Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@16:48:31 GMT

مشارکت مردم در بیش از ۲۰۰ حوضه آبخیز

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۶۵۳۰۶

مشارکت مردم در بیش از ۲۰۰ حوضه آبخیز

مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی سازمان جنگل‌ها با بیان اینکه مردم باید در متن اجرای پروژه‌های منابع طبیعی و آبخیزداری دیده شوند، گفت: در حال حاضر ۱۹۶ تسهیلگر متخصص در ۱۷۶ شهرستان و ۲۳۳ حوضه آبخیز در سراسر کشور مشغول فعالیت هستند.

به گزارش ایسنا وحید جعفریان در کارگاه آموزشی «نقش مشارکت مردمی در اجرای پروژه‌های منابع طبیعی و آبخیزداری» که با حضور رؤسای دفاتر آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی ادارات کل منابع طبیعی استان‌ها در انزلی برگزار شد، با بیان اینکه به دنبال تدوین یک سند راهبردی بر اساس ساختار منظم و منسجم هستیم، اظهارکرد: می‌خواهیم با سیاست‌های کلان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری هماهنگ باشیم لذا این سند بر جایگاه آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی تاکید دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با تاکید بر لزوم اثربخشی فعالیت‌های این دفتر تصریح کرد: هدف اصلی ما از آموزش، ترویج مشارکت‌های مردمی و کمک به افزایش اثربخشی در اجرای پروژه‌های محوری منابع طبیعی و آبخیزداری است.

وی با بیان اینکه پهنه‌بندی را در راستای نظام نوین ترویج آغاز کردیم، گفت: یکی از فعالیت‌های اثربخش ما تدوین تجارب موفق سازمان‌ها بوده است که برگرفته از مستندات ملی و بین‌المللی است. لذا تاکنون ۷۰ خروجی موفق که قابلیت تعمیم به سایر پروژه‌ها را داشت احصا کردیم و بعد از ارزیابی و مستندسازی در معرض استفاده همگان قرار می‌گیرد.

جعفریان آموزش و مشارکت جوامع محلی و بهره‌برداران را اولویت سازمان جنگل‌ها دانست و تصریح کرد: سعی می‌کنیم بتوانیم با بهره‌گیری از ظرفیت کانون‌های یادگیری، تجارب موفق و بیان نتایج از زبان خود مردم محلی بیشترین اثربخشی را برای تأمین و بسط مشارکت و ایجاد ذهنیت مشترک در خصوص اهمیت مشارکت در بین جوامع محلی داشته باشیم.

مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی سازمان جنگل‌ها ادامه داد: طرح «همیاران طبیعت» را با استفاده از ظرفیت‌های دانش آموزان، جوانان، مجریان، بهره برداران و آحاد جامعه که به نوعی علاقه‌مند به نقش آفرینی داوطلبانه در فرایند حفاظت از منابع طبیعی هستند، اجرایی کردیم.

وی با بیان اینکه مردم باید در متن اجرای پروژه‌های منابع طبیعی و آبخیزداری دیده شوند، گفت: در حال حاضر ۱۹۶ تسهیلگر متخصص در ۱۷۶ شهرستان و ۲۳۳ حوضه آبخیز در سراسر کشور مشغول فعالیت هستند که تعداد آنها رو به افزایش است.

مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی سازمان جنگل‌ها با اشاره به اختصاص اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریالی از صندوق توسعه ملی برای انجام فعالیت‌های توانمندسازی، ترویجی و مشارکتی تاکید کرد: مجموعه ترویج مأموریت یافته تا به صورت جدی در این پروژه‌ها نقش‌آفرینی کند.

جعفریان با بیان اینکه امسال مشارکت مردم در ۲۵۱ حوضه آبخیز مشهود بوده است، تصریح کرد: از این پس اولویت اجرای طرح‌های آبخیزداری با مناطقی است که مشارکت مردم بومی در آن بیشتر باشد.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آبخيزداري سازمان جنگل ها مشارکت مردمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۶۵۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در فلارد

یونس خلیلی رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری فلارد گفت: آفت جوانه خوار بلوط به جان جنگل‌های بلوط شهرستان فلارد افتاده و موجب شده است جنگل بلوط این شهرستان در معرض خطر و آسیب جدی قرار گیرد.

وی افزود: در همین راستا با همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، مبارزه با این آفت در شهرستان فلارد از ۱۶ فروردین امسال آغاز شد.

بیشتر بخوانید

تداوم اجرای طرح مبارزه با آفت جوانه خوار در جنگل های زاگرس

خلیلی گفت: طغیان آفت جوانه خوار بلوط باعث کاهش رویش، زوال جنگل، تغییر در زادآوری و توالی و حتی باعث مرگ و میر درختان می‌شود.

وی اضافه کرد: لارو‌های ابتدایی این آفت در اوایل فصل بهار وارد جوانه‌های بلوط می‌شوند و از آن تغذیه می‌کنند در حالی که لارو‌های رشد کرده و بزرگ شده، از برگ‌ها تغذیه می‌کنند تا جایی که درختان در اواخر بهار کاملا عاری از برگ می‌شوند.

خلیلی ادامه داد: برای حفاظت و صیانت از جنگل‌های بلوط، کار مبارزه با این آفت در سطح ۶۶۷ هکتار از جنگل‌های بلوط فلارد در بخش‌های مرکزی و امامزاده حسن با ۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی از ۱۶ فروردین امسال آغاز شد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • مشارکت‌های مردمی چشم انتظار تسهیلات پروژه‌های نهضت ملی هستند
  • مشارکت‌های مردمی همزمان با تزریق زمین در نهضت ملی مسکن
  • بیش از چهار هزار پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد
  • چهار هزار و ۷۰۰ پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد
  • سازمان‌های مردم نهاد مشارکت بیشتری برای مبارزه با مواد مخدر داشته باشند
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در فلارد
  • هیچ فرصت سرمایه‌گذاری در شهر نباید از دست برود/ چاره‌ای جز مشارکت مردم در توسعه شهر نداریم
  • اجرای طرح آبخیز تا جالیز در لرستان
  • اجرای ۲۷ سازه آبخیزداری در استان اردبیل
  • سبد متنوع پروژه های مشارکتی در شورای عالی سرمایه‌گذاری و مشارکت‌ها