Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل شیلات گیلان با اشاره به وجود بیش از ۸ هزار هکتار آب‌بندان در این استان گفت: این پهنه‌های آبی منحصر به فرد برای تولید و پرورش ماهی بسیار مناسب هستند. ۰۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۶ استانها گیلان نظرات - اخبار استانها -

اسحاق شعبانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 8 هزار هکتار آب‌بندان در استان گیلان وجود دارد که با اعمال یک مدیریت مناسب و با ساماندهی کردن آن‌ها می‌توان از این پهنه‌های آبی برای تولید و پرورش ماهیان به نحو بهینه‌ای استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل شیلات گیلان اقدام اخیر استاندار در تعیین تکلیف آب‌بندان‌ها را مورد تقدیر قرار داد و عنوان کرد: با این تدبیر اندیشیده شده نه‌تنها آب‌بندان‌ها برای امر کمک به اراضی شالیزاری آماده می‌شوند بلکه می‌توان از آن‌ها در امور گردشگری و تولیدی نیز بهره برد.

شعبانی توسعه طرح‌های پرورش ماهی در آب‌بندان‌های گیلان را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: طبق تحقیقات و برآوردهای انجام شده در سازمان شیلات از مجموع آب‌بندان‌هایی که در استان گیلان وجود دارد می‌توان بیش از 12 هزار تن ماهی تولید و روانه بازار مصرف کرد.

بزرگترین مجتمع پرورش ماهیان خاویاری دنیا در گلستان احداث می‌شود80 درصد میگوی پرورشی استان بوشهر صادر شد21 هزار تن میگوی پرورشی در استان بوشهر برداشت شد

وی استفاده حداکثری از ظرفیت آب‌بندان‌های گیلان در امر پرورش ماهی را لازم و ضروری خواند و عنوان کرد: هم‌اکنون تنها حدود 2 تا 3 هزار تن ماهی در آب‌بندان‌های گیلان تولید می‌شود که این مقدار تولید به هیچ عنوان با ظرفیت‌های بی‌شمار استان همخوانی ندارد.

مدیرکل شیلات گیلان از وجود 18 هزار پهنه آبی تالاب در گیلان نیز سخن گفت و بیان کرد: نقاط تالابی استان گیلان نیز قابلیت تولید بیش از 20 هزار تن ماهی را دارند که البته سازمان محیط ‌زیست با هرگونه فعالیت شیلاتی در این پهنه‌ها به علت احتمال تشدید آلودگی‌ مخالفت می‌کند.

شعبانی دستوراتی که از سوی استاندار گیلان برای ساماندهی و لایروبی آب‌بندان‌های استان صادر شده است را بسیار نوید‌بخش اعلام کرد و اظهار داشت: با توجه به این موضوع فرصت بسیار خوبی برای افزایش میزان تولید ماهی در گیلان پدید آمده که باید به نحو شایسته‌ای از آن استفاده کرد.

وی کمبود زمین‌ مناسب برای آبزی‌پروری را از جمله محدودکننده‌های موجود در استان گیلان برای پرداختن به فعالیت‌های شیلاتی دانست و عنوان کرد: با توجه به کمبود منابع آبی یکی از بهترین شیوه‌ها برای افزایش تولیدات شیلاتی در گیلان بهره‌گیری از ظرفیت آب‌بندان‌ها است.

انتهای پیام/ح

R7877/P/S6,71/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۲۴۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زعفران به ۲۳۰ تن رسید

علی حسینی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه قدمت زعفران به ۳ هزار سال پیش باز می گردد، گفت: بنابر آمار وزارت جهاد کشاورزی، حدود ۱۲۳ هزار هکتار از سطح کشور زیر کشت زعفران است که  براین اساس باید بیش از هزار تن زعفران برداشت شود، در حالیکه تولید فعلی یک چهارم این عدد است.

به گفته او، براساس فرمول همه ساله ۵ تا ۱۰ درصد سطح زیر کشت این محصول اضافه می‌شود، چراکه با جایگزینی مزارع هر چند سال یک بار، سطح زیرکشت ۲ تا ۳ برابر سطح زیر کشت افزوده می شود. بنابراین اگر تا چند سال قبل ۱۲۳ هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران داشتیم، اکنون این عدد  به ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار هکتار رسیده است که با احتساب این سطح کشت زعفران و نیروی انسانی هزار تن محصول باید تولید شود، در حالیکه سنوات قبل ۳۰۰ تن زعفران در کشور تولید می‌شد.

حسینی ادامه داد: در دهه ۵۰ تا ۶۰ عملکرد زعفران در هر هکتار بین ۶ تا ۷ کیلوگرم بود، در حالیکه اکنون با وجود افزایش سطح زیرکشت عملکرد به زیر ۳ کیلوگرم رسیده است. همچنین بر اساس آمار اعلامی در شرایط کنونی از میزان سطح زیر کشت  ۲۲۰ تا ۲۳۰ تن زعفران تولید می شود.

عضو شورای ملی زعفران افزود: قیمت کنونی هر کیلو زعفران حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ میلیون تومان است که تا چند ماه پیش، ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان بود.

او با بیان اینکه سالانه ۲۰ تا ۳۰ تن زعفران به شکل قانونی به افغانستان صادر می‌شود، گفت: بنابر آمار مصرف زعفران در افغانستان ۵ تن است که بر این اساس مابقی زعفران تولیدی مجدد به دیگر کشورها صادر می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی
  • تولید زعفران به ۲۳۰ تن رسید
  • ابداع شرکت دانش‌بنیان سمنانی به کمک پرورش‌دهندگان ماهی آمد
  • تأمین آب 7500 هکتار شالیزار محمودآباد از آببندان
  • تأمین آب ۷۵۰۰ هکتار شالیزار محمودآباد از آببندان
  • سرمایه‌گذاری اوقاف در پرورش ماهی
  • صرفه‌جویی ۳ میلیون تنی آرد و نان با اجرای مناسب طرح هوشمندسازی
  • انتقال تجارب و دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه شیلات به تاجیکستان
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات