Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با اوج گیری جنگ اقتصادی آمریکا و تلاش برای قطع کامل صادرات نفت ایران، گروهی با دادن نشانی غلط و طرح مسائل غیرواقعی مانند «اتاق تاریک معاملات نفت» اهدافی خاص را دنبال می‌کنند؛ در حالی که همه مبادلات نفتی از سوی نهادهای نظارتی به‌طور دقیق رصد می‌شود

چندی است که همزمان با تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران و صنعت نفت، برخی گروه‌ها و محافل خبری تلاش می‌کنند تحت عنوان بحث‌های کارشناسی به طرح ادعاهای عجیب درباره صادرات نفت که مهم‌ترین منبع درآمدی کشور در زمان تحریم است، بپردازند که نتیجه آن، افشای اطلاعات محرمانه مبادلات نفتی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
اسم رمز «اتاق تاریک معاملات نفت» 
جست‌وجوی کوتاه در اینترنت درباره «اتاق تاریک معاملات نفت» نشان می‌دهد به‌تازگی موج خبری در این باره به راه افتاده است که در آن، ادعاهایی واهی و ساختگی مطرح شده که هدف همگی آنها، اعمال فشار به مسئولان و نهادهای ذی‌ربط است. 
گروه‌هایی با استفاده از تعابیر عجیب و پرطمطراق مانند «اتاق تاریک معاملات نفت»، لزوم عرضه نفت در بورس و شفافیت معاملات تلاش می‌کنند روند طبیعی صادرات نفت را که با نظارت نهادهای نظارتی و مقام‌های ارشد کشور در حال انجام است، زیر سوال ببرند، در حالی که دولت دوازدهم، همواره از شفافیت معاملات حمایت و حتی برای نخستین بار عرضه نفت در بورس را نیز آغاز کرده است. 
برای نمونه در یکی از ادعاها آمده است: «وزارت نفت با ایجاد یک سازوکار موازی با بورس انرژی و با راه‌اندازی اتاق تاریک درصدد است مانع ورود شرکت‌های خصوصی به سازوکار بورس شود و بدین ترتیب اجرای این راهکار ضدتحریمی را بی‌فایده نشان دهد». 
این گروه به نحوی ادعاهای خود را مطرح می‌کنند که گویا، برای صادرات نفت ایران در بازارهای جهانی به‌تازگی، سازوکار و اتاق جدیدی راه‌اندازی شده که به دنبال فرار از شفافیت است، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد تغییری در سازوکار فروش نفت رخ نداده و روند صادرات همانند گذشته با رصد دقیق نهادهای نظارتی در حال انجام است. 
به نظر می‌رسد این گروه با طرح مسائل غیرواقعی و اتهام‌های بی‌اساس، برنامه‌هایی خاص را دنبال می‌کنند که در خدمت اهداف آمریکا و عربستان است. 
جنگ اقتصادی و لزوم هشیاری در کلام رهبر معظم انقلاب 
اکنون در جنگی تمام عیار اقتصادی با آمریکا و متحدانش به سر می‌بریم که هدف دشمنان در آن، قطع رگ حیات اقتصادی ایران یعنی صادرات نفت و بر زمین زدن ساختار سیاسی و اقتصادی کشور است. 
آمریکا در این جنگ تلاش می‌کند با رصد اخبار و فعالیت‌های اقتصادی به‌ویژه صادرات نفت مسیر مبادلات نفتی کشور ما را مسدود کند. 
جنگ اقتصادی، موضوعی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی آن را خاطرنشان کرده‌اند و خواستار هوشیاری در مقابل آن شده‌اند. 
رهبر معظم انقلاب اسلامی پانزدهم شهریور امسال در دیدار نمایندگان مجلس خبرگان فرمودند: بدخواهان ملت ایران به موازات جنگ اقتصادی، جنگ رسانه‌ای و تبلیغاتی را نیز در دستور کار خود قرار داده‌اند، بنابراین انتقادها باید با هدف اصلاح و خیرخواهانه باشد. 
ایشان تصریح کردند: امروز نظام اسلامی با یک جنگ همه‌جانبه اقتصادی روبه‌روست که از یک اتاق جنگ و با دقت و اهتمام کامل هدایت می‌شود، اما در کنار این جنگ، یک جنگ مهم رسانه‌ای و تبلیغاتی نیز در جریان است که بیشتر اوقات از آن غفلت می‌شود. 
رهبر معظم انقلاب در آن دیدار فرمودند: براساس اطلاعاتی که در اختیار داریم، دستگاه‌های جاسوسی آمریکا و رژیم صهیونیستی با حمایت مالی قارون‌های منطقه اطراف کشور ما، تشکیلاتی را برای این جنگ رسانه‌ای راه‌اندازی کرده‌اند و به‌طور جدی در حال برنامه‌ریزی و تلاش برای آلوده کردن فضای تبلیغاتی و فکری جامعه هستند. 
«اهداف این جنگ رسانه‌ای، ایجاد اضطراب، یأس، ناامیدی و احساس بن‌بست و بدبین کردن مردم نسبت به یکدیگر و نسبت به دستگاه‌های مسئول و همچنین بیشتر و بزرگ‌تر نشان دادن مشکلات اقتصادی در ذهن جامعه است». 
ایشان به یک نمونه اشاره کردند و فرمودند: در همین مسائل مربوط به سکه و ارز و کاهش ارزش پول ملی، جنگ رسانه‌ای و فضاسازی‌های تبلیغاتی بدخواهان، تاثیرگذار بوده است که البته از دشمن توقعی جز رذالت نیست، اما باید مراقب باشیم ما به این فضاسازی‌ها برای آلوده کردن ذهن مردم، کمک نکنیم. 
رصد صادرات نفت ازسوی نهادهای نظارتی 
ادعاهای مربوط به اتاق تاریک معاملات در حالی مطرح می‌شود که پیگیری‌ها نشان می‌دهد روند معاملات و صادرات نفت با نظارت دقیق نهادهای نظارتی انجام شده و گزارش‌های مربوط به این مبادلات نیز به‌طور شفاف به مسئولان و مقامات ارشد کشور ارسال می‌شود. 
سازوکار فروش نفت، سابقه‌ای چند ساله دارد که توانسته درآمدهای نفتی کشور را محقق کند. 
نکته جالب اینکه در دور قبلی تحریم‌ها یعنی در دولت‌های نهم و دهم گروهی به بهانه تحریم‌ها اقدام به اعمال فشار به مسئولان وقت کردند و تلاش داشتند سازوکار قدیمی فروش نفت را تغییر دهند که نتیجه آن، ظهور «بابک زنجانی» بود که همگان با آن آشنا شده‌اند. 
شاید اکنون نیز گروهی به بهانه تحریم‌ها، به فکر به یغما بردن درآمدهای نفتی و خلق بابک زنجانی‌های جدید افتاده‌اند. 
آمریکا در پی قطع کامل صادرات نفت ایران 
محرمانه بودن اطلاعات مربوط به صادرات و فروش نفت، به معنای فقدان شفافیت و انجام آن در تاریکخانه‌ای مرموز نیست، بلکه بدان معناست که نباید این اطلاعات به دست دشمنان کشور برسد. 
وزیر نفت بارها اعلام کرده است از اعلام جزئیات صادرات نفت (شامل میزان، خریداران و چگونگی صادرات) خودداری می‌کند، زیرا اعلام جزئیات، سبب شناسایی مسیرهای صادراتی ایران و اقدام متقابل آمریکا می‌شود. 
بیژن زنگنه تاکید می‌کند: خواب آمریکا برای قطع صادرات و به صفر رساندن صادرات نفت ایران هیچ‌گاه محقق نخواهد شد. 
آمریکا پس از خروج از برجام در اردیبهشت امسال اعلام کرد که صادرات نفت ایران را در 6 ماه (تا آبان) به‌طور کامل قطع خواهد کرد. 
واشنگتن در این مدت تلاش بسیاری کرد خریداران نفت ایران را به توقف خرید از ایران ترغیب کند، اما در سایه دیپلماسی خاموش نفتی ایران، در تحقق این هدف شکست خورد. 
با وجود اینکه آمریکا در آبان امسال اعلام کرد به هشت کشور برای خرید نفت از ایران معافیت می‌دهد، اما همزمان تلاش بسیاری را انجام می‌دهد با یافتن سرنخ‌های مربوط به مشتریان نفتی، صادرات نفت ایران را به‌طور کامل قطع کند که در این مسیر، بسیار به اطلاعات ستون پنجم امیدوار است. 
صادرات نفت ایران زیر ذره‌بین عربستان 
افزون بر آمریکا، رقیب منطقه‌ای کشور یعنی عربستان نیز به‌طور دقیق در حال رصد صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی ایران است. 
یک مقام صنعت نفت در این باره به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: افزون بر آمریکا، دولت عربستان که به عنوان رقیب سیاسی و اقتصادی منطقه‌ای کشورمان به شمار می‌رود نیز بسیار بر صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی کشورمان متمرکز شده است. 
وی افزود: عربستان به‌طور مستمر، روند صادرات و خریداران نفت و فرآورده‌های نفتی را رصد می‌کند تا به سراغ‌شان برود و آنها را از خرید نفت و فرآورده‌های نفتی ایران منصرف کند؛ عربستان با دادن پیشنهادهای جذاب، مشتریان ایران را از ادامه همکاری با کشورمان منصرف و خود قراردادهای نفتی با آنها امضا می‌کند. 
عربستان از این اقدام،دو هدف عمده را دنبال می‌کند: نخست، قطع درآمدهای نفتی کشورمان و دوم دستیابی به بازارهای صادراتی ایران و تشدید فشارها بر کشور. 
آغاز عرضه نفت در بورس با حمایت دولت دوازدهم 
ادعای این گروه درباره کارشکنی دولت و وزارت نفت در عرضه نفت در بورس در حالی مطرح می‌شود که این ایده برای نخستین بار با حمایت دولت دوازدهم رنگ واقعیت به خود گرفت. 
ماجرای عرضه نفت در بورس، سابقه چند ساله دارد و در دولت‌های پیشین بارها مطرح شده بود، اما هیچ گاه به سرانجام نرسید تا اینکه با حمایت دولت دوازدهم در آبان امسال به صورت عرضه‌های منظم آغاز شد. 
تاکنون در سه مرحله، نفت خام در بورس انرژی عرضه شده و قرار است چهارمین مرحله فروش نفت نیز در بورس انرژی در 15 بهمن ماه با عرضه یک میلیون بشکه نفت سبک صادراتی به نرخ بشکه‌ای 56 دلار و 24 سنت انجام شود. 
مرحله نخست فروش نفت در 6 آبان، مرحله دوم در 20 آبان و مرحله سوم در یکم بهمن امسال انجام شد که با تایید سران قوا قرار است به صورت مستمر ادامه یابد. 
با توجه به اینکه فروش نفت صادراتی در بورس، روشی جدید به شمار می‌رود، نهادینه شدن آن به عنوان راهکار مطمئن و ثابت عرضه نفت، فرآیندی زمان‌بر خواهد بود، زیرا بخش خصوصی تاکنون تجربه‌ای در این باره نداشته و به‌تدریج با آن آشنا می‌شود. 

ایرنا/

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000C43 برچسب ها: نفت ، اتاق تاریک نفتی ، معاملات نفتی

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: نفت معاملات نفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۵۵۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویدادی در جهت تقویت دیپلماسی تجاری و توسعه صادرات رقم خورد

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، مجید تکبیری در جمع خبرنگاران در حاشیه مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴) که با حضور سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری و دیگر مقامات و مسوولان کشوری در سالن اجلاس سران برگزار شد گفت:با حمد و سپاس به درگاه الهی از افتتاح این دوره، لازم می‌دانم مراتب تشکر خود را ازملت شریف ایران، رهبر معظم انقلاب اسلامی، شهدای گرامی و جانبازان و خانواده‌های آن‌ها ابراز نمایم و فرصت را مغتنم شمرده و به این نکته اشاره کنم که اگر توصیه و تدابیر رهبر معظم‌انقلاب اسلامی بر امر صادرات نبود اکنون رویدادی این چنین، وجود نداشت.

وی گفت: این رویداد برای بازیگران اقتصادی خارجی یک جذابیت قابل توجه را در جهت توسعه همکار‌یهای اقتصادی با ایران فراهم می‌کند.

تکبیری تاکید کرد: با برگزاری رویداد ایران اکسپو که با حمایت همه جانبه دولت و همه بخش‌های مرتبط آغاز شد به دنیا ثابت کردیم که کشور عزیزمان تحریم پذیر نیست و بازار تجاری ایران برای کشور‌های خارجی بسیار جذاب است.

رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ گفت: برای صادرکنندگان برتر کشورمان که با تمام توان خود، پا در میدان نبرد تجارت جهانی نهاده و توانسته اند پرچم اقتدار کشورمان را در این عرصه بالا ببرند آرزوی موفقیت دارم و امید است با حضور پر رنگ در بازار‌های بین المللی و ارتقای کمی و کیفی هر چه بیشتر محصولاتشان بتوانند به اهداف مطلوب خود در راستای خدمت به کشور دست یابند و مَقدمِ تجار گرامی از نقاط مختلف جهان که در این رویداد حاضر شده و ایران را که مهد تمدن، فرهنگ و تجارت دیرینه است را به عنوان مقصد تجاری خود انتخاب کرده اند، ارج می‌نهم.

تکبیری با بیان اینکه تحقق شعار سال، یعنی رشد و جهش تولید مدنظر مقام معظم رهبری، با دانش و تکنولوژی محقق می‌شود گفت: شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، در واقع تأکید بر نقش محوری مردم در مسیر رشد و پیشرفت اقتصادی است و در همین راستا کشورمان با تقویت روابط با کشور‌های هدف و همسایگان خود و به کارگیری دیپلماسی چندجانبه و عضویت در سازمان همکاری شانگهای و بریکس، به‌دنبال مشارکت و همکاری در اقتصاد و تجارت جهانی است.

رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ افزود: ایران با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و تعریف دقیق جایگاه خود، با توجه به رویداد‌های نظام بین‌المللی، توانسته نقشی مهم، در روند‌های کلان منطقه‌ای و بین‌المللی برعهده گیرد و همان‌طور که انتظار می‌رود، در جهت‌دهی به تحولات آتیِ جهانی نیز نقشی راهبردی داشته باشد.

وی در عین حال ضمن تشکر و قدردانی از هماهنگی و همکاری همه سازمان‌ها برای برگزاری این رویداد ارزشمند ملی و استقبال ویژه از میهمانان خارجی گفت: در این دوره خوشبختانه حدود ۸۰۰ شرکت برتر صادراتی ایرانی حضور دارند و بیش از ۲۵۰۰ تاجر و بازرگان از بیش از ۱۰۰ کشور دنیا از نمایشگاه بازدید خواهند کرد. این استقبال بی نظیر، بیانگر آن است که دوره‌ی قبل، دوره‌ی موفقی بوده که استقبال به این حد رسیده است، چون اگر این پروژه موفق نبود، میزان استقبال تا این میزان افزایش پیدا نمی‌کرد..

وی با بیان اینکه از رویکرد‌های مهم دولت سیزدهم ارتباط گسترده با کشور‌های جهان است  که نخستین گام در توسعه روابط اقتصادی و تجاری، معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی و شناخت متقابل ظرفیت‌های کشور‌های دیگر است اظهار کرد: رویداد‌های مهمی نظیر ایران اکسپو، جدای از معرفی توانمندی‌های صادراتی کشورمان در حوزه‌های مختلف، زمینه‌های قابل توجهی را برای ایجاد ارتباط میان فعالان اقتصادی ایران و فعالان اقتصادی خارجی که به توانمندی‌های کشورمان نیازمند هستند، ایجاد می‌کند و به تناسب هر پیشرفت و خودکفایی، یأس و ناامیدی در دل دشمنان ایجاد می‌شود.

وی تاکید کرد: کشور عزیزمان به برکت انقلاب اسلامی از ظرفیت‌ها و دستاورد‌های بزرگی در بخش‌های مختلف صنعت، کشاورزی، فناوری‌های نوین و سایر حوزه‌ها برخوردار است، بنابراین معرفی این توانمندی‌ها در رویداد‌های ملی و ارزشمندی همچون ایران اکسپو بسیار مهم و فرصتی مغتنم محسوب می‌شود.

تکبیری اظهار کرد: قریب به ۶۰ درصد تُجاری که سال گذشته در نمایشگاه حضور پیدا کردند، برای اولین بار بود که در ایران حاضر می‌شدند و دیدگاه‌های آنان نسبت به پتانسیل‌های تجاری ایران بعد از شرکت در دورِ اول نمایشگاه، تغییر کرد و از همین رو در این دوره با تعداد بیشتری برای حضور اعلام آمادگی کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شاخص‌های ایمنی صادرات در پایانه‌های نفتی ارتقا یافت
  • تفاهم‌نامه صادرات محصولات قزوین به چین امضا شد
  • دشمنان با جنگ رسانه‌ای در مسیر مردم و انقلاب سنگ اندازی می‌کنند
  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛
  • ۶ قرارداد برای صادرات محصولات تولیدی همدان در نمایشگاه ایران اکسپو امضاء شد
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • رویدادی در جهت تقویت دیپلماسی تجاری و توسعه صادرات رقم خورد
  • حضور ۲۵ هیات تجاری در اکسپو با وجود تحریم نشان از رشد ایران دارد
  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است
  • حضور ۲۵ هیئت تجاری در اکسپو نشان از رشد ایران با وجود تحریم