Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام مهدی گرجی، مدرس حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان، درباره جایگاه زنان در انقلاب اسلامی اظهار کرد: جوانان و به خصوص بانوان، جامعه هدفی هستند که سیاست‌مداران برای آن‌ها برنامه‌های خاصی دارند. اگر به صورت مردمی به این موضوع نگاه کنیم بانوان در قبل از پیروزی انقلاب در دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شدند؛ مثلاً بانوانی بودند که به واسطه باورهای دینی، خود را با ارزش‌ها و معیارهای اسلامی تطبیق می‌دادند، عده‌ای از زنان هم تحت‌ تأثیر فضای موجود در جامعه که که فرهنگ غربی از طریق سینما، تلویزیون و مطبوعات تبلیغ می‌کردند، پیرو همان فرهنگ بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: حکومت در آن زمان، زن را به سمت پذیرش باورها، ارزش‌ها و خصوصیت‌های اسلامی متمایل و هدایت نمی‌کرد، اما بعد از پیروزی انقلاب، حکومت اسلامی و دستگاه‌های اجرایی به دنبال رساندن عامه مردم خصوصا خانم‌ها به ارزش‌های والای انسانی هستند.
این مدرس حوزه و دانشگاه گفت: امروزه چالش‌ها و آسیب‌هایی که جامعه و بانوان کشور با آن مواجه هستند، چالش تزلزل خانواده، نوگرایی افراطی، توجه به مدرنیته در معنای غلط، توجه بیش از حد به رسانه‌ها و مخصوصاً شبکه‌های اجتماعی است که گاهی منجر به بی بندوباری و اتلاف وقت می‌شود که این موضوع تبعاتی و آسیب‌هایی نظیر تأخیردر ازدواج، عدم تمایل به ازدواج و گسترش طلاق را به دنبال دارد.

دولت آزادی‌های مشروع را برای بانوان فراهم کند
گرجی تصریح کرد: بانوان می‌توانند با تکیه بر ارزش‌های اسلامی و انسانی از آسیب‌ها و فراز و نشیب‌ها به صورت سالم و عالی عبور کنند و آن‌ها را پشت سر بگذرانند. در برنامه‌ریزی‌های کلان، مجلس و دولت باید زمینه شکوفا شدن استعداد بانوان و آزادی‌های مشروع برای آن‌ها را فراهم کند تا زنان هم احساس نکنند که جامعه اسلامی آن‌ها را اسیر کرده و از حقوق طبیعی خودشان محروم کرده است. امروزه بخش اعظم دانشگاه‌های ما مشتکل از بانوان هستند، برهمین اساس باید زمینه اشتغال و به کارگیری آن‌ها نیز فراهم شود.
وی بیان کرد: زنان نیمی از جمعیت جامعه ما هستند و برهمین اساس باید زمینه‌ای فراهم شود که این جمعیت فعال، با نشاط، خوش فکر و آراسته باشند. یکی از مواردی که جایگاه زنان را در جامعه تهدید می‌کند، بحران هویت است، یعنی اوج این بحران به گونه‌ای است که بانوان هویت انسانی و اسلامی خودشان را از دست بدهند، از زن بودن پشیمان شوند و بخواهند مثل مردها باشند، از مادربودن و خواهربودن روی‌گردان باشند و از لطافت و عطوفت انسانی که یک زن باید داشته باشد، دور شوند و گاهی مواقع بازیچه دست هوس رانان و یا مراکز اقتصادی درسراسر دنیا قرار گیرند.
این مدرس حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: هویت، عزت و کرامت بانوان باید در برنامه‌ریزی‌های کلان دولت و مجلس نهادینه شود. بانوان باید به گونه‌ای رفتار کنند که در کانون خانواده و در دامن پرمهر خود، فرزندان رشید و مفید برای جامعه تربیت شود.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: زن زنان انقلاب اسلامی آزادی های مشروع بحران هویت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۵۰۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غرب می‌خواهد هویت زنانه را از بین ببرد

به گزارش خبرنگار مهر، نشست «دختران منتخب کشور؛ نامزدهای مشاوران جوان دولت مردمی»، در آستانه دهه کرامت با حضور انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در سالن پیامبر اعظم وزارت کشور برگزار شد.

خزعلی در این نشست که با حضور مشاوران امور بانوان دستگاه‌های اجرایی برگزار شد، با تاکید بر نقش محوری زنان و دختران در خانواده گفت: رهبر معظم انقلاب در برنامه هفتم پیشرفت بر مساله خانواده و رفع موانع رشد و شکوفایی زنان تاکید می‌کنند چراکه فراهم کردن هر چه بیشتر شرایط برای پیشرفت زنان اهمیت دارد.

خزعلی در ادامه گفت: تفاوت‌های میان دختر و پسر، زنان و مردان برای رشد و کمال و تقسیم وظایف است. هر کدام جلوه صفات خالق هستند و شرایطی دارند تا جامعه بتواند از این استعدادها و ظرفیت‌ها استفاده کند و برای کمال هر کدام به کار بگیرد.

وی افزود: غرب می‌خواهد هویت زنانه را از بین ببرد. هویت زنانه یک پشتوانه و گنجینه است که زنان باید آن را حفظ کنند.

وی تاکید کرد: باید از فکر زنان استفاده شود. زنان باید در برنامه‌های وزارت خانه‌ها دخالت داشته باشند. در همین راستا رئیس جمهور زنان را در شوراهای عالی منصوب کرده و در برخی وزارت‌خانه‌ها زنان در منصب‌های مدیریتی حضور دارند.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور اظهار داشت: معاونت زنان بر مبنای اسناد بالادستی یک نهاد ستادی است و در همین راستا وظایفی دارد و خیلی وارد کار اجرایی نمی‌شود. ولی می‌تواند دستگاه‌های اجرایی را هماهنگ و وادار به کار کند. معاونت زنان ریاست جمهوری وظیفه سیاست گذاری، برنامه‌ریزی، رصد و ارزیابی فعالیت‌ها را بر عهده دارد.

وی در ادامه گزارشی از مجموعه فعالیت‌های معاونت امور زنان ارائه کرد و گفت: معاونت زنان بیشترین مشارکت را با وزارت ارشاد و بخش‌های فرهنگی داشته است. همچنین همکاری‌هایی در اموری که متولی آن هستیم با وزارت بهداشت، وزارت علوم و دیگر دستگاه‌ها داشته‌ایم.

خزعلی در ادامه برخی جزئیات و فعالیت‌ها را تشریح کرد و اظهار داشت: تهیه اطلس‌های آماری، حمایت از زنان سرپرست خانوار و آسیب‌هایی که متوجه زنان است و دیگر موارد از جمله اقدامات است. جذب یک درصد بودجه دستگاه‌ها برای انجام فعالیت زنان نیز قابل بیان است.

وی افزود: ساختار معاونت در دولت دهم ۱۲۰ پست داشت و دارای قدرت بیشتری بود ولی در دولت قبل ضعیف شد و به ۳۹ پست رسید که در صدد اصلاح ساختار هستیم.

خزعلی گفت: برنامه‌هایی از جمله ایجاد ظرفیت‌های شغلی برای خانم‌های خانه‌دار، حمایت از کسب و کار خانواده‌محور با ارائه تسهیلات، تأسیس صندوق حمایت زنان سرپرست خانوار که دولت وام‌های آن را ضمانت می‌کند، تسهیلات مشاغل خانگی، تسهیلات سفر، راه اندازی بازارچه‌های فروش کالای زنان خانه‌دار، حمایت از زنان زندانی و فرزندان آن‌ها از دیگر اقدامات صورت گرفته است.

کد خبر 6100502

دیگر خبرها

  • غرب می‌خواهد هویت زنانه را از بین ببرد
  • جمهوری اسلامی دختران و زنان را محور خانواده و دارای نقش موثر اجتماعی می‌داند
  • معلمان پرچم‌دار زنده نگه داشتن هویت ایرانی اسلامی در کودکان و نوجوانان هستند
  • سند راهبردی امور زنان در وزارت آموزش و پرورش تدوین شد
  • تشکیل زنجیره انسانی مردم کرمان در حمایت از طرح نور پلیس
  • دانشگاه آزاد حلقه گمشده جدایی جامعه و دانشگاه را یافته است/ تشریح جایگاه طرح صدرا میان دانشجویان
  • صیانت از آزادی‌های مشروع در سند تحول قضایی
  • ضرورت الگوسازی و معرفی بانوان ایثارگر و شهید به نسل جوان
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • نگاهی به فیلم هویت حاتمی‌کیا، به مناسبت بازپخش از شبکه نمایش