Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@04:54:55 GMT

«یللی» داود آزاد رونمایی شد/ راه رفتن در مسیر درست

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۴۳۵۴۵

«یللی» داود آزاد رونمایی شد/ راه رفتن در مسیر درست

به گزارش خبرگزاری مهر، میلاد عرفان پور مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری در مراسم رونمایی از تازه ترین آلبوم داود آزاد نوازنده و آهنگساز موسیقی ایرانی که روز یکشنبه ۷ بهمن در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد، با قرائت شعری از حزین لاهیجی بیان کرد: استاد داوود آزاد آن نوع از موسیقی را شناخته که با اصالت هنری ایرانی ما عجین باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آلبوم برگ افتخاری برای هنر امروز و همچنین حوزه هنری است که توانستیم به بازار موسیقی عرضه کنیم. 

وی با تشکر از حوزه هنری گیلان برای انتشار این آلبوم بیان کرد: امیدواریم از این دست کارها در همه مراکز کشور استمرار داشته باشد و باز هم در خدمت این بزرگواران باشیم.

آثار داود آزاد مسیر درستی را طی کرد

رضا مهدوی موسیقیدان و پژوهشگر نیز عنوان کرد: حوزه هنری خانه من است و ۳۲ سال است در این ملک قدم می گذارم. این بخش اگر نگوییم بی نظیر در امر فرهنگ و هنر اما کم نظیر عمل می کند. اینکه هنرمندان حقیقی چطور حمایت شوند و شاکله  موسیقی کشور چطور باشد امری است که با حمایت از آلبومی نظیر «یللی» میسر می شود.

وی با جریان شناسی فعالیت هنری داوود آزاد ادامه داد: آثار داوود آزاد از گذشته تاکنون مسیر درستی را طی کرده است. او دچار وسوسه نشده است تا برای درآمد بیشتر و اقتصاد هنر مسیر فعالیت خود را تغییر دهد. اقتصاد هنر از اقتصاد ورزش و برندها متفاوت است. اثر خوب همیشه دیده خواهد شد. داوود آزاد موسیقی نرمینه ای ارائه می کند و هواداران او در میان گروه های مختلف جامعه هستند. حوزه هنری وظیفه دارد از او و همتایانش حمایت کرده تا بخشی از خلاهای موسیقی را جبران کند. به هر حال موسیقی بی کلام نباید مغفول بماند. نگاه داوود آزاد به موسیقی دستگاهی و آموزه های درست آن ما را متوجه فضایی مخملی و پر از آرامش می کند، به ویژه در شرایطی که جامعه ما نیاز به آرامش دارد.

علت بی توجهی به سبک هندی را درک نمی کردم

ساعد باقری شاعر، پژوهشگر و استاد دانشگاه نیز بیان کرد: انتشار آلبوم جدید داوود آزاد را به او و خودم تبریک می گویم. زیرا بعد از ۲۵ سال پافشاری و مداومت که چه دریایی در شعر سبک هندی برای موسیقی هست و نشناخته باقی مانده است، به ثمر نشسته است. من علت این بی توجهی به سبک هندی را در موسیقی درک نمی کردم. شعر سبک عراقی نرمش زبانی دارد و با موسیقی سازگارتر است اما نباید منجر به تکرار و انکار سبک هندی شود.

وی افزود: آنچه در موسیقی هند و پاکستان هست، موسیقی قوالی است اما موسیقی افغانستان قبل از آن شبیه موسیقی خراسان ایران بوده است. در سبک هندی ممکن است غزل های کمی مناسب موسیقی بیابیم اما کارهای بکر و نابی وجود دارند که به موسیقی غنا می بخشد. پس اگر قرار باشد از شعر سبک هندی برای موسیقی انتخاب کنیم قطعا حزین لاهیجی یکی از شاعران آن ها است. حزین با موسیقی شعر سر و کار جدی دارد. از جمله انتخاب ردیف های بلند که بخشی از وزن را به تکرار می گیرد و این امر نظیر راه رفتن بر لبه تیغ است. ایرادی که به شعر شاعران سبک هندی وارد می کنند توجه بیش از حد به مضمون است که موجب دست اندازهای زبانی می شود. در شعر حزین نرمش زبان و نزدیک شدن به زبان عامه و توده مردم دیده می شود. همچنین در توجه به موسیقی در شعر و در استفاده از ردیف ها این شاعر برجسته بسیار خوب عمل کرده است.

باقری تاکید کرد: امیدوارم انتشار این آلبوم سرآغاز کارها و آثار خوب در موسیقی باشد. آرامش این آلبوم فارغ از فضای خودنمایی است. نجابت و رنگ آلبوم یللی و آنچه از استنباط هایم دریافت می کنم این است که آن را یک روایت بدانیم.

نادر گهرسودی ناظر ضبط آلبوم یللی نیز درباره ویژگی های این اثر بیان کرد: استاد آزاد با درایت و درک درست با شعر حزین زندگی کرده است و اشعاری را انتخاب کرده که هنوز در زندگی ما جریان داشته است. من بر این باورم پیام حزین سال های دور و داوود آزاد روزگار نزدیک هر دو به اصل خویش برگشتن است.

در بخشی از این مراسم ساعد باقری، محسن مومنی شریف، قاسمی مدیر حوزه هنری استان گیلان، مجدالدین معلمی، میلاد عرفان پور، کریم زمانی، علی جهاندار، عجمی، ایرانی برای رونمایی از البوم یللی روی سن رفتند و محسن دایی نبی تابلوی یادبودی را به او تقدیم کرد. در پایان این مراسم داوود آزاد به همراه گروه موسیقی خود به اجرای سه قطعه از آلبوم یللی پرداخت.

در ادامه این برنامه نیز مستندی از گفته های اهالی موسیقی و شعر نظیر رضا دربندی، علیرضا میرعلینقی، رضا مهدوی، داوود آزاد، حافظ ایمانی، زکریا یوسفیدرباره آلبوم «یللی» و مسیر فعالیت هنری خالق آن پخش شد.

کد خبر 4526214 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: آلبوم موسیقی حوزه هنری داود آزاد موسیقی ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۴۳۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سریال نون خ ترادژی زندگی هنرمند سیستانی شد

هنرمند اهل سیستان و بلوچستان معتقد است که استفاده‌ی بی‌اجازه از آهنگش در سریال «نون خ» یکی از تاسف بارترین ترادژی‌های زندگی هنری‌اش شده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سریال «نون خ» یکی از آثارِ پربیننده تلویزیون در سال‌های اخیر بوده است. اثری که با پرداختن به فرهنگِ اقوام و رفتن به سمتِ سوژه‌ای جذاب، توانسته در دل مخاطبان جای خود را باز کند. «نون خ» با محوریت مردمانِ کُرد، تمرکزش را روی گویش‌های منطقه کردستان و کرمانشاه گذاشته است.

در سری جدیدی این سریال، بخشی از داستان در سیستان و بلوچستان اتفاق می‌افتد و تهیه کنندگان این سریال برای این بخش از داستان‌شان از موسیقی محمدعلی دلنواز(محمد حسنی)‌ استفاده کرده‌اند. گویا هیچ هماهنگی برای این کار با محمدعلی دلنواز انجام نشده است. حتی در تیتراژ سریال هم نامی از این هنرمند بیان نشده است. حالا محمدعلی دلنوازی با انتشار متنی به این موضوع اعتراض کرده است.

در ادامه متن منتشر شده از سوی محمدعلی دلنواز خطاب به تهیه کنندگانِ سریال «نون خ» را می‌خوانید:

 

«پس از سال‌ها فعالیت در حوزه موسیقی روزهای گذشته با یکی از تاسف بارترین تراژدی‌های زندگی هنری خود مواجه شده‌ام و آن اینکه توسط یک سریال تلویزیونی بنام نون خ به کارگردانی آقای سعید آقاخانی و با تهیه کنندگی آقای مهدی فرجی یکی از ساخته‌های بنده به نام بهار با آهنگسازی، تنظیم و نوازندگی اینجانب محمدعلی دلنواز(محمدحسنی) و با خوانندگی باسط ضرابی، شعر یوسف بلوچ پسابندری و با همنوازی گروه آدینک به سرپرستی بنده، در سریال نون خ به سرقت و تاراج برده شده، به نحوی که نسخه کپی این اثر آن هم بدون کسب اجازه از خالق و صاحب اثر در قسمت هشتم سریال نون خ فصل پنجم از دقیقه 25 تادقیقه 29 به عنوان تم اصلی گنجانده شده به گونه‌ای که در تیتراژ سریال هیچ نامی از صاحب اثر و نوازندگان گروه آدینک، برده نشده است.
اینجانب محمدعلی دلنواز به عنوان بخشی از هویت فرهنگی و هنری جغرافیای خود ضمن مراتب خرسندی و سپاس از توجه نون خ به بلوچستان، عمل غیر حرفه‌ای دست اندر کاران سریال نون خ را برای این سرقت هنری مذمت نموده و از سینماگران و هنرمندان کشور درخواست ورود به این موضوع و حمایت و همراهی جهت برقرای عدالت و انصاف برای به تاراج رفتن حاصل دسترنج زندگی هنری خود را دارم...»

 

در این ویدیو بخش‌هایی از سریال نون خ را می‌بینید که در آن از موسیقی محمد دلنواز استفاده شده است
 

 

البته این تنها اعتراض از سوی اهالی موسیقی به سریال «نون خ» نیست؛ چندی پیش هم حسین صفامنش نسبت به استفاده‌ی تهیه کنندگانِ این سریال از آثارش اعتراض کرده بود. صفامنش هم گفته بود که از آثارش بدون اجازه و رضایت او در این سریال استفاده شده است.

صبح روز سه‌شنبه 11 اردیبهشت 1403، تهیه کننده سریال «نون خ» در نشست خبریِ عوامل این سریال، در پاسخ به اعتراضِ حسین صفامنش گفته است: «ما در بخش کولبرها از موسیقی آقای صفامنش استفاده کردیم، البته نافی موضوع مالکیت معنوی نیستم اما تصورم نبود شکایت کنند. فکر می‌کردم او زنگ می‌زند و می‌گوید دمت گرم، وقتی به کولبرها پرداختی از این قطعه استفاده کردی. البته درباره حقوق مادی و معنوی این حق با آقای صفامنش است و حتماً برای جبران ماجرا در خدمت هستم. در این 2 فصل قبلی تلاشی هم صورت گرفت که بتوانیم با او مذاکره کنیم. اما سعید آقاخانی دنبال صدای بکری بود اما نشد از ایشان استفاده کنیم. آرزو دارم موفق باشند.»

حال باید دید که واکنش تهیه کننده سریال «نون خ» به اعتراض جدیدی که از سوی هنرمندِ سیستان و بلوچستانی مطرح شده، چه خواهد بود؟

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پشت‌پرده محبوبیت تیلور سوئیفت چیست؟
  • سریال نون خ ترادژی زندگی هنرمند سیستانی شد
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران
  • هیچ نهادی مجاز به لغو کنسرت‌ها نیست/ در سوگِ مرگِ «موسیقی هنری»
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا(ع) در دهه کرامت
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران | وقتی او در مورد پایان رابطه عاطفی خود حرف می‌زند...
  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • لزوم هدایت درست انتخاب رشته دانش آموزان در دانشگاه‌
  • کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد
  • کتاب نامداران موسیقی سنندج رونمایی شد