Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@19:32:55 GMT

آغاز فاز دوم آموزش شغلی دوگانه ایران وآلمان

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۴۷۱۹۷

آغاز فاز دوم آموزش شغلی دوگانه ایران وآلمان

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا مقیدی، مدیر پروژه ایران بنیاد SBH آلمان، اباذر براری، مدیر امور توسعه معاونت استان‌های اتاق ایران و رضا ترخان و محمد علیشاهی، نمایندگان سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در نشستی به بیان دستاوردهای یکساله پروژه همکاری آموزش شغلی دوگانه ایران و آلمان  پرداختند و از آغاز فاز دوم اجرای این موافقت‌نامه خبر دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقیدی این توافق را از جمله دستاوردهای برجام توصیف کرد و گفت: پس از اجرایی شدن برجام و در قالب موافقت‌نامه‌های اقتصادی، دولت‌های ایران و آلمان توافق کردند تا در زمینه آموزش نیروی کار با یکدیگر همکاری کنند و این پروژه حاصل توافقات ذکر شده است.

مدیر پروژه ایران بنیاد SBH افزایش سنجش نیاز مهارتی بنگاه‌های ایرانی را از جمله اهداف فاز اول پروژه همکاری آموزش شغلی دوگانه ایران و آلمان دانست و ادامه داد: بر این اساس طی یک سال گذشته، علاوه بر ارائه مزیت‌های آموزش دوگانه در استان‌های مختلف ایران و ایجاد ارتباط میان بنگاه‌ها، اتاق بازرگانی و سازمان فنی و حرفه‌ای، به صورت آزمایشی نیازهای بنگاه‌های ایرانی به مهارت‌های مختلف ارزیابی شده و دوره‌های آموزشی مرتبط با این مهارت‌ها در سازمان فنی و حرفه‌ای کشور طراحی شده است.

مقیدی کمبود نیروی کار ماهر را یکی از مشکلات اقتصاد ایران دانست و گفت: واقعیت این است که بیکاری در ایران تا حد زیادی ناشی از کمبود مهارت شغلی در میان نیروی کار و نا همخوان بودن عرضه نیروی کار با نیاز بنگاه‌های اقتصادی است. این پروژه به بنگاه‌ها کمک می‌کند تا نیروی کار را با توجه به نیاز خود تربیت کرده و مهارت مورد نیاز خود را به کار بگیرند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال در اجرای طرح پایلوت این توافقنامه، تنها در تبریز از ۲۰ بنگاه عضو اتاق بازرگانی ایران نیازسنجی و مشخص شد که این بنگاه‌ها نیاز به آموزش کارکنان خود در زمینه نقشه‌کشی صنعتی دارند. به همین دلیل دوره‌های مرتبط با این مهارت در سازمان فنی و حرفه‌ای کشور تعریف شد و اکنون کارکنان ۱۲ بنگاه مشغول گذراندن این دوره‌ها هستند.

مدیر پروژه ایران بنیاد SBH با اشاره به اینکه در انجام این پروژه از نظام آموزشی آلمان الگو برداری شده است، گفت: آلمان با استفاده از نظام آموزش دوگانه توانسته آموزش مهارت در این کشور را تقاضا محور کرده و کارکنان را با توجه به نیاز بنگاه‌ها تربیت کند. به همین دلیل اکنون نرخ بیکاری افراد زیر ۲۵ سال در آلمان ۷ درصد است که پایین‌ترین نرخ بیکاری در اتحادیه اروپا به شمار می‌آید.

وی افزود: آلمان این خدمت را به کشورهایی که با آن‌ها مراوده اقتصادی دارد، ارائه می‌دهد و هدف از آن کاهش نرخ بیکاری در کشورهای هدف است. به همین منظور طی یکسال گذشته با کمک کارشناسان آلمانی، بنگاه‌های ایرانی به صورت پایلوت نیازسنجی شده‌اند، در سراسر کشور جلسات مشاوره برای جذب بنگاه‌ها به نظام آموزش دوگانه برگزار شده و همچنین ارتباطات مورد نیاز میان بنگاه‌ها، اتاق‌های بازرگانی وسازمان فنی و حرفه‌ای ایجاد شده است.

هماهنگ کردن آموزش با نیاز بنگاه‌های کشور

در ادامه این نشست، رضا ترخان، نماینده سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در پروژه همکاری آموزش شغلی دوگانه ایران و آلمان با بیان اینکه در جهان، آموزش‌های مهارتی جزو گران‌ترین آموزش‌ها هستند، گفت: در ایران این آموزش‌ها به صورت رایگان عرضه می‌شوند، با این حال آموزش مهارتی از کمترین ردیف اعتباری بین تمام انواع آموزش برخوردار است.

ترخان با اشاره به اینکه ناهمخوان بودن خروجی موسسات آموزشی با نیاز بازار یکی از معضلات بزرگ کشور است، ادامه داد: متاسفانه تا کنون آموزش مهارت در سازمان فنی و حرفه‌ای نیز به صورت عرضه محور و نا موثر بوده و به همین دلیل بسیاری از کسانی که دوره دیده‌اند، موفق به یافتن شغل مرتبط با مهارت خود نمی‌شوند. اما با این پروژه قصد داریم این خلا را پر کرده و آموزش‌های مهارتی را با نیاز بنگاه‌ها منطبق کنیم.

وی از اجرای طرح پایلوت در شهرهایی همچون یزد، اراک، ارومیه و تبریز خبر داد و گفت: پروژه همکاری آموزش شغلی دوگانه ایران و آلمان این امکان را فراهم می‌کند که دوره‌های آموزش مهارت هدفمند شوند و ارتباط موثر میان بنگاه، موسسه آموزشی و نیروی کار به عنوان یک اکوسیستم مهارتی شکل بگیرد.

همچنین محمد علیشاهی، دیگر نماینده سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در این نشست با بیان اینکه پیش‌زمینه اجرای این پروژه ایجاد زیرساخت‌های ارتباطی در استان‌ها بوده است، گفت: این زیرساخت‌ها اکنون با ایجاد ارتباط میان بنگاه‌ها، سازمان فنی و حرفه‌ای و اتاق‌های بازرگانی در چندین استان تشکیل شده و آمادگی لازم برای اجرای فازهای بعدی پروژه وجود دارد.

وی ادامه داد: فاز اول این پروژه که به صورت پایلوت سه سال اجرا شده، نیازسنجی بنگاه‌های کشور بوده است. فاز دوم شامل اجرای دوره‌های آموزش مهارتی و فاز سوم شامل ارزیابی کل پروژه برای اجرای پروژه‌های بعدی است.

رفع مشکل بخش خصوصی در یافتن نیروی کار ماهر

در این نشست همچنین اباذر براری، مدیر امور توسعه معاونت استان‌های اتاق ایران پروژه همکاری آموزش شغلی دوگانه ایران و آلمان   را یکی از اتفاقات خوب رخ داده در حوزه کسب و کار در ایران توصیف کرد و گفت: یکی از مشکلاتی که اکنون اقتصاد ایران با آن دست و پنجه نرم می‌کند، کمبود نیروی کار ماهر است. این مساله باعث شده از یکسو بنگاه‌ها از یافتن نیروی کار ماهر ناتوان باشند و از سوی دیگر بخش بزرگی از نیروی کار با مشکل بیکاری روبرو باشند.

براری ادامه داد: این مشکل از نظام آموزشی ما نشات می‌گیرد که نیروی کار را برای بخش دولتی تربیت می‌کند و از نیازهای بخش خصوصی غافل است. در واقع می‌توان گفت هیچ نهادی برای نیازسنجی از بخش خصوصی و تربیت نیروی کار ماهر مورد نیاز این بخش وجود ندارد.

وی افزود: اتاق بازرگانی ایران به عنوان پارلمان بخش خصوصی، در این پروژه سعی دارد تا آموزش نیروی کار را از شکل عرضه محور، به تقاضا محور تغییر دهد تا آموزش نیروی انسانی کشور مبتنی بر نیاز بنگاه‌ها باشد.

گفتنی است توافق همکاری آموزش شغلی دوگانه ایران و آلمان سال ۱۳۹۶ بین اتاق بازرگانی ایران، بنیاد SBH آلمان و سازمان فنی و حرفه‌ای کشور منعقد شده و اکنون یکسال از اجرای آن می‌گذرد.

هدف اصلی این پروژه، معرفی و ایجاد ساختار عناصر آموزش شغلی دوگانه در ایران با کارایی موثر در آموزش مشاغل مورد نیاز صنایع و بنگاه‌های اقتصادی است. انتظار می‌رود با تقویت روابط همکاری بین سازمان فنی و حرفه‌ای، اتاق های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان ها و تشکل های تخصصی نیاز های آموزش شغلی بنگاه های اقتصادی شناخته شود برنامه های آموزشی با توجه به نیاز روز صنعت تدوین و در نهایت منجر به بالا رفتن سطح مهارتی نیروی کار متخصص در ایران شود.

به همین منظور، بنگاه‌هایی که عضو اتاق بازرگانی ایران هستند، می‌توانند با مراجعه به درگاه اینترنتی bbpiran.ir نسبت به اعلام نیازهای آموزشی خود در زمینه مهارت شغلی اقدام کنند.

کد خبر 4526564

منبع: مهر

کلیدواژه: آلمان آموزش مهارتی اعزام نیروی کار بیکاری مهاجرت نیروی کار مهارت آموزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۴۷۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق شعار سال نیاز به مدیران انقلابی و جهادی دارد

به گزارش خبرنگار مهر، موسی فکور عصر یکشنبه در جلسه‌ای که با حضور تعدادی از مدیران کل استان در فرمانداری شهرستان آستارا برگزار شد، اظهار کرد: شهرستان آستارا با توجه به اینکه این شهرستان مهم‌ترین پل راهبردی ایران با کشور جمهوری آذربایجان، دروازه ورود به قفقاز و اروپا، یکی از مرزهای مهم و استراتژیک ما و بزرگترین گمرک زمینی شمال کشور است سبب می‌شود که شهرستان آستارا برای استان گیلان یکی از شهرستان‌های ویژه و استراتژیک قلمداد شود.

فکور با اشاره به پروژه‌های در حال اجرای این شهرستان گفت: بارانداز ریلی، پروژه پایانه مرزی، بزرگراه آستارا-آستارا، پروژه ترمینال غلات، چهار بانده کردن مسیر آستارا به اردبیل جزو پروژه‌هایی که خاص شهرستان و استان و حتی ملی است که اتمام این طرح دغدغه همه مسؤولان است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان افزود: اثربخشی این پروژه‌ها برای کل کشور است لذا نگاه ما نیز در خصوص این پروژه‌ها باید نگاه ملی باشد و مسؤولان باید دغدغه این پروژه‌ها را داشته باشند.

فکور با اشاره به نامگذاری شعار سال اضافه کرد: جهش تولید فقط در حوزه تولید کارگاه‌های اقتصادی نیست و اصولاً زیر ساخت این جهش تولید را باید در حوزه عمرانی دنبال کرد.

وی ادامه داد: اگر پایانه مرزی درست شود و بتواند به درستی خدمات دهد ما در حوزه اقتصادی و در بخش ترانزیت کالا بهتر می‌توانیم کار کنیم اگر ما مسیرهای دسترسی زیرساخت‌ها را بخواهیم به درستی انجام دهیم آن وقت است که مسیر تولید مهیا می‌شود و جهش صورت می‌گیرد؛ ما هم باید در حوزه خودمان این جهش را ایجاد کنیم باید با زمانبندی پیگیر پروژه‌ها باشیم و زمینه جهش تولید را فراهم کنیم.

اتمام پروژه‌های نیمه تمام در اولویت قرار دارد

فکور با بیان اینکه تحقق شعار سال نیاز به مدیران انقلابی و جهادی دارد افزود: ما باید کار را از حالت طبیعی خارج کنیم جهش تولید با کار طبیعی انجام دادن و روزمرگی محقق نمی‌شود؛ ما با تغییر نگاه و روش کارمان باید نگاه انقلابی و کار جهادی داشته و پیگیر کارها باشیم، باید موانع را شناسایی کرده و برای رفع موانع از همه ابزارها استفاده بکنیم.

وی با اشاره به اینکه خدمات رسانی به مردم نباید متوقف شود بلکه باید سرعت و شتاب بیشتری بگیرد، افزود: کارها باید انجام بگیرد، مسؤولین باید پیگیر باشند، اگر در استان قابل حل نبود از ظرفیت ملی استفاده کنند.

فکور با اشاره به تورم به عنوان مهم‌ترین مشکل کشور گفت: برای حل مشکلاتی همچون تورم، بحث معیشت، تولید ثروت، افزایش اعتبار و قدرت پول ملی باید به سمتی برویم که حضرت آقا اشاره می‌کند و آن جهش تولید با مشارکت مردم است و این میسر نخواهد شد مگر اینکه ما در بحث تولید بتوانیم به نقطه ایده آل و مطلوب برسیم و برای رسیدن به نقطه مطلوب باید حرکت و تلاشمان را بیشتر کنیم.

وی بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام به عنوان یکی از اولویت‌های اساسی استانداری گیلان تاکید کرد و گفت: یکی از نیازهای اساسی در بحث پروژه‌ها در بحث عمرانی مسأله مصالح است که دستگاه‌های متولی برای حل این دغدغه باید کمک کنند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان با تاکید بر پیگیری پروژه‌ها توسط مدیران دستگاه‌ها تصریح کرد: فقط صرف نامه زدن نباشد، پیگیر کار باشید فکر کنید کار شخصی خودتان را انجام می‌دهید.

کمبود زمین برای ساخت مسکن در استان گیلان

وی با اشاره به کمبود زمین برای ساخت مسکن در استان گفت: در بحث مسکن در استان با توجه به اینکه محدودیت زمین را داریم نسبت به دیگر استان‌ها متفاوت هستیم و این یک واقعیت است که در این راستا با هماهنگی‌های صورت گرفته جاهایی که ما مشکل تأمین زمین از منابع ملی و دولتی داریم بحث خرید زمین از اشخاص هم پیشنهاد شده و مجوز آن صادر شده است.

معاون استانداری گیلان به به پروژه نیمه کاره مسکن مهر و مسکن ملی در آستارا اشاره کرد و گفت: مسکن یکی از نیازهای اساسی مردم و یکی از شعارهای محوری دولت است، چرا مسکن مهر آستارا که مردم سال‌ها است معطل آماده سازی آن هستند به خاطر مشکلات کوچک مثل رنگ آمیزی نیمه تمام بماند، باید هرچه سریع‌تر تکلیف ۳۰۰ واحد نیمه تمام مشخص و مورد بهره برداری قرار بگیرد.

وی با اشاره به وضعیت مسکن روستایی استان گفت: الحمدلله در بحث تولید مسکن روستایی ۲۲۴۷۰۸ واحد جزو ابلاغیه سه ساله ما بود که الان ۲۱۸۵۲ واحد ساخته شده یعنی ۹۷ درصد انجام شده و پیشرفت خوبی را داشته اما در بحث مسکن مربوط به مددجویان پیشرفت ۵ یا ۱۰ درصدی شایسته نیست و این را دستگاه‌های متولی باید کمک کنند آورده‌هایشان را تکمیل کنند تا پروژه با سرعت به کار خود ادامه دهد.

کد خبر 6091226

دیگر خبرها

  • آغاز طرح انسداد مرز‌های شرقی کشور
  • طرح انسداد مرزهای شرقی کشور آغاز شد
  • تحقق شعار سال نیاز به مدیران انقلابی و جهادی دارد
  • شهر یزد به اعتبارات ملی نیاز دارد/ پروژه‌های نیمه‌تمام دفع آب‌های سطحی تکمیل می‌شود
  • بانک سامان میزبان صادرکنندگان در نمایشگاه اکسپو ایران
  • افتتاح طرح‌های حوزه سلامت نقش مهمی در رفع محرومیت‌ها دارد
  • مساعدت بنگاه‌های معدنی برای توسعه و تجهیز اردوگاه‌های دانش‌آموزی جوادیه و شهید باهنر
  • جت ۷۲ نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!​
  • اولین خلبانان اوکراینی برای آموزش اف-۱۶ وارد فرانسه شدند
  • جت ۷۲ نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!