Web Analytics Made Easy - Statcounter

امتداد نیوز- معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان این که موضوعات غیراخلاقی خارج از ازدواج که در جامعه ما وجود دارد را انکار نمی کنیم گفت: متاسفانه نگاه و اعتقادات مذهبی به اشتباه ، مانع از آموزش مسائل جنسی به جوانان شده است.
گفت: امیدواریم لایحه تامین امنیت زنان دوباره به چرخه های طولانی بازنگری برنگردد و چنانچه لازم باشد نسبت به اصلاح آن اقدام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این معاونت انتظار اصلاح این لایحه را دارد.
به گزارش خبرنگار امتداد، معصومه ابتکار طی نشست خبری با تشریح کلی از تحولات جامعه زنان ایران در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت:از میان ۲۰۰ شاخص در حوزه زنان و خانواده ، ۴۰ شاخص را انتخاب کردیم که نمایی از تحولات و پیشرفت های چشمگیر زنان و خانواده بعد از پیروزی انقلاب است.
وی گفت: البته این بدین مفهوم نیست که بخواهیم مشکلات را نادیده بگیریم و وانمود کنیم در حال حاضر با کم و کاستی مواجه نیستم .
ابتکار توضیح داد: خوشبختانه در ۴۰ سال گذشته در عرصه حقوق و قوانین پیشرفت های خوبی داشتیم که البته در خصوص نقض قانونی اشکالاتی وجود دارد که باید در رفع آن ها تلاش کنیم.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود:در عرصه آموزش عالی پیشرفت های خوبی داریم اما تعداد زنان به رتبه استادی هنوز رقم خوبی نیست و زنان در مدیریت عالی کم هستند و باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد، هنوز مشکلاتی در دسترسی زنان به بهداشت، خدمات آموزشی، حوزه بهداشت خانواده داریم.
ابتکار اظهار داشت: در عرصه اشتغال فراز و نشیب های زیادی داریم و هنوز اشتغال غیررسمی بانوان در آمارها تجلی پیدا نکرده است..
وی ادامه داد: درحوزه ورزش امروزه ، دختران ما قهرمانی های چشمگیری دارند و یک سوم تیم های اعزامی به مسابقات آسیایی، بانوان بودند، اما همچنان در زمینه دسترسی عموم مردم به خدمات ورزشی و امکان دسترسی بانوان دچارعقب ماندگی هستیم.
این مقام مسئول در خصوص مشارکت زنان در حوزه سیاست خاطر نشان کرد:از رفراندوم سال ۵۸ تا کنون ، مشارکت زنان در امر انتخابات بسیار بالا بوده و حتی کاندیدا شدن زنان در انتخابات چشمگیر بوده ولی متناسب با شایستگی های جامعه زنان ایران نیست.
وی هدف گذاری ٣٠ درصد حضور زنان در پست های مدیریتی را نیز امید بخش دانست و گفت: این روند خوب است اما هنوز کافی نیست و باید بیشتر به آن توجه کرد.
ابتکار به حضور زنان در عرصه تئاتر و سینما اشاره کرد و افزود: این گزارش نشان دهنده حرکت جامعه زنان برای پیشرفت و تعالی است و ما مشکلات و کاستی ها را انکار نمی کنیم اما این تحولات با توجه به مشکلات کشور در دوران مختلف مانند جنگ بوده است
وی با بیان این که در آینده نزدیک نیز آمار تحلیلی از وضعیت زنان ارائه خواهیم کرد که قطعا این گزارش برای مدیران و تصمیم گیران مفید خواهد بود تصریح کرد: در این گزارش به مشکلات ، شکاف ها و چشم اندازی که برای آینده ترسیم خواهیم کرد تبیین شده است.

ابتکار در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار امتداد مبنی بر افزایش ده برابری آمار ایدز در میان زنان از طریق روابط جنسی و آسیب شناسی این معضل اجتماعی از منظر فرهنگی و بی بند و باری فرهنگی که تا حدودی در جامعه حاکم شده است گفت: آخرین پیمایش جدیدی که در شورای اجتماعی کشور انجام شده نشان می دهد کماکان خانواده یک رکن اجتماعی در کشوراست.
ابتکار با تاکید بر این که افزایش نرخ ایدز در بین زنان نگرانی خودش را دارد ولی دلیل نمی شود اینگونه برداشت کنیم که ما با یک فروپاشی اخلاقی در جامعه روبرو هستیم گفت: باید از کلمات در وزن خودش استفاده کنیم و وزن های ما ، وزن های آماری است.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به این که آمارهایی که در این گونه مسائل منتشر می شود را نباید به آمار کل کشور تعمیم دهیم اظهار داشت: به طور مثال آمارهای عجیبی در خصوص طلاق منتشر می شود در صورتی که واقعیت این گونه نیست و هرچند روند طلاق رو به افزایش است ولی خیلی نگران کننده نیست.
وی با بیان این که مباحثی مثل ایدز و سایر موضوعات غیراخلاقی خارج از ازدواج و مسائل دیگری که در جامعه ما وجود دارد را انکار نمی کنیم گفت: وزارت بهداشت در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده است .
این مقام مسئول تاکید کرد: متاسفانه همواره نگاه مذهبی و نگرانی هایی در این باره وجود داشته و اینگونه تصور می شود که طرح این گونه مسائل با آموزش های مذهبی ، دینی و فرهنگی ما در تضاد است. از این رو وجود تصورات این چنینی مانع آموزش های مربوط به خانواده و مسائل جنسی را شده است.
ابتکاردر توضیح این موضوع گفت: به طور مثال در سال ۷۴ مرکز امور زنان و خانواده یک کار مطالعاتی و تحقیقاتی در حوزه آموزش های جنسی برای دختران و اطلاعات و آگاهی آنان در این باره انجام داد و نتایج این تحقیقات نشان می داد اطلاعات بسیار نادرست از گروه همسالان به آن ها می رسد و بر اساس آن تصمیمات اشتباه و رفتارهای پر خطر بروز می دهند.
وی با بیان این که متاسفانه آموز ش های جنسی و مسائل مربوط به آن از مسیرهای اشتباه ، غیر علمی و غیر اخلاقی به جوانان داده می شود اظهار داشت: در این خصوص خلاء هایی وجود دارد که ناشی از برداشت های مذهبی است.همان طور که اشاره کردم عده ای تصور می کنند عدم آگاهی جوانان باعث می شود که مشکلات کمتر شود، در حالی که آگاهی و شناخت صحیح می تواند خود مراقبتی ، اخلاق و اعتماد به نفس جوانان را افزایش دهد.
معاون رییس جمهوری ادامه داد:خوشبختانه ما در کارگروه سلامت معاونت، طرحی را تحت عنوان کلنیک های سلامت با وزرات بهداشت کار کردیم .همچنین پیش نویس طرحی در این خصوص که شورای انقلاب فرهنگی دارد بر روی آن کار می کند در معاونت بررسی شده و نظرات تخصصی ما ارائه شده است. تاکید داریم این سند در عین حالی که مبانی دینی ، شرعی و اسلامی را در نظر گرفته ، مبانی علمی ،تخصصی و روانشناختی که مورد تایید وزرات بهداشت است را لحاظ کند.
وی افزود: طبق این سند ارائه خدمات و آموزش در سنین مختلف بر عهده نظام آموزش و پرورش است.

ابتکار همچنین افزود: یک مسئولیت دیگری که ستاد امور زنان و خانواده در این زمینه انجام داده ، سندی است در خصوص آموزش های قبل ، حین و بعد از ازدواج که مطابق آن تکلیف و مسئولیت هریک از دستگاه در این سه مرحله تعیین می شود.
وی با تاکید بر این که این آموزش ها بسیار جدی و مهم است گفت: یک نا هماهنگی بین دستگاه ها در این باره وجود دارد که در حال برطرف کردن آن هستیم.
آمادگی تغییر در لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت را داریم
ابتکار در ادامه این نشست در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اظهارات سخنگوی قوه قضاییه درباره لایحه تامین امنیت زنان علیه خشونت و موضع گیری این قوه درباره این لایحه گفت: ایراد اصلی به این لایحه به موضوع حبس و مجازات مرتبط است که ما اعلام کرده ایم اگر مجازات جایگزین حبس مدنظر باشد، اعلام آمادگی می کنیم.
وی ادامه داد: در یک سال گذشته به صورت تخصصی با معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، قضات و صاحبنظران روی این موضوع کار شد و انتظار این بود که این لایحه که مورد انتظار جامعه زنان و حامی خانواده است تصویب شود.
ابتکاردرباره اینکه تصویب لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت یک ضرورت است، تاکید کرد: همه این موضوع را قبول دارند و اینکه روی کلیات و ضرورت لایحه مناقشه ای وجود ندارد به نظر می رسد قوانین موجود بازدارنده نیست پس باید موارد مجازات جایگزین تقویت شود.
معاون رییس جمهوری اضافه کرد: قانون جنبه مهم فرهنگی دارد. خود این قانون به این نکته اشاره دارد که در نگرش دینی ما خشونت علیه زنان رویکرد ما نیست و بحت دیگر این است که قانون بازدارندگی داشته باشد دیگر کسی دنبال خطا و جرم نمی رود و اگر بداند مجازات می شود دیگر دنبال جرم نمی رود.
وی ابراز امیدواری کرد که اصلاحات لازم روی این لایحه صورت گیرد تا هرچه سریعتر به دست دولت برسد و در مجلس شورای اسلامی نیز به تصویب برسد.

true برچسب ها : آموزش جنسی , ابتکار , افزایش ایدز , خانواده , ریاست جمهوری , معصومه true

منبع: امتداد نیوز

کلیدواژه: آموزش جنسی ابتکار افزایش ایدز خانواده ریاست جمهوری معصومه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۱۹۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه مربوط به زنان و خانواده کافی نیست

«فاطمه قاسم‌پور» عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به وضعیت بودجه مربوط به زنان و خانواده بر اساس جزییات جداول بخش دوم بودجه ۱۴۰۳ که از دولت ارسال شده است، اظهار کرد: در جداول ارسالی دولت، از اعتبار تجمیعی مربوط به بند (ب) تبصره ۱۳ که ۳۶ هزار میلیارد تومان است، صرفاً ۱,۸۰۰ میلیارد تومان یعنی فقط حدود ۵ درصد از این بودجه به معاونت امور زنان و خانواده اختصاص یافته است، این در حالی است که در بودجه ۱۴۰۲ با تمهید مجلس جمع یک درصد اعتبارات هزینه‌ای دستگاه‌ها به استثنای ردیف‌های مشخص‌شده در قانون چیزی معادل ۴,۸۰۰ میلیارد تومان بود که در بند (ب) تبصره ۱۳ با توجه به اهمیت موضوع، انتظار می‌رفت بیش از این رقم در اختیار حوزه زنان و خانواده قرار گیرد.

وی افزود: رقم تعیین شده برای معاونت امور زنان در موضوع «توانمندسازی زنان و آسیب‌زدایی از زنان و خانواده» است و سایر موضوعاتی که در قانون بودجه ۱۴۰۲ لحاظ شده بود از جمله مشاوره خانواده، ورزش و سلامت زنان، کارآفرینی زنان و … نیز حذف شده است.

نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به سایر بندهای بودجه‌ای مرتبط با حوزه زنان و خانواده از بند (ب) تبصره ۱۳ در جداول ارسالی، گفت: از بودجه مربوط به بند (ب) تبصره ۱۳ بودجه‌های دیگری به حوزه خانواده وارد شده است، برای مثال ذیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت ورزش و جوانان، سازمان تبلیغات اسلامی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، حوزه هنری انقلاب اسلامی و سازمان سینمایی و امور سمعی و بصری ردیف‌هایی در موضوعات مختلف در نظر گرفته شده است که در برخی از آن‌ها به موضوع تقویت خانواده و ترویج ازدواج البته در کنار سایر موضوعات مرتبط با حوزه فرهنگ اشاره شده است و اگر تمامی بودجه این موضوعات را مربوط به حوزه خانواده بدانیم، چیزی حدود ۳ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان خواهد بود که البته تفکیک این بخش از بودجه از بخش فرهنگ مشخص نشده است و نمی‌توان تخمین زد چه میزان از آن به حوزه زنان و خانواده اختصاص یابد.

رییس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به ظرفیت بودجه بند (ب) تبصره ۱۳ انتظار می‌رفت بودجه امسال در حوزه زنان و خانواده.... قابل توجهی داشته باشد که این اتفاق رخ نداد.

وی اظهار کرد: تعیین یک درصد بودجه برای حوزه زنان و خانواده در قانون بودجه ۱۴۰۲ جاپای محکمی برای تأمین اعتبارات مربوط به حوزه زنان و خانواده بود که در صورت استمرار می‌توانست به مرور به بندی ثابت در قوانین بودجه سنواتی تبدیل شود و موضوعات حوزه زنان و خانواده ردیفی مستقل، مشخص و نشان‌دار داشته باشند که البته این اقدام مهم نیز دنبال نشد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سنجه‌های عملکردی مربوط به حوزه زنان و خانواده دستگاه‌های سیاست‌گذار در جداول ارسالی، گفت: به جهت اصلاح قانون آیین‌نامه داخلی مجلس، دولت ملزم به تهیه سنجه‌های ارزیابی برنامه دستگاه‌های سیاست‌گذار شده است و این تعیین سنجه نقش مهمی در بودجه‌ریزی برنامه‌محور و بعد نظارت بر هزینه‌کرد اعتبارات و بررسی اثربخشی آن‌ها دارد.

قاسم‌پور اظهار کرد: در حوزه زنان و خانواده ذیل وزارت ورزش و جوانان، سازمان بهزیستی و وزارت تعاون سنجه‌هایی در موضوعاتی نظیر حمایت از مراکز خدمات مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده، رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال و… مشخص شده که برخی از این سنجه‌ها جامع و مبتنی بر شرح وظایف تخصصی دستگاه‌ها طراحی نشده‌اند.

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: در هر صورت مجلس در راستای رفع این مسائل و ارتقای بودجه این بخش پیگیری‌هایی را انجام داده که ان‌شاء الله به نتیجه برسد.

کد خبر 6091843 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • تصویب نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • تصویب نقشه راه اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی
  • تصویب نقشه راه اجرایی سازیی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • در جلسه عصر امروز شورای‌عالی انقلاب فرهنگی صورت گرفت؛ تصویب نقشه راه اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • تصویب نقشه راه اجرایی‌سازیی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • تصویب نقشه راه اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • تصویب سند اجرایی تحول بنیادین آموزش‌وپرورش در شورای عالی انقلاب فرهنگی
  • بودجه مربوط به زنان و خانواده کافی نیست
  • بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه در پیچ و خم شورای شهر
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور