Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام روح‌الله حریزاوی، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا؛ با اشاره به چالش‌های تربیت و آموزش مبلغان دینی و شیوه ارائه این آموزش‌ها، گفت: اگر بخواهیم در یک جمله چالش اصلی تربیت مبلغ دینی را بیان کنیم می‌توانیم اسم آن را عدم ارائه اسلام ناب بنامیم؛ یعنی یک خوانش جامع، مانع، دقیق، عمیق و پر وضوح از اسلام؛ اگر این مسئله به سطوح مختلف جامعه ازجمله مبلغان دینی ارائه نشود این جامعه را دچار آسیب، ناهمگونی و ناهمگنی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  وی افزود: اسلام ناب یک پدیده‌ای است که در آن عقلانیت، معنویت و کنشگری اجتماعی به معنای عدالت طلبی وجود دارد، و این سه کلمه عناصر تشکیل‌دهنده شخصیت امام هستند؛ اگر بخواهیم این سه عنصر را کنار هم قرا‌ر ندهیم به این معنی که سهم هر کدام را کم و یا صفر کنیم این موضوع بی‌انضباطی و چالش ایجاد می‌کند. فرض کنید اگر کسی بخواهد با گرایش به معنویت بیش‌از حد، عقلانیت و جایگاه فکر و اندیشه را از بین ببرد.   اسلام متحجر چگونه پدید می‌آید
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: از طرف دیگر اگر کسی هم بخواهد به عقلانیت بیش‌از اندازه بپردازد و بخش معنوی، عاطفی، رحمانی به معنای احساسی و رشد خاص گرایشات و کشش‌های انسان را نادیده بگیرد ممکن است یک اسلام متحجر پدید بیاید. اگر به هرکدام از این موارد در جای خودش توجه نشود، برون‌داد غیر استانداردی به ما می‌دهد که با اسلام ناب فاصله دارد.
حجت‌الاسلام حریزاوی با ذکر مثالی اضافه کرد: به‌عنوان مثال کسانی که به عدالت بیش‌از اندازه می‌پردازند و از عقلانیت و معنویت غافل می‌شوند یک نسخه پراگماتیستی و عمل‌گرا از اسلام ارائه می‌کنند که قطعا اسلام نیست. به همین جهت ما یک پروژه به نام اسلام ناب داریم که همه جامعه ما به آن نیاز دارد و در این میان نقش مبلغان دینی از همه مهمتر است.   سازمان تبلیغات اسلامی تمرکزش بر ترویج اسلام ناب قرار دارد
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه سازمان تبلیغات اسلامی تمرکزش را بر ترویج اسلام ناب قرار داده است، اظهار کرد: یکی از کارکرد‌های این تمرکز بر اسلام ناب، صیانت مبلغان دینی از افراط، تفریط و خطا باشد.   تربیت مبلغ باید جدی گرفته شود نه آموزش
وی در خصوص مسائل تربیتی مبلغ و آموزش‌هایی که به آن‌ها داده می‌شود تا خروجی آن اسلام ناب باشد به ایکنا، گفت: در این خصوص قضیه تربیت مبلغ باید جدی گرفته شود نه آموزش و دادن دانش به مبلغین. به این معنا که حوزه و دانشگاه به عنوان مرکز تربیت مبلغان دینی موظف هستند یک فرایند تربیتی و رشد مستمر فراهم بکنند و همان اتفاقی که در قدیم رایج‌تر بود در حوزه‌های علمیه و امروز همه به نام شاگرد پروری دنبال می‌شود مراقبت شود و از همان ابتدا یک مبلغ بالقوه تحت نظارت و اشراف یک استاد اخلاقی و انسان اندیشمند جامع‌الاطراف قرار بگیرد تا بتوان به نتیجه مطلوب رسید.
حجت‌الاسلام حریزاوی با تاکید بر اینکه امروز خلأ نظارت و شاگردپروری را در حوزه آموزش مبلغان دینی داریم، تصریح کرد: این خلأ هم در حوزه و هم در دانشگاه احساس می‌شود. مطالبه مقام معظم رهبری حتی از دانشگاه و استادی آن این است که به شاگرد پروری بپردازند و این مسئله را هم مختص دروس دینی و یا حوزه‌های علمیه نمی‌دانند و در سایر رشته‌ها و دروس مانند ریاضی و فیزیک هم این تاکید را دارند.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: شاگردپروری یعنی مراقب کردن از جان، روح و فکر مخاطبان؛ امروز برخی از دستگاه‌های تبلیغی به دنبال ایجاد فرایند‌های تربیت مبلغ هستند نه آموزش مبلغ و اگر ما بتوانیم این فرایند‌ها را نهادینه بکنیم، از این آسیب‌هایی که امروز نگرانشان هستیم می‌توانیم درامان بمانیم و یا کمتر خسارت ببینیم.

سازمان تبلیغات موظف است اسلام ناب را از بدو طلبگی توجیه کند
وی با اشاره به نقش سازمان تبلیغات اسلامی در آموزش و اجرای این فرایند هم به ایکنا، گفت: سازمان تبلیغات اسلامی بر اساس مأموریتی که دارد موظف است اسلام ناب را در جامعه گسترش دهد و لوازم این مأموریت هم این است که مبلغین را بر مبنای اسلام ناب محمدی تربیت کند و لذا نقش بسیار کلیدی در این رابطه دارد و حتی نمی‌تواند وظیفه خودش را به دوش حوزه علمیه و دفتر تبلیغات اسلامی بگذارد. خود سازمان تبلیغات اسلامی موظف است پدیده اسلام ناب را از همان بدو طلبگی تعقیب، ترویج و توجیه کند و نقش بسیار کلیدی در این حوزه د ارد که امیدواریم با برنامه‌هایی که سازمان تبلیغات اسلامی جدیدا و برای سال آینده در این خصوص تدارک دیده بتوانیم تا حدود زیادی شاهد وفقیت در این عرصه باشیم.   مبلغین پر‌مخاطب و کم مخاطب همه باید تحت مراقبت و صیانت قرار بگیرند
حجت‌الاسلام حریزاوی تاکید کرد: مبلغین پر‌مخاطب و کم مخاطب همه باید تحت مراقبت و صیانت قرار بگیرند. خداوند متعال به برخی از مبلغین قریحه و فنون سخنوری خوبی را عطا کرده است که باید از این نعمت خدادای به خوبی استفاده کنند و اتفاقا مسئولیت این مبلغین سنگین‌تر است. همه مبلغین چه چهره‌ها و چه غیر مشهور یک وظیفه دارند و آن این است که ارائه‌های دقیق و عمیق را بر اساس مبانی بنیادین اسلامی ارائه بکنند و از اظهار نظر‌های ارتجاعی و قضاوت‌های ناگهانی در خصوص پدیده مهم و دقیقی به نام اسلام پرهیز کنند.   گفت‌وگو از وهاب خدابخشی
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا جامعه حجت الاسلام حریزاوی سازمان تبلیغات مبلغان دینی آموزش مبلغ دین آموزش دین سلبریتی روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۲۳۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، دکتر فروزنده کلانتری افزود: بهبود وضعیت سلامت مادران یکی از اهداف مهم سازمان ملل است و در ایران، مراقبت‌های بهداشتی از مادران از طریق نظام شبکه بهداشتی و خانه‌های بهداشت ارائه می‌شود.
وی، انجام مشاوره‌های رایگان در زمینه فرزند آوری و جوانی جمعیت، مراقبت‌های پیش از بارداری جهت زنان ۵۴-۱۰ ساله همسردار خواستار فرزند، مراقبت‌های پیش از بارداری، تجویز مکمل‌های لازم، ارجاع جهت ویزیت پزشک، دندان پزشک، ماما، کارشناس تغذیه و روان شناس، درخواست آزمایش‌های لازم قبل از بارداری برای داشتن بارداری ایمن‌تر و پیگیری مادر تا رفع مشکل یا کنترل بیماری را از جمله خدمات قابل ارائه توسط ماما‌ها در حوزه بهداشت برشمرد.
دکتر کلانتری همچنین به مراقبت‌های دوران بارداری اشاره کرد و اظهار داشت: این مراقبت‌ها شامل ۹ مراقبت است که سه مراقبت در نیمه اول بارداری و ۶ مراقبت در نیمه دوم بارداری (به محض اطلاع مادر از بارداری) انجام می‌شود.
وی افزود: اندازه گیری وزن و فشارخون و سمع قلب جنین، توزیع مکمل‌های لازم دوران بارداری به صورت رایگان، درخواست وانجام آزمایش‌های دوران بارداری، پیگیری و درمان بیماری‌های دوران بارداری و ارجاع به متخصص در صورت لزوم، برگزاری رایگان کلاس‌های آمادگی زایمان در راستای توانمندسازی مادران برای انتخاب روش زایمان وسازگار شدن با درد، آموزش ورزش‌های دوران بارداری و تن آرامی برای مادران باردار از جمله اقداماتی است که در دوران بارداری انجام می‌شود.
وی ادامه داد: آموزش‌های لازم دوران بارداری و زایمان و شیردهی، بالا بردن سطح آگاهی مادران در زمینه بارداری و زایمان طبیعی و سزارین، تامین سبد غذایی مادران مبتلا به سوء تغدیه، شناسایی مادران با بارداری نیازمند مراقبت ویژه و پیگیری روند درمان تا کنترل یا برطرف شدن مشکل از دیگر مواردی است که در دوران بارداری جهت مادران صورت می‌گیرد.
مدیر گروه جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: انجام سه بار مراقبت پس از زایمان، ارائه آموزش‌ها با توجه به نیاز مادر، مشاوره و حمایت از مادر شیرده و ارائه مکمل‌های لازم هم از خدمات ماما‌های حوزه بهداشت جهت مادرانی است که به تازگی زایمان کرده اند.
وی خاطر نشان کرد:انجام غربالگری سرطان‌های شایع زنان شامل معاینات برست و سرویکس، مشاوره‌های دوران بلوغ، مشاوره حین ازدواج، انجام مشاوره‌های رایگان در زمینه انصراف از سقط عمدی جنین و تلاش در راستای منصرف نمودن مادران از تصمیم به سقط، آموزش خود مراقبتی به تمامی بانوان و ارائه مراقبت‌ها و آموزش‌های دوران یائسگی از دیگر خدمات ماما‌ها به زنان می‌باشد.

دیگر خبرها

  • مجلات مطالعات اسلامی وپژوهش‌نامه تبلیغ و ارتباطات دینی رونمایی شد
  • کتاب پژوهشی «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه»
  • رویداد بین‌المللی «فارِس اواردز» برگزار می‌شود
  • رویداد بین‌المللی «فارِس اواردز ۲۰۲۴» برگزار می‌شود
  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • نخبه‌پروری در مدارس سما ضروری است
  • مالزی میزبان کنفرانس بین‌المللی «آموزش معاصر در جهان اسلام» است
  • انتخابات الکترونیک چه مراحلی دارد؟
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • مالزی، میزبان کنفرانس بین‌المللی «آموزش معاصر در جهان اسلام»