Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مذهبی می‌گوید: ما فقط شعار حضرت زهرا (س) را می‌دهیم و سخنان ایشان را روی بیلبورد‌ها می‌آوریم. در حالی که خود حضرت به فردی فرمود: برو به همسرت بگو اگر به حرف‌های ما عمل کنی، شیعه ما هستی.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام والمسلمین محمود ریاضت از خطبای تهران در گفت‌وگو با خبرنگار قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس با اشاره به جامعیت الگویی حضرت زهرا (س) برای تمام آحاد بشریت بیان داشت: آنچه در باب تعلیم و تربیت مخصوصاً در مورد مسائل خانوادگی می‌شود از حضرت زهرا (س) الگو گرفت، همان اصلی است که  در کشورهای توسعه‌یافته از آن استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با توجه به فضای مجازی و اینترنت هنوز که هنوز است بالای ۷۵ درصد عامل مهم در تربیت پدر و به خصوص مادر است. ما این گونه از حضرت زهرا (س) می توانیم الگو بگیرم که این اصل در دنیا استفاده می‌شود. اگر چه نمی‌گویند توسط حضرت زهرا (س) انجام و عملیاتی شده است! و آن احترام متقابل است.

علت اصلی گسست والدین و فرزندان در فضای مجازی

حجت‌الاسلام ریاضت ابراز داشت: اگر احترام متقابل را میان اعضای خانواده داشته باشیم، این قدر بین اعضای خانواده گسست ایجاد نمی‌شود. علت اصلی که فضای مجازی منجر به گسست میان والدین و فرزندان شده است، برای این است که آن احترام متقابل از دست رفته است.

وی ادامه داد: یعنی همان طور که انتظار داریم فرزندمان به ما احترام بگذارد، من به عنوان پدر یا به عنوان مادر باید به فرزندم احترام بگذارم. این مورد در زندگی حضرت فاطمه (س) خیلی پررنگ است. یعنی وقتی امیرالمؤمنین و پیامبر اکرم (ص) به فرزندانشان می‌رسند، احترام متقابل وجود دارد. این اثر عملی یادگیری روی خود بچه‌ها دارد.

این کارشناس مذهبی اظهار داشت: وقتی امام حسن (ع) کاری را انجام می‌دهند، در روایت داریم که حضرت زهرا (س) به عنوان مادر آن کار را خیلی بزرگ و پررنگ می‌کنند؛ یعنی از اصل تشویق خیلی استفاده می‌کنند. متأسفانه این مورد را در خانواده‌ها نداریم. ما پدران وقتی می‌خواهیم فرزندمان را تربیت کنیم در ملأعام تربیت می‌کنیم. مثلاً در مهمانی جلوی مهمانان می‌گویند چهارزانو بنشین یا با دست راست غذا بخور.

روایتی که مشکل کنونی خانواده‌ها را حل می‌کند

وی افزود: در روایات از حضرت زهرا (س) از قول پیامبر (ص) داریم که اگر فرزندت را جلوی دیگران تربیت کردی، اصلاً تربیت نکردی، بلکه مثله‌اش کردی. اگر همین روایت را در عرصه خانوادگی از حضرت زهرا (س) الگو بگیریم، مشکل حل خواهد شد، یعنی مشکل خاصی نخواهیم داشت.

حجت‌الاسلام ریاضت با درباره علت جذب جوانان به فضای مجازی خاطرنشان کرد: علت اینکه فضای مجازی توانسته است اکثر وقت والدین و فرزندان را بگیرد به خاطر این است که آن احترام متقابل وجود ندارد. در روایت است که پیامبر (ص) فرمود: وقتی در جلسه‌ای هستید و فرزندتان وارد شد، به احترامشان بلند شوید و او را نزد خود بیاورید.

حواسمان باشد عاق فرزند نیز داریم/ روش تربیتی منحصربفرد حضرت زهرا (س)

وی گفت: ما این کار را می‌کنیم؟! اصلاً امکان ندارد. پدر یا مادری که در جمع خاله، عمه، عمو یا دایی نشسته است، خودشان که بلند نمی‌شوند، هیچی! اگر کسی هم به خاطر آن‌ها بخواهد به فرزند احترام بگذارد، می‌گویند بنشین! یعنی فرزندان ما هیچ احترامی از پدر و مادر نمی‌بینند.

این خطیب درباره مفهوم احترام متقابل تصریح کرد: احترام متقابل یعنی من به همسرم احترام بگذارم و همسرم به من احترام بگذارد. فرزندم این را ببیند و یاد بگیرد یا اینکه من به فرزندم احترام بگذارم، مادر به فرزندش احترام بگذارد. آن وقت فرزند یاد می‌گیرد به والدینشاحترام بگذارد. این قضیه خیلی در زندگی حضرت فاطمه (س) پررنگ است و کم‌تر بیان شده است.

وی افزود: اینکه در ایام عزای شهادت حضرت زهرا (س) می‌گویند و در روایت است امام حسین (ع) پای مادرشان را  می‌بوسد، این همیشگی بوده است و اختصاص به شهادت ام‌ابیها ندارد. حضرت زهرا (س) هم هنگامی که حسنین (ع) وارد می‌شدند به آن‌ها احترام می‌گذاشتند. یعنی در فرهنگ دینی ما همه چیز یک مسیر دو طرفه است. ما از زمانی که جاده را یک طرفه کردیم، توقع داشتیم یک طرف در موضع بالا قرار بگیرد، یک طرف پایین. هر وقت آن یک طرف در موضع پایین بوده است، دچار مشکل شدیم.

حجت‌الاسلام ریاضت بیان داشت: این دستور برای هزار و ۴۰۰ سال پیش بوده است. به ما گفتند همان گونه که عاق والدین داریم. عاق فرزند هم داریم. عاق والدین را می‌گوییم اما سخنی از عاق فرزند نمی‌آوریم. آقای مجتهدی هر وقت دعا می‌کرد، می‌گفت: خدایا ما را عاقوالدین نمیران، بعد بلافاصله می‌فرمود: خدایان ما را عاق اولادمان نمیران، یعنی حواسمان جمع باشد که همان گونه که عاق والدین داریم، عاق اولاد هم داریم.

مؤثرترین عامل تربیت، تعلیم و تربیت چهره به چهره است

وی ادامه داد: همان طور که اگر فرزند حق پدر و مادر را رعایت نکند، عاق می‌شود، اگر پدر و مادر هم حق فرزند را ادا نکنند، عاق می‌شوند. این رابطه، رابطه دو طرفه است. امروز در کشورهای توسعه‌یافته، مؤثرترین عامل تربیت را تعلیم و تربیت چهره به چهره می‌دانند. چه کسی حاضر است در چهره کسی دیگر نگاه کند؟ موقعی که برای آن شخص ارزش قائل باشیم و احترام از او دیده باشیم. وگرنه اگر از او احترام نبیند، حاضر نیست به چهره او نگاه کند.

رفتار یک پدربزرگ نسبت به نوه‌هایش

این مبلغ دینی اظهار داشت: در روایت داریم وقتی امام حسن (ع) و امام حسین (ع) بر پیامبر (ص) وارد می‌شدند، پیامبر (ص) سخنانشان را قطع می‌کردند و به احترام کودک ۶ و ۷ ساله بلند می‌شدند و آن‌ها را نزد خودشان می‌آوردند، می‌بوسیدند و بعد سخنانشان را ادامه می‌دادند یا خود حضرت زهرا (س) وقتی وارد می‌شدند، پیامبر (ص) از جای خود بلند می‌شدند. نه از جنبه‌ای که پیامبر (ص) مأمور بودند جایگاه ولایت و امامت را با بلند شدن در برابر امام حسن و امام حسین انجام دهند، بلکه یک اصل تربیتی است.

وی ادامه داد: وقتی یکی از اصحاب پیامبر (ص) اعتراض می‌کند، پیامبر (ص) نفرمود چونحضرت زهرا (س) است و خدا به من مأموریت داده است؛ فرمود: شما که این کار را نمی‌کنید، مشکل دارید. وقتی شخصی گفت: خدا به من ۱۰ فرزند داده است و یاد ندارم یکی از آن‌ها را بوسیده باشم، پیامبر (ص) فرمود: اگر خواستی قیافه یک نفر اهل عذاب را ببینی، قیافه خودت را در آیینه ببین. یعنی ۱۰ تا بچه تربیت کردی، به خاطر احترام نگذاشتن تو پدر، این‌ها دچار کمبود محبت و عقده  حقارت شدند.

بی‌احترامی به فرزند، او را در برابر اجتماع خفیف می‌کند

حجت‌الاسلام ریاضت ابراز داشت: این افراد وقتی وارد جامعه شوند، اذیت می‌کنند؛ بار جامعه می‌شوند و هزینه دارد. آن هم به خاطر اینکه از پدر و مادر احترام ندیده است. خط روی ماشین مردم می‌کشد. درست رانندگی نمی‌کند. کمبود محبت دارد. نه تنها حاضر نیست حرف پدر و مادرش را بشنود، وقتی در اجتماع هم وارد می‌شود حرف کسی را، قانون را و ارزش‌های جامعه را برنمی‌تابد.

وی ادامه داد:‌ اینکه امروز می‌گوییم حضرت زهرا (س) به واقع الگوی همه است، به خاطر اینکه حضرت، عامل اصلی احترام گذاشتن است. یعنی همه را آدم حساب می‌کنند. حضرت علی (ع) می‌گوید وارد خانه شدم دیدم حضرت زهرا (س) مشغول کارِ خانه است. گفتم مگر شما خادم ندارید؟ مگر فضه نیست؟ حضرت زهرا (س) فرمود: هست. اما کار خانه را با اینکه او خادمه من است، تقسیم کرده‌ام. او یک انسان است. گفتم یک روز من کار می‌کنم یک روز تو کار کن. یک روز تو به کار شخصی‌ات برس و استراحت کن و یک روز هم من به کارهای شخصی‌ام برسم. این یعنی چی؟! حتی به کسی که کارمند و زیردستم هست، نگاه من به او نگاه انسانی باشد. با این نگاه خانواده رشد می‌کند. این خانواده به توسعه می‌رسد.

این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: امام علی (ع) با قنبر می‌روند لباس بخرند. لباس شیک‌تر و گران‌تر را به قنبر می‌دهند. قنبر می‌گوید: آقا شما مولای ما هستید. این لباس ارزان‌تر را من برمی‌دارم و این لباس گران‌تر و شیک‌تر را شما بردارید. فرمود: نه من سنم گذشته است و تو جوان هستی. درست است که خادم من هستی، اما تو انسان هستی و اقتضای جوانی تو این است که لباس خوشرنگ بپوشی. این یعنی، طرف مقابل را دیدن و احساسات او را درک کردن. شرایط او را درک کردن و به موقعیت و شرایط او احترام گذاشتن و برای اقتضائات او ارزش قائل شدن.

امیرالمؤمنین (ع) حقوق ارباب و غلام را یکسان می‌داد

این کارشناس مسائل دینی گفت: ما الان برای جوانمان، موقعیت جوان و نیازهایش ارزش قائل نیستیم. خب! در فضای مجازی هستند که برای او ارزش قائل شوند. این فرزند از من فراری می‌شود و به سوی فضای مجازی می‌رود. می‌بینید در فضای مجازی برای او ارزش کاذب هست و به سمت آن می‌رود. اما اگر من به عنوان پدر و مادر برای فرزندم ارزش حقیقی قائل شوم، سراغ فضای مجازی نمی‌رود. چگونه می‌شود این کار را کرد؟ نمونه عملی آن رفتار حضرت زهرا (س) و امیرالمؤمنین (ع) نه تنها نسبت به فرزندانشان  بلکه با همسایگان و زیردستانشان است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حضرت زهرا سلام الله علیه کارشناس مذهبی شهادت حضرت زهرا ایام فاطمیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۴۲۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاب در ایران قانون است؛ همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند

رئیس دیوان عالی کشور تاکید کرد: حجاب یک تکلیف شرعی و قانونی است و در جامعه اسلامی و به‌خصوص در نظام جمهوری اسلامی ایران، انتظار این است که حتی کسانی که مسلمان نیستند و یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند، زیرا قانون در کشور برای همه لازم الاتباع است.

به گزارش ایرنا، رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به لزوم صدور احکام متناسب با جرم در مورد پرونده‌های مرتبط با صیانت جامعه و حجاب، گفت: قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود.

حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در جلسه هیأت عمومی این دیوان اظهار داشت: اکنون بحث حجاب و صیانت از آن یکی از موضوعاتی است که در جامعه مطرح است و برخی که داعیه آشنایی با مفاهیم دینی و احکام الهی را دارند، سخنانی در این رابطه بر زبان جاری می‌کنند که موجب شگفت و تأسف است.

وی با تاکید بر اینکه علامت سوال گذاشتن روی مساله ضرورت حجاب برای بانوان غیرقابل توجیه است، افزود: برخی عنوان می‌کنند که آیا در اسلام بحث حجاب ضروری و واجب است! در حالی که امر حجاب یکی از ضروریات دین و در آیات شریفه قرآن برای همه زنان مسلمان یک تکلیف شرعی است.

منتظری ادامه داد: در روایات و احادیث پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع) در باب موضوع حجاب مطالب بی شماری بیان شده و این مساله به قدری مورد تاکید است که در شب معراج پیامبر اسلام (ص) نیز بر مساله حجاب اشاره شده است.

وی یادآور شد: در ادیان آسمانی نیز حجاب بر زنان امری لازم و ضروری بوده است، اصولا ویژگی و ساختار وجودی که خداوند در بانوان قرار داده است؛ اقتضا می‌کند که زن مصون از تعرض باشد و این امر از طریق حجاب محقق می‌شود.

رئیس دیوان عالی کشور تاکید کرد: حجاب یک تکلیف شرعی و قانونی است و در جامعه اسلامی و به‌خصوص در نظام جمهوری اسلامی ایران، انتظار این است که حتی کسانی که مسلمان نیستند و یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند، زیرا قانون در کشور برای همه لازم الاتباع است.

منتظری خاطرنشان کرد: مساله حجاب در نظام جمهوری اسلامی ایران، تنها یک امر عقیدتی و دینی نیست و یک امر قانونی است، تمام شهروندان چه معتقد به مبانی دینی باشند و چه نباشند باید به قانون عمل کنند.

وی با بیان اینکه امروز کیان خانواده در دنیای غرب درحال اضمحلال است، گفت: تجربه نشان داده که بی‌بند و باری و روابط بدون قید و شرط، چه بر سر جوامع بشری آورده است، دست اجانب به دنبال برداشتن امر مهم حجاب، عفاف، حیا و شرم در جامعه اسلامی است و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند دشمن روی این مساله مدیریت و برنامه‌ریزی کرده است.

رئیس دیوان عالی کشور اضافه کرد: مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند، این مردم با تقدیم ۳۰۰ هزار شهید انتظار حاکمیت احکام اسلام و اجرای دستورات اسلام را در جامعه دارند؛ بنابراین همه دلسوران نظام و دلبستگان اسلام باید بر مساله حجاب توجه لازم را داشته باشند.

وی با تاکید بر اجرای قانون توسط همه دستگاه‌های حاکمیتی و با توجه به وظایف و مسئولیت‌های نیروی انتظامی در تامین امنیت جامعه در کشور، بر پشتیبانی و حمایت قاطع از آنان خصوصا در مساله حجاب گفت: تامین امنیت اخلاقی جامعه ضروری است که در این زمینه ضمن اینکه باید جلوی برخی تخلفات و تندروی‌ها گرفته شود، باید با برنامه ریزی و تدبیر عمل شود و قطعاً همراهی و همکاری مردم نیز در اجرای قانون تاثیرگذار خواهد بود.

دیگر خبرها

  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • فروش میلیون دلاری شاهکار ناتمام
  • ماجرای نسبت فامیلی علیرضا قربانی با داور «محفل» از زبان احمد ابوالقاسمی + فیلم
  • مهمترین عامل سقط جنین در کشور عوامل فرهنگی است
  • حجاب در ایران قانون است؛ همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • حضرت فاطمه زهرا (س) و مادران شهدا الگوی دختران جامعه است
  • از تولید مسکن تا آخرین وضعیت ابر پروژه باغ راه حضرت فاطمه
  • آنهایی که اهل ژیمناستیک نیستند، به انتخابات نیایند
  • فیلم| سخنان امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب درباره حادثه طبس