Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس، محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به مشکلات صادرات در کشور اظهار کرد: بانک مرکزی روش‌های متنوعی برای بازگشت ارز حاصل از صادرات در نظر گرفته است، اما این شیوه‌ها مستلزم رفع موانع آن در سایر دستگاه‌های اجرایی است به طور نمونه عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی خود را مسئول ارز می‌داند و از سویی وزارت صمت مسئول ثبت سفارش است و در قیمت پایه صادراتی گمرک خود را مجری می‌داند، این تنوع تصمیم‌گیری در سطح کلان می‌تواند مشکلات فراوانی را برای صادرات ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران تصریح کرد: اگر بانک مرکزی معتقد به سیاست‌های کنترلی و ساماندهی ارز در کشور است، نیاز است با استفاده از اختیارات خود و مطرح کردن آن با سران قوا هماهنگی میان سایر سازمان‌ها را تقویت کند.

وی با بیان اینکه  ۳ ماه است که صادرکنندگان با دغدغه‌های فراوانی مواجه هستند، تصریح کرد: صادرکنندگان برای انتقال ارز با مشکل مواجه هستند و از طرفی بانک مرکزی اعلام می‌کند که صادرکنندگان ارز خود را وارد نمی‌کنند و جریمه‌هایی برای صادرکنندگان در نظر می‌گیرد و این امر موجب محروم شدن کشور از منابع ارزی می‌شود.

لاهوتی بیان کرد: نیاز است بانک مرکزی به عنوان مسئول سیاست‌های ارزی و بانکی کشور با حضور بخش خصوصی موانع را برطرف کنند که ماحصل آن دستیابی بانک مرکزی به منابع ارزی و کمک به بخش‌های تولیدی می‌شود.

وی ادامه داد: سامانه نیما، فروش ارز به سیستم صرافی است و در برخی موارد شرکت‌های صرافی به دلیل تحریم‌های بانکی از شرکت‌های پوششی برای دور زدن موانع استفاده می‌کنند و مشتریان خارجی ارز حاصل از خرید کالا‌های ایرانی را تنها به واحد تولیدی از طریق سیستم بانکی پرداخت می‌کنند و با صرافی‌ها کار نمی‌کنند، بنابراین باید به سمت صادرات در مقابل واردات حرکت کنیم.

وی افزود: در بحث بازگشت ارز ما با ثبت سفارش و گمرک مشکل داریم و بانک مرکزی صادرکننده را متعهد به بازگشت ارز می‌داند در حالی که امکان بازگشت آن میسر نیست.

لاهوتی در پایان گفت: با وجود بازگشت ارز پتروشیمی و برخی از صادرکنندگان، به گفته بانک مرکزی میزان بازگشت ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما ۳۰ درصد است و ۷۰ درصد آن به این سامانه باز نمی‌گردد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۷۴۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های تعهدات ارزی ۱۴۰۱ ا

آخرین مهلت ثبت درخواست در دبیرخانه سازمان توسعه تجارت برای بررسی درخواست‌های ایفای تعهدات ارزی سال ۱۴۰۱ تا پایان وقت اداری روز دوشنبه (۳۱ اردیبهشت) خواهد بود.

به گزارش مهر، بر اساس ابلاغ بند ۲ مصوبات نوزدهمین جلسه کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات در خصوص رسیدگی به درخواست ایفای تعهدات ارزی حاصل از صادرات سال ۱۴۰۱ در کمیته کارشناسی بازگشت ارز حاصل از صادرات، آخرین مهلت ثبت درخواست در دبیرخانه سازمان توسعه تجارت برای بررسی درخواست‌های ایفای تعهدات ارزی سال ۱۴۰۱ واجدین شرایط «ثبت سفارش تا قبل از پایان دی‌ماه و قبض انبار تا قبل از پایان سال ۱۴۰۲» تا پایان وقت اداری روز دوشنبه (۳۱ اردیبهشت) است و پس از آن هیچ‌گونه درخواستی ترتیب اثر داده نخواهد شد.

«گفتنی است ارائه تصویر ثبت سفارش و اصل قبض انبار یا تاییدیه مرجع صدور قبض انبار برای بررسی درخواست کلیه متقاضیان الزامی است.»

دیگر خبرها

  • بانک دی در مسیر کاهش شناوری سهم و افزایش سرمایه نقدی
  • جنجال هوخشتره و چاپ پول؛ شاخص محرمانه تورم را چه عددی حساب کرد؟
  • بانک دی در مسیر کاهش شناوری سهم و افزایش سرمایه نقدی 
  • بانک مرکزی: تورم کاهشی می‌شود | کاهش رشد پایه پولی به ۲۸.۱ درصد
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • حمایت‌های صندوق ضمانت صادرات از صادرکنندگان
  • شقاقی: تصمیمات سخت کنترل تورم مشاهده نمی‌شود؛ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های تعهدات ارزی ۱۴۰۱ ا
  • هشدار نگران‌کننده یک اقتصاددان نسبت به تشدید تورم/ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • سرگیجه با آمار تورم