Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-27@02:17:35 GMT

نظرسنجی و همه‌پرسی، راهی برای حل مشکلات کشور

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۵۱۴۶۳

نظرسنجی و همه‌پرسی، راهی برای حل مشکلات کشور

ساعت24-مباحث پیرامون الحاق ایران به لوایح 4گانه موسوم به FATFآنچنان پیچیدگی ندارد که از سازوکارهایی که در قانون اساسی دیده شده، نتوان برای تصویب آن استفاده کرد.

به هر حال مشخص است که دیدگاه اکثریت مردم ایران نسبت به مسائل گوناگون جامعه چگونه است. مثلا در مورد FATF احتیاجی به رفراندوم نیست و فقط کافی است که یک نظرسنجی توسط سازمان‌های معتبر صورت گیرد تا خیلی راحت مشخص شود که چند درصد از جامعه به پیوستن ایران به این لوایح 4‌گانه موافق و چند درصد مخالف هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌نظر می‌رسد اگر این نظرسنجی صورت گیرد دلواپسان از درصد بالای مردم که موافق پیوستن به FATF هستند، مشاهده خواهند کرد.

مضافا بر اینکه می‌تواند شرایطی فراهم شود که در برنامه‌های رادیو و تلویزیون کسانی مثل آقای دکتر محمدجواد ظریف یا اشخاص دیگر که موافق پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی هستند صحبت کنند، دلایل خود را برای پیوستن ایران به این لوایح بگویند و هزینه‌های عدم پیوستن را نیز بازگو کنند و از طرف دیگر دلواپسان نیز نقطه نظرات خود را بیان کنند که اگر به این کارگروه بپیوندیم چه مضراتی برای کشور دارد و از تبعات منفی آن بگویند. پس از اینکه موافقان و مخالفان نقطه نظرات خود را بیان کردند، می‌توان نظرسنجی کرد و اگر در نظرسنجی مشکل حل نشد و نظرات نزدیک بود آن زمان می‌توان سراغ همه‌پرسی رفت. نه تنها در مورد پیوستن ایران به FATF بلکه در مورد خیلی از مسائل دیگر هم می‌توان قبل از همه‌پرسی به آرای عمومی، مراجعه‌ای آماری داشته باشیم. البته مشکل اساسی این است که کسانی که خواهان اعمال سیاست‌های به‌زعم خود انقلابی هستند نه تنها آنطور که آقای مجید انصاری می‌گوید از همه‌پرسی گریزانند، بلکه به یک نظرسنجی ساده نیز تن نمی‌دهند. والا می‌توانیم در مورد مسائل مهم دیگر از قبیل مسائل سیاسی و یا سیاست‌های ایران و خیلی از موضوعات دیگر قبل از همه‌پرسی، نظرسنجی ساده انجام داد. دلواپسان نه تنها با نظرسنجی موافق نیستند بلکه با اینکه یک نفر از امکانات صداوسیما یا تریبون‌هایی مثل نماز جمعه استفاده کرده، نقطه نظرات خود را بیان کند و از تبعات عدم الحاق به FATF بگوید نیز مخالفت می‌کنند. مشکل اساسی مخالفان پیوستن به کارگروه اقدام مالی مشترک این است که آنها نمی‌خواهند اجازه دهند که افکار عمومی بفهمند علت مخالفت‌شان چیست.

نمی‌خواهند مردم بفهمند که آنها منافع جناحی و گروهی خود را اصل و منافع ملی را فرع می‌پندارند. از این رو اگر اجازه داده شود که این بحث‌ها در فضای عمومی مطرح شود، مسلما آشکار خواهد شد که تعداد موافقان پیوستن به این لوایح چند برابر مخالفان است. به همین دلیل آنها به هیچ وجه اجازه نمی‌دهند که این بحث‌ها در سطح عمومی و در جامعه مطرح شود. این در حالی است که در خصوص برگزیت یا خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، می‌بینیم 2سال است مخالفان و موافقان بحث می‌کنند و تمام بحث‌ها نیز شفاف است و هر دو طیف نیز مباحث خود را مطرح می‌کنند، اما در ایران فقط دلواپسان هستند که از تریبون‌های عمومی سوء استفاده می‌کنند.

منتشر شده در روزنامه آرمان روز سه شنبه 9 بهمن

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۵۱۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیئت اقتصادی کره شمالی راهی ایران شد

خبرگزاری KCNA روز چهارشنبه گزارش داد که کره شمالی یک هیئت اقتصادی به ایران اعزام کرده است.

این هیئت روز سه‌شنبه پیونگ یانگ را ترک کرد.

رسانه‌های غربی این گمانه را مطرح کردند که این کشور قصد دارد روابط نظامی با تهران را توسعه دهد.

ادعا می‌شود که تهران و پیونگ یانگ مظنون به مبادله قطعات موشک‌های بالستیک و فناوری مربوطه در طول جنگ ۱۹۸۰-۱۹۸۸ بین ایران و عراق بوده‌اند.

یون جونگ هو، وزیر روابط اقتصادی خارجی، ریاست هیئت را بر عهده دارد.

واکنش کره شمالی به بسته کمکی ۶۱ میلیارد دلاری به اوکراین 

ایم، چون ایل، معاون وزیر امور خارجه کره شمالی اهمیت بسته کمکی ۶۱ میلیارد دلاری به اوکراین را که در انتظار تایید نهایی است، کم اهمیت جلوه داد و تاکید کرد که این کمک‌ها هیچ کمکی به جز "کاهش موقت ترس زلنسکی" نخواهد داشت. 

وی با تاکید بر اینکه روسیه برای دفاع از حاکمیت و امنیت خود می‌جنگد، گفت: «لایحه کمک‌های نظامی اضافی آمریکا فقط یک امر توهم‌زا است.»

سنای آمریکا بسته کمکی ۹۵ میلیارد دلاری را که مدت‌ها در انتظار آن بود با هدف کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان پیشتر تصویب کرد و اکنون این لایحه تنها در انتظار امضای جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • روسیه : از پیوستن بولیوی به «بریکس» حمایت می‌کنیم
  • استقبال موسیالا از پیوستن امباپه به بایرن مونیخ
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • تیم دانشجویان ایران در راه مسابقات جهانی
  • بلینکن وارد چین شد
  • نیمی از دانش آموزان کشور راهی هنرستان می‌شوند
  • پیوستن اینتر به صف تیم‌های خواهان یاشوا زیرکزی
  • فن‌پرسی در آستانه نخستین تجربه سرمربیگری
  • هیات اقتصادی کره شمالی راهی ایران شد
  • هیئت اقتصادی کره شمالی راهی ایران شد