Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود خاقانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره تاثیر تحولات ونزوئلا بر بازار نفت اظهار داشت:  ونزوئلا صاحب پالایشگاه نفت در امریکا و اروپا است و مخازن نفت خام غنی و قابل توجهی دارد، در حیات خلوت امریکا هم قرار گرفته است، دولت‌های قبل از ترامپ از زمان روی کار آمدن چاوز به نوعی با این کشور تعامل داشتند و منتظر بودند چاوز با شعارهای سوسیالیسم و پوپولیستی مردم را متقاعد کند و پول نفت را بر سر سفره‌هایشان ببرد تا این ذخایر به پایان برسد و کفگیر به ته دیگ برسد، این روشی است که دول استعمارگر و استثمارگر در قرن 19 و 20 به کار می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثلا در شیلی آمریکائی‌ها کاری کردند کامیون‌داران اعتصاب کنند و مواد غذایی از مزرعه به شهر نرسد و در شهر کمبود و گرانی رخ داد و احساسات مردم نسبت به سالوادور‌ آلنده تحریک شد تا اینکه ژنرال پینوشه با زیرکی رئیس ارتش شیلی شد، کودتا کرد و با پشتیبانی امریکا، سالواردور به قتل رسید اکنون نیز ونزوئلا بازنویسی طرح براندازی دولتی است که با آنها موافق نیست. 

 وی افزود: در ونزوئلا الیگارش‌ها در پشت پرده با ترامپ کنار آمده‌اند و این جوان 35 ساله نماینده جناحی است که رفاه‌شان را در محاصره می‌بینند، با توجه به این موضوعات باید گفت دلار امریکا در وضعیت خوبی نیست و ترامپ سعی می‌کند برای واحد پولی کشورش پشتوانه نفتی درست کند، به عربستان روی خوش نشان داد و خاشقچی را با کمک SIA به قتل رساند، کما اینکه رئیس‌جمهور خودخوانده هم در ونزوئلا روی کار بیاید بسیاری کشته و زندانی خواهند شد و هیچ کس در لندن، پاریس و واشنگتن سخنی از حقوق بشر به میان نخواهد آورد. 

این کارشناس انرژی بین الملل تاکید کرد: آمریکا می‌خواهد برای دلار با صادرات نفت و گاز آمریکا، مخازن نفت ونزوئلا، عربستان، شیخ نشینان و دست نشانده‌های خود پشتوانه تعریف کند تا از سقوط و ورشکستگی نجات پیدا کند.

وی گفت: اگر دولت ونزوئلا سقوط کند در آمریکای لاتین صف جدیدی به طرفداری از امریکا تشکیل می‌شود، در اوپک نیز ترامپ می‌گوید چه کاری انجام شود یا نشود، فعلا ونزوئلا، ایران و چند کشور دیگر در برابر منویات ترامپ مقاومت می‌کنند، چین و روسیه به عنوان دو قدرت در مقابل گردن کلفتی ایالات متحده مقابله می‌کنند و در جغرافیای سیاسی جهان به راحتی میدان را به ترامپ و تیمش جان بولتون و پمپئو واگذار نمی‌کنند، بنا بر این شواهد و قرائن نقشه امریکا با شکست مواجه می‌شود و بتدریج از امریکای لاتین عقب نشینی می‌کند، چون به شدت خطر نظامی در امریکای لاتین و خلیج فارس و جنگ داخلی در ونزوئلا مشهود است. 

وی یادآور شد: آمریکا می‌خواهد نفت پشتونه دلار باشد و نظام بانکی، غول‌های نفتی و بویژه اکسون موبیل این ماموریت را داشته و این پروژه را تعریف کردند و سخت روی آن کار می‌کنند و بیرون از آمریکا دنبال اجرای آن هستند. آنچه مهم است اینکه ترامپ در داخل با بحران هویتی انتخاباتی دست به گریبان است، نتانیاهو در اسرائیل و بن سلمان در عربستان بحران دارند، این بحران‌ها بهانه‌ای برای دولت‌هایشان بوده که برای انحراف افکار عمومی دست به عملیات نظامی در خارج از مرزهای خود بزنند.

خاقانی با اشاره به نقشه‌های ترامپ برای ایران بیان کرد: برای ایران همان نقشه‌ای را طراحی کرده‌اند که در سال 1926 میلادی انگلستان به کمک فئودال‌ها به اجرا گذاشت، یک قحطی مصنوعی ایجاد کردند و از 20 میلیون نفر 10 میلیون نفر کشته و رضا خان را به قدرت رساندند، اکنون این جنگ اقتصادی در راستای به زانو در آوردن ایران طراحی شده است، اگر در اوپک ونزوئلا از ایران جدا شود و وارد صف وفاداران امریکا شود با ذخایر انرژی که به بازار عرضه می‌کند اهداف صفر شدن نفت ایران را محقق می‌کنند اما واقعیت دنیا همیشه اینگونه نیست. اگر ما در کشور علیرغم گله‌مندی و اختلاف نظرها، وحدت داشته باشیم فرصت اقدامات دخالت جویانه را از آمریکا می‌گیریم.

وی گفت: باید با هوشیاری بیشتری رویدادهای کشورهای همسایه مثل اتفاقات افغانستان و نقش آمریکا، کردستان عراق و نقش آمریکا و... را رصد کنیم و با وجود اختلافات خانوادگی در برابر دشمن متحد باشیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تجارت نفت و گاز ونزوئلا افکار عمومی نظام بانکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۳۶۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید عادلی، رایزن بازرگانی ایران در چین امروز در همایش معرفی فرصت‌های حضور در نمایشگاه بین‌المللی واردات چین که در حاشیه ایران اکسپو برگزار شد، اظهار کرد: باید موقعیت بازار چین را بشناسیم، کالاهای مورد نیاز چینی‌ها را بررسی و بعد اقدام به صادرات کالا کنیم. چینی‌ها به دنبال کالاهای باکیفیت هستند و توجه به این موضوع موجب رونق صادرات به این کشور می‌شود.

رایزن بازرگانی ایران در چین افزود: چین در ۴۰ سال گذشته تولید ناخالص داخلی خود را ۳۶ برابر افزایش داده است. چینی‌ها با سیاست درهای باز، به رشد خوبی در تجارت رسیده‌اند؛ به طوری که چین در ۲۰۲۳ رتبه اول صادرات جهان و رتبه پنجم خدمات را کسب کرده است.

به گفته وی، روسیه و چین رکورد ۲۴۰ میلیارد دلار در کل تجارت را داشته‌اند. عمده محصولات وارداتی چین کشاورزی، نفتی، دارویی و عمده محصولات صادراتی آن محصولات مکانیکی و الکتریکی است.

عادلی با بیان اینکه کل صادرات غیرنفتی تصریح کرد: ایران سال گذشته ۴۹ میلیارد دلار بوده که ۱۴ میلیارد دلار صادرات به چین انجام شده و ۱۸ میلیارد دلار هم واردات از این کشور بوده است، بنابراین چین اولین کشور مقصد صادراتی ایران و رتبه بعد صادرات کشور ما متعلق به عراق است. چین یک بازار واحد و یکپارچه نیست و مجموعه‌ای از بازارها با ویژگی‌های جمعیتی مختلف است.

کد خبر 6094263 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشور‌ها
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • ساینا اس اتوماتیک روانه عراق می شود / صادرات چندین هزار ساینا و کوئیک به ونزوئلا
  • صادرات ایران باید از خام فروشی عبور کند