Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: برجام توانست آمریکا را در دنیا منزوی کند، در طول یک سال و نیم گذشته تمام تلاش خود را انجام داده تا از این عهدنامه که شما آن را ترکمانچای می خوانید، به نحوی خارج شود. حال آیا طرف ترکمانچای هیچ وقت تلاش کرد که از این عهدنامه خارج شود؟ چرا افتخارات ملی را اینگونه نامگذاری می کنید؟ رهبر معظم انقلاب، هیات نظارت را برای بررسی 9 شرط تعیین کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکا از هزاران تعهد دیگر خارج شده است. دولتی که به اصول مسلم حقوق بین الملل هیچ احترامی نمی گذارد، از این دولت چه توقعی دارید؟ چه کسی می گوید که ما براساس اعتماد در برجام عمل کردیم؟ اگر دولت آمریکا عهدشکنی کرده، شما باید بر سر دولت آمریکا بکوبید نه فرزندان این ملت آفتاب‌‌نیوز : محمدجواد ظریف در جلسه علنی امروز (دوشنبه، 8 بهمن) مجلس شورای اسلامی در توضیحات خود درخصوص سوال سیدعلی ادیانی گفت: در نامه مقام معظم رهبری هیاتی با عنوان هیات نظارت تشکیل شد که مسئول رسیدگی مفاد نامه است و وزارت امور خارجه گزارش های خود را به صورت مرتب به هیات ارائه کرده و این هیات براساس مصالح کشور تصمیم می گیرد که چگونه عمل شود.
به گزارش آفتاب‌نیوز؛ وی ادامه داد: کاری که جمهوری اسلامی و وزارت امور خارجه انجام داد، در نامه های متعدد از ابتدای اجرای برجام تاکنون موارد بدعهدی و نقض برجام توسط ایالات متحده و سایر اعضا را به اطلاع طرف مقابل رسانده و نسبت به اقدامات آنها اعتراض کرده است، از این رو اقداماتی که باید انجام می شد مورد تصویب هیات نظارت قرار گرفت.

به نوشته خانه ملت، وزیر امور خارجه کشور ادامه داد: در این حوزه وزارت امور خارجه در همان حد گزارش دهی بوده، از طرف دیگر وزارت امور خارجه براساس مصوبات مجلس شورای اسلامی هر سه ماه یکبار گزارش را به مجلس ارائه کرده و این گزارش ها در پارلمان بررسی شده و اگر نیاز بوده نمایندگان مجلس تصمیم گیری انجام داده‌اند. از طرف دیگر ما معتقدیم از نظر منافع ملی جمهوری اسلامی و با در نظر گرفتن همه شرایط، بهترین انتخاب در این عرصه انجام شده و این انتخاب آمریکا را در موضع بغرنجی قرار داده که امروز تمام تلاشش را انجام داده تا از منزوی بودن خارج شود.
ظریف ادامه داد: ایراد گرفتن به دستاوردهای ایران کار راحتی است، اما نگاه کردن به شرایط واقعی و اینکه وزارت خارجه مجری تصمیمات نظام است، این نیاز کشور بوده و بنده وظیفه دارم در برابر خارجی ها از منافع ملی دفاع کنم.
برجام توانست آمریکا را در دنیا منزوی کند
وزیر امور خارجه تصریح کرد: برجام توانست آمریکا را در دنیا منزوی کند، در طول یک سال و نیم گذشته تمام تلاش خود را انجام داده تا از این عهدنامه که شما آن را ترکمانچای می خوانید، به نحوی خارج شود. حال آیا طرف ترکمانچای هیچ وقت تلاش کرد که از این عهدنامه خارج شود؟ چرا افتخارات ملی را اینگونه نامگذاری می کنید؟ رهبر معظم انقلاب، هیات نظارت را برای بررسی 9 شرط تعیین کردند.
این عضو کابینه دولت دوازدهم افزود: شما می گویید که در قبال توافق برجام چه تعهدی از آمریکا گرفته‌اید؟ حال بروید از کسانی که توافق نفتا را امضا کردند بپرسید که چه تعهدی از آمریکا گرفتند! بروید از کشورهایی که توافقنامه پاریس، یونسکو را امضا کردند، بپرسید که چه تعهدی برای عدم خروج آمریکا از توافق نامه گرفته‌اند؟ بروید از کسانی که شورای حقوق بشر را ایجاد کردند را بپرسید که چه تعهدی برای خارج نشدن آمریکا گرفته اند؟
وی گفت: چرا بدعهدی دولت رژیم جنایتکار آمریکا را به نام جمهوری اسلامی می نامید؟ چرا افتخار کشور را ترکمانچای نامگذاری می کنید؟، ما در رابطه با برجام تعهدات کافی را گرفتیم و در این رابطه گزارش‌ها را ارائه کردیم، اما رژیم آمریکا از این تعهد خارج شد، کما اینکه از هزاران تعهد دیگر خارج شده است. دولتی که به اصول مسلم حقوق بین الملل هیچ احترامی نمی گذارد، از این دولت چه توقعی دارید؟ چه کسی می گوید که ما براساس اعتماد در برجام عمل کردیم؟ ما برای تک تک اقداماتی که انجام دادیم، اقدام متقابل آن را پیش بینی کردیم. ما تا اورانیوم کیک زرد را از روسیه وارد نکردیم، اورانیوم غنی شده را از کشور خارج نکردیم. ما تا زمانی که پرونده PMD را حل نکردیم، در بحث نیروگاه اراک اقدامی انجام ندادیم.
ظریف افزود: تک تک اقدامات ما نه تنها نسیه نبود، بلکه ما نقد گرفتیم و بعد کارها را انجام دادیم، اما اگر دولت آمریکا بدعهدی کرده، اگر دولت آمریکا عهدشکنی کرده، شما باید بر سر دولت آمریکا بکوبید نه فرزندان این ملت.  مقاومت این ملت بود که باعث شد آمریکا و 5 قدرت اروپایی به پای میز مذاکره بیایند و بعد آقای ترامپ بگوید که سر ما تا خرخره کلاه گذاشته شده است! چرا باور نمی کنید؟ آقای ترامپ باید برجام را ترکمانچای بنامد نه شما!!!
وی بیان کرد: دستاوردهای ملت را نباید اینچنین ارزان بفروشید، اینها دستاوردهای دیپلماسی نیست، بلکه دستاورد مقاومت این ملت بزرگ است. همان ملتی که ترامپ را بارها به زانو درآورده است. ترامپ 4 بار تلاش کرد تا آنچه در برجام از دست داده به دست آورد، اما هر بار در این رابطه شکست خورده و الان هم کاسه گدایی به دست گرفته و به دنبال برگزاری اجلاس لهستان است، اما تاکنون دو بار مجبور شده از برنامه های اجلاس عقب نشینی کند، زیرا جمهوری اسلامی ترامپ را مجبور به عقب نشینی کرده است.
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: در سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی، دستاوردهای این ملت بزرگ را عزیز بدانیم نه آنکه آن را خوار کنیم، وزارت امور خارجه گزارش اجرای برجام را به هیات نظارت و همچنین به مجلس ارائه کرده، شما نمایندگان می توانید تصمیم بگیرید و ما هر تصمیمی که شما بگیرید را انجام می دهیم. ما مشکلی نداریم، خیال می کنید که بنده مشکلی دارم که از برجام خارج شوم؟ اما تصمیم با من نیست بلکه تصمیم با کشور است، لذا بدانید برجام آنقدر برای کشور منافع داشته که ترامپ دو سال است برای از بین بردن این منافع تلاش می کند و امروز در دنیا منزوی شده است. 
نمایندگان از پاسخ‌های ظریف به سوال برجامی قانع شدند
به گزارش آفتاب‎نیوز؛ «محمدجواد ظرف» برای پاسخ به سوال علی ادیانی نماینده قائمشهر درباره علت عدم اجرای کامل شرایط مطروحه 9 گانه از سوی رهبر انقلاب و شرایط مندرج در مصوبه مجلس درخصوص برجام در جلسه علنی روز دوشنبه مجلس حضور یافت.
پس از پاسخ های کامل ظریف به این سوال، ادیانی اعلام کرد که از پاسخ های رییس دستگاه دیپلماسی قانع نشده است و آن را به رای مجلس گذاشت.
نمایندگان مجلس نیز با 102 رای موافق، 71 رای مخالف و هفت رای ممتنع ازمجموع 194 نماینده حاضر اعلام کردند که از پاسخ های ظریف قانع شدند.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: محمدجواد ظریف برجام آمریکا مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۴۱۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا امروز در حالی با وزیر خارجه چین دیدار کرد که مسائل حل نشده همچنان روابط بین واشنگتن و پکن را تهدید می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وزیر خارجه چین در دیدار با بلینکن تاکید کرد که منطقه آسیا و اقیانوسیه نباید به میدان جنگ برای قدرت های بزرگ تبدیل شود و گفت که واشنگتن اقدامات بی پایانی برای سرکوب اقتصاد و فناوری چین انجام داده است.

وانگ یی به بلینکن گفت که واشنگتن نباید از تایوان به عنوان ابزاری برای کنترل چین و توقف تسلیحاتی آن استفاده کند.

وزیر امور خارجه چین در دیدر با همتای آمریکایی خود بر ضرورت راه حل دو دولتی در فلسطین اشغالی برای حفظ ثبات تاکید کردند.

در این گفت‌وگو چین از دستیابی به صلح در فلسطین از طریق گفتگو و مشورت حمایت کرد.

 سخنگوی وزارت خارجه چین نیز به روابط روسیه و چین پرداخت و گفت: روسیه یک شریک استراتژیک است و هیچ طرف سومی حق دخالت در همکاری اقتصادی و نظامی مسکو و پکن را ندارد.

سخنگوی وزارت خارجه چین از آمریکا خواست در امور داخلی چین دخالت نکند.

 سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین از واشنگتن خواست که تحریم‌ها علیه پکن را متوقف کند و افزود: آمریکا نباید ما را به عنوان یک قدرت رقیب در نظر بگیرد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در حالی وارد چین شده است که روابط بین دو کشور اندکی بهبود یافته اما همچنان مسائل حل نشده فی مابین، ثبات در روابط بین این دو قدرت جهانی را تهدید می کند.

در همین حال چند روز پیش یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا بدون ذکر جزئیات بیشتر اظهار کرد واشنگتن برای برداشتن گام هایی علیه شرکت های چینی که به اعتقاد آنها امنیت آمریکا و اروپا را تهدید می کنند، آماده است.

همچنین در دولت آمریکا بحث های مقدماتی درمورد تحریم بانک های چینی به دلیل حمایت این کشور از روسیه در جنگ علیه اوکراین، صورت گرفته اما مقامات به رویترز گفتند که دولت هنوز برای انجام این کار طرحی ندارد.

این در حالی است که واشنگتن تاکنون برخی تحریم‌های بانک‌های اصلی چین را به دلیل تاثیراتی که ممکن است بر اقتصاد جهانی و روابط بین دو کشور داشته باشد، متوقف کرده است.

همچنین یک مقام وزارت امور خارجه چین در گفت‌وگو با خبرگزاری شینهوا اظهار کرد از زمان دیدار بایدن با شی جین پینگ در نوامبر سال گذشته در سان فرانسیسکو، ارتباطات بین دو کشور نشان دهنده روند توقف کاهش ارتباطات و تثبیت آن است.  

براساس این گزارش، سفر بلینکن به پکن در حالی صورت می گیرد که کنگره و سنای آمریکا در هفته جاری لایحه کمک 8 میلیارد دلاری به تایوان را تصویب کرد. هدف از اختصاص این بودجه به تایوان، کمک به این کشور در مقابله با اقدامات چین در منطقه است.

سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • سفر اردوغان به آمریکا به تعویق افتاد
  • کره شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشر در جهان را در آمریکا داریم
  • کره شمالی : بدترین وضعیت حقوق بشر در جهان را در آمریکا داریم
  • کره‌شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشری در جهان را در آمریکا داریم
  • چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد
  • سخنگوی عرب زبان وزارت خارجه آمریکا استعفا کرد
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • جنجالی که نماینده مشهد درباره «بمب اتم» برپا کرد؛ کریمی قدوسی کیست؟