Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، پایگاه آمار و اطلاعات استت ‌نانو (statnano.com) از سال 2010 با استفاده از روش‌‌های علمی و با استفاده از یک عبارت جستجوی مناسب به استخراج آمار و اطلاعات فناوری نانو از منابع معتبر و انتشار آنها می‌پردازد و مرجع محققان و سیاست‌‌گذاران در دنیا به حساب می‌‌آید.

مطابق استاندارد ایزو (ISO/TS 18110) اختراعاتی در حوزه فناوری نانو قرار می‌گیرند که حداقل دارای یک ادعا مرتبط با فناوری نانو باشند و یا بر اساس کدهای طبقه‌بندی IPC دارای کدی مرتبط با حوزه فناوری نانو باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این تعریف، در سال 2018 در کل، 13050 ثبت اختراع نانو در دو دفتر ثبت پتنت آمریکا (USPTO) و اروپا (EPO) انجام شده است که از این تعداد سهم USPTO، تعداد 11280 ثبت پتنت بود. سهم پتنت‌های فناوری نانو از کل پتنت‌های ثبت‌شده قابل‌توجه نبوده و در چند سال اخیر رشد اندکی داشته و بین دوونیم تا سه‌درصد بوده است. این در حالی است که این سهم برای مقالات علمی حدود 10درصد است. این آمار نشان می‌دهد که همچنان سهم بیشتری از دستاوردهای علمی حوزه نانو در حد انتشار مقالات علمی بوده و به مرحله نوآوری و فناوری نرسیده است.

فهرست 23 کشور برتر در ثبت اختراعات فناوری نانو در سال 2018 به همراه سهم پتنت‌های نانوی آنها از کل پتنت‌های آنها در جدول زیر آمده است.

بیش از نیمی از ثبت پتنت در حوزه فناوری نانو در USPTO متعلق به آمریکا بوده و این کشور در EPO نیز بعد از ژاپن در رده دوم قرار دارد. بعد از آمریکا کشورهای شرق آسیا رده‌های بعدی را به خود اختصاص داده‌اند که نشان‌دهنده توجه خاص این کشورها به بازار فناوری نانو در آمریکا و اروپا است.

از میان 5 کشور اول در تولید علوم نانو، هند با 66 ثبت پتنت در رده هفدهم و ایران با 42 ثبت در رتبه بیست‌ویکم قرار دارند. ایران در سال گذشته حدود 68درصد در تعداد ثبت پتنت فناوری نانو رشد داشته و رتبه خود را در این شاخص بهبود داده است. این تعداد درخواست حدود 27درصد از کل ثبت پتنت ایران در USPTO را در سال 2018 شامل می‌شود و از این منظر یعنی «سهم پتنت‌های نانو از کل پتنت‌های یک کشور» در رده اول قرار گرفته و بعد از آن عربستان با 18درصد قرار دارد که نشان‌دهنده توجه بیشتر این کشورها به این حوزه از فناوری است.

انتهای پیام/

279 / 279 فناوری نانو پتنت آمریکا اروپا

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: فناوری نانو پتنت آمریکا اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۶۶۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویدیو/ دستاوردهای هوافضای کشور در ۱۴۰۲ را بشناسید

سال ۱۴۰۲ یکی از سال‌های پرتلاش ایران در تحقق مبحث چهارم سند تحول در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات به شمار می‌آید و دانشمندان فضایی ما چندین ماهواره را با اهداف مختلف در این سال با موفقیت به فضا پرتاب کردند.

به گزارش ایسنا، این پیشرفت‌ها تا جایی بوده که حالا ایران جزو ۶ کشور دارای این فناوری قرار گرفته است. در ادامه ویدیویی از دستاوردهای هوافضای کشورمان در ۱۴۰۲ را مشاهده کنید:

منبع: کانال لشکر قدس

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعضای هیئت داوران جشنواره فیلم کن معرفی شدند
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • قیمت خودروهای داخلی و خارجی +جدول
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • قیمت خودرو در بازار آزاد دوشنبه ۸ اردیبهشت ماه
  • ویدیو/ دستاوردهای هوافضای کشور در ۱۴۰۲ را بشناسید
  • رشد ۱۰۰ درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات «وعده صادق»
  • رشد صد درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات وعده صادق
  • همه چیز درباره ثبت اختراع در سطح جهانی یا پتنت بین‌المللی
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»