Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس سیاست خارجی یکی از جلوه های گفتمانی بودن تقابل ایران و آمریکا را تسخیر لانه جاسوسی دانست و گفت: انقلاب ایران موجب شد که گفتمان غرب به چالش کشیده شود.

«حسن بهشتی پور» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در خصوص دیپلماسی ایران در چهل سال پس از انقلاب اسلامی گفت: شاخص ترین محورهای اصلی سیاست خارجی ایران در این چهل سال اخیر را استقلال خواهی، استکبار ستیزی، دفاع از حقوق محرومین، نفی سلطه گری و سلطه جویی تشکیل می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کارشناس سیاست خارجی با بیان این که روحیه استقلال خواهی از مهم ترین محورهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران به حساب می آید، افزود: سیاست خارجی ما از اقتدار جمهوری اسلامی ایران به طور اعم از این توان دفاعی ما نشئت می گیرد. ابعاد دیگری نیز در دیپلماسی ما تاثیرگذار هستند که موجب شده اند که سیاست خارجی ایران از نظر معنوی نیز تاثیرگذار باشد.

 

وی ادامه داد: بُعد دیگر قدرت جمهوری اسلامی ایران تولید علم است و اقتدار ما فقط به تولید و توان نظامی مان نبوده و به پیشرفت های علم، فرهنگ و معنوی بوده است. این مسائل موجب شده که ایران در چهل سال پس از انقلاب اسلامی از نظر سیاست خارجی خودش را سرحال نگه دارد و به قدرت منطقه ای تبدل شود.

 

بهشتی پور در ادامه این گفت و گو به مساله تسخیر لانه جاسوسی به عنوان یکی از اقدامات در راستای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: این حرکت در ادامه رو در رویی گفتمان انقلاب اسلامی در برابر گفتمان غرب بود. کسانی می توانند مساله تسخیر لانه جاسوسی را درست تحلیل کنند که تحلیل گفتمانی داشته باشند. به این معنا که این موضوع را درک کنند که تعارض آمریکا با ایران یک تعارض گفتمانی است.

 

وی یکی از جلوه های گفتمانی بودن تقابل ایران و آمریکا را تسخیر لانه جاسوسی دانست و اظهارداشت: انقلاب ایران موجب شد که گفتمان غرب به چالش کشیده شود و نقاط رو در رویی برای ایران و آمریکا ایجاد شد که در مقطعی دانشجویان پیرو خط امام تسخیر این حرکت را انجام دادند.

 

کارشناس سیاست خارجی تاکید کرد: اینگونه نبود که اگر لانه جاسوسی توسط دانشجویان پیرو خط امام و رهبری تسخیر نمی شد مشکلی در روابط ایران و آمریکا به وجود نمی آمد. آمریکا اساسا با انقلاب اسلامی ایران در تضاد بوده و معتقد بوده که این انقلاب مانع از اعمال توطئه های آمریکا شده است. همچنین باعث شده آمریکا نتواند مانند قبل برای ملت ایران تعیین تکلیف کند.

 

وی یادآور شد: زمانی که یک قدرت منافع خود را از دست می دهد به دنبال این است که برای رسیدن به منافع خود تغییراتی را ایجاد کند. انقلاب اسلامی کاملا بر ضد اهداف آمریکا بوده و با هرگونه سلطه و وابسته بودن با آمریکا مخالف بوده است. بنابراین تسخیر لانه جاسوسی جلوه ای از مجموعه تضاد گفتمانی میان انقلاب اسلامی و غرب بوده است./

 

 

پایان پیام/281

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان استان بوشهر چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی انقلاب اسلامی محمد جواد ظریف دهه فجر کتاب ظریف مجلس حسن بهشتی پور انقلاب سیاست خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۶۳۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محکومیت کارمند آژانس امنیت ملی آمریکا به جرم جاسوسی

یک کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا به جرم تلاش برای جاسوسی به حدود ۲۲ سال حبس محکوم شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد سباستین دالک 32 ساله کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا به جرم تلاش برای جاسوسی به حدود 22 سال حبس محکوم شد.

بر این اساس، آقای دالک به جرم تلاش برای انتقال اطلاعات طبقه بندی شده به فردی که گمان می کرد عامل روسیه است، دستگیر شده اما بعدا دریافت که این فرد، کارمند مخفی اف‌بی‌آی است.  

براساس این گزارش، وی در دادگاه اکتبر سال گذشته به 6 مورد تلاش برای انتقال اطلاعات دفاعی ملی طبقه بندی شده گناهکار شناخته شد. وی در دادگاه روز گذشته به 21 سال و 10 ماه حبس محکوم شد.

کریستوفر ری مدیر اف‌بی‌آی در بیانیه‌ای گفت: این حکم باید به عنوان یک هشدار جدی برای تمام کسانی باشد که وظیفه حفاظت از اطلاعات دفاع ملی را بر عهده دارند و اینکه این نتیجه خیانت به این اعتماد است.

وزارت دادگستری افزود: دالک در دادگاه اعتراف کرد که وی بین آگوست و سپتامبر 2022، برای نشان دادن دسترسی مشروع و تمایل به اشتراک گذاری، از یک حساب ایمیل رمز گذاری شده برای انتقال بخش های برگزیده سه سند طبقه بندی شده به فردی که گمان می کرد عامل روسیه بوده، استفاده کرده است.       

این وزارت خانه تصریح کرد دالک که به عنوان طراح امنیتی سیستم های اطلاعاتی در آژانس امنیت ملی آمریکا کار می کرده، در ازای تمام این اطلاعات، 85 هزار دلار درخواست کرده بود.

این در حالی است که چندی قبل ویکتور مانوئل روچا دیپلمات پیشین آمریکایی به جرم جاسوسی برای کوبا به مدت چند دهه، به تحمل 15 سال حبس محکوم شد.

وزارت دادگستری آقای روچا را به انجام اقداماتی در جهت بهبود منافع دولت کوبا متهم کرده است. این در حالی است که براساس قوانین فدرال افرادی که می خواهند به عنوان عامل یک کشور خارجی در داخل خاک آمریکا فعالیت کنند، باید نام خود را در وزارت دادگستری ثبت کنند.

روچا در دادگاه به جاسوسی برای کوبا و استفاده از توانایی خود برای ناشناس ماندن در مجموعه‌ای از ملاقات های انجام شده در سال های 2022 و 2023 با یک مامور مخفی اف بی آی که خود را به عنوان نماینده سرویس اطلاعات خارجی کوبا جا زده بود، اعتراف کرد.

این نخستین باری نیست که مقامات فعلی و سابق آمریکا به اتهام عاملیت دول خارجی دستگیر یا متهم می شوند. پیشتر دادگاهی در نیویورک یک مامور سابق پلیس این شهر را به دلیل اینکه عامل غیرقانونی چین در خاک آمریکا بوده، گناهکار شناخت.

سفیر پیشین آمریکا به جرم جاسوسی برای کوبا محکوم شد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اهمیت عملیات وعده صادق مانند تسخیر لانه جاسوسی است
  • رژیم صهیونیستی و آمریکا در منطقه سرگردان و متزلزل شدند
  • معلمِ متفکر
  • نسخه برزیلی برای خودروسازی ایران
  • روایتی از شهادت مرتضی مطهری، معلمی برای انقلاب اسلامی ایران
  • محکومیت کارمند آژانس امنیت ملی آمریکا به جرم جاسوسی
  • توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران
  • توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • امیرعبداللهیان: توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • تحریم سپاه توسط غربیان گویای سلامت کار پاسداران است