Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-26@16:56:54 GMT

حق بیمه کارگران ساختمانی در سایه اصلاح قانون

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۶۲۲۸۰

حق بیمه کارگران ساختمانی در سایه اصلاح قانون

مدیرکل نام‌نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تامین اجتماعی گفت: حق قانونی کارگران ساختمانی مانند سایر کارگران باید در چارچوب اصلاح قانون، شفاف سازی و پرداخت شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، بهروز کریمی در گفتگو با 18:30 با اشاره به اینکه یک میلیون و 300 هزار نفر کارگر ساختمانی در سطح کشور وجود دارد، گفت: مجلس در سال 86 تصویب کرد منابع مالی برای تامین هزینه های بیمه کارگران ساختمانی از محل صدور پروانه های ساختمانی شهرداری در نظر گرفته شود اما این منابع کافی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 کریمی افزود: با تغییر و اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی حدود ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی در نوبت، بیمه هستند. او افزود: در سال 96 مبلغ 2 هزار و 41 میلیارد تومان برای بیمه کل کارگران ساختمانی بایستی وصول می شد.  حق بیمه کارگران 30 درصد است که 3 درصد سهم دولت و 20 درصد سهم کارفرماست. 
مدیرکل نام‌نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تامین اجتماعی حق بیمه کارگران ماهر، نیمه ماهر و ساده را متفاوت دانست و افزود: کارگران ماهر یا استادکاران حق بیمه 7 درصدی خود را به مبلغ 109 هزار تومان، کارگران نیمه ماهر 101 هزار تومان و کارگران ساده با 93 هزار تومان حق بیمه در ماه بیمه می شوند.   بهروز کریمی با اشاره به اینکه طرح در دست اصلاح مجلس، ماده 5 قانون بیمه کار بازنشستگی کارگران ساختمانی است، گفت: کارگران ساختمانی به دو شرط سن 60 سالگی و یا پرداخت 35 سال حق بیمه بازنشسته می شوند و این موضوع با سایر کارگران متفاوت است.
کریمی افزود: تاکنون کارگران ساختمانی برای بیمه حوادث بیمه بودند و از قرامت ساختمانی، نقص عضو، از کارافتادگی و فوت استفاده می کردند اما تصمیم بر این است که بیمه خانواده و افراد تحت تکفل آنان نیز به بیمه آنها اضافه و قانون آن اصلاح شود.
مدیرکل نام‌نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تامین اجتماعی افزود: کمک هزینه ازدواج و قرامت دستمزد به کارگران ساختمانی تاکنون به پرداخت نشده است. او افزود: کارگران ساختمانی که تمایل به بیمه دارند در سامانه مربوط به وزارت کار و رفاه اجتماعی ثبت نام کنند.
  رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی در ارتباط تلفنی گفت: قانون بیمه کارگران ساختمانی تنها به بیمه حوادث، از کارافتادگی، بازنشستگی و فوت تعلق می گیرد و مابقی حقوق بیمه ای را دریافت نمی کنند.  او افزود: کامل نبودن خدمات بیمه ای برای کارگران ساختمانی یکی از ایرادات قانون است که نمایندگان مجلس به آن توجهی نکردند. شغل کارگران ساختمانی مانند کارگران معادن و رانندگان جزء مشاغل سخت محسوب می شوند. کارگران ساختمانی حدود 10 درصد جامعه را تشکیل می دهند.  اکبر شوکت گفت: تاکنون 7 مرتبه قانون در حمایت از کارفرایان تغییر کرده است. به جای اینکه قانون بیمه کارگران ساختمانی در حمایت از آنان باشد بطور کامل پرداخت نمی شود در صورتیکه 30 درصد حق بیمه به بیمه گزار پرداخت می شود. خدمات بیمه ای باید بطور کامل به کارگران ساختمانی پرداخت شود. مصری نماینده مجلس در گفتگوی تلفنی یکی از مشکلات تنظیم قانون برای بیمه کارگران ساختمانی را محل و زمان مشخص آنان را اعلام کرد و گفت: کارگر ساختمانی کارفرما ندارد که مشمول بیمه شود تا برای او حق بیمه سهم کارفرما پرداخت کند. عبدالرضا مصری با بیان اینکه مجلس پشتیبان بیمه کارگران است، افزود: تاکنون با محاسبه تعداد پروانه های ساختماعی و گرفتن حق بیمه کارگران مورد نیاز پروانه ساخت، حق بیمه آنان محاسبه می شد اما برخی دیگر کارگران خود را بعنوان کارگران ساختمانی معرفی می کردند که حق کارگران ساختمانی واقعی ضایع می شد.  مصری گفت: از هر طرح و پیشنهادی برای شفاف سازی بیمه کارگران ساختمانی استقبال می کنیم.  دانلود  

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: بیمه کارگران ساختمانی کارفرما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۶۲۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت صادرات ۶ میلیارد دلاری در خوزستان

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر حسینی محراب عصر امروز چهارشنبه در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان خوزستان اظهار کرد: در جلسه امروز در خصوص پرداخت حق ۴ درصد بیمه برای مشاغل سخت و زیان‌آور مباحث مختلفی مطرح و با استعلام از وزارت کار این مساله رفع اختلاف شد به این صورت که در این خصوص باید مفاد پیمان بین کارفرما و پیمانکار مبنای عمل قرار گیرد.

وی افزود: دستور کار دیگر در خصوص مفاصل حساب قراردادهای پیمانکاری بود که بنا شده هر قراردادی به شکل مجزا و فارغ از قراردادهای دیگر مدنظر قرار گیرد.

حسینی محراب ادامه داد: موضوع دیگری که در جلسه امروز مطرح شد در خصوص معافیت بیمه‌ای کارگاه‌های چند نفری بود. پرداخت حق بیمه این واحدها به این صورت است که ۱۰ درصد را کارفرما می‌دهد و مابقی آن را دولت پرداخت می‌کند که یک بحثی در این میان قابلیت تفسیر داشت و موجب اختلاف برداشت شد که بنا شده برای تصمیم‌گیری به مرکز منعکس شود.

استاندار خوزستان بیان کرد: مسائل مربوط به صادرات و پایانه‌های کشاورزی و صادراتی و جذب سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی توسط تولیدکنندگان در بخش‌های مختلف نیز مورد بررسی قرار گرفت.

حسینی محراب بیان کرد: سال گذشته در خوزستان حدود ۶ میلیارد دلار صادرات صورت گرفت و جزو استان‌های برتر کشور از جهت صادرات هستیم و برای افزایش این رقم در سال جاری با کمک بخش خصوصی و مسئولان دستگاه‌ها تلاش خواهیم کرد.

کد خبر 6088144

دیگر خبرها

  • عدم‌ پرداخت دستمزد و بیمه و نبود امنیت شغلی ظلم به کارگران است
  • تصمیمات نادرست در وزارت کار، چرا دستمزد ۱۴۰۳ اصلاح نمی شود؟!
  • چرا دستمزد ۱۴۰۳ اصلاح نمی‌شود؟!
  • (ویدیو) علت تأخیر در پرداخت الکترونیکی بیمه‌های تکمیلی
  • ثبت صادرات ۶ میلیارد دلاری در خوزستان
  • فیاضی: مجلس آینده باید مشکلات کارگران را تا حد امکان کاهش دهد
  • ضرورت اصلاح قانون معادن به نفع محیط زیست
  • رسیدگی به چک‌های برگشتی با هوش مصنوعی
  • معافیت بیمه‌ای برخی کارگران ساختمانی
  • ارائه لایحه اصلاح قانون کار به مجلس دوازدهم در اولین فرصت