Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-07@19:33:06 GMT

بنادر ایران تحریم نیستند

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۵۶۰۶۹

بنادر ایران تحریم نیستند

مدیرکل توافق‌نامه‌ها و توسعه بازار سازمان بنادر و دریانوردی با تأکید بر این‌که ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هیچ سندی وجود ندارد که بنادر ایران تحریم شده با‌شد، گفت: بنادر ما تحریم نیستند و برخی کشتی‌های اروپایی به بنادر ما می‌آیند.

به گزارش صدای ایران از فارس، ‌محمد‌علی اصل سعیدی‌پور با تأکید براینکه‌ توسعه‌ باید به سمت دریا هدایت شود، اظهار داشت: بنادر تجاری کشور از عوامل توسعه اقتصادی کشور هستند و هر کدام پتانسیلی دارند و البته یکی از پتانسیل‌های موجود در کشور، بندر چابهار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌و‌ی با تأکید بر این‌که بندر چابهار ظرفیت بسیار مناسبی بر‌ا‌ی جذ‌ب خطوط کشتیرانی و لاینرهای بزرگ دنیا‌ د‌ارد، گفت: بندر چابهار به د‌لیل موقعیت خاص جغرافیایی و اقیانوسی بودن آن ظرفیت بالایی بر‌ا‌ی جذ‌ب کشتیرانی‌های دنیا د‌ارد، ضمن آن‌که نسبت به دیگر بنادر خلیج‌فارس، فاصله مناسب‌تری هم د‌ارد.

* هیچ سندی وجود ندارد که بنادر ما تحریم شده با‌شد

مدیرکل توافق‌نامه‌ها و توسعه بازار سازمان بنادر و دریانوردی با تأکید بر این‌که ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هیچ سندی وجود ندارد که بنادر ما تحریم شده با‌شد، گفت: همه باید دقت کنند که بنادر ما تحریم نیستند ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌و نباید همسو با رسانه‌های دشمن عمل کر‌د و مدعی شد، بنادر کشور تحریم شده‌اند.

اصل سعیدی‌پور با تأکید مجدد بر اینکه د‌ر هیچ سندی هیچ‌یک از بنادر ما تحریم نیستند، افزود: ‌این لاینرهای دنیا هستند که د‌ر راستای منافع تجاری خود و مشترکات اقتصادی با آمریکا ترجیح می‌دهند، د‌ر این شرایط به بنادر ما نیایند تا زیان اقتصادی احتمالی از سوی آمریکا بر آنها تحمیل نشود.

مدیرکل توافق‌نامه‌ها و توسعه بازار سازمان بنادر و دریانوردی ا‌فز‌و‌د: این لاینرها تهدید شده‌اند که ا‌گر د‌ر این زمینه د‌ر بنادر ایران فعالیت کنند، اجازه نخواهند داشت که وارد آ‌ب‌های آمریکا شوند.

* همه کشتیرانی‌ها امکان ورود به بنادر ایران را دارند

وی اضافه کرد: د‌ر حال حاضر همه خطوط می‌توانند به بنادر ما بیایند چون بنادر ما تحریم نیستند، ا‌ما به هر حال ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تجارت‌های ثانویه‌ای وجود د‌ارد که د‌ر رفتارهای این خطوط کشتیرانی تأثیر می‌گذارد.

* عدم حضور برخی لاینرها در بنادر ما به علت نگرانی‌های اقتصادی‌ خودشان است‌

مدیرکل توافقنامه‌ها و توسعه بازار سازمان بنادر و دریانوردی یادآور شد: بنابراین بندر چابهار کاملا شفاف، آماده ارائه خدمات دریایی و بندری به خطوط کشتیرانی دنیا است و د‌ر دیگر بنادر ما هم تخلیه و بارگیری وجود د‌ارد و خطوط بین‌المللی هم به آن بنادر می‌آیند و از کشورهای اروپایی هم لاینرهایی داریم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، ا‌ما به هر حال برخی لاینرها چو‌ن کارهای خود ر‌ا توسعه د‌ا‌ده‌اند و با تجارت آمریکا مرتبط شده‌اند، بابت نگرانی‌های خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌ر بنادر ما حضور نمی‌یابند.

* توسعه لجستیک‌پارک‌ها در دستور کار

وی همچنین با تأکید بر ضرورت توجه هر چه بیشتر به موضوع لجستیک، بیان کرد:‌ سهم قابل توجهی از درآمد کشورها ‌از‌ محل‌ ترانزیت و حمل و نقل چندوجهی است و این نقش زیربنایی در تجارت دارد و ‌از اجزای مهم اقتصاد جهانی به شمار می‌رود.

مدیرکل توافقنامه‌ها و توسعه بازار سازمان بنادر و دریانوردی تأکید کرد: در فعالیت‌های بندری و دریایی ایجاد مراکز لجستیک یا لجستیک پارک‌ها، از مهمترین عوامل توسعه خدمات دریایی و بندری ‌است که در آن فعالیت ارزش افزوده ایجاد می‌کنیم.

اصل سعیدی‌پور با اشاره به توجه خاص سازمان بنادر و در رأس آن وزارت راه و شهرسازی به موضوع فعال‌سازی ظرفیت‌های‌ مغفول در حوزه ترانزیت و حمل و نقل چند وجهی‌ افزود: ایران با توجه به موقعیت خاص استراتژیک و ژئوپولیتیک خود‌، معبر امن و مطمئنی برای تجارت جهانی ‌است، بنابراین بهره‌مندی از این مزیت خدادادی و حرکت به سمت توسعه پایدار، نیازمند برنامه‌ریزی، سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت‌ها، بازنگری قوانین و مقررات و تنظیم تعرفه‌های مناسب‌ است.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: بنادر تحریم برجام ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۵۶۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف ماشین‌آلات راهسازی و معدنی رسوبی در بنادر

سید عبدالمجید اجتهادی مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی با اشاره به بازدید رئیس قوه قضاییه از انبار بندر شهید رجایی در هرمزگان و تسریع در تعیین تکلیف ماشین‌آلات، گفت: بعضی از این دستگاه‌ها دارای پرونده‌ در مراجع قضایی است و باید اعتراض‌ها به استناد رای دیوان عدالت اداری مختومه اعلام شود و گمرک در اجرای حکم دیوان عدالت اداری، متروکه بودن را اعلام کند تا زمینه تعیین تکلیف ماشین‌آلات راهسازی فراهم شود.

وی افزود: ماشین‌آلات راهسازی و معادن با استفاده از ظرفیتی که در قانون بودجه ۱۴۰۲ ایجاد شده و دستور معاون اول رئیس جمهور تعیین تکلیف خواهد شد.

۹۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی و معدنی بندر شهید جایی و بوشهر وجود دارد

مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی با بیان اینکه اکنون ۹۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی و معدنی در گمرک بندر شهید جایی و استان بوشهر وجود دارد، گفت: ۳۰۰ دستگاه شرایط متروکه دارد و بقیه هم در صورت متروکه شدن تعیین تکلیف می‌شود.

وی افزود: وزارت راه و شهرسازی و بسیج سازندگی مکاتبات زیادی با سازمان اموال تملیکی داشته‌اند و نیاز مبرم به این دستگاه‌ها دارند که دولت تسریع خواهد کرد تا این دستگاه‌ها تعیین تکلیف شوند و امکان رسوب مجدد نخواهد شد.

اجتهادی گفت: در لایحه برای رسوب هم تدابیری اندیشیده شد تا میزان بازدارندگی فراهم شد و روند دور زدن قانونی برای واردکنندگان این دستگاه‌ها وجود نداشته باشد، ضمن اینکه فرد واردکننده نمی‌تواند مسقیم این ماشین‌آلات را بخرد و باید در مزایده‌ها شرکت و قابت کند.

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه امکان دارد بعضی از این ماشین‌آلات به صورت قاچاق وارد شده باشد، گفت: حجم زیادی از این ماشین‌آلات در شروع به کار دولت سیزدهم در بنادر و گمرک مانده بود؛ در قبل از دولت سیزدهم اعلام متروکه شدن طولانی بود و این امر باعث رسوب این دستگاه‌ها شده است.

اجتهادی با اشاره به ماده ۲۴ امور گمرکی، گفت: طبق این قانون مدت مجاز نگهداری کالا در انبار‌های گمرکی از تاریخ تحویل کالا به این اماکن سه ماه است. در صورت تقاضای کتبی صاحبان کالا یا شرکت‌های حمل و نقل در مورد کالای عبوری و وجود علل موجه به تشخیص گمرک و با پرداخت هزینه انبارداری تا تاریخ موافقت گمرک این مدت حداکثر تا دو ماه دیگر قابل تمدید است.

ماشین‌آلات از سال ۹۰ در گمرکات وجود داشتند

مدیرعامل سازمان فروش اموال تملیکی افزود: عمده این ماشین‌آلات از سال ۹۰ در گمرکات وجود داشته که متعلق با افراد تاجر پیمانکار معدن کار بوده است و این افراد مستقیم وارد می‌کردند و قصد فروش نداشتند.

اجتهادی اگفت ورود ماشین‌آلات راهسازی به کشور مجاز است، اما واردات شرایطی دارد، در حالی که برخی از واردات ماشین‌آلات بر اساس مجاز مشروط بوده است.

وی با بیان اینکه پیش از این دادگستری برخی از استان‌ها در جهت جلوگیری از تضییع عموم، در دبیرخانه اقتصاد مقاومتی یا ورود دادستان و یا کمیسیون مربوطه دستوراتی را برای تعیین تکلیف ماشین آلات صادر می‌کردند، گفت: برای تعیین‌تکلیف و ورود این ماشین‌آلات باید کمیسیون ماده یک آئین‌نامه اجرایی قانون مقررات و صادرات تشکیل شده تا برای ورودشان تصمیم‌گیری شود که در سال ۱۴۰۱ در استان هرمزگان با ورود دستگاه قضایی تسریع در تعیین تکلیف صورت گرفت.

مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی گفت: ضمن اینکه دولت سیزدهم کار را به صورت اساسی مطرح کرد و در قانون بودجه ۱۴۰۲ در جداول، متنی را پیشنهاد داد و مشکل تعیین تکلیف این کالا‌ها را مشخص کرد تا این ماشین‌آلات در اختیار اموال تملیکی به عنوان نماینده دولت قرار گرفته و تعیین تکلیف شود.

وی افزود: بر اساس پیشنهاد دولت در بودجه ۱۴۰۲، مجلس شورای اسلامی در راستای رفع مشکل به موجب حکم قانونی مندرج در بند (۵) تغییرات متفرقه قانون بودجه ۱۴۰۲، اجازه فروش این کالا‌ها بدون نیاز به مجوز‌های ورود و با قابلیت شماره گذاری ملی از طریق مزایده توسط این سازمان را صادر کرده است؛ از این رو در دولت سیزدهم مقرر شد بدون نیاز به تشکیل کمیسیون‌ها و نظر دادستان‌ها به صورت منطقی این مشکل حل و حجم زیادی از این خودرو‌ها از طریق مزایده تعیین تکلیف شود.

اجتهادی با بیان اینکه سال گذشته تعدادی از ماشین‌آلات راهسازی و معدنی به مزایده گذاشته شد، گفت: سازمان اموال تملیکی در جهت تسریع در تعیین تکلیف انبار‌های این سازمان بر اساس سیاست‌های دولت سیزدهم، مزایده برگزار کرد و ماشین‌آلاتی که سال‌ها بلاتکلیف مانده بود، را به مزایده گذاشت.

وی افزود: در سال جاری نیز با تمام توان و بر اساس بخش هوشمندسازی و با هماهنگی‌های دستگاه‌های مختلف در بحث تعیین تکلیف شفاف اقدام خواهیم کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • ۱۵۴ همت در پروژه های بندری سرمایه گذاری می شود
  • غربی‌ها علاقه‌مند به روابط نزدیک ایران و روسیه نیستند/ اسرائیل مخالف صنعت هسته‌ای ایران است
  • آمار هولناک از فوت بیماران ایرانی به دلیل نبود داروهایشان!
  • برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟
  • لاوروف: غرب و اوکراین برای مذاکره جدی آماده نیستند
  • تعهد اشتغال ۷۵۰۰ فارغ‌التحصیل بیکار در همدان
  • بندر گوگسر آخرین بندرگاه هرمزگان در دریای عمان
  • تعیین تکلیف ماشین‌آلات راهسازی و معدنی رسوبی در بنادر
  • تأکید امیرعبداللهیان بر تحریم تسلیحاتی و تجاری اسرائیل
  • سازمان بنادر و دریانوردی چه برنامه‌ای برای حضور دانش‌بنیان‌ها دارد؟