Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-09@16:10:13 GMT

درمان سرطان در ایران چند؟

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۲۴۲۷۴

درمان سرطان در ایران چند؟

معاون درمان وزارت بهداشت برنامه‌های این وزارتخانه را برای حمایت از درمان بیماران خاص و صعب‌العلاج تشریح کرد و گفت: طی طرح تحول نظام سلامت، دستمزد انجام خدمات شیمی درمانی و رادیوتراپی برای بیماران سرطانی رایگان شد.

دکتر قاسم جان‌بابایی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اقدامات انجام شده در درمان بیماران خاص و صعب‌العلاج، گفت: خوشبختانه از زمان اجرای طرح تحول نظام سلامت اقدامات خوبی در راستای ارائه خدمت به بیماران خاص و صعب‌العلاج انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید توجه کرد که اجرای برنامه‌های درمان و مراقبت از بیماران خاص و صعب‌العلاج از جمله خدمات پر هزینه در نظام سلامت کشور محسوب می‌شود؛ به‌طوری که درمان این بیماران چندین برابر سرانه سلامت آحاد مردم است.

وی افزود: از طرفی این بیماران به دلیل مزمن بودن بیماری و غیر قابل علاج بودن آن همواره نیازمند خدمات ویژه درمانی و دارویی هستند. همچنین این بیماری‌ها هزینه‌های جانبی از نظر درمانی دارند که عمدتاً خانواده‌ها را دچار هزینه‌های کمرشکن می‌کند.

جان‌بابایی ادامه داد: بر همین اساس در کشور بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج مورد حمایت ویژه قرار گرفتند و اغلب خدمات مورد نیازشان یا به صورت کاملاً رایگان یا در حد رایگان ارائه می‌شود. یکی از نکات مهم علاوه بر درمان بیماران خاص، بالا بردن کیفیت زندگی آنهاست و در این راستا باید مراقبت‌های درمانی و پیشگیرانه از آنها به عمل آمده و با نگاهی جامع به بیماری خاص ارائه خدمت کنیم. بر همین اساس وجود مراکز جامع بیماران خاص به عنوان هسته مدیریت و ساماندهی تیمی این بیماران ضروری بود که خوشبختانه امسال ۸۳ مرکز جامع خدمات سلامت بیماران خاص در ۵۹ دانشگاه کشور به بهره‌برداری رسید.

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه بهبود کیفیت زندگی بیماران خاص یکی از اهداف ما در اجرای این برنامه بوده است، گفت: علاوه بر این با این اقدام از این بیماران حفاظت مالی شده و کنترل و نظارت دقیق‌تری بر تجویز و مصرف داروهای ضروری و مورد نیازشان انجام می‌شود. بروز رسانی برنامه‌های درمانی و اجرای دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های درمانی ابلاغی، تمرکز در توزیع داروهای بیماران خاص در مراکز جامع، ارائه مراقبت جامع و چندوجهی برای بیماران خاص همچون معاینات بالینی، ارائه دارو، تزریقات ویژه، توانبخشی، فیزیوتراپی، دندانپزشکی و … نیز جز اقداماتی است که در این مراکز برای بیماران خاص انجام می‌شود.

جان‌بابایی در ادامه صحبت‌هایش به وضعیت درمانی بیماران مبتلا به سرطان در کشور اشاره و اظهار کرد: در برنامه تحول نظام سلامت برای اولین بار به موضوع مغفول مانده تشخیص زودهنگام سرطان پرداخته شد و قرار است که ۱۳۷ کلینیک تشخیص زودهنگام سرطان را در کشور ایجاد کنیم.

وی افزود: بیش از نیمی از کلینیک‌های ۱۳۷ گانه تشخیص زودهنگام سرطان به زودی با امکانات و تجهیزاتی برای تشخیص زودهنگام سرطان و ارائه خدماتی همچون شیمی درمانی و طب تسکینی و … تا پایان سال جاری به بهره‌برداری خواهند رسید. این در حالیست که در برنامه تحول نظام سلامت، دستمزد انجام خدمات شیمی درمانی و رادیوتراپی رایگان شد و بیماران به طور متوسط تنها ١٥ تا ٢٠ درصد هزینه داروهای شیمی درمانی را پرداخت می‌کنند. البته برای برخی بیماران که بضاعت مالی ندارند و در حوزه برخی داروها هزینه‌ها کاملاً رایگان است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: درمان سرطان بیماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۲۴۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابداع روشی تازه برای مبارزه با سرطان؛ تقویت سلول‌های ایمنی

به گزارش «مدیکال اکسپرس»، تنها در سال گذشته بیش از ۶۰۰ هزار نفر در آمریکا بر اثر سرطان جان خود را از دست دادند. پیگیری خستگی‌ناپذیر برای شناخت این بیماری پیچیده موجب پیشرفت پزشکی در ابداع رویه‌های درمانی کمتر تهاجمی و در عین حال موثر شده است.

ایمنی درمانی (ایمنوتراپی) به عنوان یک راه حل احتمالی در حال افزایش است. ایمنی‌درمانی دربرگیرنده استفاده از قدرت سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سلول‌های سرطانی است.

محققان در دانشکده مهندسی دانشگاه کارنگی ملون (آمریکا) راهی برای بهبود و بهسازی یک روش درمانی و تبدیل آن به یک رویه مهم ابداع کرده‌اند. «رونگ تونگ» استادیار مهندسی شیمی با همکاری «ونجون ربکا کای» استادیار علوم و مهندسی مواد، اقدام به بررسی یک روش ایمنی‌درمانی سرطان کرده که از مدت‌ها پیش مورد علاقه محققان بوده است.

این رویکرد شامل فعال سازی سلول‌های ایمنی در بدن و برنامه‌ریزی دوباره آن ها برای حمله و نابودی سلول های سرطانی است. این روش درمانی با پروتئین سایتوکین (cytokine) انجام می شود.

سایتوکین‌ها مولکول های پروتئین کوچکی هستند که به عنوان پیام‌رسان‌های بیوشیمیایی بین‌سلولی عمل می‌کنند و توسط سلول های ایمنی بدن برای هماهنگی پاسخ آن ها آزاد می شوند.

تونگ و کای با همکاری شماری از دانشجویان مهندسی شیمی از یک رویکرد نوآورانه برای بهره برداری از پروتئین های سایتوکین به عنوان یک درمان ایمنی بالقوه استفاده کردند.

بر خلاف روش‌های قبلی، تکنیک ابداعی آن ها تضمین می کند که سایتوکین‌های تحریک کننده سلول های ایمنی بطور موثر برای هفته‌ها در داخل تومورها قرار می‌گیرند و در عین حال ساختار سایتوکین را نیز حفظ می‌کنند.

درمان های کنونی سرطان مانند شیمی درمانی قادر به تمایز بین سلول های سالم و سلول های سرطانی نیستند. تحریک سیستم ایمنی بدن برای حمله به تومورها یک جایگزین امیدوارکننده برای درمان سرطان است.

انتقال سایتوکین‌ها می تواند موجب حرکت و فعالیت سلول های ایمنی در تومور شود اما تحریک بیش از حد سلول های سالم نیز می تواند تاثیرات جانبی شدیدی داشته باشد. هدف این تیم تحقیقاتی یافتن یک توازن بین کشتن سلول های سرطانی در بدن در عین آسیب نزدن به سلول های سالم است.

تونگ و دانشجویان او به منظور تحقق این هدف اقدام به ایجاد ذرات خاصی با اندازه‌های متمایز کردند که به تعیین محلی که دارو باید اثر بگذارد، کمک می کنند. این ذرات ریز طراحی شده اند که در داخل محیط تومور بمانند. کای و دانشجویانش نیز روی سنجش خصوصیات سطحی این ذرات کار کردند.

ترکیب آنتی‌بادی‌های خاص با سایتوکین‌های ذره‌ای برای از میان برداشتن تومورها در این مطالعه موفق عمل کرد. اعضای این تیم تحقیقاتی امیدوارند که نقش و تاثیر آن ها بر تحول ایمنی‌درمانی بخشی از یک کارزار بزرگتر به سمت رویکردهای درمانی سرطان بدون زیان به سلول های سالم باشد.

به گفته آن  ها، این رویکرد جدید الصاق کردن سایتوکین‌ها به ذرات همچنین می تواند در آینده برای انتقال انواع دیگری از داروهای ایمنی‌درمانی استفاده شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • بازدید وزیر بهداشت از مرکز در حال ساخت جامع سرطان قم
  • ایجاد داروخانه دولتی ویژه بیماران خاص در کرمانشاه
  • توسعه ریز داروی ایرانی برای درمان عفونت های قارچی ناخن
  • بیش از۶۰ درصد جمعیت آذربایجان غربی زیر پوشش بیمه سلامت
  • چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!
  • ابداع روشی تازه برای مبارزه با سرطان؛ تقویت سلول‌های ایمنی
  • ۲۶ مرکز دیالیز در آذربایجان‌غربی به بیماران خدمات ارائه می‌دهند
  • ۲۶ مرکز دیالیز در آذربایجان‌غربی ارائه خدمات می‌دهند
  • صندوق بیماران خاص، سخت درمان و نادر تشکیل شد/پوشش۱۰۷گروه بیماری
  • سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود