Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-28@08:30:23 GMT

ارائه گزارش منشاءبوی نامطبوع درشورا

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۳۳۳۱۹

گزارش شهردارری در خصوص منشاء بوی نامطبوع پایتخت در نیمه دی ماه در کمیسیون سلامت شورای شهر تهران بررسی شد که این گزارش توسط نمایندگان شرکت آب و فاضلاب رد شد. ناطقان: صدرالدین علیپور رییس مرکز مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران جلسه با اعضای کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهرو مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران که به بررسی منشا انتشار بوی نامتبوع در تهران اختصاص داشت گفت: بنا بر گزارشات، این بو شبیه به بوی زباله های در حال سوخت یا بوی گاز آمونیاک و گاز مرکاپتان توصیف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما بین ساعات ۱۶ الی ۱۷ دوازدهم دی ماه شوک محسوسی در دیتاهای خود مشاهده کردیم همچنین از ساعت ۱۵ افزایش میزان غلظت SO۲ را داشتیم علاوه بر این در این ساعات غلظت PM۲/۵ نیز بالا رفت ما براساس این دیتاها و دیتاهای دیگر به بررسی علت و منشا انتشار بوی نامتبوع در تهران پرداختیم.

صدرالدین علیپور در ادامه اظهار داشت: در اصفهان یک نشت گاز مرکاپتان از مخزن یک ماشین رخ داد و نهایتا به جای رسیدند که خاک آن منطقه را جابجا کردند در این شهر نیز بوی شبیه به بوی تهران منتشر شده بود بنابراین این احتمال وجود داشت که در تهران چنین اتفاقی رخ داده باشد که البته شرکت گاز سندی برای تایید این فرضیه نداشت.

رییس مرکز مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران افزود: همچنین فرضیه ارتباط بین موضوع بوی نامتبوع مورد استشمام در شهر تهران با زلزله یا فعالیت دماوند نیز براساس بررسی ها دارای احتمال بسیار اندک بود علاوه بر این ما مساله ترکیدی لوله های فاضلاب را نیز بررسی کردیم در رابطه تاثیر بوی نامتبوع منتشر شده از مخزن فاضلاب ساختمان قدیم پلاسکو نیز به کار کارشناسی پرداختیم اما این احتمالات نیز به طور قطعی تایید نشد ضمن این که بوی ناشی از فاضلاب پلاسکو نمی توانست آنقدر گسترده باشد که در نقاط مختلف تهران استشمام شود.
علیپور با اشاره به اینکه در کرمانشاه یک ماه پیش از زلزله بوی استشمام شده بوده است گفت: برخی می گفتند بوی منتشر شده در تهران می تواند نظیر بوی منتشر شده در کرمانشاه باشد و آن را به زلزله ربط می دادند اما براساس تجاربی که در دنیا وجود دارد ارتباط چنین بویی با زلزله قابل قبول نیست.

رییس مرکز مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران تصریح کرد: در نهایت به سه گزینه احتمالی برای توجیه بوی منتشر شده در تهران رسیدیم که البته قطعیت ندارد یکی از این احتمالات نشت و انتشار گاز مرکاپتان بود، دومین گزینه ترکیدگی تونل فاضلاب شرقی تهران یا وارد شدن ماده ای خاص به شبکه فاضلاب بود. همچنین سومین گزینه انتشار آلاینده از یک منبع ناشناس از سمت جنوب غرب تهران و با انتشار وزش باد بود.

علیپور تاکید کرد: این اتفاق تلنگری بود که ما متوجه شویم ما نیاز یک مرکز پایش کامل داریم که مولفه های ترافیکی، مباحث مربوط به زلزله، شبکه آب و فاضلاب و... را در آن تجمیع کنیم شاید خروجی این اتفاق این باشد که مجموعه دیتاها را در یک مرکز پایه و یک اتاق فرمان تجمیع کنیم و شاید این مهمترین دستاورد انتشار بوی نامتبوع در تهران باشد.
در ادامه این جلسه زهرا صدراعظم نوری، رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: شهر بزرگ تهران در مسایل جزئی کاملا به هم می ریزد ظرف چند ساعت در چند نقطه تهران بوی متساعد می شود و تهران را به هم می ریزد اگر در آینده اتفاقاتی در تهران رخ دهد چگونه می توان آن را مدیریت کرد؟

وی افزود: لازم است برای ایجاد مرکز پایش که آقای علیپور به آن اشاره کرد طرحی تهیه شود تا در شورای شهر آن را به تصویب برسانیم.

کیومرث کلانتری هم با اشاره به اینکه بررسی های کارشناسی در مورد منشا انتشار بوی نامتبوع تهران هفته گذشته به اتمام رسیده است گفت: هیچ دستگاهی با قاطعیت قبول نکرد که این اتفاق در حوزه آن رخ داده است.

وی ادامه داد: ما تقریبا تا هفته گذشته مجموعا بیست روز روی این موضوع کار کردیم و از موارد هواشناسی گرفته تا چاه پلاسکو و غیره را مد نظر قرار دادیم. موارد روی زمین را تمام کردیم و بعد به زیر زمین رفتیم اما هرچه بررسی کردیم منشاء قطعی انتشار بو را نیافتیم و هیچ دستگاهی با قاطعیت قبول نکرد که این اتفاق در حوزه آن رخ داده است.
کیومرث کلانتری ادامه داد: باز هم قانع نشدیم و در مناطق مختلف در قالب پرسشنامه با ساکنین صحبت کردیم اما نهایت اعلام کردیم به نقطه مشخصی بر روی زمین به عنوان منشا قطعی انتشار بود نرسیدیم.

وی افزود: چند وقت پیش در اصفهان نیز بوی مشمئز کننده کل این شهر را گرفت و نهایتا متوجه شدیم کانون بو یک تریلی بوده که ته‌مانده یک بشکه گاز مرکاپتان روی زمین خالی کرده که حتی وقتی خاک را جابجا کردیم باز هم آن نقطه بو می داد. این موضوع را به شرکت گاز اعلام کردیم اما مسوولان این شرکت نپذیرفتند که ممکن است در تهران هم چنین اتفاقی رخ داده باشد.
کلانتری تاکید کرد: نهایتا به دو احتمال رسیدیم که یکی انتشار گاز مرکاپتان و دیگری ترکیدی در شبکه لوله فاضلاب بود؛ چرا که تنها گازدر فاضلاب هستند که دارای دو شبکه وسیع هستند و احتمال انتشار گسترده بوی آنها وجود دارد.

در ادامه جلسه نماینده شرکت فاضلاب با بیان اینکه این گزارش علمی نیست و ما پیش فرض نشت شبکه فاضلاب را رد می کنیم، گفت: منشاء بو بر اساس گزارشات مردمی منطقه ۱۹ اعلام شده که این منطقه، شبکه فاضلاب ندارد. همچنین به طور سراسری شبکه فاضلاب مورد بازبینی قرا ر گرفت که هیچ گونه نشتی در آن گزارش نشد. بنابراین، گزارش شهرداری که یکی از فرضیه های اصلی آن نشت در شبکه فاضلاب بود را بر اساس موارد علمی رد می کنیم و به نظر می آید این گزارش بار علمی ندارد.

آرش میلانی نیز در این جلسه با بیان اینکه دستگاههای سنجش بو نداریم و باید به این دستگاهها برای اندازه گیری بو در تهران تجهیز شویم، افزود: اساتید دانشگاهی اعلام آمادگی کردند در صورت هماهنگی با سنجش بوی منتشر شده نوع گاز را مشخص تا ابهامات برطرف شود اما به دلیل آنکه آن شب باران و باد آمد عملا این گاز از سطح تهران پاکسازی شد. منبع: مهر برچسب ها: منشا ، بوی نامطبوع ، شورا

منبع: ناطقان

کلیدواژه: منشا بوی نامطبوع شورا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۳۳۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌ها ایرانی

همشهری آنلاین: مهدی سیفی مدیرکل نظارت و تطبیق ساترا گفت: سریال «حشاشین» محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریف‌های فراوانی است که به نظر می‌رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است. بر همین اساس طبق نظر شورای صدور مجوز ساترا انتشار سریال «حشاشین» (The Assassins)، در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران مورد تایید نیست.
همچنین در این زمینه امید علی مسعودی؛ عضو شورای سواد فضای مجازی ساترا درباره این سریال و لزوم حذفش از پلتفرم ها می گوید: «پخش سریال حشاشین محصول شبکه تلویزیونی مصر از ماه مبارک رمضان از این شبکه و پلتفرم های نمایش خانگی در ایران و کشورهای عرب زبان آغاز شد و همچنان این سریال در حال کسب مخاطب بیشتر از طریق سکوهای نمایش خانگی است. سریال حشاشین با بودجه ای ۱۲ میلیون دلاری ساخته شده و یکی از پرخرج‌ترین سریال‌های تاریخ کشورهای عرب زبان به شمار می‌رود. این سریال دست روی کاراکتری گذاشته که تاریخ درباره آن روایات متعددی را مطرح کرده و تاکنون دستمایه ساخت بازی‌های ویدیویی مشهوری با نام «اساسینز کرید» (فرقه آدمکشی) و تولید فیلم و سریالی به همین نام بر اساس این بازی و حتی نوشته شدن یک سری رمان و کمیک بوک (داستان مصور) از روی آن بوده است.» وی در ادامه یادآور می شود:«نوجوانان جهان با دنیای دروغینی که کمپانی فرانسوی بازیسازی یوبیسافت از جهان حشاشین ساخته آشنایی دارند و متاسفانه فریب قصه‌های دروغ این بازی و مشتقات آن (کتاب‌ها و سریال و…) را خورده‌اند. پیش از این بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ ای اقدام شایسته‌ای در برابر دروغ‌هایی که در این فرنچایز بازی ویدیویی مطرح شده انجام نداده بود و حالا با تولید و انتشار سریال مذکور از شبکه نمایش خانگی ساترا نیز در معرض آزمونی تازه قرار گرفته است.
برجسته کردن فرقه ها از پروژه‌های مهم صهیونیسم جهانی به شمار می‌رود و تصور می‌شود که تولید و پخش چنین سریال پر هزینه‌ای نیز با همین سیاست‌ها همسو باشد. این سریال با پخش در ایام ماه مبارک رمضان که ماه همدلی مسلمانان است، سعی کرد تا اختلافات مذهبی مسلمانان را به تبلور بکشد. یکی از اهداف سریال حشاشین این بود که ترور و سرآغاز ترور را به اسلام و به خصوص به شیعه‌ها ربط دهد. شاهد این نظریه آن است که در این سریال تاکید میشود که تروریست از جهان عرب متولد نشده است بلکه شهرهای ری، قم و اصفهان را منشاء تروریست معرفی میکند. »
همچنین مسعودی در بخش دیگر صحبت هایش تصریح می کند:«تولید و انتشار این سریال که از نظر تاریخی محلی از اعراب ندارد و اشکالات ریز و درشتی به فیلنامه آن وارد است در پلتفرم های نمایش خانگی ایرانی همراه با انتشار در پلتفرم های عرب زبان، این ضرورت را بیشتر از گذشته مطرح کرد که لازم است انتشار تمام سریال های خارجی نیز همچون سریال های داخلی ناچار به اخذ مجوز از سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) شود.
حالا که شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تدوین آیین نامه محتوایی شبکه نمایش خانگی است پیشنهاد میکنم در این آیین نامه انتشار سریال های خارجی نیز مشمول ممیزی پیشینی شود چون زمانی که سریالی خارجی از شبکه نمایش خانگی پخش میشود، قطعا حتی اگر بعدا از شبکه نمایش خانگی حذف شود، دیگر این حذف کارایی لازم را نخواهد داشت، ضمنا توجه به این نکته ضروری است که پیشگیری بهتر از درمان است و چنانچه سریال های خارجی قبل از پخش ممیزی شوند، این امر آسیب کمتری برای خانواده های ایرانی خواهد داشت. »

کد خبر 847539 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها مصر خبر مهم فیلم و سریال ایرانی فیلم و سریال خارجی

دیگر خبرها

  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌ها ایرانی
  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره « تیک تاک » کشته شد
  • افزایش چهار برابری دبی تصفیه خانه فاضلاب یزد با ورود روان آب‌ها
  • سلبریتی عراقی تیک‌تاک به ضرب گلوله کشته شد | عکس
  • اجرای طرح تعویض کنتورهای فرسوده در استان مرکزی
  • ام فهد، زن مشهور عراقی کیست و چرا کشته شد؟
  • رفع اتفاقات شبکه آبرسانی روستاهای شهرستان خوی
  • ۱۸ هزار میلیارد ریال برای اصلاح مسیل و شبکه آب و فاضلاب شهر ایلام اختصاص یافت
  • بهره مندی هشتاد درصدی جمعیت روستایی ارومیه از شبکه آب و فاضلاب
  • توسعه ۱۷ کیلومتری شبکه و خط انتقال فاضلاب در استان قزوین