Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-28@00:55:53 GMT

نمایش مناجات‌نامه امام علی(ع) در دانشگاه فیلیپین

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۶۰۵۰۹

نمایش مناجات‌نامه امام علی(ع) در دانشگاه فیلیپین

 به گزارش ایکنا از فیلیپین؛ نمایشگاه فرهنگ و هنر ایران با حضور شخصیت‌های علمی، فرهنگی و دینی فیلیپین، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و همکاری انجمن خوشنویسان ایران ـ شعبه مانیل، انجمن دوستی زنان ایران و فیلیپین و دانشگاه دولتی فیلیپین، دیروز هشتم بهمن‌ماه در دانشکده علوم اجتماعی و فلسفه دانشگاه دولتی فیلیپین برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نمایشگاه تابلوهای خوشنویسی از نامه حضرت علی(ع) به مالک اشتر، مناجات حضرت علی(ع) از آثار تندیس تقوی، بانوی هنرمند ایرانی و مسئول انجمن خوشنویسان ایران شعبه مانیل، اشعار ناب پارسی و عکس‌هایی از ایران و صنایع دستی و کتاب در معرض دید عموم قرار گرفت.

مراسم افتتاحیه این نمایشگاه با حضور محمد تنهایی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در فیلیپین، معاون دانشگاه دولتی فیلیپین و رئیس دانشکده علوم اجتماعی و فلسفه این دانشگاه، کمیسونر زنان وزارت امور مسلمین فیلیپین، مسئول گفت‌وگوی ادیان کلیسای کاتولیک فیلپین و همچنین اعضای انجمن یونی هارمونی، ایرانیان مقیم و دانشجویان و اساتید دانشگاه برگزار شد.

در آغاز این مراسم آبررا، رئیس دانشکده علوم اجتماعی و فلسفه دانشگاه دولتی فیلیپین طی سخنانی گفت: دپارتمان تاریخ این دانشکده برای آشنایی دانشجویان با تمدن‌های آسیایی، اقدامات مختلفی انجام داده است. برنامه ما در سال جدید با تمرکز بر یکی از کشورهای غرب آسیا یعنی ایران آغاز شده است؛ به ویژه اینکه ایران در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی خود قرار دارد. انقلابی که چهره این کشور تاریخی را دگرگون کرد.

وی سپس به معرفی هفته فرهنگی و هنری ایران در دانشگاه دولتی فیلیپین پرداخت و گفت: نمایشگاه امسال متشکل از نمایش تابلوهای خوشنویسی، کارگاه خوشنویسی، صنایع دستی و نمایش فیلم و جشنواره غذاهای ایرانی است.

تسلیت حادثه کلیسا

در ادامه محمد جعفری‌ملک، رایزن فرهنگی ایران در فیلیپین طی سخنان کوتاهی، با تسلیت حادثه اخیر ترورریستی در کلیسایی در جنوب فیلیپین، بیان كرد: این نمایشگاه می‌تواند به شما دانشجویان نشان دهد که تمدن هفت هزار ساله ایران، تمدن فرهنگ و هنر است و این تمدن در طول حیات خود صلح و دوستی را به جوامع هدیه داده است.

پِرنیا، معاون دانشگاه دولتی فیلیپین نیز در سخنرانی خود با بیان اینكه کار هنری در واقع نوعی فعالیت برگزیده اجتماعی برای شناساندن یک کشور به دیگر ملل است، اظهار كرد: ایران کشوری بزرگ است که علیرغم هجمه تبلیغاتی قدرت‌های جهانی و محاصره اقتصادی، همچنان با استقلال خود نسبت به ارائه ارزش‌های فرهنگی انسانی به جهان اقدام می‌كند.

وی افزود: ایران نخستین کشور در خاورمیانه است که پذیرای نیروی کار فیلیپینی در کشور خویش شد. بر اساس آمار منتشرشده از سوی وزارت امور خارجه فیلیپین، بالغ بر ۸۰۰ خانواده ایرانی ـ فیلیپینی در حال حاضر در ایران زندگی می‌کنند که این مایه افتخار و سربلندی است.

معاون دانشگاه دولتی فیلیپین در ادامه توضیحاتی در خصوص این دانشگاه ارائه داد و گفت: این دانشگاه در حال حاضر ۲۳ هزار دانشجو و یك هزار و 500 نفر اعضای هیأت علمی دارد. برگزاری چنین نمایشگاهی در  دانشگاه دولتی با موضوع ایران به عنوان کشوری واقع در غرب آسیا، از اهمیت خاصی برخوردار است و امیدواریم همکاری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران با این دانشگاه همچنان ادامه یابد.

اهدای اسماء الحسنی به مقام مسیحی

 بنا بر این گزارش، به مناسبت همزمانی این مراسم با هفته هماهنگی ادیان در فیلیپین و به رسم قدردادنی از تلاش‌های ارزنده پدر کارلوس رِیِس، مسئول گفت‌وگوی ادیان کلیسای کاتولیك فیلیپین، تابلوی خوشنویسی اسماء الحسنی، از سوی تندیس تقوی، مسئول انجمن خوشنویسان ایران شعبه مانیل به وی اهدا شد.

پدر کارلوس رِیِس، مسئول گفت‌وگوی ادیان کلیسای کاتولیک فیلیپین و همچنین دبیر اجرایی اجلاس یونی هارمونی مانیل(گفت‌وگوی ادیان) دیگر سخنران این مراسم بود كه طی آن گفت: در سال ۲۰۰۸ من سفری خاطره‌انگیز به ایران داشتم. آن سفر برای من بسیار روشن‌گر بوده است و حقایق بسیاری را برای من روشن کرد و متوجه تبلیغات منحرف‌کننده غرب علیه ایران شدم.

وی در پایان سخنانش گفت: در حالی در اینجا گرد هم آمده‌ایم که سایه شوم بمب‌گذاری دیروز در کلیسای جامع شهر هلو که موجب کشته و مجروح شدن حدود ۱۰۰ نفر شده است، قلب ما را جریحه‌دار کرد. امیدوارم که سایه این تندروی‌ها از میان برود؛ زیرا همه ما انسانیم و احساس قلبی ما و شما یکی است و همه ما به خدا ایمان داریم.

در ادامه محمد تنهایی، سفیر ایران در فیلیپین بیان كرد: نمایشگاه فرهنگ و هنر ایران در دانشگاه بزرگ و معتبر دولتی فیلیپین، همزمان با ایام چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران بر پا شده است؛ انقلابی که با اراده مردم ایران برای در دست گرفتن سرنوشت خویش شکل گرفت، مردمی که اراده کردند کشور را آزاد كنند. به فاصله کوتاهی پس از انقلاب هشت سال جنگ تحمیلی بر ایران تحمیل شد و علیرغم برقراری محاصره اقتصادی، کشور همچنان بر استقلال خویش باقی مانده است.

وی تأکید کرد: زیبایی هر فرهنگ، چالش آن در برابر مشکلات است. در مورد ایران این چالش در برابر ملتی بود که سهم بزرگی در تمدن جهانی دارد و اینکه ایران همواره خواسته است تجربیات خود را با جهان سهیم شود؛ از جمله با ملت بزرگ فیلیپین و ما مایلیم روابط خوب و دوستانه با ملت فیلیپین ادامه داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا فیلیپین سالگرد انقلاب قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۶۰۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است

عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس گفت: تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ضروری است و به همین دلیل باید با هم جلسات کاری مشترک داشته باشیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، فداحسین مالکی؛ عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی به قدمت فرهنگ و تمدن کشورمان اشاره کرد و گفت: فرهنگ و تمدن ایران به بلندای تاریخ است و به همین دلیل همواره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مورد توجه کشور‌های عضو اکو و دیگر کشور‌ها در اروپا و آمریکای لاتین قرار می‌گیرد.

وی افزود: با وجود اینکه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هنوز به چهل سالگی خود نرسیده، اما این رویداد ارزشمند مورد توجه دنیا گرفته و لازم است با توجه به اهمیتش نگرش جدیدی نسبت به برگزاری آن داشته باشیم. در حال حاضر شرایط حاکم بر منطقه خاورمیانه و جهان با شرایطی که در گذشته برقرار بود، متفاوت است.

مالکی چتر معادلات سیاسی را بر فعالیت حوزه‌های فرهنگی گسترده دانست و ادامه داد: دیپلماسی فرهنگی کشور ما بی‌تأثیر از معادلات سیاسی فعلی دنیا نیست. لازم است مسئولان فرهنگی کشورمان با در نظر گرفتن ملاحظات سیاسی جهانی و یارگیری کشور‌ها به شناسایی نخبگان فرهنگی دیگر کشور‌ها در تعاملات دیپلماسی فرهنگی مبادرت داشته باشند.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به استقبال اهل فرهنگ، ادب و جامعه نخبگانی دیگر کشور‌ها به فرهنگ و ادبیات ایران اشاره کرد و گفت: من سابق بر این سفیر ایران در برخی از کشور‌ها بودم، دقیقاً می‌دانم میزان علاقه‌مندی مردم و نخبگان دیگر کشور‌ها با فرهنگ و آثار مکتوب ایرانی قابل توجه است. این علاقه‌مندی در حوزه کتاب‌های تاریخی و ادبی که جایگاهی در وحدت میان کشور‌ها دارد، بیشتر است.

مالکی ادامه داد: برخی از کتاب‌های مرتبط با شخصیت شهید بهشتی، شهید مطهری و مرحوم دکتر شریعتی در بسیاری از کشور‌ها همواره مورد توجه بوده است. شعرا و عرفای نامدار ایرانی، چون حافظ، سعدی و فردوسی تا دیگر بزرگان فرهنگ و ادب کشور توجه به فرهنگ ایران را در دنیا افزایش داده‌اند. معتقدم دیپلماسی فرهنگی می‌تواند توازن‌بخش دیپلماسی سیاسی و اقتصادی باشد.

نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رونق بخش دیپلماسی فرهنگی ایران است

وی دیپلماسی فرهنگی را بسترساز روابط چند وجهی میان کشور‌ها خواند و گفت: نمایشگاه کتاب و به طور کلی صنعت نشر می‌تواند دیپلماسی فرهنگی را توسعه دهد. با عرضه کتب ایرانی و تبادل آن میان دوستداران کتاب در دیگر کشور‌ها می‌توان ارتباطات را رونق داد. ممکن است از منظر سیاسی با برخی از کشور‌ها روابط مستحکمی نداشته باشیم، اما از دید فرهنگی جوامع راه خود را طی می‌کنند. چرا که ملاحظات سیاسی به طور معمول مقطعی است.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی از دیپلماسی فرهنگی به عنوان امری تاریخی، یاد کرد و افزود: نمی‌توان مبانی فرهنگی نظیر زبان فارسی را از شبه قاره، پاکستان و افغانستان حذف کرد. شاهد هستیم که در موضوع هویت برخی از شاعران ایران در میان کشور‌ها بحث وجود دارد، نظیر مولانا که ترکیه و افغانستان ادعا دارند مولوی به آن‌ها تعلق دارد و این موارد شیرینی فرهنگ است؛ بنابراین لازم است به دیپلماسی فرهنگی از مسیر کتاب توجه بسیاری داشته باشیم.

لزوم توسعه فعالیت رایزنان فرهنگی ایران در دیگر کشور‌ها

مالکی در بخش دیگری از این گفتگو به اهمیت و نقش رایزنان فرهنگی ایران در دیگر کشور‌ها در توسعه دیپلماسی فرهنگی پرداخت و ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به رایزنان فرهنگی توجه بیشتری داشته باشد و تنگنا‌های مالی این حوزه را مرتع سازد. به طور حتم باید در حوزه اکو وابسته‌های فرهنگی خود را مستقر کنیم. در بسیاری از کشور‌ها لازم است فعالیت خوب فرهنگی داشته باشیم؛ در این صورت نمایشگاه‌های فرهنگی نظیر نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به بهترین شکل مورد توجه جهانیان قرار می‌گیرد.

وی عنوان کرد: در فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس تأکید داریم که باید دولت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رایزنان فرهنگی ایران را به خوبی فعال کنند.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی، گفت: انتخاب یک کشور به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران یک اقدام پُرفایده است و لازم است در طول سال این فعالیت‌ها در مورد کشور‌ها برقرار باشد و تنوع همکاری با کشور‌ها از منظر فرهنگ و تبادلات فرهنگی و ادبی را در نظر گرفته شود. خوب است کشور‌های مختلف در تعاملات فرهنگی مورد توجه باشند.

وی افزود: وابسته‌های فرهنگی کشورمان طبق رسالت ذاتی خود به طور مستمر و موثر می‌توانند تعاملات فرهنگی ایران را به دیگر کشور‌ها در طول سال پیگیری کنند. از این طریق نتایج مورد نظر و مطلوب حاصل خواهد شد.

مالکی از آمادگی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و فراکسیون دیپلماسی فرهنگی برای افزایش تعاملات فرهنگی ایران با دیگر کشور‌ها خبر داد و گفت: لازم است مدیران نمایشگاه کتاب و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه فعالیت‌های دیپلماسی فرهنگی نیاز‌ها و کاستی‌های خود را از نمایندگان پیگیری کنند تا اگر حمایت‌های بودجه‌ای مورد نیاز است، در بودجه ریزی سنواتی لحاظ شود. فراکسیون دیپلماسی فرهنگی آمادگی دارد تا در جلسه‌ای مشترک میزبان متولیان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در محل نمایشگاه کتاب و یا در ساختمان مجلس شورای اسلامی باشد تا از ظرفیت مجلس به درستی استفاده شود. اهمیت تبادلات در این است که پیشنهادات فراکسیون‌ها نیز به قانون تبدیل می‌شود.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • یمن جایگزین مهمان ویژه نمایشگاه کتاب شد
  • یک مقام دولتی عنوان کرد؛ ارتباط شبه سوییفت با برخی کشور‌ها داریم
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • تجلی اقتدار نظامی ایران در عملیات موشکی علیه رژیم صهیونیستی
  • تاکید امام جمعه مشهد بر ضرورت تحول و تجدید حیات در عرصه فرهنگی جامعه
  • هدف از اعلام انقلاب فرهنگی اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها بود
  • عرضه چهار نمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است
  • عرضه چهارنمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب