نجومیان با تاکید بر اهمیت و لزوم رعایت حقوق انسانی دختران معلول می افزاید: سرکوب نیازهای غریزی، آسیب های روانی مانند افسردگی، خشم، تنفر و سرخوردگی را در برخی افراد دارای معلولیت و به ویژه قشر آسیب پذیرتر یعنی زنان و دختران دارای معلولیت به دنبال دارد و موجب انزوا، احساس طردشدگی و تشدید بیماری های جسمی و روان تنی می شود و این عواقب و بی توجهی ها قطعا خانواده و بعد اجتماع را درگیر خواهد کرد.
وی تاکید می کند: زنان و دختران دارای معلولیت از توانایی های روانی و فکری قابل توجهی برخوردار هستند که با وجود نگاه های تبعیض آمیز جسمی و جنسیتی، همچنان سعی می کنند خود را با شرایط وفق داده و مهمتر اینکه تلاش می کنند جایگاه خود را با تغییر نگاه اجتماعی پیدا کنند.
وی اضافه می کند: تلاش برای پرهیز از حاشیه نشینی اجتماعی و اقتصادی به عنوان یک دختر و زن از سوی معلولان قابل تقدیر است با وجود اینکه حتی، همان نگاه کلیشه ای و تبعیض آمیز به زن یعنی ایفای صرف نقش مادر و همسری هم از بیشتر دختران و زنان دارای معلولیت سلب شده است.
نجومیان خاطرنشان می کند: این تلاش ها نباید یکسویه باشد و نیاز است که رسانه و افراد مدافع حقوق انسانی همراه و همسوی این قشر آسیب پذیر باشند. شاید فردای روشن تری در انتظار این دختران باشد.
گزارش از سادات حسینی خواه
اجتمام *9185 * 3063

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي معلوليت زنان معلول زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۱۴۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاوت طلاق رجعی و بائن چیست؟

ازدواج همیشه یک پیوند دائمی نیست و گاهی اوقات زوجین تصمیم می گیرند از یکدیگر جدا شوند تا مشکلاتی که دارند به پایان برسند. البته طلاق به سادگی که فکر می کنید نیست و انواع مختلفی نیز دارد و قوانین و ماده های قانونی مختلفی برای آن تعریف شده است.

 

به گزارش خبرنامه دانشجویان ایران: ازدواج همیشه یک پیوند دائمی نیست و گاهی اوقات زوجین تصمیم می گیرند از یکدیگر جدا شوند تا مشکلاتی که دارند به پایان برسند. البته طلاق به سادگی که فکر می کنید نیست و انواع مختلفی نیز دارد و قوانین و ماده های قانونی مختلفی برای آن تعریف شده است. طلاق رجعی و بائن دو نوع مختلف از طلاق هستند که باید در رابطه با آن ها و شرایطی که دارند اطلاعات کاملی داشته باشید. در ادامه همراه ما باشید تا هرآنچه باید درباره طلاق بائن و تفاوت آن با طلاق رجعی بدانید در اختیارتان قرار گیرد.

منظور از طلاق رجعی چیست؟

کلمه رجعی به معنای بازگشت است و طبق ماده 1148 قانون مدنی، مرد می تواند در مدت زمانی که زن عده را نگه داشته است، به سمت زوجه برگردد و اعلام کند که از طلاق منصرف شده است و دوباره زندگی خود را شروع کنند.

لازم است بدانید، عده به مدت زمانی گفته می شود که زن باید بعد از ازدواج آن را نگه دارد و منظور از چنین حرفی، این است که در این بازه زمانی، زن نمی تواند با مرد دیگری ازدواج کند. مدت زمان عده، برای خانمی که عادت ماهانه می شود، 3 دوره عادت ماهانه، برای خانمی که عادت ماهانه ندارد، 3 ماه و برای زنی که باردار می باشد، تا زمان وضع حمل تعیین شده است.

نکته دیگری که باید در رابطه با طلاق رجعی به آن اشاره کنیم، این است که اگر زن و شوهر در زمان طلاق اعلام نکنند که جدایی از نوع رجعی است، می توانند بدون خواندن مجدد صیغه به یکدیگر برگردند. اما اگر آن ها دست به ثبت طلاق رجعی بزنند، باید بعد از برگشت به یکدیگر، نسبت به ثبت رجوع طلاق نیز اقدام کنند.

قوانینی که در مدت عده وجود دارد، این است که اگر طلاق رجعی باشد، در مدت زمان عده، پرداخت نفقه زوجه برعهده مرد خواهد بود. همچنین اگر هر یک از زوجین در مدت زمان عده فوت کنند، طرف مقابل جزوی از وراث فرد محسوب خواهد شد و به او ارث می رسد.

منظور از طلاق بائن چیست؟

تا به اینجا در رابطه با طلاق رجعی صحبت کردیم؛ اما باید بدانید که نوع دیگری از طلاق نیز وجود دارد که دقیقا در مقابل طلاق رجعی وجود دارد. طلاق بائن نوع دیگری از طلاق است که اگر به ثبت برسد، مرد دیگر حق برگشت به زوجه را ندارد؛ اما در همین زمان نیز زن موظف است مدت زمان عده که به آن اشاره شد را نگه دارد؛ دلیل این موضوع نیز احترام به همسر و جلوگیری از قاطی شدن نسل می باشد.

بنابراین در یک تعریف کلی می توانیم بگوییم که تفاوت طلاق بائن و رجعی در رابطه با امکان بازگشت زن و شوهر به یکدیگرس، نه مدت زمان عده؛ چراکه در هر نوع از طلاق، زوجه باید عده را نگه دارد. برای طلاق بائن نیز قوانینی وجود دارد؛ به طوری که باید گفت در طلاق بائن، مرد وظیفه ای برای پرداخت نفقه زن ندارد و اگر هریک از زوجین فوت کند، ارثی به طرف دیگر نخواهد رسید؛ چراکه جدایی به صورت کامل اتفاق افتاده است.

انواع طلاق بائن

نکته مهمی که باید به آن اشاره کنیم، این است که طلاق بائن انواع و حالت های مختلفی دارد؛ به طوری که در صورت وقوع هریک از آن ها، طلاق بائن رخ می دهد. این موارد که منجر به طلاق بائن می شوند، عبارتند از:

طلاق قبل از نزدیکی:

اگر زن و مرد، هیچ رابطه جنسی با یکدیگر برقرار نکرده باشند و تصمیم به جدایی بگیرند، دیگر مدت زمانی برای عده وجود ندارد؛ در نتیجه دیگر شانسی برای بازگشت شوهر نیست و طلاق از نوع بائن خواهد بود. اگر زن و مرد بعد از جدایی پشیمان شوند، باید مجدد ازدواج کنند.

طلاق هنگام یائسگی:

زمانی که زوجین تصمیم به طلاق می گیرند، اگر خانم یائسه شده باشد و دیگر قدرت باروری نداشته باشد، نیازی به صبر در مدت زمان عده نیست و نوع جدایی، از نوع بائن خواهد بود.

طلاق بعد از سه بار رجوع:

سه طلاقه کردن زوجه از دیگر مواردی است که منجر به طلاق بائن می شود. منظور از سه طلاقه، این است که مرد همسر خود را سه بار طلاق دهد و بعد از هربار به یکدیگر رجوع کنند. بعد از سه بار، دیگر امکان رجوع برای زن و مرد وجود ندارد، بنابراین طلاق از نوع بائن خواهد بود. نکته ای که در این باره باید بگوییم، این است که در صورت سه طلاقه شدن زن، امکان نکاح مجدد نیز وجود ندارد. در این  حالت، زن باید با مرد دیگری ازدواج کند و طلاق بگیرد تا شرایط ازدواج با شوهر قبلی برای او فراهم شود.

طلاق با دختر کمتر از 9 سال:

اگر مرد با دختری که هنوز 9 سال ندارد، ازدواج کند و طلاق بگیرد، طلاق از نوع بائن می باشد و مرد نمی تواند دیگر با دختر کوچک ازدواج کند.

بررسی جامع تفاوت های طلاق رجعی و بائن

در طول مقاله، اطلاعات کلی از طلاق رجعی و بائن را در اختیار شما قرار دادیم؛ حال در این بخش یک جمع بندی در رابطه با تفاوت های طلاق رجعی و بائن انجام می دهیم که عبارتند از:

در طلاق بائن، اگر زوجین قصد برگشت به یکدیگر را کنند، باید مجدد خطبه عقد جاری شود، درصورتی که در طلاق رجعی، تا سه بار برگشت نیازی به عقد مجدد ندارد. در طلاقی که از نوع رجعی است، اگر یکی از زوجین فوت کند، فرد دیگر ارث می برد، در صورتی که در طلاق بائن، ارثی به هیچ یک از طرفین نمی رسد. اگر طلاق از نوع رجعی باشد، مرد موظف است نفقه همسرش را بدهد؛ در صورتی که در طلاق بائن نیازی به پرداخت نفقه نیست. در طلاق رجعی، زن و شوهر می تواند در مدت زمان عده کنار یکدیگر و در یک خانه زندگی کنند.

کلام آخر

طلاق یک تصمیم مهم در زندگی زوجین است و در آینده خودشان و فرزندی که دارند، تاثیر خواهد داشت. از همین رو زوجین باید با انواع طلاق که شامل رجعی و بائن می شود آشنا شوند و تفاوت آن ها را بررسی کنند. از همین رو در این مقاله اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دادیم تا بهترین تصمیم گیری را داشته باشید.

 

برچسب ها: طلاق ، طلاق رجعی ، طلاق بائن ، طلاق قبل از نزدیکی ، طلاق هنگام یائسگی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TA9

دیگر خبرها

  • بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک
  • خانواده ۵ معلولی در دشتستان صاحب خانه می‌شوند
  • ببینید | چند پرسش و پاسخ مهم برای دختران جوان و زنان!
  • تفاوت طلاق رجعی و بائن چیست؟
  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری
  • حامیان دروغین زنان ایران دختران دانشجورا در خیابان لگدمال می کنند
  • حامیان آزادی زنان ایران دختران دانشجورا در خیابان لگد مال می کنند
  • حامیان شعار زن، دختران دانشجو را در کف خیابان لگدمال می‌کنند
  • ۸۹۰ معلول زنجانی در حوزه ورزش فعالیت می کنند
  • ۸۹۰ ورزشکار معلول زنجانی در رشته‌های مختلف ورزشی فعالیت می‌کنند