Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@12:03:23 GMT

درسی از صنعت برق برای اقتصاد

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۲۴۳۷۳

درسی از صنعت برق برای اقتصاد

صنعت برق یکی از صنایع پیشرو کشور محسوب می‌شود که با داشتن یکی از بزرگترین و کارآمدترین شبکه‌ها در جایگاه چهاردهم دنیا ایستاده است. پیشرفت این صنعت سال هاست که با تکنولوژی‌های برتر جهان همراه بوده و در بخش‌های مختلف از تولید تا انتقال و توزیع دستاوردها و موفقیت‌هایی به‌دنبال داشته است. محمود فتوحی فیروزآبادی رئیس دانشگاه صنعتی شریف   در اقتصاد کشور هم صنعت برق همواره نقش مثبتی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌طوری که آمارها نشان می‌دهد سهم قابل توجهی از صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران، مربوط به این بخش است. امروز ما سازنده اکثر تجهیزات مورد استفاده در صنعت برق هستیم و با تحولات در سازه‌ها، تجهیزات و سیستم‌های بهره‌برداری دنیا همراهیم. حتی در صنعت نیروگاهی که یکی از پیچیده‌ترین صنایع دنیاست و تخصص‌های متعددی از جمله مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی شیمی و ابزار دقیق را می‌طلبد، موفق عمل کرده‌ایم و حرفی برای گفتن داریم. مفهوم این عبارات خودکفایی است. نه تنها خودکفا شده‌ایم بلکه در دنیا می‌توانیم وارد عرصه رقابت شویم. به طوری که حتی در مناقصات بین‌المللی می‌بینیم که ایران در رقابت سالم شرکت می‌کند و برنده پروژه‌های ساخت نیروگاه می‌شود. همین‌طور در کنتور‌سازی بویژه کنتور‌های هوشمند، وضعیت ایران قابل قبول است و توانسته موفق عمل کند. در مورد ساخت تجهیزات دیگر مورد نیاز صنعت نیز امروز بیش از 95 درصد به خودکفایی دست یافته‌ایم و حتی صادرات به کشورهای دیگر داشته‌ایم. از این‌رو است که صنعت برق را پیشرو در کشور می‌نامم. اما باید ریشه‌های موفقیت را بررسی کرد و به سایر صنایع نیز تعمیم داد. یکی از علل دستیابی صنعت برق به خودکفایی، راهگشایی تولیدات آن به بازارهای صادراتی و پیشرو شدن در اقتصاد به رابطه‌ای که با دانشگاه دارد، بازمی گردد. ارتباط  سازنده‌ای میان صنعت برق و دانشگاه وجود دارد. چه دانشگاه و چه صنعت هر دو اعتقاد دارند که به یکدیگر نیازمندند و به هم اعتماد دارند. میان صنعت برق و دانشگاه برای حل مشکلات ارتباط دوسویه‌ای وجود دارد که باعث شده با کمک هم در مسیر توسعه قدم بردارند. از این‌رو در برخی از موارد امروز صنعت برق ایران روی مرزهای تکنولوژی ایستاده است و تلاش می‌کند تا همراه با پیشرفت تکنولوژی مورد نیاز صنعت جلو رود. برخلاف اغلب صنایع کشور که دانشگاه جدا از صنعت افتاده است. عامل دیگر موفقیت این صنعت به نیروی انسانی مشغول در آن باز می‌گردد که صنعت برق چه حوزه ستادی و چه در شرکت‌های برق منطقه و توزیع افرادی مشغول به کارند که جزء قوی‌ترین فارغ‌التحصیلان در زمینه‌های مهندسی بوده‌اند. یعنی شایسته سالاری به جای رابطه و رانت. لذا این دو موضوع را عوامل مهم و مؤثر در پیشرفت صنعت برق می‌دانم. صنایع دیگر نیز می‌توانند با الگو گرفتن از صنعت برق مسیر حرکت خود را اصلاح کنند و به روی ریل‌های توسعه بازگردند. البته هنوز در خیلی از موارد با      ایده آل‌های صنعت و برنامه‌ها فاصله وجود دارد و باید برای موفقیت یک صنعت توانمند کشور گام‌های بلندتری برداشت. در این برهه از زمان اعتقاد دارم که باید برای توسعه ساخت در صنعت برق و صادرات خدمات فنی و مهندسی این بخش با جدیت بیشتری حرکت کنیم. باید از نقاط قوت کشور حتی در دوره تحریم بهره ببریم. معرفی صنایع و شرکت‌هایی که در ساخت تجهیزات صنعت برق کشور سهم اساسی دارند، از جمله کتورسازان، نیروگاه سازان و فعالیت‌های بخش توزیع و انتقال به کشورهای دیگر و بخصوص کشورهای همسایه می‌تواند مسیرهای جدیدی را در زمینه سودآوری این صنعت برای کشور بگشاید. یکی از کارهایی که دولت می‌تواند انجام دهد، فعال کردن سازندگان ایرانی در کشورهای همسایه نظیر عراق و حتی سوریه است. این کشورها نیاز مبرم به تأسیسات برقی از جمله شبکه‌های برق دارند. البته اخباری در این باره به گوش می‌رسد که آرزو می‌کنیم برنامه‌ها به خوبی پیش رود و قراردادهایی برای توسعه همکاری های بین المللی در زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت برق شکل گیرد.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۲۴۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است

محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در دولت مردمی سیزدهم در خصوص جذب نخبگان کارهای متعددی انجام شده است.

وی افزود: با همکاری بنیاد ملی نخبگان ذیل معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری آئین نامه جذب نخبگان را به عنوان اعضای هیات علمی بازنگری کرده ایم و از این به بعد نخبگانی را که بنیاد ملی نخبگان معرفی می کند نیاز به شرکت در فراخوان های جذب هیات علمی ندارند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: این افراد به طور مستقیم به دانشگاه ها معرفی می شوند و با توافق نامه منعقد شده با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال گذشته یک هزار و ۳۸۰ نفر از افراد با رتبه های برتر کنکور بورسیه شدند.

زلفی‌گل عنوان کرد: افرادی که در المپیادها شرکت کرده اند و دارای مدال المپیاد هستند اگر در رشته های مرتبط درس بخوانند در آینده به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه ها استخدام می شوند.

وی تاکید کرد که بورسیه صنعت برای اولین بار در دولت سیزدهم طراحی شده است و از سال گذشته در دفترچه کنکور آمده است . با اتاق بازرگانی هم نشست هایی برگزار کردیم و تلاش می کنیم که از صنایع مختلف برای بورس کردن دانشجویان رتبه های برتر و جذب نخبگان استفاده کنیم تا نگران آینده شغلی شان نباشند و در کشور بمانند.

زلفی‌گل تاکید کرد: تلاش می کنیم دانشگاه فنی و حرفه ای یک ائتلاف و یا کنسرسیوم اشتغال با صنایع مختلف شکل داده و تکنسین برای آن ها تربیت بکند.

وی گفت: دانشگاه علمی کاربردی هم با رایزنی که با صنایع مختلف داشته است چند هزار نفر را با تضمین اشتغال بر اساس نیاز صنایع مختلف آموزش می دهد.

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز شنبه (هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده است.

حضور در دانشگاه یاسوج و افتتاح سردر دانشگاه، زیارت مقبره شهید گمنام، کلنگ‌زنی دومین خوابگاه متاهلی، بازدید از چندین پروژه فعال و در حال ساخت و مصاحبه با شبکه سراسری به صورت زنده از خبر ۱۴ و نشست با اعضای هیات رئیسه دانشگاه یاسوج از برنامه های این سفر است‌.

همچنین نشست آمایش آموزش عالی با حضور امام جمعه، استاندار، رؤسای دانشگاه ها ، نشست با اعضای هیات علمی در قالب جلسه گرامیداشت هفته معلم (استاد) و تجلیل از برگزیدگان و سرآمدان علمی از دیگر برنامه‌های این سفر یک روزه است.

برخورد سریع با تخلفات کنکوری

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: امسال با چند مورد از تخلفات کنکور بلافاصله برخورد شد و این تخلفات به هیات های نظارت و مرتبط خودشان معرفی شدند.

زلفی‌گل اظهار کرد: کنکور در کمال صحت و امنیت برگزار شد و بر اساس مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی در هر سال باید ۲ بار کنکور برگزار شود.

این باعث شده که اضطراب داوطلبان کاهش پیدا کند.

او گفت: در یک منطقه که به دلیل سیل مشکل پیش آمده بود کنکور را تکرار خواهیم کرد و مردم و خانواده ها نگران نباشند.

روز پنجشنبه و جمعه شاهد برگزاری کنکور پنج زیر نظام علوم انسانی، تجربی، ریاضی، زبان و هنر بودیم.

باشگاه خبرنگاران جوان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج

دیگر خبرها

  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • صنایع نفت و گازوپتروشیمی به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند
  • گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است
  • اینفوگرافیک/ ابرپروژه سد و نیروگاه اومااویا نمونه توان صنعت فنی و مهندسی کشور
  • رئیسی به سریلانکا رفت + عکس و فیلم
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند