Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

  اینترنت به همان اندازه که برای بزرگسالان جذاب است، برای کودکان و نوجوانان نیز مهیج بوده و نقش سرگرم کننده‌ای دارد. طبق استانداردها، حداقل سن لازم برای استفاده از اینترنت و ورود به شبکه‌های اجتماعی، 13 سال است. به هر حال تصور جامعه‌ای که در آن نوجوانان اجازه‌ی دسترسی به اینترنت و سیستم‌های پیام رسان را ندارند، هم سخت و هم ناخوشایند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استفاده از اینترنت مزایای متعددی برای نوجوانان دارد. بالا رفتن مهارت‌های مرتبط با تکنولوژی، دسترسی به منابع نامحدود علمی و ارتباط راحت با دیگران از جمله مهم‌ترین فواید فضای مجازی برای آن‌هاست. از مطالبی که به صورت گسترده در شبکه‌های مختلف موجودند، می‌توان به عنوان یک منبع برای بسیاری از تحقیقات یا تکالیف مدرسه استفاده کرد.

اما فواید مختلف فضای مجازی نباید باعث چشم‌پوشی از اثرات مخرب آن شود. آمار بالای افسردگی بین نوجوانان دختر در بریتانیا با مدت زمانی که این افراد در فضای مجازی می‌گذراندند، ارتباط مستقیم دارد. تحقیقات نشان می‌دهند که بین 11میلیون نوجوان 14 ساله، از هر 5 نوجوان دختر، 2 نفر بیش از 3 ساعت در روز، از فضای مجازی استفاده می‌کنند؛ تعداد نوجوانان پسر که شرایط مشابهی دارند، نصف دخترهاست. بیش از یک سوم دخترانی که مبتلا به افسردگی هستند، در فضای مجازی مورد سوء استفاده قرار گرفته‌اند. نیمی از دخترانی که مدت زمان زیادی از اینترنت استفاده می‌کنند از اختلالات خواب رنج می‌برند. از بین پسرانی که به علت استفاده از فضای مجازی دچار افسردگی شده‌اند، 20 درصد به اختلالات خواب مبتلا هستند.

اثرات استفاده‌ی نادرست از فضای مجازی مشکلات زیادی برای شخصیت و میزان اعتماد به نفس نوجوانان، بخصوص برای دختران ایجاد می‌کند. اضطراب، کاهش رضایت از خود و نگرانی از مقبول و جذاب نبودن در فضای مجازی از متداول‌ترین مسائل به وجود آمده برای نوجوانان است.

حس جاه‌طلبی و علاقه به معروف شدن در سنین نوجوانی شدت بیشتری پیدا می‌کند و ممکن است درصورتی که این نیاز برطرف نشود، اثرات سرخوردگی ناشی از آن تا مدت‌ها در شخص باقی بماند.

فضای مجازی، محیطی است که علاوه بر وجود عوامل نگران کننده‌ی زیاد، مدارک کمی برای اثبات اثراتش وجود دارد.

یکی از مهم‌ترین مسائلی که فضای مجازی را به یک خطر تبدیل می‌کند، مدت زمان استفاده از آن و اثرش بر تمرکز است. تمرکز اولین قدم برای یادگیری، مطالعه و انجام تکالیف درسی است. کاهش قدرت تمرکز، موجب کاهش توانایی یادگیری، حافظه، خلاقیت، حل مسأله و تصمیم‌گیری می‌شود.

دیدن عکس‌های بی‌عیب و نقص دیگران یا تفریحاتی که در صفحه‌های شخصی در فضای مجازی به اشتراک گذاشته می‌شوند، از جمله رایج‌ترین دلایل افسردگی است. معمولا در فضای مجازی افراد با ارزش‌گذاری‌های متفاوتی روبرو می‌شوند. برای نوجوانان این مسأله می‌تواند باعث حس دوگانگی شده و اعتماد به نفس‌شان را کاهش دهد. در سنین پایین الگو برداری و تلاش برای تقلید رفتارهای دیگران با هدف مقبول واقع شدن بسیار رایج است.

البته که فضای مجازی مقصر تمام بیماری‌ها و مشکلات ما نیست. اگر والدین یک نوجوان هستید، می‌توانید او را به برنامه‌ریزی تشویق کنید. مطالعه‌ی کتاب‌هایی که مناسب سن‌شان باشد، می‌تواند مدت زمان استفاده از فضای مجازی را کاهش دهد. برای جلوگیری از اثرات اینترنت بر شخصیت و اعتماد به نفس فرزندتان حتما او را برای موفقیت‌هایش تشویق کنید تا به ارزش شخصیت خود پی برده و به راحتی تحت تأثیر اشخاص مجازی قرار نگیرد.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: اینترنت کودکان و نوجوانان فضای مجازی مدرسه بریتانیا افسردگی خواب مشکلات اعتماد به نفس والدین اعتماد به نفس جامعه خلاقیت فضای مجازی مشکلات پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۳۸۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشن دختر دبیرستانی‌ها با ببعی چه بازیگوشی!

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 7 موسیقی کودکانه «ببعی تو بازیگوشی» که برای آموزش خردسالان ساخته شده، آنچنان در فضای مجازی وایرال شده که حالا به جشن‌های دختران دبیرستانی رسیده و در این جشن‌ها به صورت گروهی اجرا می‌شود. ویدیویی که از یکی از این جشن‌ها در فضای مجازی منتشر شده و مورد توجه قرار گرفته را می‌بینید.

دیگر خبرها

  • تیپ خاص ناصر حجازی در فضای مجازی داغ شد!
  • جشن دختر دبیرستانی‌ها با ببعی چه بازیگوشی!
  • تصویر باورنکردنی از یک خیابان در شهر اروپایی سوژه فضای مجازی شد
  • هرقانونی در فضای مجازی به معنای محدود کردن فضای مجازی نیست!
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟
  • ببینید/ ایران از واقعیت تا فضای مجازی
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانات در جنوب کشور+فیلم
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانت در جنوب کشور+فیلم