Web Analytics Made Easy - Statcounter

همانگونه که آمریکا در دوران های مختلف از هم‌پیمانان بومی برای نابودی دشمنان خود استفاده کرده، در جنگ اقتصادی نیز یک هم‌پیمانی میان آمریکا و برخی از بازیگران اقتصادی ایرانی برای خودتحریمی و موثرتر شدن تحریم‌ها به وجود آمده است.به گزارش بلاغ،«دشمنت را به دست خودش نابود کن!» این استراتژی سلطه­‌گران است و با استفاده از این استراتژی، در بسیاری از موارد که پیروزی برای آن ها دشوار می‌شود، دشمن خود را نابود می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ استعماری آمریکا مملو از مواردی است که در اشغال سرزمین دیگران، با بخشی از بومیان هم‌پیمان شده و دست به نابودی مردم آن سرزمین زده اند. یکی از دلایل موفقیت استعمار در هند و آفریقا و آمریکای سرخپوستان و... «همپیمانان بومی» استعمارگران بوده است.

*شکست سرخپوستان به دست سرخپوستان

آمریکایی‌ها، زمانی توانستند سرخپوستان را شکست دهند که با همکاری بخشی از سرخپوستان، برای پوست سر هر سرخپوست جایزه تعیین کردند. مسابقه بر سر کشتن سرخپوستان و کندن پوست سر آنان به وجود آمد و نرخ «پوست سر» سرخ‌پوستان به ۱۰۰ پوند رسید. وضعیت به حدی رسید که پیوستن به شرکتهای «پوست کنی» با صرفه تر از جستجو در معادن طلا شد و بدین ترتیب سرخپوستان به دست خودشان نابود شدند.

*هم‌پیمانان بومی، عامل حفظ نظام سلطه در دوره استعمار نو

این استراتژی در استعمار سنتی، نو و فرانو به اشکال گوناگون استفاده شده است. در این استراتژی، راهکار اصلی اعمال سلطه، ایجاد طبقه‌­ای است که رابطه سلطه‌گر و سلطه‌پذیر برای آن‌ها سود داشته باشد. این افراد ضمن حفظ وضع موجود، به نحوی منابع را سامان می‌دهند که سیستم سلطه‌گر/سلطه‌پذیر را حفظ کنند. در استعمار فرانو این طبقه، به طبقه مرفه جدیدی تبدیل می‌شود که نه‌تنها به نابرابری در کشورها دامن می‌زند که با رویکرد اشرافی به فرهنگ، سیاست، اقتصاد و اجتماع نگاه کرده و کشور را در چرخه‌ای می‌اندازد که سلطه و نابرابری را بازتولید کند. این طبقه حیات و قدرت یافتن خود را در ارتباط و همراهی بیشتر با سلطه گر می بیند و حفظ نظم موجود در جهان برای آن ها سودآور است. شکل‌گیری طبقه مرفه ذی‌نفع یک ابزار جدی برای ادامه استعمار فرانو است. این مسئله که شاید قلب سلطه در دوره استعمار نو و فرانو به شمار می‌آید، شامل شکل‌دهی طبقه‌ای از رهبران بومی است که منافع قدرت‌های خارجی را با پز منافع ملی و با چارچوبی به‌ظاهر دموکراتیک تأمین کنند.

*یارگیری آمریکا در جنگ اقتصادی از داخل ایران بعد از اجرایی شدن برجام

این روند در جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران نیز قابل مشاهده است. پس از برجام، آمریکا بخشی از اقتصاد ایران را سفید و بخش دیگری را سیاه اعلام کرد یعنی برخی از نهادهای تحریمی از لیست تحریمی آمریکا (SDN) خارج شدند و برخی دیگر از نهادهای ایرانی در این لیست باقی ماندند. خارج شدگان از لیست تحریمی، دست به تحریم باقی ماندگان در تحریم زدند جنگ اقتصادی آمریکایی-ایرانی تبدیل به ایرانی-ایرانی (خودتحریمی) شد. در این زمینه می توان به عدم ارائه خدمات ارزی توسط برخی بانک ها به قرارگاه خاتم الانبیا پس از اجرای برجام اشاره کرد. پس از اجرای FATF نیز جنگ ایرانی-ایرانی به شدت افزایش خواهد یافت زیرا شفافیت فضای اقتصادی ایران برای آمریکا افزایش پیدا می‌­کند و در نتیجه نهادها، شرکتها و بانک­ها برای این که تحریم نشوند، دست به تحریم نهادهای تحریمی می زنند.

*قدرتمند شدن هم‌پیمانان بومی بعد از خروج آمریکا از برجام

در جریان خروج آمریکا از برجام، نهادهای غیرتحریمی دوباره به لیست تحریمی بازگشتند اما اتفاق مهمی که در این زمینه رخ داد، عدم تحریم فراسرزمینی حدود 18 بانک بود. این بانک ها طوری تحریم شده اند که همچنان می توانند با بانک‌های غیرآمریکایی همکاری کنند. در واقع، آمریکا به دنبال این است که این بانک ها تعاملات اصلی کشورمان را در دست بگیرند. در شرایطی که بخش عمده اقتصاد کشور (شامل شرکت ملی نفت، بیمه، کشتیرانی، بانک مرکزی و عمده بانک های عامل) تحت تحریم های فراسرزمینی آمریکا است، این بانک ها می توانند کانال تبادلات مالی ایران با خارج از کشور باشند که در میان مدت، رشد اقتصادی بسیار شدیدی خواهند داشت و ادامه این روند می تواند فضای اقتصاد سیاسی کشور را متحول کند.

*وفاداری هم‌پیمانان بومی

هم‌پیمانان بومی سلطه­‌گران، عامل حفظ نظام سلطه بوده و نفعشان در حفظ وضع موجود (یعنی ناکارآمدی نظام بانکی، تشدید تحریم­ها و جنگ اقتصادی) است زیرا در صورت لغو یا کاهش تحریم ها، فضای رشدی که آمریکا برای آنها ایجاد کرده است، از بین خواهد رفت. در نتیجه، باید همکاری و هماهنگی بسیاری زیادی با تحریم ها داشته باشند. بررسی سابقه بعضی از این بانک‌ها نشان می دهد که از یک سو، نقش ویژه ای در ایجاد نقدینگی و در نتیجه تورم ناشی از آن در ماه های اخیر داشته اند و از سوی دیگر، همسویی بسیار زیادی با تحریم‌های آمریکا حتی در حوزه ریالی و داخلی (خودتحریمی) دارند و در اجرای استانداردهای FATF نیز پیشرو بوده­اند. بنابراین این بانک‌ها استعداد تبدیل شدن به «واسطه سلطه‌گری» نظام سلطه در ایران را دارند و می توانند مجری ایده قدیمی آمریکایی ها در مقابل مردم ایران باشد. 

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۴۷۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جدید اداره امور شعب استان گلستان معرفی شد

امتداد- طی مراسمی با حضور اعضای هیات عامل، معاونان، مدیران ارشد بانک ملی ایران، مقامات و مسئولان استانی و کارکنان ستادی اداره امور شعب استان گلستان، آیین تکریم و معارفه سیدحسین حسینی قمی نژاد رئیس جدید اداره امور شعب گلستان برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، در این جلسه حسن مونسان عضو هیات عامل و معاون امور شعب بانک ملی ایران با اشاره به شکل گیری بانک ملی به عنوان موتور محرکه اقتصاد کشور بر اساس عزم و اراده مردم و ایفای نقش چشمگیر در توسعه اقتصادی کشور و مشارکت در اجرای طرح های کلان زیربنایی و روبنایی کشور، بر استمرار بیش از پیش این نقش آفرینی و همراهی با سیاست های پولی و اقتصادی حاکمیت و دولت با لحاظ نمودن و رعایت اصول و منطق بانکداری تاکید کرد.

وی گفت: در سال گذشته همسو با ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی و صنعتی از سوی بانک ملی ایران و تحقق ۱۲۵ درصدی در انجام تکالیف دولتی و حاکمیتی ، تکمیل هزاران واحد نیمه تمام صنعتی ، ارتقاء بخش بانکداری بین الملل ، توسعه و ایجاد واحدهای صرافی ملی در ۱۲ استان کشور ، با اجرای طرح عیار ملی و پایش و نظارت مستمر آن در سطوح مختلف بانک با همت و تلاش همکاران موفق به کسب جایگاه نخست منابع در شبکه بانکی کشور شده ایم. 

در پایان این سفر مدیران ارشد بانک  از شعب نوکنده و گزبندرگز استان گلستان بازدید و با همکاران دیدار و گفت و گو کردند.

معاون امور شعب بانک ملی ایران با اشاره به ظرفیت و توانمندی بالقوه استان گلستان در بخش کشاورزی و صنعت افزود : بانک ملی ایران بر اساس آمایش و ظرفیت سنجی منطقه ای ، حمایت از واحدهای تولیدی اشتغالزا با اولویت طرح های دانش بنیان ، صادرات محور  و همچنین تامین نیازهای اساسی مردم از طریق توجه ویژه به بخش کشاورزی به عنوان محور توسعه استان و صنایع تبدیلی مرتبط با این بخش را در دستور کار خود دارد.

در ادامه این مراسم حسن کاظمی عضو هیات عامل بانک ملی ایران با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۳ از سوی مقام معظم رهبری (مدظله) تحت عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم ، از عزم جدی ، هدف گذاری و برنامه ریزی بانک ملی ایران جهت تحقق منویات معظم له جهت نیل به رشد و توسعه اقتصادی مطلوب خبر داد.

معاون منابع انسانی بانک ضمن یادآوری رسالت وجودی بانک ملی ایران به عنوان یک بانک ملی و مردمی در حمایت از رونق اقتصادی ، تولید، اشتغال و معیشت مردم به عنوان اولویت های یک دهه اخیر کشور و نیز تعامل مناسب و بالای این بانک با مدیران دستگاه های اجرایی و دیگر مسئولان استانی بویژه بخش خصوصی و بنگاه های اقتصادی در استان ، بر ضرورت توجه به استفاده حداکثری از ظرفیت نیروهای کارآمد و کارکنان ساعی و توانمند به عنوان سرمایه های داخلی و اصلی بانک تاکید و هم افزایی ، حمایت و تشریک مساعی همه مسئولان استانی در وصول مطالبات غیر جاری و بازگشت منابع به چرخه تولید و اشتغال را خواستار شد.

در بخش دیگری از این مراسم حاجی گلدی کُر معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری گلستان با اشاره به محرومیت استان گلستان به رغم برخورداری از مواهب طبیعی و خدادادی و داشتن ظرفیت‌های ممتاز، بر لزوم اجرای آمایش منطقه ای و تقویت مزیت های برتر استان تاکید کرد.

وی همچنین از تعامل و همکاری چشمگیر و مثال زدنی بانک ملی با مسئولین اجرایی و اقتصادی استان در حمایت از واحدهای تولیدی و ایفای نقش فعال در بخش های مختلف اقتصادی تشکر و قدردانی کرد.

گفتنی است در بخشی از این مراسم حسین قدیر رئیس سابق اداره امورشعب استان گلستان گزارشی از وضعیت عملکردی این اداره در دو بخش پرداخت تسهیلات تکلیفی و مسئولیت های اجتماعی ارائه کرد.

لازم به ذکر است، در پایان این مراسم حسن مونسان عضو هیات عامل و معاون امور شعب بانک ملی ایران با قدردانی از زحمات و تلاش رئیس سابق اداره امورشعب استان گلستان، حکم رئیس جدید این اداره را به سیدحسین حسینی قمی نژاد، اعطاء کرد.

رئیس اداره امورشعب استان گلستان با قدردانی از حسن اعتماد مدیرعامل و مدیران ارشد بانک ملی ایران با بیان برنامه های خود ، بر لزوم رعایت چهار اصل حق و عدالت ، صداقت ، مدیریت مشارکتی و رضایت مندی عمومی تاکید و اظهار امیدواری کرد با همکاری ، همسویی و مسئولیت پذیری تمامی کارکنان ، همسو با ارائه خدمات به هم استانی های عزیز در بخش های مختلف و همراهی با سیاست های اقتصادی و بانکی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ، گام های بلندی را جهت نیل به اهداف تعیین شده از سوی سازمان ، برداریم. 

در پایان این سفر مدیران ارشد بانک از شعب نوکنده و گزبندرگز استان گلستان بازدید و با همکاران این شعب دیدار و گفت و گو کردند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • ضرب سکه نقره ویژه بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران از سوی بانک مرکزی
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • جمهوری اسلامی با جنگ‌ها و تحریم‌ها قوی‌تر می‌شود | حمله به اسرائیل همه جهان را آرام کرد | در عملیات وعده صادق هیچ ایرانی از واکنش دشمن نترسید
  • کارگران در خنثی‌سازی تحریم‌ها مشارکت داشته‌اند
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • رئیس جدید اداره امور شعب استان گلستان معرفی شد
  • آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد
  • ویژگی‌ بهترین ردیاب‌های خودروی ایرانی که باید بدانید
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها