Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا اظهار داشت: آمریکا در خصوص دستیابی به صلح در افغانستان و خروج نیروهایش از این کشور جدی است.

پامپئو، در صفحه توییتر خود نوشت که واشنگتن در خصوص دستیابی به صلح در افغانستان و خروج نیروهایش از این کشور و جلوگیری از بازگشت تروریسم بین‌المللی به افغانستان جدی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: خبرهای بسیاری خوبی از خلیلزاد در مورد پیشرفت در مذاکرات صلح با افغانستان دریافت کرده است و آمریکا به طور جدی صلح در افغانستان را پیگیری خواهد کرد.

وزیر امور خارجه آمریکا اما در مورد چگونگی و زمان خروج نیروهای این کشور از افغانستان تاکنون اظهار نظری نکرده است. 

به گزارش فارس، مذاکرات آمریکا و طالبان در 6 روز گذشته در قطر ادامه داشته و خلیلزاد اعلام کرده است که در این مذاکرات پیشرفت‌های محسوسی در رسیدن به یک توافق صلح بدست‌ آمده است. 

خلیل‌زاد پس از 6 روز گفت‌وگوی فشرده با نمایندگان طالبان در قطر، در حساب توییتری خود نوشته که دراین گفتگوها با نمایندگان این گروه «پیشرفت‌های مهمی» صورت گرفته اما تا هنوز توافقی بدست نیامده است.

وی اضافه کرد: پس از 6 روز مذاکره در قطر برای مشورت عازم افغانستان هستم. نشست‌ها در اینجا بیش از هر زمان دیگری سازنده بود. پیشرفت‌های مهمی روی مسایل حیاتی بدست آمده است.

این اظهارات در حالی از سوی وزیر امور خارجه آمریکا بیان می‌شود که در حدود 2 ماه پیش روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از یک مقام ارشد پنتاگون گزارش داد که نیمی از نیروهای نظامی آمریکا که در افغانستان حضور دارند، از چند هفته به مرور این کشور را ترک می‌کنند.

بنا بر این گزارش، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به وزارت دفاع این کشور دستور داده که روند کاهش تعداد نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان را آغاز کنند. در پی این دستور، از چند هفته دیگر بیش از ۷۰۰۰ نظامی آمریکایی از افغانستان خارج خواهند شد.

این اقدام، اولین گام از برنامه مرحله‌بندی‌شده کاهش چشمگیر حضور نظامی آمریکا در افغانستان و نهایتا پایان دادن به این حضور پس از ۱۷ سال است.

آمریکا در حال حاضر بیش از ۱۴۰۰۰ نیروی نظامی در افغانستان دارد که بخش عمده آن‌ها در قالب مأموریت سازمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در زمینه آموزش نیروهای محلی و پشتیبانی از آن‌ها فعالیت می‌کنند. 

ترامپ پیش از این بارها از حضور نظامیان این کشور در خارج از کشور انتقاد کرده و آن را «تلف کردن پول» خوانده است. وی در سال ۲۰۱۱ هم، زمانی که هنوز وارد عرصه سیاسی نشده بود، در توییتر نوشته بود: «کی می‌خواهیم از تلف کردن پول برای بازسازی افغانستان دست برداریم؟ باید اول کشور خودمان را بسازیم.»

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۲۸۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک جهانی خواستار حمایت از بخش خصوصی در افغانستان شد

بانک جهانی در آخرین گزارش خود زیر عنوان «بررسی چالش‌ها: مقابله با رکود اقتصادی و تورم» نگاشته است که حمایت از بخش خصوصی در افغانستان می‌تواند تا حدی از فروپاشی اقتصادی این کشور جلوگیری کند.

بانک جهانی گفته است کاهش ۲۶ درصدی رشد تولید ناخالص داخلی و حمایت‌های خارجی، تصویر روشنی را از چشم‌انداز تاریک اقتصادی افغانستان ترسیم می‌کند.

براساس گزارش بانک جهانی ممکن است چالش‌های ساختاری در بخش خصوصی همراه با کاهش حمایت‌های بین‌المللی مانع هر گونه پیشرفت اقتصادی در افغانستان شود.

برپایه این گزارش، این رکود اقتصادی می‌تواند سبب افزایش فقر و بیکاری در افغانستان شود تا جایی که نیمی از جمعیت آن به‌شدت نیازمند کمک‌های خارجی هستند.

به گفته بانک جهانی، کشاورزی در افغانستان می‌تواند سبب رشد اقتصاد در کشور شود.

این نهاد بین‌المللی همچنان سرمایه‌گذاری‌ در زیرساخت‌های آبیاری و نیز دسترسی دهقانان به بازارها برای افزایش بهره‌گیری از محصولات زراعتی‌شان را مهم خوانده است.

این در حالی است که پیش از این‌نیز بانک جهانی گفته بود این نهاد ۸۴ میلیون دلار کمک به افغانستان را به‌منظور مبارزه با بحران‌ اقتصادی و تطبیق پروژه‌های معیشتی در کشور تأیید کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • بلینکن خطاب به نتانیاهو: عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • آکسیوس: آمریکا ارسال کمک‌های نظامی به اسرائیل را متوقف کرد
  • تجمع ضد آمریکا و انگلیس در بورکینافاسو
  • بانک جهانی خواستار حمایت از بخش خصوصی در افغانستان شد
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • کاخ سفید: کمک نظامی اخیر به کی‌یف حملات روسیه را متوقف نمی‌کند
  • خروج قطار افغانستان_ترکیه از مرز شمتیق+فیلم
  • راستی آزمایی کمک ۱۷ میلیارد دلاری آمریکا به افغانستان