Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@13:21:19 GMT

جنایات داعش را در «نامیرا» ببینید

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۴۳۹۶۲

جنایات داعش را در «نامیرا» ببینید

به گزارش حوزه تئاتر  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، «نامیرا» به نویسندگی و کارگردانی امیرحسین شفیعی نام نمایشی است محیطی و حاصل کار گروه کارگاه تئاتر ایران که با مشارکت اداره کل هنر‌های نمایشی و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران از ۲۱ بهمن در پارک دانشجو اجرا می‌شود.

در خلاصه داستان این اثر آمده است: «نامیرا» روایت دختر شهید مدافع حرمی است که به دنبال پیدا کردن پدر خود در عالم رویا به سوریه سفر می‌کند و در این سفر پر رمز و راز خیالی با داعش و جنایت‌های این گروه روبه‌رو می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شفیعی در مورد روند شکل‌گیری «نامیرا» گفت: تقریبا از دو سال پیش بود که فکر کردن به طرح اولیه نمایش «نامیرا» را آغاز کردم، به دلیل ماهیت کار ناچار بودم پژوهش‌ها و تحقیقاتی انجام دهم که انجامشان از شکل‌گیری ایده اولیه تا امروز که کار، مراحل پایانی خود را طی می‌کند حدود دو سال زمان برد.

وی این اثر را حاصل دغدغه پاسخ به یک سوال نیز دانست و ادامه داد: «نامیرا» به این سوال نیز می‌پردازد که چه قدرت‌هایی با چه ایدئولوژی‌هایی داعش را به وجود آوردند و زمانی که از داعش صحبت می‌کنیم نمی‌توانیم نقش شهدای مدافع حرم را نادیده بگیرم. در نتیجه «نامیرا» قصه و روایت سر‌هایی هست که داده شد تا محور‌های مقاومت، مرز کشور ما و مرز کشور‌هایی که در خط نخست مقاومت هستند حفظ شود.

کارگردان نمایش «دریادلان» در مورد این پروژه گفت: «نامیرا» با ۶۰ بازیگر اجرا می‌شود و یک گروه هنری ۳۰ نفره، این ۶۰ بازیگر را پشتیبانی خواهند کرد که شامل طراحان بخش‌های مختلف می‌شوند. گروه نمایش «نامیرا» ۹۰ نفره در حدود سه ماه است که در حال تمرین هستند.

وی ادامه داد: در این نمایش ۱۲ بازیگر کودک نیز بازی می کنند و اگر بخواهم به نام چند نفر از اعضای گروه اشاره کنم می‌توانم از علی براتی به عنوان مشاور کارگردان، مژگان عیوضی طراح لباس، مهدی حبیبی و روح‌الله سنایی طراحان فضا و صحنه، ثمین سالک طراح گریم و بابک کیوانی آهنگساز اشاره کنم.

شفیعی در مورد شرایط اجرای این نمایش گفت: چون قرارمان این بود که «نامیرا» را در محیطی بزرگ، فضایی باز و با دکور و آکسسواری وسیع اجرا کنیم مراحل تمرین‌مان بسیار دشوار بود و با این وجود، از ۲۱ بهمن در پارک دانشجو مجموعه تئاتر شهر روی صحنه می‌رویم و تا اواسط اسفند به اجرای خود ادامه خواهیم داد و تعدادی از این اجرا‌ها نیز در قالب بخش دیگرگونه‌های اجرایی سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر برگزار می‌شود.

رئیس انجمن هنر‌های نمایشی استان تهران در پایان تصریح کرد: ما تلاش کرده‌ایم نگاهی هنری به این موضوع داشته باشیم و با زبان تئاتر و ویژگی‌های خاص این زبان، به دور از شعارزدگی و قضاوت‌های نا به جا یا هدفمند، مسئله داعش و محور‌های مقاومت را مورد بررسی قرار دهیم. در این نمایش، داعش را از پیدایش تا نابودی به تصویر خواهیم کشید و تمام تلاش من به عنوان کارگردان این بوده است که مانند آثار پیشین و حداقل مانند «دریا دلان» که در همین پارک دانشجو اجرا شد، برای نسل جوان کار کنم و به همین دلیل، هم در محتوا و هم در شکل اجرا از شعارزدگی دوری کرده‌ام تا بتوانم با نسل جوان ارتباط برقرار کنم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: چهل سالگی انقلاب تئاتر کارگردان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۴۳۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان در این مراسم گفت: یک نوجوان و جوان ایرانی منفعل نیست و به آنچه در پیرامون خود می‌گذرد اشراف و آگاهی و نگاه عمیق دارد.

ابراهیمی‌هژیر افزود: نمایش‌های شما امروز نشان داد که کودک و نوجوان ایرانی انزجاز عمومی مردم جهان از صهیونیست را از طریق رسانه‌های خود درک می‌کند و می‌بیند و می‌شنود.

او تأکید کرد: حقانیت جمهوری اسلامی در دفاع از مظلومان، کودکان، پیران و زنان را درک می‌کند.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس نیز گفت: هنر یعنی انسان خود را در اقیانوس بیکران الهی ببیند و دیگران را نیز همراه خود کند و هنرمند واقعی باید این ویژگی را داشته باشد.

حمیدرضا حاجی بابایی افزود: از میان هنرها، تئاتر هنری است که انسان حرارات، هیجان و پیام بازیگر و متن داستان را به خوبی حس  و با آن ارتباط برقرار می‌کند.

او با بیان اینکه امروز در کشور ما هنر حرف اول را می‌زند، تأکید کرد: باید کشف استعدادها در زمینه هنر از کودکی آغاز شود و اگر این اتفاق بیافتد تا پایان همراه او  خواهد بود زیرا در لوح وجود او ماندگار شده است.

در این مراسم بیانیه هیئت داوران از سوی احمد بیگلریان، پیشکسوت تئاتر و داور این دوره از جشنواره قرائت شد و با رای و نظر داوران نمایش‌های برگزیده در بخش تئاتر کانون، قیچی که دنبال کار می گشت به مربیگری  محمدجواد بختیاری از مرکز ۳ همدان، آه سرزمین من به مربیگری نوشین بیگلریان از مرکز ۳ همدان و نمایش برگزیده بخش آزاد، نمایش قصه پر غصه از کبودرآهنگ معرفی شدند که به مرحله کشوری هنرهای نمایشی کانون راه پیدا کردند.

۱۰ گروه نمایشی در این جشنواره شرکت کرده بودند که ۶ گروه کانونی و ۴ گروه در بخش آزاد بودند.

دیگر خبرها

  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان مشغول پاکسازی قومی و شیعه‌کشی است؛ ایران هم سکوت می‌کند
  • استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»
  • «روال عادی» به هفته پایانی اجرا در تئاتر شهر رسید 
  • اعلام آمار فروش سالن‌های دولتی تئاتر
  • «روال عادی» به هفته پایانی اجرا در تئاتر شهر رسید
  • برگزاری جشنواره جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • نمایش‌های بدون سلبریتی شگفت‌انگیز هستند/ تئاتر باید تماشاگر را به چالش بکشد
  • نمایش‌های بدون سلبریتی شگفت‌انگیز هستند/تئاتر باید تماشاگر را به چالش بکشد
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • بازیگران اصلی «بیرون‌پشتِ‌در» معرفی شدند/ اجرا در تالار قشقایی