Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست سازمان توسعه تجارت با اشاره به کارنامه تجارت کشور در ٩ماه نخست امسال گفت: با وجود تحریم های سخت امسال در بحث صادرات در ۹ ماهه ۵.۵ درصد صادرات غیر نفتی به جز خدمات داشتیم و میزان واردات در ۹ ماهه ۳۲.۷ میلیارد دلار بوده که عمده آن کالاهای واسطه‌ای و مواد اولیه بوده است.

محمدرضا مودودی در نشست خبری، درباره ثبت سفارش خودرو اظهار کرد: تغییری در مورد ثبت سفارش خودرو فعلا انجام نشده است و هنوز دولتتصمیمی برای بازگشایی ثبت سفارش خودرو نگرفته و اولویت ما وارداتی به غیر از خودرواست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او همچنین در مورد تامین ارز واردات و بازگشت ارز حاصل از صادرات اظهار کرد: از ابتدای سال تا اواخر دی ماه بیش از ۶۸ میلیارد یورو ثبت سفارش انجام شده و همچنین میزان بازگشت ارز حاصل از صادرات غیرنفتی کمتر از ۷ میلیارد یورو بوده و میزان صادرات ۳۳.۴ میلیارد دلاربوده است به عبارت دیگر بازگشت ارز فقط حدود یک سوم بوده است.

سرپرست سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه ۱۷.۸ میلیارد یورو تامین ارز بانکی برای ثبت سفارش‌ها انجام شده است، افزود: ۵.۸ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات میعانات نفتی باید به کشور بازگردد و همچنین ۱۱.۵ میلیارد دلار صادرات پتروشیمی داریم که باید ماهانه ۱.۶ میلیارددلار ارز به چرخه اقتصاد کشور بازگردانند.

مودودی درباره آمار ۹ ماهه صادرات اظهار کرد: طبق سند چشم انداز باید ۲۱.۷ درصد از صادرات کشورغیرنفتی باشد اما این امر در شرایط عادی برنامه‌ریزی شده و ما طی سالیان گذشته مدام تحت تحریم بودیم و نتوانستیم هدف را محقق کنیم.

وی اضافه کرد: با وجود تحریم های سخت امسال در بحث صادرات در ۸ ماهه بیش از ۱۳ درصد و ۹ ماهه ۵.۵ درصد صادرات غیر نفتی به جز خدمات داشتیم که البته با توجه به شرایط ارزی انتظار شرایط بهتری داشتیم اما چند عامل مهم در زیر ساخت‌ها علاوه بر بحث تحریم موجب شد رشد بیشتر نداشته باشد.

این مقام مسوول همچنین با اشاره به آمار واردات افزود: میزان واردات کالا در ۹ ماهه ۳۲.۷ میلیارد دلار بوده که عمده آن کالاهای واسطه‌ای و مواد اولیه، تجهیزات و ماشین آلات و مواد مصرفی ضروری است که در نهایت تراز تجاری کشور ۷۰۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

مودودی تصریح کرد: کشورهای همسایه هزار میلیارد دلار ظرفیت واردات و یک هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار صادرات دارند که این موضوع نشان می‌دهد باید از ظرفیت‌های این کشورها برای صادرات کالاهایمان استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه به ۱۳ کشور همسایه بیش از ۱۹ میلیارد دلار صادرات داشته‌ایم که رشد ۲۷ درصدی داشته است٬ خاطرنشان کرد: بیشتر این رشد مربوط به کشور عراق و عمان بوده که صادرات به این کشورها بالای ۴۹ درصد رشد داشته است و امروز ایران بزرگترین صادرکننده به عراق است و بعد از ایران نیز ترکیه و چین قرار دارند.

سرپرست سازمان توسعه تجارت تصریح کرد: صادرات ایران به ۱۳ کشور همسایه بیش از ۵۷ درصد کل صادرات غیر نفتی ما را تشکیل داده و با توجه به مشکلاتی که در زیرساخت ‌ها، روابط بانکی و کشتیرانی به دلیل تحریم ها داریم وابستگی ما به کشورهای همسایه بیشتر خواهد شد.

به گفته او ۸۹ درصد صادرات ایران به ۱۳ کشور همسایه به ۵ کشور عراق، امارات، افغانستان، ترکیه و پاکستان بوده است.

مودودى در خصوص کاهش آمار صادرات با توجه به تغییرات آمار گمرک گفت: مرجع اصلی برداشت آماری ما گمرک است و اگر رسما اعلام کنند، تغییر می دهیم.

تجارت کشور باید به سمت شفاف سازی پیش برود

وی افزود: تعهد داریم که ارز صادراتی را صرف واردات مواد اولیه کنیم و بنابراین نیاز به ورودی داریم و صادرکننده باید ارز را به کشور برگرداند و مواد اولیه محدودی وجود دارد که از سوی صادرکننده به نرخ آزاد خریداری می شود.

معاون وزیر صنعت با اشاره به جلسات مکرر با صادرکنندگان در مورد شیوه بازگرداندن ارز افزود: اگر ارز نیمایی گرفته شده و کالا صادر شود و ارز آن به کشور برنگردد، سود و رانت نصیب صادرکننده می شود، البته ما در شرایط جنگی هستیم و وقتی که در بیرون چرخه اقتصادی، تقاضا برای خرید ارز گرانتر است، حتما مشکلاتی مثل قاچاق مواد مخدر و تامین مالی تروریسم پیش خواهد آمد؛ پس ارز باید برای مقاصد مشخص صرف شود.

مودودی گفت: تجارت کشور باید به سمت شفاف سازی پیش برود و کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس نیز نگران بازگشت ارز است، ولی با برخوردهایی مثل مجازات مخالف هستیم.

وی اظهار داشت: تغییری در مورد ثبت سفارش خودرو فعلا انجام نشده است و هنوز دولت تصمیمی برای بازگشایی ثبت سفارش خودرو نگرفته است. اولویت ما وارداتی به غیر از خودرو است.

مودودی در مورد واردات بدون انتقال ارز با بیان اینکه این شیوه واردات در جای خود بسیار ساده است و باید مشخص کرد که منشا ارز چیست؛ گفت: ممکن است ارزی ناپاک باشد و اگر به نظام ارزی کشور نظم ندهیم، نمی توانیم بازار ارز و تجارت کشور را به خوبی مدیریت کنیم.

وی با بیان اینکه بزودی دفتر مقررات واردات و صادرات از سازمان توسعه تجارت منتقل خواهد شد، گفت: این دفتر مدت‌ها است در سازمان نیست و به صورت فیزیکی نیز این دفتر منتقل خواهد شد.

معاون وزیر صنعت درباره خروج دفتر مقررات واردات و صادرات و تاثیر آن بر عملکرد سازمان توسعه تجارت گفت: دفتر مقررات واردات و صادرات از ساختار سازمان توسعه تجارت خارج شده و البته این سیاست از سال ۹۵ دنبال شده و در سال ۹۶ نهایی شده است. بر اساس مصوبه سال جاری قرار بر این شد که این دفتر به وزارت صنعت ملحق شود.

وی اضافه کرد: اینکه چنین تصمیمی درست است یا خیر، یک بحث کارشناسی است که افراد مبتکر این تفکر باید به آن پاسخ دهند اما سازمان توسعه تجارت ایران همچنان سیاستگذاری تجاری را انجام داده و دفتر مقررات واردات و صادرات تنها مجری این سیاست ها است. بنابراین اتفاق خاصی رخ نخواهد داد.

 مودودی با تاکید بر حمایت سازمان توسعه تجارت از صادرکنندگان توضیح داد: سازمان توسعه تجارت به عنوان مدافع بخش صادرات به دنبال این است که اگر صادرکنندگان اسناد مثبته ای ارائه دهند که به هر شکلی ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد برگشته است، مورد حمایت واقع  شوند. ضمن اینکه هیچ یک از بخش های اقتصادی اعم از دولت و مجلسمخالف با صادرات نیستند و چنانچه مستندات لازم از سوی صادرکنندگان ارائه گردد، رفع تعهد ارزی انجام می شود.

وی گفت: صادرکنندگان می توانند ارز حاصل از صادرات خود را در اختیار واردکنندگان قرار داده و در هر اولویت بندی مورد استفاده قرار دهند و رفع تعهد ارزی نمایند. این در شرایطی است که حتی برای صادرات ریالی به عراق و افغانستان نیز از صادرکنندگان حمایت کرده ایم تا در مقطعی قبل از صدور بخشنامه مجدد بانک مرکزی در مورد صادرات ریالی، بتوانند رفع تعهد کرده و مورد سوال قرار نگیرند. اما از تاریخ اعلامی بانک مرکزی باید اطلاعات بازگشت ارز خود را ثبت نمایند.

این مقام مسئول در وزارت صنعت معدن و تجارت افزود: هیچ صادرکننده ای برای تامین مواد اولیه، ماشین آلات و اقلام مصرفی خود از محل ارز حاصل از صادرات محدودیتی ندارد و شاید برخی محدودیت ها در استان ها به این خاطر باشد که این ارز را برای اقلام ضروری تری استفاده می کنند اما برای اولویت دو و سه واقعاً مشکلی پیش روی صادرکنندگان نیست.

وی گفت: استعلامی که از استان ها در مورد استفاده ارز حاصل از صادرات در اولویت ۲ و ۳ صورت گرفته نشان می دهد که هیچ مشکلی وجود ندارد اما اگر صادرکننده در موارد مشخصی مشکل دارد، آن را به سازمان توسعه تجارت ارجاع دهد تا حل و فصل شود.

اقتصاد آنلاین/

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Bva برچسب ها: تجارت خارجی ، خودرو ، ثبت سفارش

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: تجارت خارجی خودرو ثبت سفارش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۱۷۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در شروع۱۴۰۳/ تراز تجاری با و بدون نفت مثبت شد

گمرک ایران اعلام کرد: تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

به گزارش تابناک اقتصادی؛ از مجموع صادرات و واردات کشور ۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۴ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان ۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

این گزارش حاکیست، صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ماه سال جاری ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

براساس این گزارش، ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.

این گزارش با اشاره به اینکه ۳ قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت، می‌افزاید: میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده‌ترین مقاصد کالا‌های صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشور‌های چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این ۷ کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالا‌های پتروشیمی ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.

این گزارش می‌افزاید: در بین ۱۰ قلم عمده کالا‌های صادراتی، گاز‌های نفتی و هیدروکربور‌های گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

این گزارش در خصوص واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری می‌افزاید: در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار ۳ قلم عمده کالا‌های وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.

بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالا‌های وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با کد تعرفه ۹۸۸۷۰۳۱۲، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری یک هزار و ۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

بر اساس این گزارش، ۷ کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشور‌های امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ‌کنگ در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند.

میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون ۶۰۰ هزار تن رسید.

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • بهادری جهرمی: تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • سخنگوی دولت: تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در شروع۱۴۰۳/ تراز تجاری با و بدون نفت مثبت شد
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار