Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین سالارآملی،  قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین المللی در گفتگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این سوال که آیا تحریم‌ها بر تعاملات بین المللی دانشگاهها تاثیرگذار بوده است؟ گفت: در این زمینه چند فاکتور هست که اهمیت دارد یکی این است که به هر حال جامعه علمی فناوری ما از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های قوی داخلی برخوردار است، دوم اینکه ما در سطح علمی بین الملل شناخته شده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر به جوامع علمی دنیا دقت کنیم درمی یابیم که این جوامع علمی خیلی روشن‌تر از جوامع غیر علمی هستند، لذا آنها به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های علمی کشور ما اعتماد دارند.

وی ادامه داد: در مجموع ضربه پذیری جامعه علمی فناوری ما به نسبت بقیه بخش‌های داخل کشور بسیار کمتر است؛ یعنی ارتباطات ما در این زمینه هنوز در سطح معقول قرار دارد و هنوز دانشمندان و دانشگاه‌های بزرگ دنیا علاقه مند به تماس و ارتباط با ما هستند، تا به حال که اینگونه بوده و همین نشان می‌دهد به دلیل وجود قدرت داخلی علمی ضربه‌پذیری ما کمتر است.

سالار آملی تاکید کرد: تا به حال ایران هراسی نتوانسته بر جامعه علمی ما اثر بگذارد. به هر حال دانشگاه‌های دنیا جزو نخبگان جهان محسوب می‌شوند و اینها سطح فهم و ادراکشان بیشتر است  و کمتر تحت تاثیر تبلیغات قرار می‌گیرند.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل در پاسخ به اینکه آیا اساتید ایرانی برای جذب و حضور در دانشگاه‌های خارجی با مشکلی مواجه نشده‌اند؟ گفت: اینکه کشورهای دیگر یا برخی سیاسیون بخواهند در کارها خلل ایجاد کنند شکی نیست و این کار را هم می‌کنند، اما بحث اساسی این است که ما صدمه‌پذیری خیلی پایین‌تری از بخش‌های دیگر داریم. آمریکا سعی می‌کند مقالات اساتید ما در ژورنال‌های بین المللی چاپ نشود و یا کتاب‌های اساتید ما به چاپ نرسد، اما همان فهم و ادراکی که در سطح بین الملل وجود دارد باعث شده آمریکایی به نسبت بخش‌های دیگر جامعه در این حوزه ها خیلی موفق نشوند.

سالارآملی با اشاره به عدم پرداخت ارز دانشجویی و حمایت دولت از دانشجویان در حال تحصیل در دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ارزی که به این دانشجویان تعلق می‌گیرد همان ارزی است که در صرافی‌های دولتی وجود دارد و از همین طریق برای آنها تامین می‌شود.ارز دانشجویان که نزدیک ارز آزاد است و هر روز از سوی دولت اعلام می شود در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد.ما بستری را فراهم کردیم تا اگر خانواده‌هایی از لحاظ ارزی متحمل فشار شده‌اند، وارد کشور شوند و اینجا ادامه تحصیل دهند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: امور بین الملل ایران نخبگان گفتگو با ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۷۳۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه قانونگذار آمریکایی برای اخراج دانشجویان معترض بین‌المللی

به گزارش قدس آنلاین تظاهرات گسترده دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا که در مخالفت با سیاست‌های واشنگتن در حمایت از نسل کشی فلسطینیان در غزه انجام می‌شود با واکنش تند سیاستمداران ایالات متحده همراه شده است. این تظاهرات برای نخست بار ۳ هفته پیش از دانشگاه کلمبیا در نیویورک آغاز و سپس به سایر دانشگاه‌ها در سرتاسر آمریکای شمالی و کشورهای غربی گسترش یافت. 

 قانونگذاران آمریکایی در راستای برنامه‌های حمایتی لابی‌های صهیونیست و جلوگیری از انتقاد از اسراییل، به دنبال تصویب قوانینی به منظور مهار دانشجویان هستند. 

در تازه‌ترین اقدامات از این دست، اندی اوگلز، قانونگذار جمهوریخواه لایحه‌ای را ارائه کرده است که براساس آن دانشجویان بین المللی معترض به نسل کشی اسراییل که از سوی پلیس آمریکا دستگیر شوند به کشورهای خود اخراج خواهند شد. 

این لایحه از سوی هر دو حزب اصلی آمریکا مورد حمایت قرار گرفته است. 

در جزئیات این لایحه آمده است: قانون پیشنهادی خواهان لغو ویزای دانشجویان بین المللی است که در حین ایجاد، مشارکت، و یا تبلیغ کارزار اعتراضی در محوطه یک دانشگاه یا یک موسسه آموزش عالی در تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ یا بعد از آن از سوی پلیس دستگیر شده اند. 

پیش از این اندی اوگلز در اوایل سال جاری میلادی زمانی که درباره کشتار کودکان فلسطینی از او پرسش شد، گفت: "فکر می‌کنم باید همه آنها را بکشیم! " این اظهارات به شدت در محافل عمومی مورد انتقاد قرار گرفته بود. 

براساس آمارهای ارائه شده تاکنون بیش از ۲ هزار دانشجو در موسسات آموزش عالی و دانشگاهی آمریکا از سوی پلیس به جرم اعتراض به نسل کشی فلسطینیان بازداشت شده اند. 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • لایحه قانونگذار آمریکایی برای اخراج دانشجویان معترض بین‌المللی
  • بخش زیادی از ۳۰ میلیون گیمر دانشجو هستند
  • آمادگی دانشگاه تربیت مدرس برای پذیرش دانشگاهیان آمریکایی
  • آمادگی دانشگاه تربیت مدرس برای پذیرش اساتید و دانشجویان اخراجی آمریکایی
  • اعلام آمادگی دانشگاه تربیت مدرس برای پذیرش اساتید و دانشجویان اخراجی آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین
  • دانشجویان آزادی‌خواه حامی غزه را با شرایط ویژه پذیرش می‌کنیم
  • همایش بین المللی مدیریت ورزشی در اردبیل برگزار شد
  • بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا
  • تاثیر اساتید در جامعه باید مثبت و مشهود باشد
  • اساتید و معلمان بهترین راهنما و الگوی جامعه