Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-07@02:52:10 GMT

راه‌آهن میانه-اردبیل پس از ۷ سال جان گرفت‌

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۴۵۲۱۲

راه‌آهن میانه-اردبیل پس از ۷ سال جان گرفت‌

تین‌نیوز | 

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور با بیان اینکه کمبود منابع مالی و شرایط خاص جغرافیایی دو عامل توقف پروژه راه‌آهن میانه-اردبیل بود، گفت: با جذب فاینانس داخلی، این پروژه سال ۱۴۰۰ تحویل مردم می‌شود.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از فارس، خیرالله خادمی اظهار داشت: به دنبال هدف‌گذاری دولت مبنی بر اتصال پنج مرکز استان به شبکه ریلی کشور تلاش کردیم، خطوط ریلی دارای اولویت را تکمیل کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور ادامه داد: یکی از این پروژه‌های اولویت‌دار راه‌آهن میانه-اردبیل است که ضرورت داشت که به سرعت تکمیل شود. 

وی گفت: با تکمیل پروژه راه‌آهن میانه - اردبیل، اردبیل به شبکه ریلی کشور متصل می‌شود و در آینده این خط ریلی به پارس‌آباد مغان و کشور آذربایجان هم متصل خواهد شد و درنهایت تا روسیه هم خواهد رفت؛ این خط ریلی در آینده واریانت موازی خط آهن رشت - آستارا خواهد شد، اما فعلا اتصال اردبیل به شبکه ریلی مدنظر است.

معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: در برخی قطعات‌ پروژه راه‌آهن میانه-اردبیل مسیر کوهستانی و صعب‌العبور است و ‌فعالیت عمرانی سنگین می‌طلبد؛ تاکنون‌ حدود ۳۵ میلیون مترمکعب خاک‌برداری و خاکریزی در این پروژه انجام شده است که حجم بالایی است، ما در مسیر ریلی قزوین - رشت ۲۲ مترمکعب میلیون خاکبرداری و خاکریزی داشتیم.

خادمی ادامه داد: در پروژه راه‌‌آهن میانه-اردبیل ۲۶ کیلومتر تونل و ۵ کیلومتر پل احداث شده است، بلندترین پل ریلی کشور با ارتفاع حدود ۸۰ متر در این خط آهن اجرا شده است و اینها همه نشان از عظمت پروژه دارد.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور بیان کرد: پیشرفت فیزیکی کل پروژه راه‌آهن میانه-اردبیل در بخش زیرسازی ۷۳ درصد است و در مجموع، کل پروژه ۴۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

فاینانس ۷۵۰ میلیارد تومان بانک ملی در خط‌آهن میانه-اردبیل

وی ادامه داد: امسال‌ مقرر شد، اولین فاینانس داخلی از طریق مجوز ماده ۵۶ قانون‌ برای این خط ریلی جذب کنیم، در این‌ راستا فراخوان برگزار کردیم و بانک ملی به عنوان فاینانسر داخلی اعلام آمادگی کرد‌ ۷۵۰ میلیارد تومان در این پروژه تأمین اعتبار ‌کند.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور ادامه داد: همچنین ‌مقرر شد بقیه اعتبار از محل منابع دولتی تأمین شود، به همین دلیل از تابستان امسال روند اجرایی پروژه خط‌آهن میانه-اردبیل سرعت گرفت.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: امسال هم منابع دولتی به پروژه راه‌آهن میانه-اردبیل‌ با توجه به ردیف اعتباری که داشت، ‌ اختصاص یافت، ضمن آنکه افزایش ردیف اعتباری پروژه را هم انجام دادیم، پروژه برای‌ امسال ۱۰۰ میلیارد تومان و برای سال آینده در لایحه بودجه ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار خواهد داشت.

خادمی تأکید کرد: امیدواریم از محل تأمین اعتبارهای مذکور (فاینانس بانک ملی و اعتبارات دولتی) بتوانیم‌ پروژه ریلی میانه-اردبیل را ۳ ساله اجرا کنیم و سال ۱۴۰۰ این خط‌آهن را تکمیل کرده و تحویل مردم دهیم.

تکمیل خط‌آهن میانه-اردبیل نیازمند ۱۵۰۰ میلیارد اعتبار‌

وی گفت: امیدواریم رقم یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی که برای تکمیل این پروژه مورد نیاز است در سه سال آینده از محل فاینانس و اعتبارات دولتی تأمین شود تا بدین ترتیب پروژه به پایان برسد.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: تاکنون ۷۰۰ میلیارد تومان در پروژه راه‌آهن میانه  - اردبیل هزینه شده است که ارزش روز آن، امروز ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور گفت:‌ اگر پروژه به اتمام برسد، ارزش کل پروژه بیش از ۵ هزار میلیارد تومان خواهد بود و یکی از پروژه‌های کلان و بزرگ ریلی کشور خواهد بود.

کمبود اعتبار و رانش‌های ممتد زمین دو دلیل عمده توقف خط‌آهن میانه-اردبیل

خادمی بیان کرد: پروژه راه‌آهن میانه-اردبیل از نظر مهندسی جزو پروژه‌های خاص ما محسوب می‌شود، این خط ریلی‌ از مسیر‌های کوهستانی عبور می‌کند و مسیر از نظر زمین‌شناسی بسیار پیچیده بود‌ که اجرای آن ر ا کمی با مشکل مواجه کرد، ضمن آنکه در مسیر عبور خط‌آهن، رانش‌های زیادی داشتیم، در این راستا مطالعات دقیقی در مسیر ساخت‌ در دو سه سال اخیر انجام شد.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور ادامه داد: این پروژه مدتی‌ به دلیل عدم تأمین منابع متوقف بود، پروژه تا سال ۹۰ خوب اجرا شد، اما تزریق منابع اعتباری پس از آن، بسیار محدود شد؛ همچنین بروز برخی رانش‌ها در مسیر از دیگر دلایل کندشدن پروژه بود‌ که مجبور شدیم مطالعات دقیق‌تری از طریق متخصصان زمینی‌شناسی دانشگاهی انجام دهیم.

وی تأکید کرد: کمبود منابع مالی و رانش‌ها در طول مسیر ‌موجب تأخیر در تکمیل‌ پروژه خط‌آهن میانه-اردبیل شد؛ امیدواریم در سه سال آینده این پروژه را تکمیل کنیم و سال ۱۴۰۰ این خط‌اهن را به مردم اردبیل هدیه دهیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت:‌ در حال حاضر پیمانکاران و مشاوران پروژه که همه داخلی هستند، ‌در حال کار هستند و امیدواریم عملیات‌ عمرانی پس از متعادل‌تر شدن هوا، سرعت هم بگیرد، به هر حال در فصل سرد سال هستیم که سرعت اجرای پروژه کندتر است، اما امیدواریم از ابتدای سال آینده پروژه سرعت بگیرد.

به گزارش فارس پروژه راه‌آهن میانه-اردبیل‌ به طول ۱۷۵ کیلومتر دارای ۲۶ کیلومتر تونل و ۵ کیلومتر پل و گالری است که در مقایسه با سایر پروژه‌ها از شرایط ویژه‌ای برخوردار است.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: شرکت ساخت راه آهن میانه اردبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۴۵۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم سوانح ریلی در کشور به هفته‌ای سه ونیم حادثه رسید

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران در حالی که بخش عمده ای از سفرهای حمل‌ونقل عمومی کشور  از طریق ریل انجام می شود و با توجه به آنکه دولت در تلاش است که ناوگان و واگن های حمل ونقلی کشور را نوسازی و مقاوم سازی کند،   مدیرعامل شرکت راه آهن نیز اعلام کرد: با تلاش های صورت گرفته در ستاد و مناطق به‌ویژه نیروهای عملیاتی و همچنین شرکت‌های بخش خصوصی، در سه سال گذشته شاهد کاهش مستمر سوانح ریلی بوده‌ایم و از هفته‌ای چهار و نیم سانحه به هفته‌ای سه و نیم سانحه به طور متوسط رسیده‌ایم که کمترین میزان سوانح ریلی در دهه گذشته بوده است.

 صالحی، تأکید کرد: مسلماً این نتیجه شیرین و مبارک با دست روی دست گذاشتن صورت نگرفته؛ بلکه با تلاش مضاعف و افزایش دقت عمل پرسنل عملیاتی در مناطق مختلف از یک‌سو و اقدامات مهم زیرساختی از سوی دیگر عملی شده است که از همه همکاران گران‌قدر در حوزه‌های مختلف ایمنی، سیر و حرکت، خط، ناوگان، ستاد، پلیس، حراست و… تشکر و قدردانی می‌کنم.

رئیس هیئت‌مدیره راه‌آهن افزود: یکی از اقدامات شاخص سال گذشته، اصلاح وضعیت ترمز ۸ هزار واگن باری بود که به اذعان متخصصان امر و همچنین نیروهای  عملیاتی یک اتفاق بزرگ و به تعبیری یک انقلاب در حوزه ایمنی و ناوگان بود.

وی افزود: پیش از این بخشی از واگن‌های شبکه، سال‌های طولانی بدون ترمز و با شیر بسته در شبکه ریلی سیر می‌کردند و حتی قوانین سیر و حرکت براین‌اساس وضع شده بود که متأسفانه به‌درستی هم عمل نمی‌شد و به کابوسی برای لکوموتیورانان تبدیل شده بود.

او  تاکید کرد: خوشبختانه این اتفاق که در نگاه اول غیرممکن به نظر می‌رسید، در سال گذشته با پیگیری و تلاش مستمر و اختصاص هزینه‌های لازم انجام گرفت و امیدواریم دیگر شاهد چنین مسئله‌ای نباشیم.

براساس این گزارش در حال حاضر با اجرای این طرح بسیاری از لوکوموتیو رانان هم ابراز رضایت کرده و اعلام کرده اند که ایمنی آنها هم با اجرای این اقدام بسیار افزایش یافته و ما شاهد کمتر شدن روند حادثه در بسیاری از سیر ها هستیم.

گفتنی است نوسازی ناوگان ریلی کشور و لوکوموتیو ها هم در این بخش خود نقش بسیار موثری در کاهش سهم حوادث ریلی داشته است که به نوعی یک رکورد به شمار می رود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • بارگیری غیراستاندارد محموله افغانستان توسط کنسرسیوم ریلی+عکس
  • قطار ترانزیتی روسیه به مقصد هندوستان وارد کشور شد
  • تامین اعتبار مطالعات چهار پروژه شیلات استان اردبیل
  • وارن بافت سهام اپل را فروخت | تلاش برای تصاحب بازار کشور های آسیای میانه
  • تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  • پروژه های آب و فاضلاب جنوب استان اردبیل ساماندهی می شود
  • پروژه های آب و فاضلاب جنوب استان اردبیل ساماندهی می شوند
  • استاندار اردبیل: راه‌آهن اردبیل امسال به بهره‌ برداری می‌رسد
  • سهم سوانح ریلی در کشور به هفته ای سه ونیم حادثه رسید
  • سهم سوانح ریلی در کشور به هفته‌ای سه ونیم حادثه رسید