Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-27@07:45:53 GMT

◄ ساخت راه‌آهن چابهار ـ سرخس چقدر اولویت دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۶۵۳۳۴

◄ ساخت راه‌آهن چابهار ـ سرخس چقدر اولویت دارد؟

تین‌نیوز | 

یک کارشناس مطالعات منطقه‌ای معتقد است شرق ایران از چنان تمرکز سرمایه و مبادلات بازرگانی برخوردار نیست که شبکه‌های موجود پاسخگوی آن نباشند.

به گزارش تین‌نیوز، بهرام امیراحمدیان این مطلب را در شبکه‌های اجتماعی در پاسخ به دیدگاهی بیان کرد که بر ساخت راه‌آهن چابهار ـ سرخس، تاکید دارد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: راه برای تسهیل حمل‌ونقل کالا و مسافر طراحی و اجرا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقتصاد کشورهای آسیای مرکزی در سه محور شرقی (به سوی چین) ، شمالی و شمال غربی (با روسیه) و غربی (با ترکیه و اتحادیه اروپا) شکل گرفته است و بازارهای آنها هم در همین مناطق قرار دارد.

وی افزود: در حال حاضر یعنی از سال ۱۳۷۵ امکان برقراری ارتباط ریلی آسیای مرکزی با آب‌های آزاد از طریق راه‌آهن سرخس-بندرعباس وجود دارد. آیا این خط‌آهن برای مبادلات تجاری کافی نیست و از همه ظرفیت‌های آن بهره گرفته می‌شود؟ آیا باری ترانزیتی و یا حمل‌ونقلی با آسیای مرکزی بر زمین مانده است؟

امیراحمدیان تاکید کرد: افزایش ترانزیت و حمل‌ونقل علاوه بر زیرساخت‌های فیزیکی و قوانین و مقررات و بانک و بیمه به فضای سیاسی نیز نیازمند است. چرا افغانستان راه لاجورد و آسیای مرکزی کریدور تراسیکا را برگزیده‌اند؟

وی گفت: شرق ایران از چنان تمرکز سرمایه و مبادلات بازرگانی برخوردار نیست که شبکه‌های موجود پاسخگوی آن نباشند مگر حجم ترانزیت که بین آسیای مرکزی و حوزه اقیانوس هند بوده باشد. آن هم بر اساس آنچه گفته شد فراهم نیست.

این کارشناس مطالعات منطقه‌ای افزود: با نگاهی به سمت و سوی مبادلات آسیای مرکزی با جهان خارج در آمارهای بین‌المللی، معلوم می‌شود که در مسیر جنوب از ایران نه تنها طی سال‌های مختلف رشد نداشته بلکه نسبت و سهم آن در حال کاهش است.

به گزارش تین‌نیوز، این استاد دانشگاه بیان کرد: ضمن این‌که طراحی شبکه راه‌ها یک امر اقتصادی و مبتنی بر برنامه‌ریزی است و باید بر اساس یک برنامه‌ریزی آمایش سرزمین (Spatial Planning) و با در نظر گرفتن مبانی توسعه پایدار (Sustainable Development ) شبکه راه‌ها و با ملاحظه اقتصاد و محیط زیست و نیازهای آینده در چارچوب بهره‌گیری از ماتریس جدول داده-ستانده اقتصاد (Input -Output Table) راه‌ها آن‌هم در کشوری که محدودیت منابع دارد طراحی و سپس برای اجرا به وزارتخانه مربوطه ارجاع شود.

امیراحمدیان تاکید کرد: وزارت راه و شهرسازی در چارچوب قوه مجریه قرار دارد بنابراین طراحی شبکه و ایجاد کریدورها همه امری برنامه‌ریزی است که در سطح کلان و با مشارکت بخش اقتصای و برنامه‌ریزی و حتی جامعه شناسی و محیط‌زیست انجام می‌شود. این‌که برخی صاحب‌نظران از سوی تشکل‌ها و دیدگاه‌های خود بخواهند مسیری را برای ریل و جاده و محلی برای بندر پیشنهاد و بر آن پافشاری کنند از نظر منطق برنامه ریزی وجاهتی ندارد.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: راه آهن چابهار ـ سرخس راه آهن سرخس بندرعباس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۶۵۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین توسط شبکه بانکی صادر شد

بانک مرکزی اعلام کرد: به منظور گسترش تامین مالی زنجیره تولید و اجرایی‌سازی شیوه‌نامه اجرایی استفاده از برات الکترونیکی (که طی بخشنامه شماره ۲۸۳۹۶۲‏‏/۰۰ مورخ ۲۹‏‏/۰۹‏‏/۱۴۰۰ به شبکه بانکی کشور ابلاغ شده است) با تلاش‌های صورت گرفته و فراهم‌سازی الزامات سامانه‌ای و فناورانه و با همکاری بانک‌های صادرات ایران، تجارت و ملی ایران و همچنین وزارت امور اقتصادی و دارایی بهره برداری تجاری از این ابزار در تاریخ سوم اردیبهشت ماه امسال عملیاتی شد و اولین برات الکترونیکی توسط دو بانک صادرات ایران و تجارت صادر شد.

در چارچوب این ابزار اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند به منظور تامین سرمایه در گردش مورد نیاز فعالیت اقتصادی خود اقدام نمایند. لازم به ذکر است برات الکترونیکی سندی غیر کاغذی است که با درخواست برات‌دهنده (براتکش) یعنی خریدار در وجه یا به حواله کرد دارنده برات یعنی فروشنده و بر اساس اعتبار خریدار صادر می‌شود. سررسید این ابزار یک تا دوازده ماهه است و بانک عامل به عنوان رکن براتگیر، بازپرداخت مبلغ در سررسید را تقبل می‌کند.

برخی از مزایای برات الکترونیکی عبارتند از:
- قابلیت انتقال در زنجیره‌های فعالیت‌های اقتصادی
- امکان صدور برات الکترونیکی تا سقف ۲۰۰ فروش سال گذشته بنگاه خریدار
- معاف از برنامه کنترل مقداری ترازنامه بانک مرکزی
- امکان تنزیل توسط شبکه بانکی در صورت گذشته یک چهارم از عمر برات یا دو بار گردش در زنجیره

با توسعه استفاده از این ابزار برای کل شبکه بانکی ظرفیت مناسبی جهت تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی در طول زنجیره‌های فعالیت آنها فراهم شده است. لازم به ذکر است که بر اساس بخشنامه مورخ ۲۶/۱/۱۴۰۳ بانک مرکزی به شبکه بانکی امکان صدور ۸۰ هزار میلیارد تومان برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی در سال ۱۴۰۳ پیش بینی شده است که می‌تواند در کنار سایر ابزار‌های تامین مالی اعم از اوراق گام و تسهیلات نقش موثری در تحقق اهداف شعار سال ایفا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • شبکه‌سازی اولویت نهضت اجتماعی در کرمانشاه است
  • طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  • به حقوق قشر کارگر توجه شود
  • طرح ازبکستان برای کریدور لجستیکی از افغانستان به آسیای مرکزی
  • کادرسازی برای نظام جمهوری اسلامی اولویت حلقه صالحین باشد
  • آغاز لایروبی ۲ کیلومتر از کانال درجه یک شبکه آبیاری و زهکشی سرخس
  • نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین توسط شبکه بانکی صادر شد
  • منطقه پیام، از اولویت‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • نهضت آسفالت‌ریزی در کمالشهر راه‌اندازی شد
  • برنامه‌ریزی برای پویایی در ساخت‌وسازها، اولویت مهم شهرداری منطقه ۱۰ شیراز