Web Analytics Made Easy - Statcounter

در مراسم پایانی دهمین جشنواره بین‌المللی فارابی از چند چهره نام‌آشنای حوزه ادبیات و کتاب تقدیر شد.

به گزارش ایسنا، مرحوم عبدالحسین زرین‌کوب، مرحوم توران میرهادی،  محمدرضا حکیمی، محمدعلی موحد، عبدالکریم رشیدیان، حسین صابری و مقصود فراست‌خواه از جمله چهره‌هایی بودند که در بخش «برگزیدگان سایر بخش‌ها» مورد تقدیر گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مراسم پایانی دهمین جشنواره بین‌المللی فارابی که با ۳۶ برگزیده داخلی و خارجی همراه بود امروز (۶ بهمن‌ماه ۹۷) با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور، حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و منصور غلامی وزیر علوم در سالن اجلاس سران برگزار شد.

در این مراسم از مرحوم عبدالحسین زرین‌کوب و مرحوم توران میرهادی به‌عنوان شخصیت‌های پیش رو علوم اسلامی و انسانی تقدیر شد.

عبدالحسین زرین‌کوب ۲۷ اسفند ماه ۱۳۰۱ متولد شد و  ۲۴ شهریور ماه ۱۳۷۸ درگذشت. او ادیب، تاریخ‌نگار، منتقد ادبی، نویسنده و مترجم بود. آثار زرین‌کوب به‌عنوان مرجع عمده در مطالعات تصوف و مولوی‌شناسی شناخته می‌شود. همچنین از تاریخ‌نگارانی است که آثار معروفی در تاریخ ایران و اسلام دارد. از جمله آثار عبدالحسین زرین‌کوب می‌توان به «فلسفه شعر»، «نقد ادبی»، «با کاروان حله مجموعه‌ای از نقد ادبی»، «شعر بی‌دروغ، شعر بی‌نقاب»، «سر نی» و «بحر در کوزه» اشاره کرد.

توران میرهادی (خُمارلو) سال ۱۳۰۶ در شمیران متولد شد و ۱۸ آبان‌ماه ۱۳۹۵ در تهران درگذشت. او استاد ادبیات کودک، نویسنده و کارشناس آموزش و پرورش بود. میرهادی بیش از ۶۰ سال در گستره آموزش و پرورش و فرهنگ و ادبیات کودکان کوشید. از آثار او یا آثاری که بر آن‌ها نظارت داشته است می‌توان به «گذری در ادبیات کودکان»، «جست‌وجو در راه‌ها و روش‌های تربیت»، «فرهنگ‌نامه کودکان و نوجوانان»، «کتاب‌کار مربی کودک: برنامه‌کار الانه مربی در مهدکودک و کودکستان»، «آن‌که رفت، آن‌که آمد»و «مادر و خاطرات پنجاه سال زندگی در ایران» اشاره کرد.

همچنین از محمدرضا حکیمی و محمدعلی موحد به‌عنوان پیشکسوت علوم انسانی و اسلامی تقدیر شد.

محمدرضا حکیمی متولد ۱۴ فروردین ۱۳۱۴ در مشهد، متفکر و نویسنده‌ است و از او با عنوان‌هایی چون «علامه»، «استاد» و «فیلسوف عدالت» یاد می‌شود. کتاب «الحیاه» او در رابطه با اقتصاد اسلامی از آثار برجسته‌اش است. از دیگر آثار حکیمی می‌توان به «خورشید مغرب»، «شیخ آقا بزرگ»، «آنجا که خورشید می‌وزد»، «دانش مسلمین»، «بیدارگران اقالیم قبله»، «مکتب تفکیک» و «آنجا که خورشید می‌وزد» اشاره کرد.

محمدعلی موحد متولد سال ۱۳۰۲ در تبریز، عرفان‌پژوه، تاریخ‌نگار، حقوق‌دان و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی است.  از جمله ترجمه‌ها، تصحیح‌ها و آثار او می‌توان به «حدیقه‌الحقیقه» از ابوالفتح محمدبن شیخ‌الاسلام احمد جام، «به‌گود گیتا»، «نفت ما و مسائل حقوقی آن»، «عدالت و انرژی» از ایوان ایلیچ، «سفرنامهٔ ابن بطوطه»، «خزران» از آرتور کستلر و «سلوک‌الملوک» از فضل‌الله روزبهان خُنجی اشاره کرد.

در جشنواره فارابی از عبدالکریم رشیدیان و حسین صابری هم به‌عنوان مترجم برتر تقدیر شد.

عبدالکریم رشیدیان متولد سال ۱۳۲۷، پژوهشگر فلسفه، دانشیار فلسفه دانشگاه شهید بهشتی و مترجم آثار فلسفی است. او کتاب‌هایی چون «نقد قوه حکم کانت»، «هستی و زمان هایدگر»، «تأملات دکارتی» از ادموند هوسرل، «ترس و لرز» از کیرکگارد و «اخلاق پروتستانی و روح سرمایه‌داری» ماکس وبر را به فارسی برگردانده است.

حسین صابری متولد سال ۱۳۴۵ در شهرستان گناباد، نویسنده، محقق، مترجم و استاد گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد است. از آثار ترجمه او می‌توان به «اعجاز بیانی قرآن»، «اقتباس از قرآن کریم»، «خاتم پیامبران صلی‌الله‌علیه‌وآله و سلم»، «کربلا و حرم‌های مطهر»، «دانش‌نامه احادیث پزشکی»، «تاریخ مدینه منوره» و «آیین حکمرانی» اشاره کرد.

مقصود فراست‌خواه متولد سال ۱۳۳۵ در تبریز، جامعه‌شناس و عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی است. از آثار او می‌توان به «دانشگاه و آموزش عالی»، «سرگذشت و سوانح دانشگاه در ایران»، «سرآغاز نواندیشی معاصر»، «دانشگاه ایرانی و مسئلهٔ کیفیت»، «زبان قرآن» و «دین و جامعه» اشاره کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جشنواره فارابی حسین صابری محمدرضا حکیمی مقصود فراستخواه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۳۲۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش ماماها در جوانی جمعیت و فرزندآوری کلیدی است

ایسنا/کرمان رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بر نقش تاثیرگذار ماماها در جوانی جمعیت و فرزندآوری تاکید کرد و کارشناسان علوم آزمایشگاهی را دیده‌بانان حوزه سلامت دانست.

دکترعلی اصغر خیرخواه امروز، ۱۰ اردیبهشت ماه در آیین گرامیداشت روز ماما و علوم آزمایشگاهی گفت: ارائه خدمات سلامت با همکاری واحدهای مختلف محقق می‌شود و در این جهت تلاش مجموعه بهداشت و درمان بر کسی پوشیده نیست و گرامیداشت این روز بهانه‌ای برای تجلیل و ستایش از زحمات ماماها و کادر علوم آزمایشگاهی است.

 وی افزود: این نخستین جلسه رسمی تقدیر و تشکر از  کادر حوزه علوم آزمایشگاهی بعد از کرونا است و شاید خدمات این حوزه کمتر دیده شود ولی نقش بسیار موثر و اساسی در حوزه سلامت و درمان بیماران دارند که می‌توان گفت دیده‌بانان حوزه سلامت هستند.

خیرخواه در ادامه با اشاره به اهمیت نقش ماماها در حوزه سلامت اظهار کرد: ماماها نقش کلیدی در حوزه جوانی جمعیت و فرزندآوری دارند و با کمک‌هایی که به مادران و زنان باردار کردند، سلامت جامعه را ارتقا بخشیدند و دغدغه‌های آنها در این زمینه داشتند، جای تقدیر دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اشاره به اقدامات انجام شده در بحث جوانی جمعیت جنوب کرمان افزود: در این راستا افزایش تخت‌های NICU مراکز درمانی را داریم و شاهد راه‌اندازی یکی از بزرگترین پروژه‌های جنوب کرمان خواهیم بود.

وی با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته در راستای تحقق مطالبات در روزهای آینده گفت: مجموعه دانشگاه در تمام معاونت‌ها تلاش صادقانه‌ای در ارتقا و توسعه خدمات سلامت دارند که جای خرسندی است.

به گزارش ایسنا، در این آیین از ماماهای نمونه کشوری و دانشگاه علوم پزشکی جیرفت و کارشناسان نمونه علوم آزمایشگاهی دانشگاه تقدیر شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • نقش ماماها در جوانی جمعیت و فرزندآوری کلیدی است
  • اعضای هیئت انتخاب رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی منصوب شدند
  • هیئت انتخاب رویداد استارت‌آپی فیلمنامه‌نویسی مشخص شدند
  • «اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز
  • تقدیر از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو