Web Analytics Made Easy - Statcounter

زمزمه استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی در دوره مجلس ششم مطرح شد و همان زمان به دلیل برخی ایرادات این طرح رد شد. محمد حسین فرهنگی عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس در این باره معتقد است که اجرای طرح استانی شدن انتخابات مغایر با قانون اساسی است زیرا قانون اساسی حق انتخاب را به آحاد جامعه داده است نه صرفا احزاب و تشکل هایی که عده ای از مردم به صورت تشریفاتی و تزئینی در آن احزاب عضویت دارند بدون اینکه شناخت کافی و درستی از افراد داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه سیاسی قدس آنلاین - طرح استانی شدن انتخابات مجلس که این روزها سر و صدای زیادی کرده و مخالفان و موافقان زیادی از جمله نمایندگان مجلس هر کدام به سهم خود در این باره اظهار نظر کرده اند، زمزمه آن در دوره مجلس ششم مطرح شد و همان زمان به دلیل برخی ایرادات این طرح رد شد.

مخالفان این طرح در اعلام مخالفت خود بر موضوعاتی همچون کاهش مشارکت انتخابات، حذف اقلیت‌ها و دوقطبی‌سازی جامعه، افزایش تأثیر پول و هزینه های تبلیغاتی در انتخابات و قطع صدای مناطق محروم در حاکمیت تاکید دارند. اما در این بین موافقان طرح استانی شدن انتخابات نیز بر این تاکید دارند که استانی شدن انتخابات مجلس و افزایش مشارکت گروه‌های سیاسی و مردم در استان می‌تواند در تعیین نمایندگان پارلمان نقش بسزایی داشته باشد.   تقویت شایسته گزینی، دوری از حرکات پوپولیستی در انتخابات، تقویت احزاب و تشکل‌های مردمی نیز از دیگر موارد مطرح شده موافقان است.

اما در این بین اینکه شورای نگهبان درباره این طرح چه نظری دارد، موضوعی است که کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان تنها به توییتی در این باره اکتفا کرده و نوشته است: «نسبت به مصوبات مجلس، از جمله اصلاح قانون انتخابات و طرح استانی شدن انتخابات نمی توان قضاوت پیشینی داشت. با وصول مصوبه، شورا نظر خواهد داد.

لیکن در خصوص کاهش مشارکت مردم و بروز مشکلات امنیتی باید دقت لازم انجام شود. شایسته گزینی، شفافیت و نظارت بر عملکرد نمایندگان به ارتقا جایگاه مجلس می انجامد.»

محمد حسین فرهنگی عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی، یکی از مخالفان این طرح است. وی در گفت و گو با خبرنگار «قدس آنلاین» درباره مخالفت خود با طرح استانی شدن انتخابات مجلس اظهار داشت: بنده در فوریتی که برای این طرح آورده شده بود بصراحت نظرات خودم را در مخالفت با آن بیان کردم. دوباره تاکید می کنم که مصالح ملی ایجاب می کند به سمت و سوی استانی شدن انتخابات حرکت نکنیم و این طرح اجرایی نشود.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی افزود: شاید بتوان در آینده های دور درباره این طرح تاملی بیشتری داشت اما با توجه به شرایط و مسائل جاری اجرایی شدن این طرح چندان به صلاح کشور نیست. همچنین طرحی که کمیسیون امور داخلی شوراها ارائه کرده است انتخابات را کاملاً به سمت انتخابات جناحی و حزبی می برد.

فرهنگی در ادامه گفت: برداشت من این است که این طرح مغایر با قانون اساسی است زیرا قانون اساسی حق انتخاب را به آحاد جامعه داده است نه صرفا احزاب و تشکل هایی که عده ای از مردم به صورت تشریفاتی و تزئینی در آن احزاب عضویت دارند بدون اینکه شناخت کافی و درستی از افراد داشته باشند.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: طرح استانی شدن انتخابات قدس آنلاین کدخدایی محمدحسین فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۷۳۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد

محمد حسن آصفری در گفتگو با خبرنگار قدس با اشاره به ویژگی‌های ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و ضرورت بررسی این لایه در مجلس شورای اسلامی گفت: ما باید تلاش کنیم تا سیاست های تشویقی برای سرمایه‌گذاری در کشور ایجاد کنیم؛ یکی از این سیاست‌ها ،معافیت‌های مالیاتی و یا کاهش ارقام اخذ مالیات و یا کم کردن نرخ سود تسهیلات بانکی است.

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همچنین در اختیار قرار دادن زمین رایگان برای تولید کنندگان می‌تواند به عنوان یکی دیگر از مشوق‌ها در زمینه سرمایه‌گذاری منظور شود، بیان کرد: موارد برشمرده شده به خوبی می‌تواند به رونق تولید و سرمایه‌گذاری در کشور کمک کرده و مانع رکود اقتصادی شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه معافیت‌های مالیاتی می‌تواند در افزایش سرمایه‌گذاری موثر باشد ادامه داد: همچنین این امر می‌تواند به افزایش قدرت پول ملی کمک کرده و می تواند تاثیرات تحریم‌ها را خنثی کند.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس تاکید کرد: بنابراین ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقی  اگر به زودی و بدون گرفتن ایرادهای غیرمنطقی در مجلس به تصویب رسیده و به مرحله اجرا برسد، با توجه به مشوق های هدفمند اعطا شده و کاهش مالیات تولید، به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد .

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند کمک‌های خوبی در راستای سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی باشد، ادامه داد: همچنین ما چندین سال است که با معضل نقدینگی رها شده در جامعه مواجه هستیم بنابراین این لایحه به درستی می‌تواند نقدینگی را در امر تولید متمرکز کرده و اعتماد مردم را به سرمایه‌گذاری و همچنین تحقق جهش تولید با مشارکت مردم در اقتصاد را میسر کند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند در جذب و مشارکت مردم در اقتصاد کارساز باشد، ادامه داد: همچنین در این لایحه به موضوع اعطای مشوق مالیاتی جهت جلوگیری از خام فروشی و حفظ زنجیره ارزش تولید اشاره شده است و می تواند تاثیرات خوبی را در جلوگیری از خام فروشی ایجاد کند.

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند در تحقق عدالت مالیاتی موثر باشد،  بیان کرد:  ما هر چقدر بتوانیم نرخ مالیاتی از تولید و سرمایه گذاری را کمتر کنیم ، این امر می تواند تورم موجود در کشور را کاهش داده و در کنترل نقدینگی موثر باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مسیر رسیدن به توسعه سرمایه‌گذاری مولد و رشد اقتصادی از محل افزایش جذابیت پروژه‌های تولیدی خواهد بود. در این میان مهم‌ترین مشوق در دسترس دولت برای توسعه اقتصادی، مبتنی بر اعطای مشوق‌های مالیاتی است که تاکنون اثرگذاری موفقیت‌آمیزی در تحریک سرمایه‌گذاری مولد نداشته است. از همین رو و با درک اهمیت اصلاح معافیت‌های مالیاتی، دولت سیزدهم به سمت اصلاح قوانین مالیاتی رفته است و اخیرا نیز لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم را مد نظر قرار داده که امیدواریم هرچه سریع‌تر در مجلس مورد بررسی قرار گرفته و پس از چکش کاری به تصویب برسد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • خراسان جنوبی آماده برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی است
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده
  • دبیران احزاب در رقابت انتخاباتی کمیسیون ماده ۱۰ حضور دارند
  • تاییدتشکیل سازمان «سپند»/ آغاز ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب
  • روش‌های عجیب برخی کاندیداها برای رأی آوردن
  • نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و اساسنامه‌های دولت + جزئیات
  • دیدگاه‌های انتخاباتی برخی کاندیداهای مجلس دوازدهم: مردم باید قوی شوند
  • جلسات محسن رضایی با احزاب و جریان‌های انقلاب
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد