Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-01@03:47:29 GMT

اجحاف بزرگ شهرداری به شهروندان/حقی که ضایع می‌شود

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۳۷۷۳۹

ساعت24-رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران، معتقد است قراردادن بلوک‌های سیمانی یا پلاستیکی در پیاده‌راه ها ، شیوه درستی از اعمال قانون علیه متخلفان ساختمانی نیست.

بلوک های بزرگ سیمانی ابزار مدیران شهری برای متخلفانی ساختمانی است که ضوابط شهرسازی را رعایت نکرده اند، اما تعداد زیاد این بلوک ها در معابر و پیاده رو ها بیش از این که جریمه متخلفان ساختمانی باشد، جریمه عابران پیاده ای است که از این معابر کم عرض عبور می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بلوک های ساختمانی تاکنون مانعی برای تردد در ساختمان یا مغازه متخلف نشده است، آنها با جا به جایی اندک این بلوک ها راه خود را پیدا می کنند، اما دشواری آن برای عابران پیاده است.   

ابوالفضل قناعتی عضو سابق شورای شهر تهران درباره استفاده از این روش برای برخورد با متخلفان ساختمانی می گوید: شهرداری تهران بنا به دلایل مختلفی اعم از پرداخت نکردن عوارض و یا خلافی و همچنین تخلف در ساخت و ساز، اقدام به قرار دادن نیوجرسی در مقابل یک واحد تجاری می کند. به طور کلی هر واحد تجاری که چهارچوب و ضوابط شهری را رعایت نکند مشمول برخورد شهرداری خواهد شد و یکی از انواع برخورد با ساختمان های متخلف نیز قرار دادن نیوجرسی در محل ورودی ساختمان ها است.

به گفته وی، در بسیاری از مواقع دیده شده زمانی که یک نیوجرسی در محل ورودی یک واحد تجاری قرار می گیرد، صاحبان ساختمان ها اقدام به جا به جایی این نیوجرسی ها کرده و حتی برای رد شدن از آنها، افراد اقدام به بالا رفتن از نیوجرسی ها می کنند. در صورتی که کوچکترین اتفاقی برای شهروندان در حال تردد در این ساختمان و یا حتی اطراف آن بیافتد، صاحب ساختمان به عنوان مقصر شناخته می شود و در موارد بسیاری نیز دیده شده که شهروندان برای عبور از این نیوجرسی ها دچار آسیب دیدگی شده اند.

به تازگی شهردار تهران نیز در نشست مدیران شهری هم از شهرداران مناطق درخواست کرد  در استفاده از نیوجرسی ملاحظات لازم را در نظر بگیرند و از این پس با معاونت‌های مربوطه در شهرداری کل در این زمینه هماهنگ باشند.

محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران از مخالفان استفاده از نیوجرسی برای اعمال قانون متخلفان است.

وی می گوید: شهرداری تهران به موجب قانون این اختیار را دارد که در راستای اجرای آرای کمیسیون‌های ماده صد یا آرای قضایی برای اجرای رای اقدام کند اما شیوه اجرای رای اهمیت دارد.

سالاری با بیان اینکه قراردادن بلوک‌های سیمانی یا پلاستیکی در پیاده‌راه شیوه درستی از اعمال قانون نیست، می افزاید: ایجاد مشکل در معبر عمومی که حقوق عموم مردم است روشی ناصحیح است و قطعا شهرداری تهران باید رویکرد خود را در اجرای آرای قضایی با گذاشتن نیوجرسی تغییر دهد. از آنجا که شهرداری تهران طی سال‌های گذشته همواره این اقدام را انجام داده است و در فضای شهری نسبت به مسئولیت‌پذیری حقوق شهروندی فرهنگسازی نشده است.

وی ادامه می دهد: بسیاری از مردم در برابر حقوق خود آگاه نیستند یا اگر آگاه باشند نیز این اراده برای پیگیری و تحقق حقوق خود را ندارند و اعتراض نمی‌کنند. این مساله باعث شده است موضوع نهادینه شود. این در حالی است که شهرداری تهران به هیچ عنوان حق سد معبر در پیاده‌راه یا ایجاد مانع برای شهروندان را ندارد و این خلاف قوانین حقوق شهروندی است و قانون شهرداری‌ها نیز این اجازه را نمی‌دهد اما نهادینه شده است.

این عضو شورای شهر تهران اضافه می کند: پرداختن به حقوق شهروندی یکی از موضوعات جدی شورای شهر است و در کمیسیون حقوقی مورد توجه است و در این زمینه قطعا باید آقای حناچی دستور دهد تا شهرداران مناطق برای اصلاح این رویکرد و تغییر شیوه اجرای آرا مبتنی بر گذاشتن نیوجرسی اقدامات لازم را انجام دهند.

ابراهیم امینی رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر تهران نیز می گوید: این موضوع در کمیسیون تخصصی اش در حال بررسی است اما هنوز به نتیجه مشخصی در خصوص آن نرسیده اند.

منبع: مهر

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۳۷۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تماس بیش از ۱۰ هزار اصفهانی با ۱۳۷ در هفته نخست اردیبهشت

رئیس مرکز ارتباط مردمی شهرداری اصفهان گفت: در هفته نخست اردیبهشت سال جاری حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ تماس از سوی شهروندان با سامانه ۱۲۵ دریافت شد که از این تعداد ۳۵۰۰ تماس موضوع مشاوره‌ای بوده است.

محمد قاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه در هفته نخست اردیبهشت سال جاری حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ تماس از سوی شهروندان با سامانه ۱۲۵ دریافت شد، اظهار کرد: از این تعداد ۳۵۰۰ تماس موضوع مشاوره‌ای و حدود ۷۰۰۰ تماس موضوعاتی بود که شهروندان نکاتی را مطرح کردند که به مناطق اعلام شد و پیگیر هستیم تا در سریع‌ترین زمان ممکن به نتیجه برسد.

وی با بیان اینکه هفته گذشته درخواست‌های اجرایی بیشتر بود، افزود: با توجه به وزش باد در هفته گذشته و بارش در نقاط شهر اصفهان، افزایش تماس‌ها را در این دو حوزه بیشتر شاهد بودیم و حدود ۲۰۰۰ تماس فوری داشتیم که در قیاس با هفته‌های گذشته افزایش قابل توجهی داشت، همچنین رفع خطر موضوعاتی که مطرح شده بود بیشترین آمار را به خود اختصاص داد.

رئیس مرکز ارتباط مردمی شهرداری اصفهان با اشاره به موضوعات رفع خطر تصریح کرد: و رفع خطر درختان اعم از شکستگی شاخه، سقوط درخت یا شاخه درختان موضوع اول و پس از آن رفع خطر حفره‌ها موضوع دوم بود که با جدیت توسط همکارانم در شهرداری اصفهان پیگیری شد و امیدواریم به نتیجه لازم برسد.

قاسمی خاطرنشان کرد: همکارانم در منطقه ۶، حوزه معاونت ترافیک برای روان‌سازی ترافیک چهارراه فرایبورگ اقدام کردند که از طرف شهروندان برای انجام این کار قدردانی می‌کنم، همچنین حوزه نت منطقه ۳، مشکل روشنایی بوستان‌های محلی خیابان سنبلستان را رفع کردند.

کد خبر 748852

دیگر خبرها

  • جلوگیری از تضییع حقوق شهرداری تهران در پرونده ۷۷ میلیاردی
  • بازداشت کلاهبردار اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس
  • شهرداری همدان در جذب شهروندان به ورزش خلاقانه عمل کند
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس
  • کلاهبرداری با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • آغاز طرح بازآفرینی شهری محله جامی اصفهان
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • شهرداری در حوزه بافت فرسوده چه کرد؟
  • تماس بیش از ۱۰ هزار اصفهانی با ۱۳۷ در هفته نخست اردیبهشت
  • کاهش ۶۵ درصدی شکایت تهرانی‌ها در حوزه پسماند/ تأثیر افزایش حقوق پاکبانان در نظافت پایتخت