Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری «ارائه دستاوردهای پروژه همکاری آموزش شغلی دوگانه ایران و آلمان در سال ۲۰۱۸» با حضور شورای راهبری پروژه شامل محمد علیشاهی، کارشناس امور بین‌الملل سازمان فنی حرفه‌ای کشور، اباذر براری، مدیر توسعه معاونت استان‌ها اتاق بازرگانی ایران، علیرضا مقیدی، مدیر پروژه ایران و آلمان SBH برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اباذر براری (مدیر توسعه معاونت استان‌ها اتاق بازرگانی ایران) با اشاره به اینکه امضای تفاهم‌نامه این پروژه یکی از اتفاقات مهم در اقتصاد کشور در سال گذشته بود، اظهار داشت: یکی از چالش‌های بخش خصوصی نبود نیروی کار ماهر است و نیروها غالبا برای بخش دولتی تربیت می‌کند. 

وی افزود: اما در کشورهایی مثل آلمان می‌بینم که هر واحد صنعتی یک بخش آموزشی در کنار خود تأسیس می‌کند. 

براری تاکید کرد: یکی از دلایل بیکاری نبود نیروی کار ماهر است. به نظر می‌رسد چالش جدی بین نیاز بخش خصوصی و توانمندی نیروی کار است.

وی با بیان اینکه همکاری بین سازمان فنی حرفه‌ای و اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی از دستاوردهای این پروژه است، گفت: آموزش‌ها در بخش‌های مختلف در ایران مبتنی بر تقاضاست اما یکی از دلایل توفیق آلمان و کشورهای دیگر تطبیق آموزش با نیاز بنگاه‌های اقتصادی است نه عرضه.

مقیدی (کارشناس امور بین‌الملل سازمان فنی حرفه‌ای) این تفاهم‌نامه که بین بنیاد SBH آلمان، سازمان فنی حرفه‌ای و اتاق بازرگانی امضا شده قدم مهمی در اقتصاد کشور خواهد بود، اظهار داشت: هدف این پروژه این است که در امر مهارت شغلی به صنایع کمک کنیم که به سمت سیستم بهینه آموزش یا اصطلاحاً سیستم آموزشی دوگانه برویم. به این معنا که نیروی کار هفتاد درصد در دانشگاه آموزش می‌بیند و سی درصد مهارت آموزی با تمرکز بر نیاز صورت می‌گیرد. 

وی افزود: شرکت‌ها کارآموز می‌گیرند و قرارداد کاری بین فرد و شرکت منعقد می‌شود. هزینه آموزشی طبق نیازهای واقعی شرکت‌ها خواهد بود و تناسب به وجود می‌آید. 

مقیدی با اشاره به اینکه آلمان کمترین میزان بیکاری در اروپا یعنی هفت درصد است، گفت:  آموزش‌های فنی حرفه‌ای کشور باید در همین راستا باشد و اتاق بازرگانی نیز همکاری می‌کند تا بتوانیم سیستم آموزش بر حسب نیازها را تبیین کنیم.

او ادامه داد: در عین حال کشورها را ترغیب می‌کنیم با ما همکاری کنند. در این یک سالی که تفاهم‌نامه امضا شده با استان‌های مختلف ارتباط گرفتیم و پروژه را به آن‌ها معرفی کردیم؛ نشست‌های مختلف با انجمن‌های مختلف داشتیم؛ سعی کردیم نیازسنجی کنیم؛ نیازها را به اتاق بازرگانی معرفی کردیم و در اکثر استان‌ها جلسات حضوری داشتیم. 

علی طرخان (کارشناس امور آموزشی سازمان فنی حرفه‌ای)  در ادامه این نشست با بیان اینکه سازمان فنی حرفهای به عنوان تنها مرجع آموزشهای غیررسمی زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعالیت می‌کند، بیان کرد: به کارآموزان بعد از دوره‌های آموزشی مدرک تعلق می‌گیرد. یکی از مشکلات ما مسأله فاصله صنعت و دانشگاه بود و سال‌ها از این نقیصه رنج می‌بردیم و تلاشش بر این بود که سطح مهارت‌های فنی را بالا ببریم.

وی افزود: این مساله هرچند شناخته شده نیست علیرغم اینکه کوشیدیم شناخت بیشتری به جامعه دهیم. ما دوره‌های آموزش مهارتی را به شکل رایگان در کشور در اختیار جامعه قرار می‌دهیم.

او با بیان اینکه آموزش‌ها تاکنون عرضه محور بوده است، گفت: این پروژه و ارتباط ما با بخش خصوصی این بستر را فراهم می‌کند آموزش‌ها هدفمندتر شود و ارتباط اتاق بازرگانی و سازمان فنی حرفه‌ای بیشتر شود. 

علیشاهی (کارشناس امور بین الملل سازمان فنی حرفه‌ای کشور) با اشاره به اینکه این پروژه سه ساله در فاز نخست و سال اول بحث نیازسنجی را دنبال کرد. در سال دوم اجرایی شدن برنامه در دستور کار قرار می‌گیرد و در سال سوم ارزیابی پروژه دنبال می‌شود. استان‌های مختلف بررسی و ارزیابی شدند و برخی استان‌ها طبق ظرفیت برای این‌ کار انتخاب شدند.

وی افزود: این پروژه در عین حال می‌تواند هدف جانبی تامین کند. اجرای زیرساخت‌ها به عنوان پیش‌نیاز است که جزو دستاوردهای ان محسوب می‌شود. 

او ادامه داد: تاکنون یزد، اراک، همدان، ارومیه و تبریز انتخاب شدند تا پروژه آزمایشی انجام شود. 

علیشاهی در پایان خاطرنشان کرد: اگر شرکتی می‌خواهد نیروی خود یا نیروی کار جدیدش را آموزش دهد، می‌تواند از خدمات آموزشی فنی حرفه‌ای بهره گیرد. همچنین بنگاه‌های اقتصادی عضو اتاق بازرگانی در این پروژه شرکت خواهند کرد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سازمان فنی حرفه ای کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۴۲۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثرگذار بودن برگزاری نشست‌ها درتوسعه همکاری‌های تجاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ پورنچای دانویواتانا، در آیین گشایش اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع در اصفهان، با قدردانی از برگزارکنندگان این نشست، تاکید کرد: برای تداوم گفتگو‌ها بین ۳۵ کشور عضو ACD و استمرار تعاملات میان منطقه‌ای، برگزاری این نشست‌ها تاثیرگذار است.
دانویواتانا با تاکید بر ضرورت مبادلات بین اعضای مجمع گفت وگوی همکاری آسیا از طریق ایجاد استاندارد‌ها و وضع قوانین سرمایه‌گذاری افزود: موضوعات گوناگونی مطرح است و نقش حیاتی اتاق‌های بازرگانی در این زمینه بسیار مهم و راهگشاست.
وی از احتمال برگزاری جلسه بعدی این اجلاس در کشور قطر خبر داد وگفت: صرفنظر از علاقه‌مندی به تداوم برگزاری این نشست‌های همکاری، مایل هستیم دست‌اندرکاران به مشکلاتی که در این عرصه وجود دارد، بصورت عمیق بیندیشند تا بتوانیم در پرتو تداوم همکاری‌ها، مشکلات موجود را برطرف کنیم.
پورنچای دانویواتانا ادامه داد: اگر هر کدام از اتاق‌های بازرگانی کشور‌های عضو آمادگی خود را بعنوان سومین میزبان اعلام کنند و داوطلب این کار شوند، در نهایت می‌توانیم به اجماع لازم در این زمینه برسیم.
وی تاکید کرد همکاری‌های چندجانبه را بهبود ببخشیم تا بتوانیم چنین نشست‌هایی را به موفقیت برسانیم، بنابراین باید نتایج توافق‌های کسب شده بصورت گزارش به ACD ارائه و از طریق بهبود شرایط، مشکلات برطرف شود تا در مسیر توسعه مجمع به پیشرفت نائل شویم.
مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (Asia Cooperation Dialogue) با هدف ارتقاء همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در «چاآم» تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند.
ایران نیز در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ بعنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده کشورمان است.
کشور‌های بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات عربی متحده، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین، عضو مجمع گفت وگوی همکاری آسیا ACD هستند.
این اجلاس تا فردا در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان ادامه دارد.

دیگر خبرها

  • ارتباط اتاق ها با هدف ارتقا شبکه سازی ارتقا یابد
  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است
  • اجلاس اتاق های بازرگانی کشورهای عضو ACD-اصفهان
  • اتاق‌های بازرگانی برای شبکه‌سازی به دنبال گسترش ارتباطات باشند
  • موضوعات مشترک کشور‌های عضو ACD پیگیری شود
  • اثرگذار بودن برگزاری نشست‌ها درتوسعه همکاری‌های تجاری
  • آغاز دومین اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا
  • بخش خصوصی به افزایش همکاری کشورهای آسیا کمک می‌کند
  • آسیا با ترویج گفت‌وگو توانمندتر می‌شود
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی