Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-04-30@12:49:48 GMT

مالیات کالای مخرب محیط زیست به پسماند نرسید

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۲۶۵۸۰

مالیات کالای مخرب محیط زیست به پسماند نرسید

عضو کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۸ از سازمان برنامه به دلیل نرساندن مالیات دریافتی از کالاهای مخرب برای محیط زیست به بخش خصوصی جهت تبدیل آن‌ها به انرژی انتقاد کرد.

 

قاسم احمدی لاشکی با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۸ مبنی براینکه ۱۰هزارمیلیارد تومان در اختیار وزارتخانه‌ کشور قرار می‌گیرد تا برای تبدیل پسماند به انرژی برق با اولویت مشارکت بخش خصوصی مصرف شود، گفت: پسماندهای شمال کشور به دلیل جذب جمع کثیری مسافر در طول سال به معضل بزرگی تبدیل شده‌اند و هنوز مسئولان راهکاری برای بازیافت و تبدیل آن‌ها به انرژی در نظر نگرفتند به همین دلیل دریا و جنگل‌های شمال کشور به مرحله نابودی رسیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

پسماند رودخانه‌ها و جنگل‌های شمال کشور را در وضعیت بحرانی قرار داده‌اند

 

نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تفرجگاه نمک‌آبرود شهرستان چالوس در عرض۱۲ روز میزبان ۶ میلیون نفر مسافر می‌شود! لذا باید برای زباله‌ها و پسماندهای آن‌ها نیز فکری کرد چراکه رودخانه‌ها و جنگل‌ها در وضعیت بحرانی قرار گرفته‌اند.

 

وی با تاکید بر اینکه حمایت قانونی مجلس برای ساماندهی پسماندها و تبدیل آن‌ها به انرژی قابل‌تقدیر است، افزود: امید است در عمل نیز شاهد اراده مسئولان برای اجرایی کردن مصوبه کمیسیون تلفیق پس از تصویب در صحن درخصوص دریافت مالیات از کالاهای مخرب برای محیط زیست و اختصاص آن برای تبدیل پسماندها به انرژی باشیم.

اگرچه باید مالیات و عوارض از کارخانه‌ها و کالاهای تولیدکننده عارضه دریافت شود اما این دریافت باید براساس انضباط مالی و لحاظ کردن سیاست‌های اقتصادی باشد

 

ضرورت دریافت مالیات و عوارض از کارخانه‌ها و کالاهای تولیدکننده عارضه

 

احمدی لاشکی درباره دریافت مالیات از کالاهای مخرب محیط زیست جهت تامین بودجه لازم تبدیل پسماندها به برق و انرژی، توضیح داد: اگرچه باید مالیات و عوارض از کارخانه‌ها و کالاهای تولیدکننده عارضه دریافت شود اما این دریافت باید براساس انضباط مالی و لحاظ کردن سیاست‌های اقتصادی باشد.

 

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با یادآوری اینکه طبق برنامه ششم توسعه نیز دولت باید از کالای مخرب محیط زیست مالیات دریافت کند، اضافه کرد: باوجود دریافت این مالیات، سازمان برنامه، بودجه و محاسبات هنوز اعتبار لازم را در اختیار بخش خصوصی جهت تبدیل پسماندها به انرژی قرار نداده است.

 

نظارت بر ساماندهی سالانه حداقل ۲۰درصد از حجم پسماندهای موجود با روش مناسب

 

عضو کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۸ نظارت بر اجرای طرح‌های جامع مدیریت پسماند به‌ویژه در سواحل دریاها، رودخانه‌ها، جنگل‌ها و دشت‌های حاشیه تالاب‌ها و مدیریت سالانه حداقل ۲۰درصد از حجم پسماندهای موجود با روش مناسب را از دیگر تاکیدات این مصوبه دانست.

 

طبق مصوبه کمیسوین تلفیق بودجه سال ۹۸، فراهم‌ کردن منابع ارزی و ریالی لازم جهت تبدیل پسماند به کود یا انرژی در طول اجرای قانون برنامه با همکاری بخش خصوصی و شهرداری‌ها، همچنین به‌منظور کاهش اثرات مخرب پسماندهای عادی، سازمان امور مالیاتی کشور موظف است از فروش کالاهایی که مصرف آن‌ها منجر به تولید پسماند مخرب محیط زیست می‌شود عوارضی را که توسط دولت تعیین شده را دریافت و به ردیف درآمدی شماره ١۶٠١٨٩ واریز کند.

 

منابع وصولی از محل درآمدی فوق‌الذکر تا سقف ۱۰هزار میلیارد تومان در اختیار وزارت کشور قرار می‌گیرد، این منابع پس از مبادله موافقتنامه میان وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور برای بازیافت پسماندهای حاصل از کالاهای مزبور (ایجاد تاسیسات منطقه ای تبدیل پسماند به مواد و انرژی) با اولویت مشارکت بخش خصوصی مصرف شود.

 

آیین‌نامه اجرایی این بند مشتمل بر میزان عوارض هر کالا، فهرست کالاهای مشمول، نرخ هزینه مدیریت پسماند کالاها و فرآیند اجرایی به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های کشور، صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه کشور تدوین و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۲۶۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلسه بودجه به حدنصاب نرسید و تعطیل شد+اسامی غایبان

نمایندگان مجلس عصر امروز برای ادامه بررسی بخش دوم بودجه جلسه داشتند که این جلسه به دلیل به حد نصاب نرسیدن تعداد نمایندگان، زودتر به پایان رسید. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی عصر امروز (دوشنبه دهم اردیبهشت‌ماه) برای ادامه بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال 1403 جلسه علنی داشتند اما تعداد نمایندگان برای اخذ رای به حد نصاب نرسید.

در ابتدای این جلسه عضو هیئت رئیسه مجلس تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی را قرائت کرد اما باز هم تعداد نمایندگان برای رأی گیری به حدنصاب نرسید بنابراین امکان بررسی جداول بودجه وجود نداشت.

در نهایت محمدباقر قالیباف رئیس مجلس گفت: تعداد نمایندگان حاضر در مجلس برای رای گیری به حدنصاب نرسیده است لذا نمی‌توانیم بحث بودجه را دنبال کنیم و پایان جلسه را اعلام می‌کنم؛ جلسه بعدی مجلس فردا (سه شنبه) برای ادامه بررسی بخش دوم بودجه (جداول) برگزار می‌شود.

قالیباف همچنین از اعضای هیأت رئیسه مجلس خواستار قرائت اسامی غایبان و متاخران جلسه شد که علی کریمی فیروزجایی عضو هیأت رئیسه مجلس اسامی آنها را به شرح زیر قرائت کرد:

عبدالجلال ایری، امیرحسین بانکی پور، علی جدی، حسین حسین‌زاده، جعفر راستی، رجب رحمانی، جلیل رحیمی جهان آبادی، جلال رشیدی کوچی، ابراهیم رضایی، محمدرضا رضایی کوچی، مجتبی رضاخواه، یعقوب رضازاده، منصورعلی زارعی، علیرضا زندیان، قاسم ساعدی، محمد سبزی، حسن شجاعی، مهدی شریفیان، منصور شکرالهی، مهدی طغیانی، فرهاد طهماسبی، روح‌الله عباسپور، محمود عباس زاده، بهزاد علیزاده، ابوالفضل عمویی، محسن فتحی، حسین گودرزی، محمدرضا مبلغی، حسن محمدیاری، غلامرضا مرحبا، اردشیر مطهری، محمدطلا مظلومی، فاطمه مقصودی، سید محمد موحد، سید کاظم موسوی.

بنابراین گزارش نمایندگان مجلس از صبح امروز وارد بررسی بخش دوم بودجه(جداول) شده‌اند و در جلسه نوبت صبح، جدول شماره 5 مربوط  «درآمدها، واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و واگذاری دارایی‌های مالی»،  جدول شماره 7 با عنوان «اعتبارات دستگاه‌های اجرایی ذیل دستگاه‌های سیاستگذار در سال 1403» و جدول شماره 9 با عنوان  «برآورد اعتبارات ردیف‌های متفرقه سال1403» به تصویب رسید.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم
  • برگزاری میز تبدیل مجوز‌های کاغذی به شناسه یکتا در سراسر کشور
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • لایحه بودجه و برنامه در دستورکار مجلس/اسامی غایبان جلسه
  • جلسه بودجه به حدنصاب نرسید و تعطیل شد+اسامی غایبان
  • خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است
  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • جایزه ملی محیط زیست برای دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان
  • کشف بیش از ۴۸ میلیارد ریال کالای قاچاق در ایلام