Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز ، علی شمخانی صبح امروز در همایش ملی فناوری فضایی و کاربردهای آن که در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، گفت: توسعه برنامه فضایی را برای ارتقای کیفیت زندگی مردم و بالا بردن توان فناورانه کشور با جدیت دنبال خواهیم کرد.

وی افزود؛ داشتن توانمندی فضایی و بهره برداری از ظرفیت های ماهواره ای موجب ایجاد جهش در قابلیت های مدیریتی به منظور مقابله با بلایای طبیعی و جلوگیری از گسترش سطح بیابان‌ها، کاهش سطح جنگل‌ها و مراتع و مواجهه کارشناسی با بحران کاهش بارش برف و باران و خشک‌تر شدن اقلیم خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دریابان شمخانی گفت: بدون در اختیار داشتن زنجیره فضایی بومی گام برداشتن در مسیر توسعه همه جانبه رویایی دست نیافتنی است.

شمخانی در بخش دیگری از سخنانش با تشریح تاریخچه شکل گیری برنامه های فضایی در کشور گفت: در ایران نیز مانند سایر کشورهایی که به باشگاه فضایی وارد شده اند اولین گام های مطالعاتی، تحقیقاتی و صنعتی در این حوزه بدلیل سطح بالای دانش و فناوری آن در بخش دفاعی و در دهه ۷۰ آغاز شد.

وزیر اسبق دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، شکل گیری سازمان صنایع هوا فضا در اواسط دهه هفتاد در وزارت دفاع راکه بر اساس تدبیر حکیمانه مقام معظم رهبری انجام شد را سرآغاز ایجاد ساختار دانش بنیان، منسجم و مبتنی بر برنامه راهبردی در حوزه دستیابی به ظرفیت های فضایی عنوان کرد و اظهار داشت: دانشمندان جوان و با انگیزه کشور با هم افزایی کم سابقه ای که میان ظرفیت های مختلف در بخش های دفاعی، دانشگاهی و صنعتی ایجاد شد توانستند از مسیرهای میانبر شگفتی های بی بدیلی را در ایجاد ظرفیت های فضایی بومی خلق کنند.

وی با اشاره به تلاش های صورت گرفته از سوی دولت های هفتم تا دوازدهم در زمینه توسعه دانش فضایی در کشور خاطر نشان کرد: در سال ۱۳۸۰ در جلسه ای با حضور معاونین و روسای سازمانهای صنعتی وزارت دفاع گزارشی از پیشرفت برنامه های فضایی که کمتر از ۳ سال از شروع آن می گذشت به رییس جمهور وقت ارائه کردیم که تحسین و تعجب وی را بدنبال داشت.

شمخانی گفت: تعجب وی ناشی از مقایسه پیشرفت برنامه فضایی هند که در مدت زمان طولانی و صرف هزینه های گزاف به نتیجه رسید با روند برنامه فضایی ایران بود که موفقیت های حاصل شده در آن بدون اختصاص بودجه ملی و صرفا با استفاده از منابع داخلی ناشی از صرفه جویی در وزارت دفاع و در مدت زمان کوتاه حاصل شد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی دانش و ظرفیت های فضایی کشور را مولود انقلاب اسلامی و حاصل شکل گیری روحیه خودباوری در دانشمندان جوان ایرانی عنوان کرد و خاطر نشان کرد: اولین گام ها در حوزه بهره گیری از دانش هسته ای در کشور هرچند محدود و تحت تسلط بیگانگان، پیش از انقلاب اسلامی برداشته شد لیکن آغاز و پیشرفت برنامه های فضایی در ایران دستاورد خالص جمهوری اسلامی است.

دریابان شمخانی کسب رتبه اول در سرعت رشد علمی و رتبه 16 تولید علم در جهان را حاصل سیاستگذاری درست کشور برای پیشرفت علمی و تامین زیرساخت های لازم در طی چهل سال گذشته دانست و افزود؛ یکی از مزیت های کم نظیر دانشمندان ایرانی، تلاش صد برابری برای جبران اثرات دشمنی ها و تحریم های علمی علیه ملت ایران است.

وی ظرفیت های علمی و عملی کشور در حوزه طراحی و ساخت زنجیره فضایی، شامل ماهواره، ماهواره بر و ایستگاه های پرتاب ماهواره و دریافت زمینی را بسیار بیشتر از دستاوردهای به فعلیت رسیده عنوان کرد و افزود: وجود برخی محدودیت های اعتباری موجب کاهش سرعت پیشرفت فضایی، متناسب با نیازمندی ها و توانمندی های کشور گردیده که به طور قطع برای برون رفت از وضعیت موجود باید چاره اندیشی عاجل بعمل آید.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با مرور واقعیت های تاریخی مربوط به کشف نفت در ایران و دروغ پردازی کمپانی های نفتی غربی درمیان مردم در مورد مضرات و خسارت های نفت به عنوان مایعی سیاه و بدبو افزود :امروز نیز رسانه های وابسته به نظام سلطه با بهره برداری از برخی تنگناهای اقتصادی موجود در جامعه تلاش می کنند هزینه های بسیار اندکی که در بخش های علمی و تحقیقاتی بویژه در حوزه فضایی کشور انجام می شود و دستاوردهای قابل توجه اقتصادی نیز به همراه دارد را عامل نابسامانی وضعیت معیشتی مردم عنوان کنند.

دریابان شمخانی فضاسازی رسانه های غربی و رژیم صهیونیستی برای مرتبط کردن برنامه های فضایی جمهوری اسلامی به توسعه توانمندی های موشکی را دادن آدرس غلط برای ایجاد انحراف در افکار عمومی عنوان کرد و افزود: ایران هیچگونه تنگنای علمی و اجرایی برای افزایش برد موشک های نظامی نداشته و صرفا بر اساس دکترین دفاعی خود درکنار تلاش مستمر برای ارتقاء دقت، اراده ای برای ارتقاء برد موشکها ندارد.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به رویکرد تبلیغاتی جدید سران رژیم صهیونیستی که برای قدرت نمایی و منحرف نمودن افکار عمومی از فساد اخلاقی و اقتصادی موجود در هیئت حاکمه این رژیم انجام می شود اظهار داشت: هیچ رسوائی برای رژیم صهیونیستی که مدعی داشتن قدرت اطلاعاتی برتر است، بالاتر از این نیست که هم زمان با هیاهوهای کودکانه متوجه شود که وزرای کابینه اش به منابع اطلاعاتی تبدیل شده اند و زیر پایش صدها کیلومتر تونل حفر شده و موشک های نقطه زن در دستان پرتوان رزمندگان مقاومت درغزه و لبنان آماده اند که حماقت احتمالیش را با جهنمی از آتش پاسخ دهند

156 / 156 علی شمخانی دانشگاه علم و صنعت برد موشک دبیر شورای عالی امنیت ملی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: علی شمخانی دانشگاه علم و صنعت برد موشک دبیر شورای عالی امنیت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۵۲۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور

علی اکبر محرابیان در همایش سراسری مدیران نیروگاه‌های کشور با اعلام این خبر که به زودی در بورس انرژی ساز و کار جدیدی برای عرضه مستقیم برق نیروگاه‌ها به مصرف کنندگان از طریق بورس انرژی نیز ایجاد خواهد شد، گفت: تمام تلاش ما این است که با جذاب کردن اقتصاد صنعت برق، ساز و کاری ایجاد کنیم تا نیروگاه‌ها به صورت نقدی انرژی برق تولید شده خود را به مشترکان بفروشند و درآمد حاصل از آن را صرف توسعه فعالیت‌های خود کنند.

محرابیان با اشاره به تجربه موفق عرضه برق تجدیدپذیر در تابلوی سبز بورس گفت: اجرای موفق تابلوی سبز بورس که سبب شد فعالیت نیروگاهی در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر برای بخش خصوصی جذاب و اقتصادی شود، اثبات می‌کند که عرضه برق نیروگاه‌های حرارتی نیز در بورس انرژی می‌تواند به افزایش جذابیت فعالیت بخش خصوصی در این بخش و حل مشکل نقدینگی این صنعت کمک کند.

وی در ارتباط با برنامه‌های جامع وزارت نیرو برای افزایش مشارکت مشترکان بخش خانگی در مدیریت بار مصرف برق نیز گفت: با یک روش هوشمندانه و با اختصاص پاداش صرفه‌جویی به مشترکان میزان مصرف برق بخش خانگی به شکل معناداری نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافت و در واقع انرژی برق به جای استفاده نادرست در بخش غیرمولد در بخش مولد مورد استفاده قرار گرفت.

وزیر نیرو با تاکید بر مدیریت مصرف بخش خانگی با روش‌های هوشمند و خلاقانه اضافه کرد: با اینکه در بسیاری از کشورهای اروپایی با هدف کاهش مصرف برق، تعرفه‌ها تا ۷۰ سنت افزایش یافت، سیاست دولت سیزدهم در این حوزه افزایش حداکثری مشارکت مشترکاندر صرفه‌جویی با اجرای طرح‌های متنوع مدیریت مصرف بود.

محرابیان اظهار کرد: بار اصلی وظایف صنعت برق کشور بر عهده بخش نیروگاهی است و بر همین اساس لازم بود در قالب همایشی سراسری آخرین اقدامات و برنامه‌های تولید برق نیروگاهی مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد.

وی در ادامه به توسعه سریع کشور در طول دهه‌های گذشته اشاره کرد و افزود: در دهه‌های گذشته با توجه به رشد خوب کشور در بخش‌های مختلف به ویژه بخش صنعت، تقاضا برای مصرف برق به شدت افزایش یافت و همین روند توسعه‌ای باعث شد میان تولید و مصرف برق کشور فاصله معناداری ایجاد شود.

محرابیان اضافه کرد: اقتصاد کشور به صورت کلی بر پایه انرژی طرح‌ریزی شده است و در دهه‌های گذشته صنایع انرژی‌بر فراوانی مانند سیمان، آلومینیوم، فولاد، مس و در کنار آن بخش خانگی و تجاری رشد قابل توجهی داشتند که نتیجه همه این اتفاقات افزایش بسیار زیاد نیاز مصرف برق در کشور بود.

وزیر نیرو با اشاره به روندهای متفاوت افزایش ظرفیت تولید نیروگاهی برق کشور در دولت‌های گذشته بیان کرد: در دولت‌های هفتم و هشتم ۶۰ درصد، در دولت‌های نهم و دهم ۶۸ درصد و در دولت‌های یازدهم و دوازدهم تنها ۲۳ درصد به ظرفیت تولید برق کشور نسبت به ابتدای هر دولت افزوده شد.

وی با بیان اینکه عملکرد ضعیف دولت گذشته در توسعه ظرفیت نیروگاهی سبب شد تا دولت سیزدهم در ابتدای شروع به کار خود با ناترازی زیادی در صنعت برق رو به رو باشد، اظهار کرد: در ابتدای فعالیت باید دو اقدام اساسی یعنی جبران ناترازی پیش آمده و مدیریت بار مصرف برق را در دستور کار قرار می‌گرفت.

وزیر نیرو در ادامه سخنان خود با اشاره به برنامه تقدیمی به مجلس شورای اسلامی گفت: با اتکا به توان داخلی و ظرفیت نیروگاهی کشور از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون بیش از ۸۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است که برای تحقق این مهم از اقدامات متفاوتی مانند ارتقای بازدهی نیروگاه ها، احداث نیروگاه جدید در بخش‌های تجدیدپذیر، حرارتی و برقابی استفاده شد.

وی با بیان اینکه در کنار اقدام برای افزایش ظرفیت تولید برق، در بخش مصرف نیز اقدامات گسترده‌ای در دستور کار قرار گرفت، توضیح داد: سیاست وزارت نیرو تامین برق برای همه بخش‌ها مبتنی بر نظام مصرف است و در همین راستا در دولت سیزدهم تلاش بر این است تا صنعت برق به صورت اقتصادی اداره شود.

محرابیان با تاکید بر اینکه در دو سال گذشته برق مورد نیاز بخش خانگی به صورت ۱۰۰ درصد تامین شد، افزود: در بخش صنعت نیز در چهار ماهه گرم سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ معادل ۲۵ درصد انرژی برق بیشتری برای این بخش تامین شد و در همین بازه زمانی برای اولین بار میزان تامین برق صنایع از بخش خانگی پیشی گرفت.

وزیر نیرو اضافه کرد: تامین برق کافی برای بخش‌های مختلف در تابستان سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۰ در حالی رقم خورد که در تابستان ۱۴۰۰ خاموشی‌های گسترده در کشور اتفاق افتاد و نیز تابستان سال گذشته بر اساس منابع معتبر جهانی گرم‌ترین سال کره زمین در طول تاریخ معرفی شد.

محرابیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مهم‌ترین دلیل ناترازی انرژی برق در کشور بی توجهی به اقتصاد انرژی است، بیان کرد: در طول دهه‌های گذشته حلقه‌های مصرفی انرژی با سرمایه‌گذاری‌های ویژه رشد زیادی پیدا کرده‌اند، اما در این بین در بخش نیروگاهی کشور که در واقع محرک بخش‌های مختلف صنعت است، سرمایه‌گذاری کافی صورت نگرفته است.

وی با تاکید بر لزوم اصلاح اقتصاد صنعت برق با هدف رفع ناترازی‌ها گفت: سرمایه‌گذاری در بخش نیروگاهی باید به شیوه‌ای دنبال شود که فعالیت در این عرصه برای بخش خصوصی از جذابیت کافی برخوردار باشد.

محرابیان توضیح داد: نیروگاه‌های بخش خصوصی که در دو سال گذشته مجوز گرفته‌اند بر اساس قوانین جدید فعالیت خود را پیگیری می‌کنند و با توجه به نرخ‌های جذابی که مبتنی بر قانون برای مصرف بیش از الگوی بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده است، نیروگاه‌ها می‌توانند برخلاف گذشته در این صنعت کسب سود داشته باشند.

وی همچنین به آغاز معاملات بورس انرژی با حضور شرکت‌های توزیع برق اشاره کرد و افزود: در حال حاضر نیروگاه‌ها می‌توانند با عرضه برق تولیدی خود در بورس به شرکت‌های توزیع و مشترکان بالای یک مگاوات، پول حاصل از فروش را به صورت نقدی دریافت کنند.

محرابیان با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ برای عبور موفق از اوج بار مصرف برق ۱۰۰ اقدام، برای عبور موفق از اوج بار مصرف برق، سال گذشته ۱۴۰ اقدام و برای سال جاری نیز ۱۸۰ اقدام در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: در سال جاری علاوه بر تکرار پاداش صرفه‌جویی سال گذشته برای مشترکان کم مصرف، همچنین در قالب یک کمپین جامع و با هدف مشارکت حداکثری مردم در طرح‌های مدیریت مصرف برق، تعداد ۸۰ میلیون جایزه ویژه برای مشترکان در نظر گرفته شده است که شامل مواردی مانند ۶۰۰ دستگاه خودرو، ده‌ها هزار لوازم خانگی کم مصرف، ده‌ها هزار دستگاه‌های هوشمند و... است.

وی با تاکید بر اینکه منظور از مشارکت مردم در طرح‌های مدیریت مصرف برق به هیچ وجه به معنای کاهش سطح رفاه مردم نیست، گفت: مشترکان می‌توانند با خاموش کردن لوازم پرمصرف و مازاد خود مانند کولرهای گازی اضافی در مناطق گرمسیری در لیست مشترکان کم مصرف قرار بگیرند و مشمول جوایز ارزنده کمپین سال جاری شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است
  • هیچ مماشاتی با اعمال قدرت علیه ایران در کار نیست | عملیات وعده صادق قدرت فرماندهی ایران را نشان داد
  • لزوم مطالبه گری دانشگاه‌ها از دستگاه‌ها و نهاد‌های اجرایی مازندران
  • عملیات وعده صادق قدرت فرماندهی ایران را نشان داد
  • تل آویو، گرفتار در تنگنای راهبردی بی‌ثمر بودن حمله به رفح
  • افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور
  • دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شد
  • دلار بیش از ۵۰ و چند هزار تومان توجیه علمی و اقتصادی ندارد
  • افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در دولت تصویب شد/ حداقل بگیران ۳۵ درصد
  • اختصاص ۴۵ هزار هکتار زمین به طرح نهضت ملی مسکن در کشور