Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت‌علمی گروه اقتصاد اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد، اقتصاد مقاومتی را همچون بیمه‌کردن و واکسیناسیون بدن در مقابل شوک‌ها و بحران‌ها در شرایط مختلف دانست و آن را امری عقلایی و منطقی تصور کرد.

اولین جلسه از سلسله جلسات موانع تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی توسط گروه اقتصاد اسلامی پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر وحید ارشدی، عضو هیئت‌علمی گروه اقتصاد اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد در این جلسه به اهداف و ضرورت برگزاری این جلسات در شرایط اقتصادی امروز و نیازهای آن پرداخت. وی یکی از موانع پیشروی اقتصاد مقاومتی را درک مفهوم آن توسط مردم در سطوح مختلف دانست و تبیین کرد که برای گفتمان‌سازی اقتصاد مقاومتی باید برداشت مشترکی ایجاد شود تا همگرایی برای اجرای آن حاصل آید.

وی اقتصاد مقاومتی را همچون بیمه‌کردن و واکسیناسیون بدن در مقابل شوک‌ها و بحران‌ها در شرایط مختلف دانست و آن را امری عقلایی و منطقی تصور کرد و این در حالی است که برخی، آن را امری سیاسی تلقی و آن را امری سرگرم‌کننده می‌کنند. در ادامه، وی به ظرفیت دانشگاه و ابزارهای در اختیار آن برای تولید ادبیات اقتصاد مقاومتی و بهره‌گیری از تجارب جهانی در مقاوم‌سازی اقتصاد در مقابل انواع تکانه‌ها و یافته‌های پژوهشی در این موضوع اشاره کرد و تبیین نمود هم‌افزایی دانشگاه و دستگاه‌های اجرایی و تقنینی، قابلیت دستیابی به راه حل‌های قابل‌اجرا برای مقاوم‌سازی و ضد آسیب‌پذیر کردن اقتصاد را در سطوح مختلف فردی، سازمانی، منطقه‌ای و ملی میسّر می‌سازد و باید دانشکده‌ها و پژوهشکده‌های مرتبط در این مسیر، گام‌های محسوسی بردارند.

وی با اشاره به ابلاغ حکم ریاست دانشگاه فردوسی مشهد به پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد در مورد پیگیری امور مربوط به اقتصاد مقاومتی، به لزوم اولویت‌بندی موضوعات و مسائل اقتصاد مقاومتی که قابل‌بحث و بررسی در پژوهشکده باشد پرداخت و از حاضران خواست که با پر کردن پرسشنامه، مهم‌ترین موضوعات قابل‌بررسی را مشخص کنند.

در ادامه علی نقی  قائمی نیک (دانشجوی دکترای اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد) به اهمیت شاخص‌سازی و پیشرفت جهان در تولید انواع شاخص‌ها پرداخت و به تبیین یکی از شاخص‌های مرتبط با اقتصاد دانش‌بنیان با عنوان شاخص پیچیدگی اقتصادی و نحوه محاسبه آن پرداخت. اقتصاد دانش‌بنیان از مؤلفه‌های مهم سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است.

وی مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده میزان توسعه‌یافتگی هر کشور، را مجموع دانش کشورها دانست که نسبت مستقیمی با محصولات تولید و صادرشده آن‌ها دارد. میزان «تنوع» تولیدات هر کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. ارتباط بسیار نزدیکی بین درآمد سالیانه کشورها و میزان پیچیدگی آن‌ها وجود دارد.

انتقال دانش به‌راحتی ممکن نیست و بر اساس تجربه بلندمدت شکل می‌گیرد. میزان دانش کشورها نسبت مستقیمی با انواع محصولات تولیدشده در آن‌ها دارد. تولید هر محصول نیازمند دارا بودن دانش‌های خاصی است و هر چه تولیدات یک کشور متنوع‌تر باشد یعنی دانش شکل‌گرفته و مجتمع شده بیشتری در آن کشور وجود دارد محصولات متنوع‌تری تولید می‌کند.

به گفته قائمی نیک، تعریف تنوع محصولات به‌عنوان تعداد کالاهای صادراتی هر کشور اطلاعات مفیدی به دست نخواهد داد.

وی شاخص پیچیدگی اقتصادی را تعریفی خاص از تنوع کالاها دانست که بر اساس نوعی ارزش‌گذاری برای هر کالا تعریف‌شده است. به‌طور ساده، در این تعریف، شاخص پیچیدگی اقتصادی هر کشور متوسطی از ارزش‌های کالاهای صادراتی آن کشور است.

ارزش هر کالا به‌طور ساده بر اساس:

تعداد کالاهای صادراتی یا تنوع کشورهایی که آن کالا را تولید و صادر می‌کنند که آن را «پراکندگی تولید کالا» می‌نامند. پیچیدگی اقتصادی یک کشور عمدتاً در «تنوع» diversity  صادرات آن کشور و در «همه‌جایی نبودن آن» ubiquity یا تعداد کشورهایی که قادرند آن کالاها را تولید کنند (و پیچیدگی  آن کشورها) تخمین زده می‌شود.کشورهایی که قادرند که دامنه متنوعی از بنیان‌های دانشی، شامل دانش‌های پیچیده و منحصربه‌فرد، را فراهم کنند، قادرند محدوده گسترده‌ای از کالاها را تولید کنند، که شامل کالاهای پیچیده‌ای هستند که کشورهای اندکی دیگری قادر به تولید آن‌ها هستند. رتبه ایران در شاخص پیچیدگی اقتصادی را در سال 2013 با شاخص منفی ۰.۰۸۹۶ رتبه 96 دانست که در نهایت در سال 2016 به رتبه 87 رسیده است.

 در پایان جلسه، پرسشنامه‌های سنجش اولویت‌های موضوعات اقتصاد مقاومتی که در اختیار حاضرین قرارگرفته بود؛ توسط آنان تکمیل شد تا بر اساس امتیازاتی که حضار به هر موضوع داده‌اند، موضوعات جهت بحث در جلسات بعدی مشخص شود.

فارس/

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000C2l برچسب ها: اقتصاد مقاومتی ، بحران ، دانشگاه فردوسی

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی بحران دانشگاه فردوسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۵۲۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استعدادهای دانش‌آموزان همچون گنجینه‌ای در دست معلمان است

 آیت‌الله مصطفی محامی در دیدار جمعی از معلمان زاهدانی که به مناسبت هفته گرامیداشت مقام شامخ معلم برگزار شد، ضمن گرامیداشت نام و یاد شهدا، تبریک هفته معلم و تسلیت سالروز شهادت امام صادق(ع) اظهار کرد: خداوند متعال پیامبرش را مبعوث کرد و اهل بیت(ع) نیز راه او را ادامه داده و از معلمان جامعه بشری بودند.

وی در واکنش به اظهارات مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان مبنی بر رتبه پایین شاخص‌های استان در مقایسه با سایر استان‌ها افزود: برای کم کردن فاصله خود با سایر استان‌ها باید تلاش و همت مضاعفی داشته باشیم چرا که سایر استان‌ها نیز بیکار نبوده و در حال کار و تلاش هستند و نمی‌توان این فاصله را با کار معمولی جبران کرد.

امام جمعه زاهدان بیان کرد: طرح‌ها و برنامه‌های ‌خوبی در سطح مدارس سیستان و بلوچستان صورت می‌گیرد، اما مهم این است که خروجی مطلوبی به دست بیاوریم چرا که فرصت خدمت کوتاه است و حتی اگر ۳۰ سال هم باشد با یک چشم به هم زدن به پایان می‌رسد.
️وی ادامه داد: خداوند استعدادهای بالقوه‌ای در نهال، دانش ‌آموزان قرار داده و گنجینه‌های ویژه‌ای در اختیار شما معلمان هستند و باید از این فرصت نهایت استفاده را ببرید.
️آیت‌الله محامی گفت: آثار عملکرد شما در شرایط کنونی مشخص نیست اما در آینده مشخص می‌شود که عملکرد شما چگونه بوده است.
️وی تصریح کرد: مردم باید قدر معلمان را بدانند اما شما معلمان هم باید قدر خود را بدانید و خداوند متعال را شاکر باشید که توفیق گذر عمر در این راه را پیدا کرده‌اید و شغل شما با سایر مشاغل متفاوت است چرا که شما با روح و جان انسان‌ها سرو کار دارید.

️نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان با قرائت حدیث "الْکَمَالُ‏ کُلُ‏ الْکَمَالِ‏ التَّفَقُّهُ‏ فِی الدِّینِ وَ الصَّبْرُ عَلَی النَّائِبَهِ وَ تَقْدِیرُ الْمَعِیشَهِ" بیان کرد: کمال انسان در سه نکته جای دارد از جمله فهم عمیق از دین، برنامه‌ریزی صحیح در زندگی، و صبر در سختی‌ها و مشکلات و از همین رو تقویت قوه فهم دانش‌آموزان و فرزندان جامعه برای رسیدن به رشد و کمال و بهره‌گیری از عقلانیت در مسیر زندگی ضرورت است.

️آیت‌الله محامی گفت: آموزش مهارت برنامه‌ریزی درست به دانش آموزان یکی از رویکردهای مهم در دستگاه‌ تعلیم و تربیت، برای به کارگیری در ابعاد مختلف زندگی آنان است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • افتتاح نمایشگاه عرضه محصولات اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد
  • استعدادهای دانش‌آموزان همچون گنجینه‌ای در دست معلمان است
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان زمینه‌ساز تقویت چرخه تولید و اقتصاد کشور است
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرومیت‌زدایی و عمرانی در هفته جهاد سازندگی
  • همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی در سمنان برگزار می‌شود
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرمیت زدایی و عمرانی در سروستان
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • حضور دانش‌بنیان‌ها در حوزه حمل‌ونقل شهرها پررنگ شده است
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور